Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλα θα τους πειράξουν. Προσφατα περασα απο assesment center 5 ώρες. Σχεδον αποκλειστικός στόχος ειναι να με φερουν σε κατασταση αμηχανίας σε όλα τα σκέλη των συνεντευξεων για να δουν πως αντιδραω σε καταστάσεις πίεσης. Ναι ειναι εμετός οι Recruiter αλλά αυτές οι ερωτήσεις έχουν στόχο να σε κάνουν να βγεις από το ασφαλές περιβάλλον και να δουν πως θα αντιδράσεις σε κάτι που δεν έχεις υπολογίσει να συμβεί κατα τη διαρκεια της συνεντευξης. Μου εχει τυχει πολλες φορες να μου το κανουν όταν έβλεπαν ότι σε κάποια ερώτηση δυσκολευομουν να απαντησω και μάλιστα πατούσαν εκεί και επέμεναν. 

Σιγα ρε αφεντικά πες τους .... για μια δουλεια γραφείου ηρθαμε δεν θα πάμε και στο Κοσοβο να πολεμήσουμε.

Παιδια οι γυναικες γενικα σε τέτοιες θέσεις ειναι γάμησετα. Εγω στην δουλειά που ειμαι , έχω θέση υπευθυνου τμήματος τέτοιες μαλακιες και κομπλεξιλίκια δεν θα έκανα ποτε σε καινουργιο. Αν δεν σου κάνει απλα δεν τον καλεις και μπορεις και να του πεις τι σε προβληματισε απο τη συνέντευξη ωστε να ξέρει τουλαχιστον που πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο.

Δυστυχως σε ολες τις δουλειες υπάρχουν άτομα που δημιουργουν προβληματα με τη συμπεριφορά τους και αμα αυτα τα άτομα έχουν και θέση προϊσταμενου την κάτσαμε.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και πολύ ασχολήθηκες μαζί τους, αν τους είδες έτσι στραβούς γεια σας!

Καταρχην απο που και ως που ο υπευθυνος της εταιρειας πάει να εκφράσει αποψη για το άν εσυ εισαι ικανος στην επιχειρηση που ειχες ή δεν εισαι? απο αυτο και μονο καταλαβαινεις οτι ο ανθρωπος ειναι βλάκας. Τι τον ενδιαφερει αυτον και πως έχει αποψη για κάτι που δεν ξέρει. Απαίδευτοι.

• Like 1
Δημοσ.

τελικα τα ιδια χαλια ειναι παντου ,προσωπικα περασα απο ετσι φαση σε πολυεθνικη ,σε θεση αρκετα καλη ,η υπευθυνη προσωπικου ηταν ανιδεη ενα ελεγε εκεινη της ελεγα αλλα 10 ,ειχα γραψει καλα και στις εξετασεις για προσληψη πηρα την θεση,στην δουλεια δεν της εδινε κανενας σημασια ,δυο τρεις φορες που ηρθε με υφακι να μου κανει παρατηρηση εφαγε ποδι απο το γραφειο ,φυσικα η εκει δουλεια εγινε συνθηκες σκλαβιας αλλα καλοπληρωμενες για την εποχη μεχρι που εκανα τις επιλογες μου .

σε παρομοια περιπτωση πηγα σε αλυσιδα υπολογιστων για interview για supervisor σε καταστημα ,ο οποιος ειχε λεει την απαιτηση να του κανω λεει αυξηση τζιρου στα 25 τοις εκατο σε ενα διμηνο ,του απαντησα με σοβαροτητα αλλα απο οτι φαινεται η βλακεια ειναι ανικητη διοτι εμμενε οτι ενας ικανος υπευθυνος δυναται να πετυχει οτι του ζητηθει, ε του πα και εγω τοτε αν ειναι και η αυξηση του μισθου αναλογικη τοτε ισως ,,, περιττο να πω οτι δεν με καλεσαν ουτε καν για δευτερο interview...

Δημοσ.

