Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως δε ξερω και τι νοημα εχει η συνεντευξη τις περισσοτερες φορές.. από γνωστους μου και μονο και απο αυτα που διαβαζω εγω ολο με γνωριμίες πάει... στα πανεπιστήμια δε νομιζω ειναι ακομα χειροτερα εχω και δυο παραδειγματα

α) http://www.pasteur.gr/wp-content/uploads/2016/04/1361-ΠΡΑΚΤΙΚΟ-ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΜΟΡΙΑΚΟΥ-ΒΙΟΛΟΓΟΥ-ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ-ΜΕ-ΑΔΑ.pdf

μια φωτογραφικη θεση.. στα απαραιτητα προσοντα ειναι το πτυχιο μοριακης βιολογιας (ενα μονο τμημα μοριακης εχουμε). Δε τους κανουν βιολογοι, δεν τους κανουν ουτε βιοχημικοι ουτε χημικοι. Επισης στα απαραιτητα προσοντα δεν ειναι καποιο μεταπτυχιακο γιατι μαλλον ο "φωτογραφιζομενος" δε το διαθετει αλλα ειναι απαραιτητο το διδακτορικο.. επισης η εμπειρια λεει οτι μετραει μεχρι τα 5 ετη μετα δε δινεται επιπλεον μοριοδοτηση..και ωπ τι συμπτωση.. ενας υποψηφιος! μονο ενας. γιατι ως γνωστον στην Ελλάδα ειναι απειροελαχιστοι αυτοι που εχουν σπουδασει βιολογια και εχουν μεταπτυχιακο.. σε οποιοδηποτε σοβαρο μερος απλα θα ζηταγαν πτυχιο (χωρις να λενε τι πτυχιο) που σχετιζεται με το χωρο της βιολογιας και μεταπτυχιακο/διδακτορικο στο συγκεκριμενο τομεα.. 

β) αν ριξετε μια ματια στο βιολογικο Αθηνας.. η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι αποφοιτοι βιολογικου αθηνας με μεταπτυχιακο ή/και διδακτορικο στο βιολογικο Αθηνας.. φοβερη ακαδημαικη ανακυκλωση.. 

• Like 2
  • Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα που με παίρνει ένα γνωστό-άγνωστο τηλέφωνο (τα 4 τελευταια ψηφία ήταν ίδια με έναν αριθμό που περίμενα να με πάρει εκείνη την στιγμή), οπότε το σηκώνω και λέω "Έλα μωρή που είσαι?" και ακούω απο μέσα. Ο κύριος τάδε? Απο την (κολοσσό πολυεθνική) σας παίρνω να κανονίσουμε μια συνεντευξη θέλω.  

Τέσπα ζήτησα συγνώμη και γέλασε και αυτή, λέτε να το θυμάται και να μου την φέρει στην συνέντευξη? χαχαχααχαχχα

Δημοσ.

textbook stress interview

Μπορεί απλά μαλάκας

ρε φιλαράκι , οκ , ναι ήτανε textbook stress interview , συμφωνω , αλλά δεν είσαι στο Manhattan. Είσαι HR , σε έναν εκπαιδευτικό όμιλο που έχει αποδειχτεί ότι χρωστάει κάτι μύρια στο κράτος , και στην ουσία είσαι παραγωγός πτυχίων.

Επίσης , για SysAdmin πάω , δεν πάω για χρηματιστής στον Wolf of wall Street.

στην τελική , η πρώτη συνέντευξη είναι για να γνωρίσεις τον ενδιαφερόμενο , να δεις τι άνθρωπος είναι , τι έχει να σου πει για το που έχει δουλέψει , γενικά η πρώτη επαφή είναι για να γνωριστείς.

Εάν μετά χρειάζεται να τον υποβάλλεις και σε φάλαγγα για να δεις το πόσο αντέχει , ΟΚ κάντο , αλλά κάντο στο 3ο,4ο ραντεβού !

