Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1000 απο μενα σε αυτα που λες.

Αυτο ειναι και το λογικο. Απλα η κατασταση στην Ελλαδα ειναι τετοια που οι πιο πολλοι ψαχνουν καποιον που δεν θα διαμαρτυρεται για μισθους, ωραρια κλπ. Και επειδη υπαρχουν αρκετοι που το δεχονται, εχουμε φτασει στο σημειο να μην ρωταμε μισθους απο την πρωτη συνεντευξη, μην καλα μας παρουν με κακο ματι (λες και γουσταρουμε να δουλευουμε και δεν το κανουμε κυριως για λογους βιοπορισμου).

Βεβαια υπαρχουν και σοβαρες εταιρειες, κυριως πολυεθνικες, που σου λενε απο την πρωτη συνεντευξη μισθους και ωραρια απο μονοι τους.

Βασικα ειναι αυτονοητο. Απλα μπαινει και αυτο στη ζυγαριά απο κάποιους πονηρουληδες προκειμενου να αμφισβητηθει ή να νιωσεις οτι ρε παιδι μου κερδισες κάτι αυτονοητο προκειμενου να μη ζητησεις κατι παραπανω ειναι ψυχολογικα παιχνιδια καμια φορά αυτά και ξέρουν οτι αυτος που θα τους τα χαλάσει ή θα τα καταλαβει πρεπει να φάει πορτα με την μια γιατι οπως ειπες και εσυ υπάρχουν τοσοι άλλοι πιο βολικοι απο τους οποιους μπορουν  να ψωνισουν.

Το προβλημα δεν ειναι αυτο ομως γιατι ο καθενας μεταξυ μας κοιταει το συμφερον του και καλα κανει το προβλημα ειναι οτι οι πιο βολικοι ειναι ετσι επειδη λογω της καταστασης δεχονται να ριξουν τον εαυτο τους σε βασικα πράγματα.Και καποια στιγμη αυτο θα βγει στην επιφανεια ειτε σαν μειωμένη αποδοση ειτε σαν διακοπη της συνεργασιας οποτε η εταιρεια ή το μαγαζάκι της γειτονιας θα πρεπει ξανα απο την αρχή να ψάχνει άλλους εργαζομενους και αντε μεχρι να τους μαθει και αντε μέχρι να προσαρμοστουν και αντε μεχρι να μπουν στο γενικοτερο κλιμα κτλπ κτλπ ολο αυτο τους ιδιους θα ζημιώσει μακροπροθεσμα.

Γιατι να μη ξερω ποσο ειναι η αμοιβη κυριε? ειναι κανενα μυστικο του κράτους μηπως? ή της ΕΥΠ? εσεις εχετε ολα τα προσωπικα μου στοιχεια εχετε απαιτησει να σας τα στειλω για να με δεχθειτε δεν νομιζετε πως πρέπει να υπάρχει κάποιου ειδους ισορροπια και απο τις 2 μεριές? αλλα ας το αφησουμε αυτο οκ ας βρεθει ο εργαζομενος σε πιο χαμηλη θέση απο την παντοδυναμη εταιρεια που αποφασιζει για την τυχη του και ειναι έτοιμη να τον κρινει.

Μπορει την ιδια μέρα που εσεις μου λέτε να βρεθουμε να υπάρχει και μια άλλη προταση αμα εσεις δεν παρέχετε μισθο για ποιο λογο να ριξω άκυρο στους αλλους που τουλαχιστον αυτο το παρέχουν πριν ακομα κάτσουμε στο τραπεζι? επομενως για μενα ειναι σωστη η ερωτηση αλλα ισως οχι για καποιον που θελει να σε εκμεταλευτει και δεν του αρεσει να κανεις ερωτησεις γιατι καταλαβαινει οτι θα τον ανακαλυψεις αργα ή γρηγορα οτι δεν εισαι χαζος και οτι το ψάχνεις το πράγμα.