τελικα τα ιδια χαλια ειναι παντου ,προσωπικα περασα απο ετσι φαση σε πολυεθνικη ,σε θεση αρκετα καλη ,η υπευθυνη προσωπικου ηταν ανιδεη ενα ελεγε εκεινη της ελεγα αλλα 10 ,ειχα γραψει καλα και στις εξετασεις για προσληψη πηρα την θεση,στην δουλεια δεν της εδινε κανενας σημασια ,δυο τρεις φορες που ηρθε με υφακι να μου κανει παρατηρηση εφαγε ποδι απο το γραφειο ,φυσικα η εκει δουλεια εγινε συνθηκες σκλαβιας αλλα καλοπληρωμενες για την εποχη μεχρι που εκανα τις επιλογες μου .

σε παρομοια περιπτωση πηγα σε αλυσιδα υπολογιστων για interview για supervisor σε καταστημα ,ο οποιος ειχε λεει την απαιτηση να του κανω λεει αυξηση τζιρου στα 25 τοις εκατο σε ενα διμηνο ,του απαντησα με σοβαροτητα αλλα απο οτι φαινεται η βλακεια ειναι ανικητη διοτι εμμενε οτι ενας ικανος υπευθυνος δυναται να πετυχει οτι του ζητηθει, ε του πα και εγω τοτε αν ειναι και η αυξηση του μισθου αναλογικη τοτε ισως ,,, περιττο να πω οτι δεν με καλεσαν ουτε καν για δευτερο interview...

Εγω ειχα πάει πριν 2-3 χρονια σε μια δουλεια για τεχνικός δικτυων και μου ειπαν οτι θα πηγαινουμε σε σπιτια .... προφανως και δεν εκανε κανενα άσχημο σχολιο ή περιφρονητικο για το βιογραφικο μου. Αλλα μολις άκουσα οτι θα κάνω το ντελιβερι με το δικο μου οχημα λεω εντάξει και μολις με πηραν τη δευτερη φορα να μου πουν οτι πέρασα τη συνέντευξη τους ειπα εγω οτι απλα δεν ψήνομαι.

Δημοσ.

@OP

Είναι ο επαγγελματισμός που διακρίνει πολλές από τις Ελ επιχειρήσεις δυστυχώς, κάποιοι/ες την είδαν πολύ εκσέκουτιβ μαναγκερ.

Δυστυχώς με την ανεργία που δέρνει τα περνάνε εύκολα.

Πολλα θα τους πειράξουν. Προσφατα περασα απο assesment center 5 ώρες. Σχεδον αποκλειστικός στόχος ειναι να με φερουν σε κατασταση αμηχανίας σε όλα τα σκέλη των συνεντευξεων για να δουν πως αντιδραω σε καταστάσεις πίεσης. Ναι ειναι εμετός οι Recruiter αλλά αυτές οι ερωτήσεις έχουν στόχο να σε κάνουν να βγεις από το ασφαλές περιβάλλον και να δουν πως θα αντιδράσεις σε κάτι που δεν έχεις υπολογίσει να συμβεί κατα τη διαρκεια της συνεντευξης. Μου εχει τυχει πολλες φορες να μου το κανουν όταν έβλεπαν ότι σε κάποια ερώτηση δυσκολευομουν να απαντησω και μάλιστα πατούσαν εκεί και επέμεναν. 

Μάλλον εναλλακτικής Ελ πραγματικότητας οι "recruiters" που περιγράφεις.

Στην αλλοδαπιά όταν ήθελαν να δουν τι ξέρεις πολύ απλά έστηναν μια εξέταση, IQ & EQ και σε ρωτούσαν με επαγγελματικό τρόπο επ'αυτών,εάν φυσικά τα περνούσες.

Αυτές οι πίπες "good cop - bad cop" βρωμάνε κατσικίλα και Ελ βλαχοπονηριά από μίλια μακρυά.

