LiquidTroll Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Λοιπόν έχω πάει τελευταία σε 13 συνεντέυξεις , και πραγματικά έχω απογοητευτεί και έχω νευριάσει. Πραγματικά , μερικοί άνθρωποι , κυριως όσοι είναι HR , αυτης της ψευδο-επιστήμης , μου έχουνε κάνει τα νευρα τσατάλια. Ξιπασμένοι , ψωνισμένοι και σε αντιμετωπίζουνε σαν να είσαι ένα τίποτε , με πολύ ειρωνία και προσβολές. Περιστατικό 1ο (ΙΤ admin) Περάστε , καθίστε. Βλέπω το βιογραφικό σας είναι αναλυτικότατο και μεγάλο. Πρέπει να σας πω ότι με κούρασε. - ΟΚ , 3 σελιδες δεν το λες και τεράστιο. - Μάλιστα. Βλέπω εδώ ότι είχατε δικιά σας εταιρία. Βλέπω ότι την κλείσατε. Για ποιο λόγο? -Κριση....δεν πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό. - Και σας φταίει η κρίση για αυτό ή το γεγονός ότι δεν είστε ικανός? - (σκαλωμένος) ............ Τι να σας πω..... -Βλέπω εδώ ότι έχετε "κάποια" προσόντα. Τι σας κάνει να πιστέυετε ότι θα σας πάρουμε? - εεε....το ότι έχω τα προσόντα? - Το αν έχετε τα προσόντα ή όχι , θα το κρίνω ΕΓΩ. - Είστε του χώρου? Ξέρετε απο ΙΤ? - Οχι , ξέρω απο ΗR , και δεν μου αρέσει το ύφος σας κυριε Μ...... -Οκ ............ - Οπότε , οκ , έχετε μια "σχετική" προυπηρεσία. Πείτε μου γνωρίζετε Ντζαβα? Aids Ti Em El? Λινουξ σκριπτινγκ? Πι aids Πι? - Γνωρίζω , αλλα δεν τα ζήταγε η αγγελία.....!! ΙΤ admin ή προγραμματιστή θέλετε? - Σας τόνισα για το ύφος σας κύριε Μ.... -Μάλιστα όπως νομίζετε. - Γνωρίζετε Ντράπαλ?γουορντΠρεσ? - Γνωρίζω αλλά ..... - (αυστηρά) - Εμένα αυτό μου είπανε αυτό σας λέω κύριε Μ.... - Γνωρίζετε απο Γουιντος Σερβερ? - Ακούστε , μια τέτοια συζήτηση καλό θα ήτανε να την κάνω με τον υπεύθυνο ΙΤ , καθώς θα είναι ο αρμόδιος να κάνουμε συζήτηση περί αυτών των τεχνολογιών - (Ενοχλημένη) - Κύριε Μ...., Για να πάτε στον IT Manager , πρέπει πρώτα να περάσετε απο ΕΜΕΝΑ - ΟΚ......................... - Λοιπόν χάρηκα για την γνωριμία , θα σας καλέσουμε. - .................................................................................. Περιστατικό 2ο (ΙΤ Support) -Εμείς εδώ έχουμε να κάνουμε με κάμερες , οπότε αν έχετε μια εμπειρία σε δίκτυα ΟΚ , αλλά θα πρέπει να διαβάσετε αρκετά - Κανένα πρόβλημα , άλλωστε διαβάζω για διάφορες πιστοποιήσεις (Cisco , Microsoft,Redhat) απο μόνος μου. - (επιθετικά) έχω ένα εξοχικό , πως θα το συνέδεες στο Ιντερνετ? Δεν θέλω να βάλω τηλ. - εεεεε...με 3g? - (Πιο επιθετικά)Και αν θέλω ασφάλεια? - εεεε............................. -(ακόμα πιο επιθετικά) Απλή ερώτηση είναι , θα έπρεπε να την απαντήσεις στο δευτερόλεπτο - εεεεεε.....με VPN? - (εξωφρενικά επιθετικά) ΟΡΙΣΤΕ! Δύσκολο ήτανε?????? - εεεε...όχι? - Πες μου για σένα......Βλέπεις κάποια σειρά για παράδειγμα? - Ναι βλέπω - Ποια? - Μr Robot , Person of int .... - (με διακόπτει ακόμα πιο επιθετικά) Game of Thrones? - Οχι....... - ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ?????????????????? (Σε βαθμό υστερίας....) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ GAME OF THRONES? - (έχω μαζευτεί σαν σκυλί που έκανε αταξία)....εεεεεεε....όχι δεν τρελένομε...