Εντάξει στην Ελλαδα τωρα κάποια πραγματα δεν ειναι τυχαια ουτε το πως φτάσαμε ως εδω. Ο κλέφτης και ο ψεύτης και ο πονηρος τον 1ο χρονο χαίρονται.

ΥΓ Με αυτά που ακουει καποιος καθημερινα εμενα δεν θα μου εκανε καμια εντυπωση να ρωτησει τον μισθο του εδω ακουγαμε για εθελοντικες εργασιες για "ελα απο εδω να σου δωσω την προυπηρεσια σου στο τσάμπα" κτλπ λοιπον? οχι αυτα πρεπει να ξεκαθαριζονται απο την αρχη και οποιος στραβώσει εντάξει ας στραβώσει προβλημα του.

• Like 2
  • Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απ' ότι διαβάζω, συμπεραίνω ότι οι τύποι ψάχνουν το σκλάβο με τα περισσότερα προσόντα.

Και όχι μόνο αυτό, ακόμα και αν σε απορρίψουν σε κάνουν να νιώθεις τύψεις που έχασες τη "δουλειά", ώστε στον επόμενο που θα πας για συνέντευξη, να σκύψεις λίγο παραπάνω. Λες και είναι συννενοημένοι οι τύποι!

• Like 2
Δημοσ.

Απ' ότι διαβάζω, συμπεραίνω ότι οι τύποι ψάχνουν το σκλάβο με τα περισσότερα προσόντα.

Και όχι μόνο αυτό, ακόμα και αν σε απορρίψουν σε κάνουν να νιώθεις τύψεις που έχασες τη "δουλειά", ώστε στον επόμενο που θα πας για συνέντευξη, να σκύψεις λίγο παραπάνω. Λες και είναι συννενοημένοι οι τύποι!

3 πράγματα θα έπρεπε να ειναι αδιαπραγμάτευτα πριν ακομα κατσεις στο τραπεζι.

1.Σταθερος μισθος.

2. 6μερη εργασια (το πολύ) με 8-9ωρο (το πολύ) για τους βασικούς μισθους που δινουν πλεον

3. Ασφάλιση.

Και ολα τα παραπανω δεσμευμένα με συμβολαιο πρωτοτυπο στην εταιρεια αντιγραφο στο δικο σου αρχειο. Αν δεν ισχυουν τα παραπανω μιλαμε για μεροκάματα και οχι για σοβαρή εργασια. Κανονικα θα επρεπε να φευγουν ολοι για να τους αναγκασουν αν θελουν να δουλεψουν τις επιχειρησεις τους και να βγάλουν τα λεφτά για τα εξοδα και τα κέρδη τους να γινουν πιο σωστοι και τυπικοι.

Να σε φωνάζει εταιρεια και να στη λεει επειδη δεν εισαι τυπικος ενω την ιδια στιγμη ειναι απαραδεκτη ειναι αστειο και θρασυτατο.

ΥΓ Ένα απο αυτα τα 3 εγω θα τα ρωτουσα σιγουρα στην 1η επαφή συνηθως το 1. ή το 3. Και προβλημα τους αμα στραβωναν ή δεν με ξαναφωναζαν. Καλυτερα να πας να δουλεψεις σε κανα χωράφι παρα σε τέτοιους.

Δημοσ.

Το σίγουρο ειναι οτι θελουν να δουν τις αντιδράσεις σου οταν σε στρεσαρουν ή σε προσβαλλουν. Πχ. αν εχεις ακομη την ψυχραιμία σου και εισαι ευγενικος.

Μου ειχε τυχει κατι αντιστοιχο σε συνέντευξη μεταπτυχιακου που μου πεταξαν "περα απο το να περάσετε το χρονο σας για ποιο αλλο λόγο επιλέξατε το μεταπτυχιακό μας". Μου ειχαν πεταξει και μια αοριστη ερωτηση, κατι το οποιο ηταν context sensitive.

Οταν ηταν να βγουν τα αποτελεσματα μου πεταγαν "λυπούμαστε μαλλον δεν ειστε σε αυτους που εχουν επιλεγει εκτος εαν.." (επιστρατεψετε το βύσμα σας φανταζομαι ηταν η συνεχεια).

Εννοείται μετα απο αυτο πηγα και εκανα παραπονα στον υπεύθυνο του προγράμματος.

Και ναι, με δεχθηκαν σε μεταπτυχιακό με τον ιδιο ακριβως τιτλο/θεμα, σε ενα απο τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Θα ειχε παντως ενδιαφερον να εχει βρει κανεις κατι καλύτερο στο ενδιαμεσο και να παει να τους τρολαρει, σε στυλ "και τι το καλύτερο εχει να μου προσφερει η εταιρεία σας..."

- σε σύγκριση με την Χ εταιρεία στον ιδιο χωρο που ειναι και μεγαλύτερη

- εκτος απο μισθο της πεινας

κλπ

Δημοσ.

Εχω κολλητό που εχει στείλει στο νοσοκομείο hr με σπασμένα δόντια και 4 ράμματα... Το αστείο ειναι οτι δεν τόλμησε καν να του κανει κατι νομικά...

Πωω φαντάζομαι τι θα του έκανε ο τύπος του hr για να αντιδράσει έτσι, λογικά θα του είπε τίποτα για μάνες και τέτοια.

Δημοσ.

3 πράγματα θα έπρεπε να ειναι αδιαπραγμάτευτα πριν ακομα κατσεις στο τραπεζι.

1.Σταθερος μισθος.

2. 6μερη εργασια (το πολύ) με 8-9ωρο (το πολύ) για τους βασικούς μισθους που δινουν πλεον

3. Ασφάλιση.

Και ολα τα παραπανω δεσμευμένα με συμβολαιο πρωτοτυπο στην εταιρεια αντιγραφο στο δικο σου αρχειο. Αν δεν ισχυουν τα παραπανω μιλαμε για μεροκάματα και οχι για σοβαρή εργασια. Κανονικα θα επρεπε να φευγουν ολοι για να τους αναγκασουν αν θελουν να δουλεψουν τις επιχειρησεις τους και να βγάλουν τα λεφτά για τα εξοδα και τα κέρδη τους να γινουν πιο σωστοι και τυπικοι.

Να σε φωνάζει εταιρεια και να στη λεει επειδη δεν εισαι τυπικος ενω την ιδια στιγμη ειναι απαραδεκτη ειναι αστειο και θρασυτατο.

ΥΓ Ένα απο αυτα τα 3 εγω θα τα ρωτουσα σιγουρα στην 1η επαφή συνηθως το 1. ή το 3. Και προβλημα τους αμα στραβωναν ή δεν με ξαναφωναζαν. Καλυτερα να πας να δουλεψεις σε κανα χωράφι παρα σε τέτοιους.

Στα υπόλοιπα που έχεις γράψει στο θέμα συμφωνώ, σε αυτά τα τρία δεν θα το έλεγα. Όλα διαπραγματεύσιμα είναι.

Δημοσ.

Στα υπόλοιπα που έχεις γράψει στο θέμα συμφωνώ, σε αυτά τα τρία δεν θα το έλεγα. Όλα διαπραγματεύσιμα είναι.

Φιλε η ασφαλιση ειναι μεγιστο θεμα διοτι θα ψαχνεις ενσημα σε καποια ηλικια να βγεις συνταξη και δεν θα βρισκεις.Τωρα το να σου μιλησει με υφος μια φαντασμενη μη σου πω ειναι και ησσονος σημασιας. Στο φιναλε αυτη θα κοροιδευουν απο πισω και εκτος δουλειας οποιος τη βλεπει θα αλλαζει πεζοδρομιο.

• Like 1
Δημοσ.

Το προβλημα δεν ειναι αυτο ομως γιατι ο καθενας μεταξυ μας κοιταει το συμφερον του και καλα κανει το προβλημα ειναι οτι οι πιο βολικοι ειναι ετσι επειδη λογω της καταστασης δεχονται να ριξουν τον εαυτο τους σε βασικα πράγματα.Και καποια στιγμη αυτο θα βγει στην επιφανεια ειτε σαν μειωμένη αποδοση ειτε σαν διακοπη της συνεργασιας οποτε η εταιρεια ή το μαγαζάκι της γειτονιας θα πρεπει ξανα απο την αρχή να ψάχνει άλλους εργαζομενους και αντε μεχρι να τους μαθει και αντε μέχρι να προσαρμοστουν και αντε μεχρι να μπουν στο γενικοτερο κλιμα κτλπ κτλπ ολο αυτο τους ιδιους θα ζημιώσει μακροπροθεσμα.

Το Plaisio που τα κάνει αυτα πάντως, δεν τους βλέπω να πολυέχουν πρόβλημα, ούτε να τους νοιάζει. Αλλάζουν προσωπικό σαν τα πουκάμισα (και δεν μιλάω μόνο για πωλητές, αλλά και για τεχνικούς ή ακόμα και product managers). Εμένα με έχουν πάρει 2-3 φορές τηλέφωνο απο μόνοι τους, απο βιογραφικό που είχα ανεβάσει στο Job Fair και χωρίς καν να τους έχω στείλει αίτηση.

Το δε HR τους είναι οτι χειρότερο υπάρχει. Σε κουβαλάνε πίσω απο ένα βουνό στην Μαγούλα, περιμένεις στην ουρά ακόμα και μία ώρα παραπάνω απο την ώρα που είχες ραντεβού, ξεπετάνε τους υποψήφιους λες και είναι πρόβατα, δεν σου προσφέρουν ένα ποτήρι νερό, με το που μπαίνεις σε τραβάνε φωτογραφίες, ενώ το HR τους με υφάκι προσπαθεί να σου σπάσει τον τσαμπουκά. Εμένα μου έλεγαν ότι θέλουν άτομα με γερό στομάχι και εκεί μέσα δεν είναι παιδική χαρά και θα δουλεύω 10 και 11 ώρες στην ερημιά της Μαγούλας μαζί με τα τσακάλια. Τους είπα σε όλα ναι και όταν στο τέλος με ρώτησαν τι μισθό ζητάω, τους είπα ότι με αυτές τις συνθήκες τιμολογώ τις υπηρεσίες μου στα 2.000 μικτά... Περιττό να πω τι απάντηση πήρα στο τέλος :P

Τέλος, συνήθως οσοι δέχονται αυτές τις συνθήκες εργασίας, μπορεί να φεύγουν, αλλά επειδή έχουν την νοοτροπία θύματος ή χαμηλή αυτοεκτίμηση ή τρομερή ανάγκη για λεφτά, πάλι στα ίδια σκατά θα πέσουν.

• Like 4
Δημοσ.

Καλα εντάξει πες του φιλαράκο μην κανεις και πολυ τον σκληρό γιατι μπροστα σε άλλες δουλειές και συνθηκες παιδική χαρα ειστε εδω μεσα. Άλλο που υπάρχουν μερικοι περιεργοι που χαλάνε το κλιμα χωρις λογο. Και εμεις ειχαμε καθηγητες και ανθρωπους που σε κάποια σημεια επιτηδες χωρις να χρειάζεται το φορτωναν και καλα για να δειξουν τωρα ξέρεις ....  το έπαιζαν γενικοτερα. Τους κοροιδευαμε. :cry: :cry:

Άστο πες του. Και δεν ξέρεις απο που προέρχεται ο καθενας και τι έχει περάσει στη ζωή του. Καλυτερα να εισαι προσεκτικος και να μην προτρέχεις. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.

• Like 1
Δημοσ.

η ασφάλιση ΔΕΝ διαπραγματεύεται είναι υποχρεωμένος ο αλλος να σε ασφαλίσει δε το πιστεύω πως τα συζητάμε κι αυτά. Άσε που αν θέλει να τους παίξει καφρίλα κάποιος όπως την κάνει για αλλού άνετα τους πατά και μια καταγγελία και τρέχουν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ασφάλιση ΔΕΝ διαπραγματεύεται είναι υποχρεωμένος ο αλλος να σε ασφαλίσει δε το πιστεύω πως τα συζητάμε κι αυτά. Άσε που αν θέλει να τους παίξει καφρίλα κάποιος όπως την κάνει για αλλού άνετα τους πατά και μια καταγγελία και τρέχουν.

Μην το ρωτησεις απο τη πρωτη συνέντευξη ομως μην κανεις κακη εντυπωση :cry:

Και αμα σε ειρωνευτουν κτλπ δεν χρειαζεται να πεσεις επιπεδο και να τους βρισεις ...... πλάκωσε τους στις φαπίτσες απευθειας :cry: για το τσάμπα που σε κατεβασαν για να κοροιδεψουν και να παιξετε! Μονο ετσι βαζουν μυαλο ορισμένοι.

Gkostas περα απο τη πλακα παντως έχω παει υπολογιστη σε μαγαζι που μετα εμαθα οτι στις συνεντεύξεις κανουν τους δυσκολους και ουτε καν τον κοιταξαν πηγαν να με κοροιδεψουν οτι εκαναν ολα τα "τεστ" και ειναι εντάξει και μετα απο 2 μερες ο υπολογιστης κάηκε. Και η πλακα ειναι οτι βάζουν στην μέση τον υπάλληλο και τα ακουει για αυτο συνηθως σε κάτι τέτοια ζητάω παντα προισταμενο αλλα κρυβονται. Για τον συγκεκριμενο υπολογιστη δεν τους εδωσα φραγκο παντως αλλα δυστυχως μετα απο 2 μερες κάηκε θα μπορουσα να τους κυνηγησω και για αυτο μετα αλλα δεν το εκανα.

Η Προσωπικη λιστα με τα εμπαργκο αυξηθηκε κατα ενα μαγαζι παντως. Και οποιος με ρωτησει λέω τα χειροτερα. Μπας και γλιτώσω κοσμο απο την ανευθυνοτητα τους .... στις συνεντεύξεις ομως το θέατρο καλα κρατει "εμεις εδω ειμαστε επαγγελματιες .... πρεπει να εισαι γερος στα νευρα για να αντεξεις" μαλλον εννοουν οτι πρεπει να εχεις γερο στομάχι για να αντεχεις το σκατο που θα τρως απο τους δυσαρεστημενους πελάτες!!! :cry:

Ρωτηστε το καποιος την αλλη φορα παιδια μπορει να μη παρετε τη δουλεια αλλα .... γιατι να εχω γερο στομαχι? μηπως κανετε τιποτα μαλακιες εδω μεσα και τα ακουμε???? :cry: :cry:  τουλαχιστον μετα θα το θυμασαι θα τους κοροιδευεις και θα γελας.Γιατι μονο για γέλια ειναι οποιος πας για συνέντευξη και σε αρπάζει απο τα μουτρα.

ΥΓ Ποιος ειπε οτι ειναι Ελλαδα για διακοπες??? να ψηθουμε να παμε σε μια τέτοια συνέντευξη να τους πάρουμε στο δουλεμα!!!

Επεξ/σία από DDevil
Δημοσ.

Το Plaisio που τα κάνει αυτα πάντως, δεν τους βλέπω να πολυέχουν πρόβλημα, ούτε να τους νοιάζει. Αλλάζουν προσωπικό σαν τα πουκάμισα (και δεν μιλάω μόνο για πωλητές, αλλά και για τεχνικούς ή ακόμα και product managers). Εμένα με έχουν πάρει 2-3 φορές τηλέφωνο απο μόνοι τους, απο βιογραφικό που είχα ανεβάσει στο Job Fair και χωρίς καν να τους έχω στείλει αίτηση.

Το δε HR τους είναι οτι χειρότερο υπάρχει. Σε κουβαλάνε πίσω απο ένα βουνό στην Μαγούλα, περιμένεις στην ουρά ακόμα και μία ώρα παραπάνω απο την ώρα που είχες ραντεβού, ξεπετάνε τους υποψήφιους λες και είναι πρόβατα, δεν σου προσφέρουν ένα ποτήρι νερό, με το που μπαίνεις σε τραβάνε φωτογραφίες, ενώ το HR τους με υφάκι προσπαθεί να σου σπάσει τον τσαμπουκά. Εμένα μου έλεγαν ότι θέλουν άτομα με γερό στομάχι και εκεί μέσα δεν είναι παιδική χαρά και θα δουλεύω 10 και 11 ώρες στην ερημιά της Μαγούλας μαζί με τα τσακάλια. Τους είπα σε όλα ναι και όταν στο τέλος με ρώτησαν τι μισθό ζητάω, τους είπα ότι με αυτές τις συνθήκες τιμολογώ τις υπηρεσίες μου στα 2.000 μικτά... Περιττό να πω τι απάντηση πήρα στο τέλος :P

Τέλος, συνήθως οσοι δέχονται αυτές τις συνθήκες εργασίας, μπορεί να φεύγουν, αλλά επειδή έχουν την νοοτροπία θύματος ή χαμηλή αυτοεκτίμηση ή τρομερή ανάγκη για λεφτά, πάλι στα ίδια σκατά θα πέσουν.

Στο Πλαισιο στην Μαγούλα κοντεψα να δώσω μπουνια σε μία HRou ...Πραγματικά είναι ότι χειρότερο υπάρχει , για πολλές μπουνιές.

Ειρώνίες , προσβολές , και υφάκι για πολλές κλωτσιες

• Like 1
Δημοσ.

Μπραβο..και μετα να ετρωγες μια μηνυση ολη δικια σου και αντε ξαναπηγαινε μετα σε συνεντευξη..

Απορω με το μυαλο καποιων που το ξυλο το εχουν στο τσεπακι..

Βεβαια αν ηταν hrας σαν τον ζαμπιδη εκει θα το σκεφτομασταν λιγο :P

Δημοσ.

Ο Ζαμπιδης δεν θα πουλούσε μαγκιές και εξυπνάδες στο άκυρο. Καλυτερα να έβαζαν αυτον HR. Πιο σχετικος θα ήταν.

Αμα κάποιος σε βρισει άσχημα και του ριξεις κανα σφαλιαριδι δεν προκειται να παθεις τιποτα διοτι αυτος προκάλεσε τον εμβρασμο σου.

Μπραβο..και μετα να ετρωγες μια μηνυση ολη δικια σου και αντε ξαναπηγαινε μετα σε συνεντευξη..

Απορω με το μυαλο καποιων που το ξυλο το εχουν στο τσεπακι..

Βεβαια αν ηταν hrας σαν τον ζαμπιδη εκει θα το σκεφτομασταν λιγο :P

Στο Πλαισιο στην Μαγούλα κοντεψα να δώσω μπουνια σε μία HRou ...Πραγματικά είναι ότι χειρότερο υπάρχει , για πολλές μπουνιές.

Ειρώνίες , προσβολές , και υφάκι για πολλές κλωτσιες

Κλασσικη ελλεινίδα σε θέση εξουσιας :D δεν της έριχνες κανα γιαουρτι? να ερθει στα ισα του το τσοκαρο

παντως αμα καποιος ξαναπει "Πρεπει να εχεις γερο στομαχι για να δουλεψεις εδω ..." πειτε τους γιατι τι τους κάνετε και σας κυνηγάνε οι πελατες???? :cry: και αμα σου πει εγω θα σε κυνηγαω σηκω πάω σηκωσε μανικια και πες του ελα σε περιμενω :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...