Τα πέρασα μια φορά και εγώ σε συνέντευξη και ήταν πολύ σουρεάλ.Η τύπισσα-" κακιά εξετάστρια"είχε προσληφθεί επειδή το κόμμα την είχε βάλει στην (ιδιωτική) εταιρεία επί χρυσών 80s(και από ότι λέγεται έκανε και καλά κλαρίνα στα αφεντικά).

Ο (ανθυπο)αφεντικός, που ήταν ο έτερος καπαδόκης-μπαδ καπ στην "εξέταση", ήταν εκεί χωμένος επειδή ο μπαμπάκας είχε επενδύσει στην εταιρεία.

Αυτοί οι δύο άξιοι άνθρωποι έκαναν ερωτήσεις σε ύφος που περιγράφει ο OP και εσύ για το εάν είμαι καλός-άξιος για την εταιρεία.

Πιάσε το αυγό και κούρευτο....

• Like 7
Δημοσ.

Είναι δεδομένο οτι ο HR θα κοιτάξει να βρει τις αδυναμίες σου και να πατήσει πάνω σε αυτές για να σε κάνει να συμβιβαστείς. Αυτή είναι η δουλειά του. Το αν θα το κάνει μετωπικά, πλαγίως ή εντελλώς ύπουλα είναι κάτι που αφορά αυτόν.

Το θέμα είναι να έχει αυτοπεποίθηση και πριν πας σε μια συνέντευξη να έχεις ορίσει τα απόλυτα όρια σου και να τα κρατήσεις κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

Όταν βγήκα στην αγορά εργασίας με ενδιέφερε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου, οπότε οι αποδοχές πήγαιναν σε δεύτερη μοίρα (υπήρχε και το family backup).

Απο κάποια στιγμή και μετά είπα "τέλος, τώρα απαιτώ". Ζήταγα τον μισθό που πραγματικά ήθελα, επέμενα στην διευκρίνηση των εργασιακών σχέσεων (ωράρια, υπερωρίες, bonus) και αν δεν μου έκαναν έφευγα. Δεν είχα μείνει άνεργος για πάνω απο 2 μήνες.

Έχω πει σε HR μεγάλης αλυσίδας "Μην μου τηλεφωνήσετε, θα σας τηλεφωνήσω εγώ". Σίγουρα δεν έκλαψε, αλλά δεν του έδωσα το δικαίωμα να πιστεύει οτι με κέρδισε.

Και μετά ήρθε η οικονομική κρίση...

• Like 3
Δημοσ.

εχοντας περασει κι εγω απο μερικες συνεντευξεις στην ελλαδα, ειχε πολυ ενδιαφερον ποσο διαφορετικες ειναι εδω που ειμαι τωρα (USA).

network engineer ειμαι και κοιταζα για senior θεση.

αυτο που παρατηρησα ειναι πως και οι 6 συνεντευξεις που πηγα, ηταν χωρισμενες σε 3 κομματια..

ας πουμε οτι ηταν διαρκειας 1 ωρας η καθε μια, για κανα 20λεπτο με ρωταγανε για εμενα (qualifications, working experience, τι ξερω να κανω κλπ), για κανα 20λεπτο μου παρουσιαζανε τη θέση και την εταιρια (κανονικο promotion ομως.. σε φαση σα να μου πουλανε κατι) και το τελευταιο 20λεπτο ηταν εκει οπου περιμενανε να ακουσουν τι ερωτησεις εχω (και ηταν πολυ σημαντικο να παω προετοιμασμενος εχοντας ερωτησεις).

πολυ διαφορετικη προσεγγιση. υποθετω επειδη εδω υπαρχει καλη αναλογια προσφορας/ζητησης, οι εταιριες δε φωναζουν κοσμο για συνεντευξη για πλακα η τελωσπαντων οταν φωναζουν καποιον προφανως τον φωναζουν επειδη κατι τους αρεσε οποτε προσπαθουν να τον κανουν να επιλεξει τη θεση. δεν τον στηνουν στη γωνια και πυροβολανε.

• Like 6
Δημοσ.

