Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καμιά αξιόπιστη πηγή για το ότι ζήτησε άσυλο σε Γερμανία και Ιταλία;

Οχι φυσικα μονο φημες

http://www.eleftherostypos.gr/diethni/20461-asilo-sti-germania-zitise-o-erdogan/

Αληθεια  ή ψεμα το ξεφτυλικη το ειχαν ετοιμο.

Μερικες φορες ομως οταν καποιος παει για τα πολλα χανει και τα λιγα.

• Απαντ. 779
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τίποτε δεν είναι αυτονόητο. 

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας δούμε κάτι άλλο: έαν κατάλαβα καλά η βία και η νοθεία που έφεραν τον Ερντογάν ξανά στην εξουσία δεν σας λένε κάτι. Πιστεύετε δηλαδή οτι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Προσωπικά, διαφωνώ με αυτήν την αντίληψη.

Τέλος, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι είναι σε θέση να γνωρίζει μήτε ο τουρκικός μήτε κανένας άλλος λαός. Είμαι, όμως, σε θέση να γνωρίζω οτι ο λαός είναι μια δύναμη ικανή τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο. Στους περίεργους καιρούς που ζούμε τα νερά είναι πάρα πολύ θολά. Η χειραγώγηση αυτής της κοινής γνώμης, η παραπλάνηση κι' ο πειθαναγκασμός πάνε σύννεφο. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να βγάζουμε συμπεράσματα.

Ναι μπορεί ο λαός να είναι δύναμη για το καλύτερο και για το χειρότερο αρά τι;Να πάμε σε συστήματα εξουσίας που δεν περιλαμβάνουν τον λαό;Πολύ την υποτιμούμε την δημοκρατία στις μέρες μας παιδιά μάλλον γιατί οι περισσότεροι δεν ζήσαμε χωρίς αυτήν.Τεσπα ο καθένας έχει τις απόψεις του,από την στιγμή που δεν υπάρχει καλλίτερο σύστημα διακυβέρνησης τότε εγώ είμαι πιστός στην βούληση του εκάστοτε λαού.Τόσο απλά και τόσο κατανοητά.

Δημοσ.

Προφανώς και εγώ δεν ασπάζομαι την δικιά σου κοσμοθεωρία είναι αυτονόητο αυτό, καθώς είμαι βαθύτατα δημοκράτης.Κάθε λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα να σφραγίζει την μοίρα του και μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο από την δημοκρατία όπου υπερισχύει η γνώμη των περισσότερων ως  τότε θα είμαι φανατικός υποστηρικτής της.Επίσης το δεύτερο σχόλιο σου ότι δεν έχουν ιδέα ποιον ψηφίζουν είναι λογικό άλμα  για να μην πω κάτι περισσότερο.Δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον για το τι ψηφίζει,αν ψηφίζει για ισλαμοποίηση της χώρας του ελεύθερα και χωρίς κανέναν εξαναγκασμό τότε έχει και το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.Τρίτον αν δεν είχαμε δημοκρατία στην Ελλάδα ίσως να μην είχαμε την δυνατότητα να διάγουμε την συζήτηση μας με αυτόν τον τρόπο.Τέταρτον ο Ερντογάν δεν είναι ότι φέρεται αυταρχικά πίσω από την πλάτη του λαού του τις απόψεις του τις έχει πει δημόσια και ο λαός του τις δέχεται όπως επίσης δημόσια έχει πράξει για όσα τον κατηγορούμε όλοι μας αλλά επιτέλους ο λαός του τον επικροτεί.

Δηλαδή δεν αναγνωρίζεις το γεγονός, οτι οι ψηφοφόροι συχνα πυκνα εξαπατώνται; Δεν νομίζω λοιπον, να πρόκειται για λογικό άλμα εκ μέρους μου. Το γεγονος οτι αναγνωρίζω τις αδυναμίες της δημοκρατίας, δεν με κάνει εχθρό της. 

• Like 2
Δημοσ.

Aυτο θα ειναι το απολυτο τρολ

εχουνε μπει κατι εκατονταδες χιλιαδες παρανομα τον τελευταιο 1,5 χρονο 

και οι μονοι που θα κατηγορηθουν για παρανομη εισοδο θα ειναι αυτοι οι 8  :lol:

Οι μόνοι επίσης που θέλουν οι Τούρκοι να τους επιστρέψουμε πίσω και χωρίς χρηματικό αντίτιμο :-)

Δημοσ.

Ναι μπορεί ο λαός να είναι δύναμη για το καλύτερο και για το χειρότερο αρά τι;Να πάμε σε συστήματα εξουσίας που δεν περιλαμβάνουν τον λαό;Πολύ την υποτιμούμε την δημοκρατία στις μέρες μας παιδιά μάλλον γιατί οι περισσότεροι δεν ζήσαμε χωρίς αυτήν.Τεσπα ο καθένας έχει τις απόψεις του,από την στιγμή που δεν υπάρχει καλλίτερο σύστημα διακυβέρνησης τότε εγώ είμαι πιστός στην βούληση του εκάστοτε λαού.Τόσο απλά και τόσο κατανοητά.

Αρα να μην ισχυριζόμαστε πως ό,τι είναι δημοφιλές είναι αυτομάτως και καλό ή σωστό. Σαν το τσιγάρο ένα πράμα... Αλλωστε, ο Σωκράτης το ήπιε το κώνειο. Καθόλου δεν υποτιμώ την δημοκρατία, όσους -είτε ελέω βλακείας είτε για λόγους σκοπιμότητας*- ευτελίζουν την συζήτηση υποτιμώ (και δεν εννοώ εσάς).

*

Αμα το καλοσκεφτείς, δεν ταυτίζονται κάπου αυτά τα δύο;

Δημοσ.

Δηλαδή δεν αναγνωρίζεις το γεγονός, οτι οι ψηφοφόροι συχνα πυκνα εξαπατώνται; Δεν νομίζω λοιπον, να πρόκειται για λογικό άλμα εκ μέρους μου. Το γεγονος οτι αναγνωρίζω τις αδυναμίες της δημοκρατίας, δεν με κάνει εχθρό της. 

Για να το τελειώσω από μέρους μου εδώ γιατί πραγματικά κουράστηκα.Δεν μπορούμε να παίρνουμε σαν υπόθεση ότι ο λαός του εκάστοτε κράτους έχει εξαπατηθεί άσχετα αν συμβαίνει πολλές φορές αυτό γιατί δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του εκάστοτε ψηφοφόρου.Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάποιοι πιθανών να εξαπατήθηκαν δεν μπορούμε να το ανάγουμε σε επίπεδο ολόκληρου του λαού.Δεν ζούμε στην Τουρκία δεν έχουμε τον τρόπο ζωής τους και την κοσμοθεωρία τους άρα είναι αδύνατον να ξέρουμε τι θεωρούν αυτοί ως εξαπάτηση και κυρίως τι θεωρούν αυτοί ως καλό η κακό για αυτούς.Θέλω να γράψω και άλλα αλλά βαριέμαι πιστεύω ότι και αυτά που παραθέτω σε αυτο το post είναι αρκετά

Δημοσ.

Οι μόνοι επίσης που θέλουν οι Τούρκοι να τους επιστρέψουμε πίσω και χωρίς χρηματικό αντίτιμο :-)

Αν τους θέλουν πίσω θα πάρουν πακέτο και όσους στέλνουν παράνομα εδώ
Δημοσ.

Αρα να μην ισχυριζόμαστε πως ό,τι είναι δημοφιλές είναι αυτομάτως και καλό ή σωστό. Σαν το τσιγάρο ένα πράμα... Αλλωστε, ο Σωκράτης το ήπιε το κώνειο. Καθόλου δεν υποτιμώ την δημοκρατία, όσους -είτε ελέω βλακείας είτε για λόγους σκοπιμότητας*- ευτελίζουν την συζήτηση υποτιμώ (και δεν εννοώ εσάς).

*

Αμα το καλοσκεφτείς, δεν ταυτίζονται κάπου αυτά τα δύο;

Την αφήνω την συζήτηση εδώ δες το πιο πάνω post που έγραψα είναι η τελική μου τοποθέτηση.Πρέπει να βγω από το internet για λίγο δυστυχώς.

Δημοσ.

Για να το τελειώσω από μέρους μου εδώ γιατί πραγματικά κουράστηκα.Δεν μπορούμε να παίρνουμε σαν υπόθεση ότι ο λαός του εκάστοτε κράτους έχει εξαπατηθεί άσχετα αν συμβαίνει πολλές φορές αυτό γιατί δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του εκάστοτε ψηφοφόρου.Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κάποιοι πιθανών να εξαπατήθηκα δεν μπορούμε να το ανάγουμε σε επίπεδο ολόκληρου του λαού.Δεν ζούμε στην Τουρκία δεν έχουμε τον τρόπο ζωής τους και την κοσμοθεωρία τους άρα είναι αδύνατον να ξέρουμε τι θεωρούν αυτοί ως εξαπάτηση και κυρίως τι θεωρούν αυτοί ως καλό η κακό για αυτούς.Θέλω να γράψω και άλλα αλλά βαριέμαι πιστεύω ότι και αυτά που παραθέτω σε αυτο το post είναι αρκετά

Κι εγώ κουράστηκα διοτι προφανώς δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάσεις τα ποστ τα οποία σχολιάζεις. Εαν λοιπόν προσέξεις το αρχικό μου ποστ, θα διαπιστώσεις το εξής: Αναφέρθηκα γενικά στις αδυναμίες της Δημοκρατίας, και οχι στους ψηφοφόρους του Ερντογαν. Για αυτους ειπα: οτι επιθυμούν την ισλαμοποιήση της Τουρκίας και οχι πως εξαπατήθηκαν. Τελικά η κατανόηση απλών προτάσεων δεν ειναι το φορτε του καθενός.

Δημοσ.

Υπάρχουν στα σοβαρά πιθανότητες να ήταν στημένο κάτι τέτοιο;!

....στημένο θα ήταν μόνο εάν οι υπαίτιοι/πρωταίτιοι

α) θα "εξαφανιζόντουσαν" από γης πρόσωπο

ή έστω θα

β)...συγχωρούντουσαν. Δε νομίζεις;

Άλλο είναι το θέμα, και αυτό είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Ερντοgun ήξερε τί σχεδιαζόταν να γίνει και πιθανώς "σιωπηρά σιγοντάρισε το όλο ζουμτριαλαριλαρό". Με άλλα λόγια, τους έπιασε κώτσους, μαλάκες, κορόιδα, "επιτρέποντας" να εξελιχθεί ένα "ανώδυνο" πραξικόπημα, κερδίζοντας πόντους μέσα από όλο αυτό. 

(...βασικά, σε μίνι-σκέηλ, η 15η Ιουλίου του Ταγίπ, μοιάζει κάτι ανάλογο της 11ης Σεπρεμβρίου του Τζωρτζ, όπου μετά το σκηνικό πέρασε, με τη δικαιολογία της "πάλης κατά της τρομοκρατίας", τα κέρατά του από νόμους-καρμανιόλες σχετικά με τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών)

Ας δωσουν τους 8 πισω με ανταλλαγμα Ομπραντοβιτς, Βεσελι, Μπογκντανοβιτς και Ουντο.

...και Σλούκα ρε μπαγλά, και Σλούκα  :P

• Like 2
Δημοσ.

To χθεσινο πραξικοπημα ηταν τοσο στημενο οσο και υπαρκτες οι προφητειες του γεροντα.

Καποιος απο τους εξυπνους που τα ξερουν ολα και στο τελος δεν ξερουν τιποτα, ας μας εξηγησει κιολας για ποιο λογο ενα στημενο πραξικοπημα πρεπει να εχει 200+ ανθρωπινες απωλειες, διαλυμενα κτιρια (μεταξυ αυτων και της εθνοσυνελευσης), τεραστιες ζημιες στην Αγκυρα, εξισου τεραστιες ζημιες και στο παλατι, τουλαχιστον 1 ελικοπτερο που εχει καταρριφθει, ταξιδιωτικες οδηγιες απο τον μισο πλανητη για τον ηδη καταρακωμενο τουρισμο και μια Τουρκια να φανταζει στο διεθνες σκηνικο ακομα πιο επικινδυνη, ασταθης και αναξιοπιστη.

Ξερω, ξερω, για σταχτη στα ματια να μη μυριστουμε το στησιμο :lol:

Λοιπον, επειδη ο Ερντογαν ειναι απο τους εξυπνοτερους πολιτικους ανδρες αν οχι στην παγκοσμια σκηνη, τοτε στην ευρυτερη περιοχη, ειναι βεβαιο οτι αν ηθελε "να ισχυροποιησει την θεση του" θα μπορουσε να το επιτυχει με λιγοτερες απο τις μισες συνεπειες που εχει ηδη φερει το χθεσινο πραξικοπημα. Επειδη οι Ελληνες πολιτικοι ειναι διαχρονικα στοκοι, δε σημαινει οτι πρεπει να κρινουμε τον καθε πολιτικο με τα δικα μας κριτηρια. Σιγα μη χρειαζοταν ο Ερντογαν τετοιες τεραστιες απωλειες για να επιβαλλει τις ηδη επιβεβλημενες θεσεις του.

• Like 2
Δημοσ.

Λεφτά έχει ο Ερντογαν θα τα ξαναφτιάξει και ακόμα καλύτερα. Εδώ ο ανθρωπος ντρεπόταν που το έλεγε ο ίδιος έφτιαξε παλάτι γιατί τα παλιά του διαμερίσματα και γραφεία είχαν κατσαρίδες μέσα. Και το καταπολεμησε με ένα παλατι-shopping therapy.