είδα μια περιοδο και δεν μου αρεσ -ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ? Εμείς εδώ όλοι είμαστε τρελοί!!! - Οκ............................... - Οκ , λοιπόν , (πάντα στον ενικό, λες και γνωριζόμαστε απο τον στρατό) , μου ήρθες εδώ με το κοστουμι , και γνωριστήκαμε. Τι σε κάνει να πιστευεις ότι θα σε πάρουμε.....?\ - εεεεε..........δεν ξερω? - Και πόσα λεφτά θέλεις? - εεεεεεεε........(τρομαγμένος) 750? - ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ?????????? -........................... - 750 θα πάρεις μετά απο εναν χρόνο , και αν έχεις αποδείξει την αξία σου!!!!! - χάρηκα πολύ , καλές δουλειες 15
Bourdoulas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δηλαδή ήταν τοσο επιθετικοί; Στο καφενείο του κυρ Αναστάση πηγές; Είναι δυνατόν να μιλάνε έτσι σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζουν; Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ποτέ. 1
pananton Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 έχω περάσει από πολλές εταιρίες interview του ίδιου χώρου για developer...τα ίδια και εκεί...η αλήθεια είναι πως δεν είχα προϋπηρεσία και έψαχνα για την πρώτη μου δουλειά... στο τέλος κάθε Interview κατέληγα στα παρακάτω συμπεράσματα: 1) μερικΕΣ έχουν ένα ύφος λες και ψάχνουν τον επόμενο hacker που θα καταφέρει να παρει admin δικαιώματα του www.nsa.gov χωρις να ξέρουν τι ζητάνε αφού δεν γνωρίζουν από development...το να ρωτήσεις έναν noob-α αν ξέρει απο c# (πολύ γενική ερώτηση) θα πάρεις σαν απάντηση ένα ξερό ναι ή όχι...και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα... 2) παραπάνω τόνισα το γυναικείο φύλο των HR γιατί βγάζανε έναν αέρα NewYorkCity career woman και δεν συμαζεύεται...οι άντρες ήταν πιο χαλαροί στην επικοινωνία τους και αισθανόμουν πιο φιλικά (λίγο trap αυτό οκ) 3) προσπαθούν με άσχημο τρόπο να σε μειώσουν (είτε soft skills είτε hard skills) έτσι ώστε να πατήσουν σε αυτό για να πετύχουν καλύτερο deal μεταξύ μισθού σου και προσόντων σου.... 4) project managers, team-leaders, CTO πολύ πιο φιλικοί, μιλάγαμε την ίδια γλώσσα (σαν noobας δεν καταλάβαινα και πολλά) αλλα μου έδιναν την εντύπωση πως οκ μην αγχώνεσαι Ι have been there, done that!!!!! ενώ οι HR γεννήθηκαν successful professionals!!!!! υγ: έχω πέσει και 1-2 hr πολύ φιλικοί να με βοηθήσουν να χαλαρώσω κατά την διάρκεια του interview...καμία σχέση με την πλειοψηφεία όμως που ΕΓΩ συνάντησα....μπορεί να ήμουν και άτυχος...who knows??? 2
Miracle Worker Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Και εγώ έχω πολύ κακές εμπειρίες, αλλά τέτοια περιστατικά επιθετικότητας και αντιεπαγγελματισμού δεν έχω τύχει. Το αντίθετο μάλιστα, στις τελευταίες που έχω πάει ήταν υπερβολικά "φιλικοί", σε βαθμό που κάποιος θα μπορούσε να προσβληθεί, αλλά τουλάχιστον με ρώτησαν αν είμαι οκ να μιλάμε στον ενικό. Εμένα η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχουν άτομα που ξέρουν να κάνουν μία συνέντευξη, ειδικά στις μεγάλες εταιρίες, αλλά αμφιβάλλω κατά πόσο μπορούν να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα. Μου φαίνεται στο τέλος το μόνο που αξιολογούν θετικά είναι να έχεις social skillls και να μην είσαι τελείως καραγκιόζης.