Aν συνεχισεις να αντιμετωπιζεις τα interviews ως διαγωνισμο καλυτερης ατακας, θα αργησεις να βρεις δουλεια και δε θα φταινε τα HR που πληρωνονται για να σε στρεσσαρουν και να σου βαλουν πιεση για να κοψουν αντιδραση. Και οι δικες σου αντιδρασεις ειναι απλουστατα αυτες που δεν θελουν να δουν σε κανεναν υποψηφιο εργαζομενο. Κι ολα αυτα θεωρωντας οτι οι διαλογοι εξελιχθηκαν οπως τους περιγραφεις εσυ. Διοτι δεν εχουμε ακουσει και την αλλη πλευρα να μας πει για εσενα.

Αν θεωρεις οτι επαγγελματικα και σε θεμα πειρας και skills εισαι καλος αλλα για αγνωστο Χ λογο σε απορριπτουν τοτε ιδου η απαντηση: φροντισε να δουλεψεις ΠΟΛΥ το επικοινωνιακο σου, ειναι ξεκαθαρα αυτο που σε κραταει πισω. Χρειαζεσαι αμεσα τακτ.

Φιλαράκι εγώ προέρχομαι απο λαική οικογένεια , και τα επικοινωνιακά και λοιπές μπουρδες τα θεωρώ απλά αδερφίστικα.

Είχα και εγώ επιχείρηση , και όταν ήταν να πάρω ανθρωπους , τους ξηγιόμουν στα ίσα , το τι απαιτήσεις έχει η δουλειά.

Και εγώ ήθελα γραμματέα , και εξέτασα 40 υποψήφιες. Τις έβαλα , ανα μισάωρο , και ανα 5, να μου φτιάξουν κάποια πράγματα στο Word και στο Excel. Άλλωστε όλες λέγανε ότι είχανε το ECDL,.

Ο λόγος δεν ήτανε να δω ποια έχει καλύτερες γνώσεις στο Excel , αλλά ακριβώς το πως διαχειρίζοντε ένα πρόβλημα. Μάλιστα τους έδωσα το δικαίωμα να κοιτάξουν και στο Ιντερνετ αν κολλήσουν κάπου.

Απο τις 40 , οι 10 κατάφεραν να τελειώσουν την άσκηση , (οι υπόλοιπες 30 δεν ξέρανε βασικά πράγματα του Word & Excel) , και χειρίστηκαν με σωστό τρόπο και τον χρόνο και την πρόκληση.

Απο αυτές τις 10 πήρα 2.

ΔΕΝ προσβαλα , ΔΕΝ μείωσα , ΔΕΝ της έφερα σε δύσκολη θέση , ΔΕΝ ήμουνα επιθετικος , ΔΕΝ έκανα όλα αυτα τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν στην ψευδο-επιστήμη που λέγεται HR.

• Like 1
Δημοσ.

γενικά η πρώτη επαφή είναι για να γνωριστείς.

Εάν μετά χρειάζεται να τον υποβάλλεις και σε φάλαγγα για να δεις το πόσο αντέχει , ΟΚ κάντο , αλλά κάντο στο 3ο,4ο ραντεβού !

3ο και 4ο ραντεβού; Μιλάμε για θέση προέδρου; Γιατί μόνο σε θέσεις στρατηγικής σημασίας για τον οργανισμό μπορώ να δικαιολογήσω τέτοια (και πολύ μεγαλύτερη ακόμα για να λέμε την αλήθεια) "επένδυση" στον υποψήφιο.

Προσωπικά μόνο μια φορά έχω κάνει παραπάνω από πρώτο ραντεβού με φυσική παρουσία και δε μπορώ να φανταστώ σενάριο όπου τόσα ραντεβού έχουν νόημα. Αν π.χ. ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο ραντεβού δεν έχεις κόψει σημαντικό ποσοστό υποψηφίων τότε ποιός ο λόγος να υπάρχουν δύο ξεχωριστά ραντεβού αντί να γίνει το ο,τι κάνεις σε μία συνεδρία; Αν πάλι έχεις κόψει σημαντικό ποσοστό ανάμεσά τους, τότε στο πρώτο και δεύτερο ραντεβού τι ακριβώς έκανε ο υπεύθυνος για την προσλήψη και πέρασαν τόσο πολλοί που ακόμα έχουν μείνει αρκετοί για να κόψεις σημαντικό ποσοστό;

• Like 1
Δημοσ.