εχοντας περασει κι εγω απο μερικες συνεντευξεις στην ελλαδα, ειχε πολυ ενδιαφερον ποσο διαφορετικες ειναι εδω που ειμαι τωρα (USA).

network engineer ειμαι και κοιταζα για senior θεση.

αυτο που παρατηρησα ειναι πως και οι 6 συνεντευξεις που πηγα, ηταν χωρισμενες σε 3 κομματια..

ας πουμε οτι ηταν διαρκειας 1 ωρας η καθε μια, για κανα 20λεπτο με ρωταγανε για εμενα (qualifications, working experience, τι ξερω να κανω κλπ), για κανα 20λεπτο μου παρουσιαζανε τη θέση και την εταιρια (κανονικο promotion ομως.. σε φαση σα να μου πουλανε κατι) και το τελευταιο 20λεπτο ηταν εκει οπου περιμενανε να ακουσουν τι ερωτησεις εχω (και ηταν πολυ σημαντικο να παω προετοιμασμενος εχοντας ερωτησεις).

πολυ διαφορετικη προσεγγιση. υποθετω επειδη εδω υπαρχει καλη αναλογια προσφορας/ζητησης, οι εταιριες δε φωναζουν κοσμο για συνεντευξη για πλακα η τελωσπαντων οταν φωναζουν καποιον προφανως τον φωναζουν επειδη κατι τους αρεσε οποτε προσπαθουν να τον κανουν να επιλεξει τη θεση. δεν τον στηνουν στη γωνια και πυροβολανε.

Ε καλα εντάξει η Αμερική ειναι χρονια μπροστά ρε φιλε. Καταρχην ΣΤΗΝ ελλάδα δεν πάνε καλα οι επιχειρησεις οποτε τα τυπάκια που παριστάνουν τους υπεύθυνους πισω απο ενα κοστουμάκι το κάνουν απο αντιδραση ξέρουν κατα βαθος οτι δεν φτουράνε και οτι ειναι έτοιμοι για φουντο οποτε ειναι αντιδραση.

• Like 1
Δημοσ.

πριν χρονια είχα πάει για συνεντευξη σε ένα εργοστασιο στο Λαγκαδά. κατα τη διάρκεια της συνέντευξης σκάει μύτη η κόρη.

- αμάν μου καηκαν τα φασόλια

- σκάω στα γέλια.

σε άλλη φάση με λέει ο τυπος - αφεντικο - ιδιοκτητης,

-τσακάλι φαίνεσε με το π@τσο σου σπας καρυδια εσυ. καλως ήρθες, άντε μπας και φύγει κανας ρουφιανος από εδώ.

ποτέ δεν ξεκίνησα

Mη μου πεις ότι αυτό το εργοστάσιο ήταν το τιταν

Δημοσ.

-τσακάλι φαίνεσε με το π@τσο σου σπας καρυδια εσυ. καλως ήρθες, άντε μπας και φύγει κανας ρουφιανος από εδώ.

ποτέ δεν ξεκίνησα

Χαχαχαχα τι παρλαπίπα πέταξε το άτομο ρε συ!

• Like 1
Δημοσ.

μια ακομη παρατηρηση (παντα για USA). το HR περιοριζοταν σε phone screens. αντε και εναν πολυ μικρο ρολο σε on premises interview.

συνηθως δηλαδη υπηρξε ενα πρωτο τηλεφωνικο interview απο καποιον του HR και μετα τα on premises απο engineers/τεχνικους και managers κλπ.

φανταζομαι οτι με ενα phone screen καποιος του HR μπορει να κανει μια αρχικη αξιολογηση/ξεσκαρταρισμα. τα σημαντικοτερα σταδια του recruiting process (τεχνικες ερωτησεις κλπ), αξιολογηση απο managers γινονται απο πιο "ειδικους" οποτε το HR εχει περιορισμενο ρολο.

Δημοσ.