LiquidTroll Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Εδώ τον άλλον τον πείραξε το ότι πήγα με κοστούμι...
visualizer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Εγώ ποτέ δεν έχω βάλει κοστούμι σε συνέντευξη .. 1
pananton Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Εγώ ποτέ δεν έχω βάλει κοστούμι σε συνέντευξη .. άρα καλά του την είπε ο/η hr.... ούτε εγώ έχω βάλει κουστούμι αλλά δεν είναι το dress code το θέμα νομίζω....
Chrisxxx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Πολλα θα τους πειράξουν. Προσφατα περασα απο assesment center 5 ώρες. Σχεδον αποκλειστικός στόχος ειναι να με φερουν σε κατασταση αμηχανίας σε όλα τα σκέλη των συνεντευξεων για να δουν πως αντιδραω σε καταστάσεις πίεσης. Ναι ειναι εμετός οι Recruiter αλλά αυτές οι ερωτήσεις έχουν στόχο να σε κάνουν να βγεις από το ασφαλές περιβάλλον και να δουν πως θα αντιδράσεις σε κάτι που δεν έχεις υπολογίσει να συμβεί κατα τη διαρκεια της συνεντευξης. Μου εχει τυχει πολλες φορες να μου το κανουν όταν έβλεπαν ότι σε κάποια ερώτηση δυσκολευομουν να απαντησω και μάλιστα πατούσαν εκεί και επέμεναν. 1
~mxls~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 @liquid στο πρώτο τουλάχιστον παράδειγμα, χαλαρά την φέρνεις εσύ σε αμήχανη θέση. Ψάρωσες μάλλον.
firewalker Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Αυτά που ρωτάει το HR είναι στάνταρ. Τρολάρεις και εσύ. Ποτέ δεν έχω πάει σε συνέντευξη και να είναι μόνο από το HR. Αν συμβεί αυτό, σηκώνεσαι και φεύγεις με το καλημέρα. Δεν είναι σοβαρή εταιρία και δεν αξίζει τον χρόνο σου. Σε μια συνέντευξη που είχα πάει ο μηχανικός είχε "λιώσει" από τις απαντήσεις που έδινα στον τύπο από το HR. Στο τέλος τον έδιωξε και μιλήσαμε σοβαρά οι δύο μας. Σε τεχνικές συνεντεύξεις πας πάντα με τα έργα σου. Π.χ. πλακέτες από project, σχέδια κτλ. Τους παγιδεύσεις σε κάτι που το γνωρίζεις καλά.
Miracle Worker Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Εγώ πάντα έβαζα κοστούμι για θέσεις Finance που πήγαινα. Τώρα που χτυπάω χαμηλότερα, συνήθως ή παντελόνι και καλό πόλο, ή τζιν και υποκάμισο ή τζιν και πόλο. Για ΙΤ από ότι ξέρω δεν βάζουν κοστούμι.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δηλαδή ήταν τοσο επιθετικοί; Στο καφενείο του κυρ Αναστάση πηγές; Είναι δυνατόν να μιλάνε έτσι σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζουν; Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ποτέ. Έλλας Μεγαλείο. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση. Με τις διπλές και τριπλές συνεντεύξεις και το σύστημα καλός μπάτσος-κακός μπάτσος... Α κ το σημαντικότερο η ερώτηση για το μισθό παγίδα. Κι επίσης όλο αυτό για να δουλεύεις εύελικτο(= ατελείωτο) ωράριο για 700 ευρώ στη καλύτερη των περιπτώσεων. Sysop με 500 ευρώ, αυτά μόνο εδώ και σε κανα μπαγκλαντές. 1
mylo Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 πριν χρονια είχα πάει για συνεντευξη σε ένα εργοστασιο στο Λαγκαδά. κατα τη διάρκεια της συνέντευξης σκάει μύτη η κόρη. - αμάν μου καηκαν τα φασόλια - σκάω στα γέλια. σε άλλη φάση με λέει ο τυπος - αφεντικο - ιδιοκτητης, -τσακάλι φαίνεσε με το π@τσο σου σπας καρυδια εσυ. καλως ήρθες, άντε μπας και φύγει κανας ρουφιανος από εδώ. ποτέ δεν ξεκίνησα 13
spertoy Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 πριν αρκετα χρόνια... ερωτηση hr : που βλεπετε τον εαυτο σας στην εταιρια σε 3 χρονια? (κλασσικη ηλιθια ερωτηση) απαντηση δικια μου : στη θεση σας!! δεν με προσλαβανε.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα