Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εννοω τέτοια περιπτωση βεβαια αλλα τεσπα. Νοσοκομειο όχι αλλα μια τραμπουκα αν ο άλλος είναι νευρικος και θρασυς και προσβλητικος θα χρειαστεί.

Απλα επειδή το βλεπω αυτό και στο δρομο καμια φορά κάποιοι βριζουν ασυναίσθητα χωρις να λαμβάνουν υποψη ότι ο άλλος που βριζουν μπορει να σε πιάσει στο φανάρι να κατέβει κάτω και να σου ζητησει το λογο. Καλο είναι όταν έχουμε άδικο ή τελοσπαντων δεν ξέρουμε τον άλλον να μην αρχιζουμε τα παρλιακά γιατι εντάξει κάποιος θα μασησει θα σε μπινελικώσει και αυτος και θα τελειωσει αναίμακτα η ιστορια κάποιος άλλος όμως μπορει να μη μασησει σε πιασει πιο κάτω να κατεβει κατω και να υπάρξει τυχον πρόβλημα.

Δεν θα μας χαθει ο αντρισμος αμα σηκωσουμε το χέρι και πουμε εκανα μαλακια με συγχωρεις. Είναι αυτό που πρεπει να γινει. Ουτε αμα έχουμε μια θέση να καβαλάμε το καλαμι και να μας έρχεται ο υποψήφιος ο οποιος μπορει να έχει από πισω άρρωστη μάνα χαμένο πατερα και να πρέπει να βρει μια δουλεια για να συντηρησει το σπιτι να του κάνουμε τους κάποιους. Δεν μας κανει , ηρεμα και ωραια δεν τον επιλέγουμε. Τωρα ειρωνιες και μαγκιες ακομα και δασκαλίστικα υφάκια του στυλ "εγω στο λεω αυτό πρεπει να το κανεις έτσι κτλπ κτλπ" δεν χρειαζονται ουτε δάσκαλος του εισαι ουτε ο αφεντης του. Και ολοι αυτοι που είναι HR καποτε και οι ιδιοι παρακαλούσαν για δουλειά ξεχάσανε το παρελθον τους?

Δημοσ.

Δεν θα μας χαθει ο αντρισμος αμα σηκωσουμε το χέρι και πουμε εκανα μαλακια με συγχωρεις.

Ο αντρισμός επίσης δε θα πάθει τίποτα αν δείξεις στον άλλο ακριβώς τι σκέφτεσαι με τα λόγια αντί να πέσεις ακόμα χαμηλότερα από το δικό του επίπεδο σηκώνοντας χέρι.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα εργοδότης που θα τσινισει με αυτή την ερωτηση να ξέρεις ότι γενικα έχει θεμα με τα χρηματα. Θα έχεις δηλαδή θεματα μαζι του στο χρηματικο.

Εγω μια φορα ειχα πάει συστημένος κιολας σε έναν εκει και τον ρωτησα σε κάποια φαση για το χρηματικο και μου λεει ότι αμα κάνω τέτοιες ερωτήσεις είμαι ακατάλληλος για τη θέση του , τον ρωτησα αμα κάνει πλάκες γενικοτερα ή τα λεει σοβαρά όλα αυτά αλλα αυτος τα έλεγε σοβαρά :-D

Μετα εμαθα από τον γνωστο μου που εχει μαγαζι με υπολογιστες ότι πηγε από το μαγαζι και ηθελε να του κάνει μια επισκευή αλλα παλι πηγε να δημιουργησει θέματα με τα λεφτά. Του κανω ειδες που στο ειπα? ο τυπος έχει θεματα με τα λεφτά δεν θελει να πληρώνει. Και εγω όταν τον ρωτησα για το χρηματικο φοβηθηκε και για αυτό με ειπε ακατάλληλο

Εμενα παντως αυτή η ερωτηση που κάποιοι λενε να μην τις κάνεις με την μια με βοηθησε να καταλαβω ότι ο τύπος δεν θα ηταν εντάξει. Οποτε δεν χρειαστηκε να χαραμίσουμε καν χρονο σε ασκοπες συνεντεύξεις κτλπ εχει δικιο ο φιλος από πάνω οση περισσοτερη ειλικρινεια τοσο το καλύτερο.

Τι θράσος είναι αυτό ρε φίλε;; :P :D

Δημοσ.

Κάνε τίποτα τέτοιο :)

https://www.youtube.com/watch?v=mLSguRgx_mo

Ενταξει καλη η πλακα αλλα επρεπε να την κανει σε κανενα πιο "περιεργο" τυπο, αυτος ηταν χαλαρος και ευγενικος γενικα και στο τελος σωστα του ειπε οτι υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να δουλεψουν και απλα του σπαταλαει το χρονο.

Για το χρηματικο που λένε οι μισοι λενε γενικα οτι πρεπει να ρωτησεις οι αλλοι μισοι οτι δεν, εμενα η αποψη μου ειναι οτι αν πας για πρωτη δουλεια δεν ρωτας αμεσως ειναι καπως άκομψο, αν δούλευες ηδη πας απο άλλη εταιρεία σε έτοιμη θέση που επαιρνες πχ 1100ε καλο ειναι να ρωτησεις γιατι ξερεις ποσο αξιζεις και ποσο θελεις να παρεις. Γενικα και νομιζω γενικα τετοια ατομα ρωτανε αν δεν αναφερει η αγγελια απολαβες το προβλημα ειναι σε αυτους που ψαχνουν την πρωτη τους δουλεια.

Δημοσ.

Το σωστό είναι να σου λέει από μόνος του ο εργοδότης τι χρήματα διαθέτει. Όχι να χρειάζεται να ρωτήσεις κιόλας. Dafuq?!

• Like 3
Δημοσ.

Ενας φιλος μου ντρεποταν πολυ να ρωτησει και δε ρωτησε καθολου. Εμαθε ποσα παιρνει στον πρωτο του μισθο. Αυτο το βρισκω τραγικο. Ωραριο και μισθο απο την μερα της συνεντευξης θελω να ξερω. Αν ο αλλος ψαχνει σκλαβο η καποιον υπερανω που δεν τον νοιαζει ουτε ποσες ωρες δουλευει ουτε ποσα θα παιρνει δεν ειμαι ο ανθρωπος του.

• Like 3
Δημοσ.

Αν δουλεύεις για να καλύψεις κάποιες ανάγκες εννοείται ότι πρέπει να ξέρεις το μισθό για να δεις αν σε καλύπτει. Αν δουλεύεις για πλάκα ή απλά για την εμπειρία - προϋπηρεσία ίσως αλλάζει και γίνεται δευτερεύον.

Δημοσ.

Kαποια πραγματα για ορισμενες εταιρειες ειναι εμπιστευτικα για πολλους και ευνοητους ( ; ) λογους , συνεπως ο μισθος θα πρεπει να ειπωθει απο την πλευρα του εργοδοτη στους υποψηφιους που τον ενδιαφερουν για προσληψη. Αν ομως ο αλλος πχ ειναι πασιφανες οτι δεν κανει για τη δουλεια και δεν εχει σκοπο να τον προσλαβει, δεν υπαρχει και κανενας λογος να του πει το μισθο ή αλλα δεδομενα που ενδεχεται να ειναι ευαισθητα. Νταξει βεβαια με τη λογικη πολλων εδω μεσα, καλα ειναι να λεει κανα ψευτικο νουμερο ακομα και σε αυτους που δεν τον νοιαζουν για προσληψη, απλα για να φυγει η καουρα ορισμενων οτι τους υποσκαπτουν τα κακα ΗR.

Να ξερετε επισης, οτι ο μισθος σε αρκετες εταιρειες δεν ειναι σωνει και καλα προκαθορισμενος πριν την προσληψη αλλα εξαρταται απο διαφορους μεταβλητους παραγοντες που εχουν να κανουν με τον καθε υποψηφιο. Σε μια τετοια περιπτωση το HR δεν μπορει εκ των προταιρων να γνωριζει το υψος του μισθου, μπορει απλως να ξερει χοντρικα που θα κυμαινεται. Αλλα οπως καταλαβαινετε ( ; ) αν δεν ξερει ακριβως, δεν γινεται να το αναφερει γιατι μετα δημιουργουνται αλλα θεματα τυπου "μα στο 1ο interview μου ειπατε τοσα και τωρα μου τα αλλαζετε" κλπ.

Γενικα παντως, διαβαζοντας το τοπικ καταλαβαινει κανεις οτι οι περισσοτεροι που ποσταρουν, δεν εχουν ιδιαιτερη πειρα στον εργασιακο τομεα ή αν εχουν ειναι κυριως σε αναλωσιμες θεσεις οπου οι εργοδοτες ειναι οντως αρπακολλα -συνηθως και οι εργαζομενοι-, οποτε ο καθενας κανει οτι του κατεβει. Αν με το καλο αρχισετε να ανεβαινετε την εργασιακη πυραμιδα καποια στιγμη, θα αντιληφθειτε οτι πολλα απο αυτα που γραφετε σημερα, δεν συμβαινουν "επειδη θελουν να παιζουν μαζι σας" ή επειδη σωνει και ντε εχουν απωτερο σκοπο να σας εκμεταλλευτουν με ολους τους τροπους. Και δε σας τα λεω επειδη εχω καμια καουρα να παρω το μερος "των κακων αφεντικων" , τα λεω γιατι οι περισσοτεροι που προχωρατε με αυτη τη λογικη θα αντιμετωπισετε πολλες δυσκολιες, χαρακτηριστικο παραδειγμα το 1ο ποστ οπου ο ΤS παει στα interviews προκατειλημενος οτι εχει εχθρους απεναντι του και στην πρωτη ερωτηση που "δεν του καθεται καλα" τσιμπαει και ουσιαστικα αρχιζει και τσακωνεται με η και χωρις κομψο τροπο.

Τεσπα ξερω οτι το νοημα υπαρξης αυτου του τοπικ ειναι να τα χωνουμε στο HR για ολα τα κακα της μοιρας μας, οποτε δε θα σας το χαλασω περισσοτερο, σορρυ για την παρεμβαση, συνεχιστε!

Δημοσ.

Ωράριο και μισθό δεν ρωτάμε στην πρώτη συνέντευξη, αλλά στην επόμενη. Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε να το ρωτήσουμε με έμμεσο τρόπο του στυλ "περιγράψτε μου μια τυπική μέρα στην δουλειά"

Απο κει και πέρα, το HR στην Ελλάδα είναι πραγματικά άθλιο. Συνήθως κοριτσάκια και μεγαλοκοπέλες που βγάζουν το κόμπλεξ τους στον κάθε υποψήφιο. Το χειρότερο για μένα είναι ότι απαιτούν να τους πεις την αλήθεια, όταν αυτοί σου λένε ψέμματα. Ειδικά όταν έχουν πάρει άλλον και μέχρι να υπογράψει, σε έχουν στο περίμενε...

Απο κει και πέρα, δεν βρίσκω νόημα ύπαρξης, πέρα του να ξεσκαρτάρει τα πολλά βιογραφικά. Μου έχει τύχει περίπτωση για θέση αρκετά τεχνική, όπου έκανα παρουσίαση ενός case study που μου έδωσαν στην κοπέλα του HR και στον director και ενώ με τον director ήμουν κομπλέ και απαντούσα στις σοβαρές ερωτήσεις που μου έκανε για να δει τον τρόπο σκέψης μου και τις γνώσεις μου, να έχω την HRου να πετάγεται κάθε λίγο και να πετάει τις βλακείες της ή να μου χαλάει τον όλο ειρμό της παρουσίασης.

Τέλος ναι, αφού πιάσεις δουλειά, σε όλες τις εταιρείες, το μόνο που είναι χρήσιμο το HR είναι να σου βάζει τον μισθό και να παραγγέλνει καφέδες για την κουζίνα και χαρτί για τις τουαλέτες. Γενικά δεν τους υπολογίζει κανένας. Ίσως γι' αυτό βγάζουν και κόμπλεξ στις συνεντεύξεις.

ΥΓ Αυτό που ζητάει μια HRου, είναι ένα θύμα. Ένα άτομο που θα δεχτεί τον μισθό που θα του πει, τα ωράρια που θα του πει, που θα κατεβάσει το κεφάλι στις προσβολές που θα του κάνει και που γενικά θα είναι το καλό σπασικλάκι. Άλλωστε αν πάτε σε ιδιωτικές εταιρείες, οι πιο πολλές είναι γεμάτες κοριτσάκια 25 χρονών, πρώην σπασικλάκια του αμφιθέατρου, που δέχονται τα πάντα.

Δημοσ.

Έχει κανείς εμπειρία απο interview στην Coca Cola?

Για το graduate πας; Πολύ χαλαροί, αρκετά άνετοι, καμία σχέση με τις άλλες εταιρείες. Το assesment είναι και αυτό καλό.

Το μόνα μείον είναι ότι:

1. Μετά το assesment δεν σου δίνουν καθόλου feedback. Οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις τι λάθος έχεις κάνει

2. Αν πας για το graduate, συνήθως παίρνουν άτομα που έχουν βίσμα, οπότε μην πολυεπενδύσεις. Απλά έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι υπάρχει και αυτό.

Μισθός αρχίζει απο 1200 μεικτά. Τον λένε απο μόνοι τους στην πρώτη συνέντευξη. Ωράριο κανονικό. 8 με 9 ώρες το πάρα πολύ. Στο Finance μόνο τους αλλάζουν τα φώτα. Εκτός αν πας στην Coca Cola στην Φραγκοκλισιάς που είναι το corporate, όπου σε βιάζουν στα ωράρια.

Γενικά να ξέρεις η 3Ε παίρνει κυρίως μέσω reference. Ο,τι κάνει και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πχ και αρκετές άλλες ελληνικές εταιρείες, που εκπροσωπούν διεθνή brands

Τσέκαρε και glassdoor αν θες για παραπάνω λεπτομέρειες

• Like 2
Δημοσ.

Για το graduate πας; Πολύ χαλαροί, αρκετά άνετοι, καμία σχέση με τις άλλες εταιρείες. Το assesment είναι και αυτό καλό.

Το μόνα μείον είναι ότι:

1. Μετά το assesment δεν σου δίνουν καθόλου feedback. Οπότε δεν μπορείς να καταλάβεις τι λάθος έχεις κάνει

2. Αν πας για το graduate, συνήθως παίρνουν άτομα που έχουν βίσμα, οπότε μην πολυεπενδύσεις. Απλά έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι υπάρχει και αυτό.

Μισθός αρχίζει απο 1200 μεικτά. Τον λένε απο μόνοι τους στην πρώτη συνέντευξη. Ωράριο κανονικό. 8 με 9 ώρες το πάρα πολύ. Στο Finance μόνο τους αλλάζουν τα φώτα. Εκτός αν πας στην Coca Cola στην Φραγκοκλισιάς που είναι το corporate, όπου σε βιάζουν στα ωράρια.

Γενικά να ξέρεις η 3Ε παίρνει κυρίως μέσω reference. Ο,τι κάνει και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πχ και αρκετές άλλες ελληνικές εταιρείες, που εκπροσωπούν διεθνή brands

Τσέκαρε και glassdoor αν θες για παραπάνω λεπτομέρειες

Δεν υπάρχει κανενας λογος να μην πει κάποιος το μισθο ακομα και στην 1η συνέντευξη ειτε προλάβεις και τον ρωτησεις εσυ ειτε σε προλαβει απο μονος του. Πιο πολυ σαν κολλημα το εκλαμβανω παρα σαν σαβουάρ βιβρ.

Εκτος και αν υπάρχει σκοπιμοτητα πχ αυτος που ειχε πει περι ακαταλληλοτητας κάποιων που ψάχνουν δουλεια επειδη ρωτάνε τον μισθο και καλα απο την 1η κιολας συνάντηση ηθελε χαμάληδες ο άνθρωπος οποτε με μια απλη ερώτηση καταλαβαινεις και εσυ απο τον τροπο που θα σου απαντησει κατα ποσο αξιζει να ασχοληθεις μαζι του περαιτερω και επειδη η πρωτη επαφη ηταν και τηλεφωνικη να γλιτώσεις να πάς και απο κοντά αμα ο άλλος ειναι τρομπας.

Μερικοι νομιζουν οτι έχουν απεναντι τους προβατα επειδη δεν έχουν εργασιακη εμπειρια και οτι τους λενε θα το δέχονται αμάσητο και αδιαμαρτυρητα. Απεναντι τους τις πιο πολλες φορές έχουν αποφοιτους πανεπιστημιου , έξυπνους ανθρωπους οι οποιοι λογω συγκυριων ενδεχομένως να πρέπει να ανεχτουν κάποιες δυστροπιες αλλα υπάρχει και ενα οριο και φυσικα ακομα και αν ο αλλος προσφέρει δουλεια θα πρέπει να προσέχει τι λεει και να μην λέει αρλουμπες.

Πιστευω εκει πάσχουν κάποιοι οτι αδυνατουν να δουν τους υποψηφιους σαν μελλοντικους συνεργάτες και ξεσπάνε πάνω τους τα δικα τους προβληματα (φορολογιες , μειωμενες πωλησεις ) και αλλα προβληματα της επιχειρησης.

• Like 3
Δημοσ.

+1000 απο μενα σε αυτα που λες.

Αυτο ειναι και το λογικο. Απλα η κατασταση στην Ελλαδα ειναι τετοια που οι πιο πολλοι ψαχνουν καποιον που δεν θα διαμαρτυρεται για μισθους, ωραρια κλπ. Και επειδη υπαρχουν αρκετοι που το δεχονται, εχουμε φτασει στο σημειο να μην ρωταμε μισθους απο την πρωτη συνεντευξη, μην καλα μας παρουν με κακο ματι (λες και γουσταρουμε να δουλευουμε και δεν το κανουμε κυριως για λογους βιοπορισμου).

Βεβαια υπαρχουν και σοβαρες εταιρειες, κυριως πολυεθνικες, που σου λενε απο την πρωτη συνεντευξη μισθους και ωραρια απο μονοι τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...