Ήμουν κι εγώ αυτής της άποψης και μετά από ένα ξέσκισμα κανονικό που έφαγα σε δουλειά , δε θα έλεγα όχι να ήμουν καιροσκόπος μη κρίσης. Πάντως η κατάσταση στις περισσότερες εταιρίες στην Ελλάδα είναι χαοτική κ χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Αρμοδιότητες,ωράρια,πληρωμές στην ώρα τους, εργασιακά τα περισσότερα στο ντούκου. Χάλια κατάσταση, ίδωμεν.

Δημοσ.

Εδώ πιστεύω πολλές εταιρίες βγάζουν θέσεις μόνο για το "πρωτόκολλο" της εταιρίας, ενώ στην πραγματικότητα οι θέσεις είναι μιλημένες. Είχα πάει σε μια συνέντευξη για γνωστό SM και όλα πήγαιναν πολύ καλά, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να προσπαθεί να μου βρει αρνητικά από το πουθενά.

πχ -Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς στο γέμισμα των ραφιών; Μερικά κιβώτια φτάνουν μέχρι τα 19 κιλά.

Εγώ: Κανένα πρόβλημα, στην τάδε δουλειά κουβάλαγα 40κιλα σακιά.

-Χμμμμμ, σακιά ε; Ξέρεις, εμείς εδώ τα προϊόντα τα βάζουμε με προσοχή στα ράφια, δεν είναι σακιά.

Εγώ: Μααα...

-Στην εταιρία μας η ποιότητα και η μπλα, μπλα.... 

-Μεταφορικό μέσο έχεις;

-Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ περισσότερο ποδήλατο, αλλά αν χρειαστεί μπορώ να φέρω και το δεύτερο αμάξι του πατέρα μου.

-Χμμμμμμμμ, (με ένα τεράστιο χαμόγελο), αυτό είναι ένα πρόβλημα. Εμείς ξεκινάμε 5 η ώρα, πως θα έρχεσαι με το κρύο με το ποδήλατο;;

Εν τω μεταξύ η δουλειά ήταν 1.5 χμ από το σπίτι μου και για τους καλοκαιρινούς μήνες...

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ πιστεύω πολλές εταιρίες βγάζουν θέσεις μόνο για το "πρωτόκολλο" της εταιρίας, ενώ στην πραγματικότητα οι θέσεις είναι μιλημένες. Είχα πάει σε μια συνέντευξη για γνωστό SM και όλα πήγαιναν πολύ καλά, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να προσπαθεί να μου βρει αρνητικά από το πουθενά.

πχ -Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς στο γέμισμα των ραφιών; Μερικά κιβώτια φτάνουν μέχρι τα 19 κιλά.

Εγώ: Κανένα πρόβλημα, στην τάδε δουλειά κουβάλαγα 40κιλα σακιά.

-Χμμμμμ, σακιά ε; Ξέρεις, εμείς εδώ τα προϊόντα τα βάζουμε με προσοχή στα ράφια, δεν είναι σακιά.

Εγώ: Μααα...

-Στην εταιρία μας η ποιότητα και η μπλα, μπλα.... 

-Μεταφορικό μέσο έχεις;

-Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ περισσότερο ποδήλατο, αλλά αν χρειαστεί μπορώ να φέρω και το δεύτερο αμάξι του πατέρα μου.

-Χμμμμμμμμ, (με ένα τεράστιο χαμόγελο), αυτό είναι ένα πρόβλημα. Εμείς ξεκινάμε 5 η ώρα, πως θα έρχεσαι με το κρύο με το ποδήλατο;;

Εν τω μεταξύ η δουλειά ήταν 1.5 χμ από το σπίτι μου και για τους καλοκαιρινούς μήνες...

Αυτο ειναι δικο μου θέμα εσας πως σας επηρεάζει?

έχω κανει ειδικές δυνάμεις πες του ειναι αστειο να κάνεις ποδηλατο στις 5 το πρωί εβγαινα με το φανελάκι και έτρεχα. Σιγα το πράγμα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...