3ο και 4ο ραντεβού; Μιλάμε για θέση προέδρου; Γιατί μόνο σε θέσεις στρατηγικής σημασίας για τον οργανισμό μπορώ να δικαιολογήσω τέτοια (και πολύ μεγαλύτερη ακόμα για να λέμε την αλήθεια) "επένδυση" στον υποψήφιο.

Προσωπικά μόνο μια φορά έχω κάνει παραπάνω από πρώτο ραντεβού με φυσική παρουσία και δε μπορώ να φανταστώ σενάριο όπου τόσα ραντεβού έχουν νόημα. Αν π.χ. ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο ραντεβού δεν έχεις κόψει σημαντικό ποσοστό υποψηφίων τότε ποιός ο λόγος να υπάρχουν δύο ξεχωριστά ραντεβού αντί να γίνει το ο,τι κάνεις σε μία συνεδρία; Αν πάλι έχεις κόψει σημαντικό ποσοστό ανάμεσά τους, τότε στο πρώτο και δεύτερο ραντεβού τι ακριβώς έκανε ο υπεύθυνος για την προσλήψη και πέρασαν τόσο πολλοί που ακόμα έχουν μείνει αρκετοί για να κόψεις σημαντικό ποσοστό;

εναν γνωστο μου για θεση βοηθου ακτινολογου του ειπαν οτι θα γινουν 4 φασεις συνεντευξεων...

Δημοσ.

δεν ειχα ιδιαιτερη εμπειρια απο συνεντευξεις εκτος ελλαδος ειναι η αληθεια (μονο 3 applications που ειχα κανει προ ετων σε 3 μεγαλες εταιριες Δουβλινο, Κρακοβια, Μπρνο), αλλα μου εκανε φοβερη εντυπωση ο σεβασμος που δειχνουν. ενδεχομενως να παιζει ρολο και το οτι πηγαινα για senior θεση, οποτε δεν παιρνανε καναν ανειδικευτο (φαση χαμαλη στα Walmart). το κομματι που περιμενουν τις ερωτησεις το ειχα ξαναπετυχει παλιοτερα, αλλα αυτο με το τοσο promotion.

επισης ηταν η πρωτη φορα που οταν εκανα apply ζητησα Χ λεφτα και τελικα μου δωσανε σχεδον τα διπλα γιατι αυτο ειχαν budgetαρει (!) και δε θελανε να με πληρωνει λιγα με αποτελεσμα να τους φυγω σε μικρο χρονικο διαστημα.

Ο (αυτονόητος, επαγγελματικός) σεβασμός που δείχνουν δε νομίζω ότι έχει να κάνει ιδιαίτερα με το seniority, βασικά επειδή δε μπορώ να σκεφτώ ικανοποιητική εξήγηση γιατί κάποιος που έχει τη θέληση και την ικανότητα να φέρεται επαγγελματικά (σε seniors) θα επιλέξει να φερθεί αντιεπαγγελματικά σε juniors/interns. Αν το κάνει αυτό τότε αμφισβητείται ο επαγγελματισμός του και στο μυαλό μου αλλά σίγουρα και στα μάτια του manager του, ο οποίος οφείλει να κάνει κάτι γι' αυτό, και πάει λέγοντας.

Βέβαια όλα αυτά προφανώς σε επιχειρήσεις όπου υπάρχει μια μινιμουμ κουλτούρα επαγγελματισμού. Από την άλλη βέβαια αν σου φερθούν αντιεπαγγελματικά είναι κόκκινη κάρτα και απλά προσπερνάς.

Νομίζω γενικά ότι αυτό που σου έκανε εντύπωση είναι ότι σου φέρθηκαν όχι ως κάποιον που τους έχει ανάγκη αλλά ως ένα εν δυνάμει πολύτιμο συνεργάτη, που αν στη συνέχεια της διαδικασίας προκύψει ότι τον θέλουμε θα πρέπει να τον πείσουμε να προτιμήσει εμάς από τις άλλες προτάσεις που θα έχει, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φέρεσαι σωστά από την πρώτη στιγμή. Και έχουν απόλυτο δίκιο να το κάνουν αυτό όσο καλύτερα μπορούν (π.χ. ένα άλλο που έτυχε εδώ Berlin να μου πουν έλα στο summer party της εταιρείας το οποίο ήταν την επόμενη μέρα της συνέντευξης) γιατί διαφορετικά θα προτιμήσεις αλλού (και όντως τελικά προτίμησα αλλού).

Αυτά βέβαια εκεί που θα έχεις προτάσεις και από αλλού, οι κλάδοι με ανεργία είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

εναν γνωστο μου για θεση βοηθου ακτινολογου του ειπαν οτι θα γινουν 4 φασεις συνεντευξεων...

Ίσως αγνοώ κάποιο σημαντικό δεδομένο σχετικό με τον κλάδο ή το συγκεκριμένο εργοδότη, αλλά γενικά η απορία μου εξακολουθεί να ισχύει: τι ακριβώς θα κάνεις στην 4η φάση που δεν έφτασαν 3 προηγούμενες για να το έχεις κάνει ήδη;

Δημοσ.

Φιλαράκι εγώ προέρχομαι απο λαική οικογένεια , και τα επικοινωνιακά και λοιπές μπουρδες τα θεωρώ απλά αδερφίστικα.

Είχα και εγώ επιχείρηση , και όταν ήταν να πάρω ανθρωπους , τους ξηγιόμουν στα ίσα , το τι απαιτήσεις έχει η δουλειά.

Ok ολα αυτα τσαμπα τα αναφερεις σε εμενα. Μπορεις να τα λες στις συνεντευξεις σου και... καλη σου τυχη. Απλα μπαινε και λεγε τους οτι εισαι απο χωριο, οτι δεν παιρνεις απο αδερφιστικους τροπους επικοινωνιας κλπ, εμενα ποσως με απασχολουν, το μονο που σου λεω ειναι πως παει το πραγμα μπας και στρωσεις και εχεις λιγο καλυτερα αποτελεσματα μετα απο 13/13 fails οπως αναφερεις και μονος σου.

Θα μπορουσα να στο πω σε πιο συμβουλευτικο style οτι οταν τα δεδομενα καπου ειναι Χ κι εσυ εισαι Y τοτε μια απο τις 2 πλευρες (ιδανικα και οι 2) αναγκαστικα πρεπει να συμβιβαστει προκειμενου να υπαρξει πιθανοτητα συνεργασιας. Εσυ δειχνεις να μην συμβιβαζεσαι ουτε σε χιλιοστο με τη διαδικασια που γινονται οι συνεντευξεις στην Ελλαδα, συνεπως καλη τυχη στην ευρεση μιας συνεντευξης που θα πληρει τα δικα σου κριτηρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok ολα αυτα τσαμπα τα αναφερεις σε εμενα. Μπορεις να τα λες στις συνεντευξεις σου και... καλη σου τυχη. Απλα μπαινε και λεγε τους οτι εισαι απο χωριο, οτι δεν παιρνεις απο αδερφιστικους τροπους επικοινωνιας κλπ, εμενα ποσως με απασχολουν, το μονο που σου λεω ειναι πως παει το πραγμα μπας και στρωσεις και εχεις λιγο καλυτερα αποτελεσματα μετα απο 13/13 fails οπως αναφερεις και μονος σου.

Θα μπορουσα να στο πω σε πιο συμβουλευτικο style οτι οταν τα δεδομενα καπου ειναι Χ κι εσυ εισαι Y τοτε μια απο τις 2 πλευρες (ιδανικα και οι 2) αναγκαστικα πρεπει να συμβιβαστει προκειμενου να υπαρξει πιθανοτητα συνεργασιας. Εσυ δειχνεις να μην συμβιβαζεσαι ουτε σε χιλιοστο με τη διαδικασια που γινονται οι συνεντευξεις στην Ελλαδα, συνεπως καλη τυχη στην ευρεση μιας συνεντευξης που θα πληρει τα δικα σου κριτηρια.

Το γεγονός να υπάρχει πολύ ανταγωνισμός το έχεις σκεφτει ή απλα εγώ έχω fails οπως λες?

Το να είσαι επικοινωνιακος σημαίνει πολλα. Δηλαδή εσένα σου αρέσουν οι επαγγελματικές σου σχέσεις

να είναι επικοινωνιακές , ή να είναι ωραίες και με ειλικρίνεια?

Επεξ/σία από LiquidTroll
Δημοσ.

Το γεγονός να υπάρχει πολύ ανταγωνισμός το έχεις σκεφτει ή απλα εγώ έχω fails οπως λες?

Mια χαρα το εχω σκεφτει, αλλα οπως ειδες και στο πρωτο μου ποστ θεωρω δεδομενο οτι εχεις skills και ικανοτητες για προσληψη στις θεσεις που ψαχνεις. Αν οχι, τοτε βρηκαμε το λογο που αποριπτεσαι.

Η θεση που λες οτι ψαχνεις παντως, αν και εχει ανταγωνισμο, δεν ειναι δα και θεση τηλεφωνητη. Δηλαδη αυτος που εχει skills και ξερει να παρουσιασει/πλασαρει σωστα τον εαυτο του δε νομιζω οτι πρεπει να φοβαται τοσο πολυ τον ανταγωνισμο.

Οπως και να εχει εγω βλεποντας τους δυο διαλογους που ποσταρες, καλοπροαιρετα σου εγραψα μια ιδεα για το τι μπορει να πηγαινει λαθος. Το αν θα τη λαβεις υποψιν ειναι προφανως στην ευχερεια σου. Και σου μιλαω σαν ατομο που εχει περασει απο πολλα interviews , αλλα αποτυχημενα, αλλα καλυτερα κι αλλα επιτυχημενα και μπορω να σου πω οτι ακομα απο καθε interview μαθαινω και κατι και γινομαι πιο καλα προετοιμασμενος για το επομενο. Αυτο ουσιαστικα προτεινω και σε εσενα, επειδη βλεπω μια διαθεση να μην αλλαξεις τιποτε γιατι "ετσι εισαι και σε οποιον αρεσει". Γενικα καλα κανεις να μην αλλαζεις, αλλα στην πρωτη επαφη με εναν ξενο ποσο μαλλον υποψηφιο συνεργατη, ειναι υψιστης σημασιας να μπορεις να μην αδικεις τον εαυτο σου με λαθος συμπεριφορα.

• Like 1
Δημοσ.

Προσεχε , έχεις δίκιο , αλλα ρε φίλε στον τύπο που τον πείραξε οτι δεν βλεπω Game of Thrones , ΤΙ ακριβως επικοινωνιακό να κάνω?

Απλά δεν θέλω να δουλέψω σε αυτόν , διοτι πολύ απλά εάν στην συνεντευξη είναι ξύλο και τρομοκρατία , φαντάσου τι θα επικρατεί στην εταιρία.

Επίσης , ΠΟΤΕ δεν είπα ότι είχα 100% τα skills που απαιτεί η εκάστοτε θέση.

Μου έτυχε να με απορίψουν γιατι είμαι overqualified , μου έτυχε να με απορρίψουν γιατί δεν είχα τα skills που χρειάζοντε.

Ηρεμα , ευγενικά και με ομορφο τρόπο , πάντα στα πλαίσια της ευγένειας.

Επίσης , 13 interviews σημερα , με αυτή την κρίση , το λές και καλό και άσχημο.

Καλο γιατί παρόλη την τεράστια κρίση τουλάχιστον σε καλούν σε συνεντευξεις,όταν ξέρω φιλους που έχει να τους κάτσει συνεντευξη 4 χρονια. Κακο γιατί παίζει ανταγωνισμός τρελός.

Επίσης , θα το ξέρεις και εσύ πολύ καλά , το οτι πολλές φορές , πολλά αφεντικά , ΔΕΝ έχουν και τις καλύτερες προθέσεις.

Θέλουν άτομα να τους έχουν όλη μέρα ξύλο και τρομοκρατία για 600 €.  Οπότε πραγματικά δεν νομίζω ότι η

ΗR ήθελα απλά να με στρεσάρει για να δει πως αντιδρω , και γενικά όλοι , δεν το κάνουν για αυτό.

Το κάνουν για να σου πουν εμμέσως του στυλ " Mάγκα , εδώ θα το βουλώνεις , θα κάνεις ότι σου λέμε , θα σε βρίζουμε και θα λες ευχαριστώ , και θα σου δίνουμε 500€"

Σε αντιμετωπίζουν ως τίποτε , για να καταφέρουν ακριβώς αυτό. Να σε κάνουν τιποτε!

Σίγουρα θα βρουν ανθρώπους , που θα πατήσουν στην ανάγκη τους , και θα τους έχουνε όλη μέρα ξύλο , και θα τους λένε και ευχαριστώ!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

To εχω γραψει και σε αλλο θεμα, η πιο κουφη φαση που ειχα. Παω για συνεντευξη σε γνωστη αλυσιδα καταστηματων, οχι τιποτα τεραστιο αλλα τελος παντων αλυσιδα.

Στη συνεντευξη ηταν 3-4 μανατζαραιοι που προσπαθουσαν να με ψαρωσουν (χωρις λογο εν τω μεταξυ) οποτε σκαει ο παρακατω διαλογος:
- ειστε παντρεμενος?
- οχι
- μμμ μενετε σε ενοικιο?
- οχι ειναι ιδιοκτητο
- δανεια κλπ?
- οχι δεν ετυχε..
- α οκ
- τιθεται καποιο θεμα?
- οχι αλλα να, εμεις θελουμε καποιον που να εχει τον κερβερο στο σπιτι, να εχει ενοικιο κατι ουτως ωστε να χρειαζεται τη δουλεια κλπ

Γενικως βεβαια ειχαν τουπε και στυλ "εδω δουλευουμε μονο και ειμαστε ευχαριστημενοι με ο,τι παιρνουμε κλπ γιατι μας πληρωνουν"

Τα ειδα κοκκινα και εδωσα τον καλυτερο εαυτο μου στη με μοναδικο στοχο να με παρουν και να τους ριξω ακυρο. Ειχα καταλαβει βεβαια πως τους εκανα με τις απαντησεις μου και τον διαλογο. Οπως και εγινε, με πηραν τηλεφωνο μετα απο δυο μερες αποφασισμενοι "να μου δωσουν μια ευκαιρια", οποτε τους ειπα το αμιμητο "Αν με καλουσατε 10 λεπτα νωριτερα ισως σας εδινα εγω την ευκαιρια, στο μεταξυ ομως εχω ηδη δεχθει μια προταση για τη θεση υπευθυνου σε ενα καταστημα, οποτε καταλαβαινετε...". Το θεικο ειναι πως δεν το εκλεισαν, αλλα με ρωτησαν αν θελω να περασω παλι απο κει μια βολτα :lol:

Παντως η δικη μου προσεγγιση ειναι να φροντιζω να ειμαι οσο το δυνατον πιο προβλεπε στη συνεντευξη ανεξαρτητα απο το ποσοστο ηλιθιοτητας του αλλου, οποτε σε καθε περιπτωση να μπορω να φιλτραρω το αν θα τους γειωσω αφου με εχουν επιλεξει για τη θεση.

Σε ερωτηση σχετικα με τους λογους που εκλεισα την επιχειρηση μου η απαντηση ειχε να κανει με τη γενικοτερη οικονομια του κρατους και της θεσης της (οπως και ισχυει) και στην (πιο ηλιθια κατα τη γνωμη μου) ερωτηση "που βλεπετε τον εαυτο σας σε Χ χρονια" ειχα απαντησει "στην υψηλοτερη θεση που μου επιτρεπει η θεση εκκινησης", το οποιο εκ των υστερων μου ειχαν πει πως το βρηκαν πολυ διπλωματικο και θετικο. 

Αυτα βεβαια σε τελειως διαφορετικο κλαδο απο αυτον που συζητατε ε, αναφερομαι στις λιανικες πωλησεις και τη διαχειριση καταστηματων.

Εδιτ: ακυρο, η πιο ηλιθια ερωτηση (που δε θυμαμαι να μου εχουν κανει) ειναι το γιατι θελετε να εργαστειτε εδω. Διοτι εχω να πληρωσω λογαριασμους ρε βλημα κι εσεις δινετε χρηματα για τις υπηρεσιες μου, τα οποια θα μου πληρωσουν τους λογαριασμους, τι αλλο θα μπορουσε να ειναι ξερωγω, εχω πολυ ελευθερο χρονο και δεν ξερω πως να τον διοχετευσω?

• Like 7
Δημοσ.

καλά έχω ακούσει και άτομο να απορρίπτεται από hrαδες μεγάλης εταιρείας (της πιο μεγάλης στο κλάδο της) επειδή όπως συζητούσαν στη συνέχεια μεταξύ τους  ο τύπος ήταν από πλούσιο προάστιο

άρα δε θα είχε ανάγκη τη δουλειά σε επίπεδο ζωής και θανάτου , άρα δε θα τους έκανε και τεμενάδες για 1000-1500 ευρώ 

από προσόντα εννοείται οκ, αλλά όχι αρκετά φτωχός αυτός ήταν ο λόγος  :lol: 

Δημοσ.

Ευτυχώς έχω πολλά χρόνια να περάσω συνέντευξη και ευτυχώς, πάλι, όσες είχα περάσει παλιότερα ήταν όλες νορμάλ!

Δημοσ.

"Που βλέπετε τον εαυτο σας σε Χ χρονια ..."

δεν ξέρω αν ήμουν μελλοντολόγος ή μέντιουμ θα σας απαντούσα.

Τεσπα αυτές οι ερωτήσεις μπορει να είναι και επίτηδες ερωτήσεις προκειμενου να αποφυγουν να σου υπογράψουν συμβολαιο. Που θα οριζει τον χρονο που θα δουλεψεις αν θα είναι με σφάλιση ή όχι το ποσο του μισθού και τις συνθηκες εργασιας. Oπως ειπε και ενας φιλος πιο πάνω προκειμενου να σου σπάσουν το τσαμπουκά και τον αέρα εξαρχής ξέρουν τι κάνουν για να μη ζητήσεις μετά αυτά που πρεπει.

Αλλιως ποιος θα ειχε ορεξη για τέτοιες μαλακιες? μπορει να είναι μιλημένοι. Στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατει θα βρουν αρκετούς που ισως έχουν μεγαλη αναγκη για δουλεια οποτε θα συμβιβαστουν με κάτι που δεν είναι νορμάλ. Και είναι σιγουρο πως το θρεντ το παρακολουθουν και άτομα που είναι HR και αυτά που γράφουμε τους χαλάνε το γλυκό.

Δημοσ.

Προσεχε , έχεις δίκιο , αλλα ρε φίλε στον τύπο που τον πείραξε οτι δεν βλεπω Game of Thrones , ΤΙ ακριβως επικοινωνιακό να κάνω?

Λογικα οταν το γυρισε στο game of thrones ειχες ηδη χασει το παιχνιδι και απλα επεσες σε γκιοζη που ειπε να τρολλαρει or something. Το θεμα ειναι τι δεν πηγε καλα και καταληξατε να κοροιδευεστε για τις τηλεοπτικες σειρες.

Δεχομαι οτι μπορει να ηταν μλκας αυτος, αλλα βλεπω πχ οτι στους διαλογους, οπως τους περιγραφεις εσυ ο ιδιος, υπαρχει μια διαχυτη ειρωνεια απο την πλευρα σου. Εγω πχ αν θεωρουσα μια ερωτηση ηλιθια εως προκλητικη, θα ρωτουσα για ποιο λογο γινεται η συγκεκριμενη ερωτηση και τι σχεση εχει με την θεση στην οποια καλουμαι να εργαστω. Θα μετεφερα την πιεση στην αλλη πλευρα πολυ ευγενικα δηλαδη. Με το να κανω τον εξυπνο και να δειχνω οτι εχω την ατακα ετοιμη, δε δειχνω τιποτε περισσοτερο απο αντιδραστικοτητα, αγενεια και μαλλον κακη διαχειριση της πιεσης. Γιατι να το κανω λοιπον;

καλά έχω ακούσει και άτομο να απορρίπτεται από hrαδες μεγάλης εταιρείας (της πιο μεγάλης στο κλάδο της) επειδή όπως συζητούσαν στη συνέχεια μεταξύ τους  ο τύπος ήταν από πλούσιο προάστιο

άρα δε θα είχε ανάγκη τη δουλειά σε επίπεδο ζωής και θανάτου , άρα δε θα τους έκανε και τεμενάδες για 1000-1500 ευρώ 

από προσόντα εννοείται οκ, αλλά όχι αρκετά φτωχός αυτός ήταν ο λόγος   :lol:

Yeap ειναι αυτο που ειπα ακριβως απο πανω. Δεν ειναι αυτος ο λογος που ο φιλος σου δεν προσεληφθη, απλα αυτο βρηκαν εκεινη τη στιγμη να παρουσιασουν -μαλλον ακομψα- σαν εμποδιο. Για να φτασει καποιος σε interview να κουβεντιαζει απο ποιο προαστιο ειναι και αν ειναι πλουσιο ή οχι, προφανως δεν υπαρχει τιποτε πιο ενδιαφερον να συζητηθει εκεινη τη στιγμη, κοινως δεν τους ενδιαφερε ο φιλος σου απο ενα σημειο και μετα.

Απο κει και περα για εξειδικευμενες θεσεις, σε σοβαρες εταιρειες ο ρολος του HR ειναι να κανει σταχυολογηση των υποψηφιων CV και να τα περασει στο καταλληλο προσωπο ωστε να κληθουν οσοι πρεπει για interview, το οποιο γινεται με manager/chief. Σε περιπτωση προσληψης να προχωρησει τα διαδικαστικα ζητηματα. Μπορει να ειναι και παρον στις συνεντευξεις για καποιες τυπικες-generic ερωτησεις, αλλα σιγουρα δεν παιζει ρολο στην τελικη επιλογη. Αν δειτε περιπτωσεις που το HR εχει ενεργο ρολο για απορριψη απο μια "εξειδικευμενη" θεση, τοτε να ξερετε οτι εχει γινει πολυ ξεκαθαρο -ακομα και σε εναν ασχετο- οτι δεν κανετε και απλως το HR αναλαμβανει "τη βρωμικη δουλεια", αλλοι πιο κομψα κι αλλοι λιγοτερο κομψα (προτιμω τους δευτερους, βαση προσωπικης πειρας διοτι ειναι αυτοι που με οδηγησαν σε ριζικες αλλα σωστες αποφασεις για τον εαυτο μου). Ειναι καλυτερα να θορυβεισαι, να εκνευριζεσαι και να προβληματιζεσαι οταν κατι παει πραγματικα πολυ ασχημα, παρα να φευγεις με την εντυπωση οτι ολα πηγαν καλα αλλα νταξει μωρε δεν εκατσε γιατι πχ υπηρχε ενας καλυτερος υποψηφιος, ενω στην ουσια να εχεις παει και στις 2 περιπτωσεις πραγματικα ασχημα.

Τωρα αν μιλαμε για θεσεις πωλητη-τηλεφωνητη κλπ ναι εκει το HR μπορει ευκολα να παρει πανω του την επιλογη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...