Τωρα αν το έστησε δεν θα το μάθουμε και ποτε εμείς, ούτε και οι πιο ξακουστοί και έξυπνοι insomniacs.

Καμια Αμερική και κανένα Ισραήλ θα κατάλαβαν τι γκελα θα έκανε αν έκανε.

Δημοσ.

Αποκλείεται Ο Ερντογάν να μπορούσε (και να ήθελε) να στίσει σκηνικό με 1300 να κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο, με χιλιάδες τραυματίες και με δεκάδες σχεδόν σφαγμένους στην όψη νεκρούς Τούρκους πολίτες.... είναι τρελός αλλά όχι τόσο και κυρίως δεν νομίζω να είχε την δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο. 

Αν ήταν στημένο θα ήταν απο άλλες δυνάμεις εκτός τουρκίας για να ακολουθήσει ως αλυσιδωτή (απο πλευράς media ) αντίδραση στα γεγονότα της Γαλλίας (και αν προσέξατε όλο ακουγόταν καρφάκι στην αρχή πως οι πραξικοπηματίες φωνάζανε "allahu akbar" που στα μίντια ειναι trademark για εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες ) 

Για να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο και άρα ευκαιρία/αφορμή να επέμβουν με στρατό άλλες δυνάμεις στην περιοχή με τα blessings του OHE 

Γιατι ο Έρτογάν άρχισε να παίρνει πολύ ψιλά τον αμανέ και δεν έσκυβε το κεφάλι σαν εμας εδώ τα καλά και υπάκουα χανουμάκια  άρχισε και να βάλει ενάντια ρωσικών μαχητικών που πηγαίνανε για πλιάτσικο στην περιοχή...

Βέβαια δεν υπολογίσανε την αντίδραση του κόσμου μέσω των media που βγήκε στις πλατείες και στους δρόμους (και εδώ βρίσκω χαζή την έννοια πραξικόπημα απο τα Lidl ποιος λογικός άνθρωπος στρατιώτης ακόμη και φανατισμένος ενάντια ενός καθεστώτος θα έσφαζε τόσο άμαχο κόσμο συμπατριώτες του δηλαδή εννοείται πως με μια τέτοια κίνηση τους δέσανε τα χέρια... εδώ στην δική μας χούντα και το σκεφτόταν για ώρες στο να διακινδυνέψουν να τραυματίσουν μερικούς φοιτητές και όταν τελικά το κάνανε σημάδεψε και το τέλος τους πόσο μάλλον να πρέπει να καταστείλουν λαοθάλασσες )

και γιαυτό την γλύτωσε ο Ερντογάν και δεν πέτυχαν τα σχέδια των ξένων

Και επίσης διαφωνώ με όσους νομίζουν ότι ο Ερντογάν θα την δει αυτοκράτορας... ίσα ίσα τώρα θα έχει την ουρά στα σκέλια περισσότερο απο ποτέ γιατί ξέρει ότι οι ξένοι δεν ειναι μόνο οικονομικά παιχνιδάκια και λόγια αλλά βγάζουν και δόντια.. δόντια από τα οποία παρατρίχα και απο απροσεξία δική τους την γλύτωσε.

Βέβαια καμία ξένη δύναμη δεν θα έμπαινε σε τέτοιο κόπο να στήσει όλο αυτό το παρασκήνιο για κάποιο καπρίτσιο

Μάλλον θα υπάρχουν σοβαρά συμφέροντα από πίσω και άρα το ότι απέτυχε το plan A δεν σημαίνει πως θα τα παρατήσουν και δεν θα προσπαθήσουν κάποιο plan Β

Επαναλαμβάνω πως δεν θεωρώ τυχαία την έξοδο της Αγγλίας απο την Ευρώπη ούτε  την ευρύτερη κατάσταση με το μεταναστευτικό και την εμπλοκή των Ρώσων...

Επίσης μια άλλη είδηση που αν ειναι σχετική ή άσχετη θα δείξει στο άμεσο μέλλον

λέγεται πως η Ρωσία αναπτύσσει ενα βομβαρδιστικό που θα σηκώνετε σε υψόμετρο διαστήματος (λογικό για να μην το πιάνουν τα αντιαεροπορικά και τα μαχητικά) και το οποίο θα εξαπολύει ατομικές βόμβες!!!

Για ποιον λόγο τους ήρθε τώρα η κάψα αυτή;  

landscape-1468522297-e2d4834c285d1d0f83d

http://www.popularmechanics.com/military/research/a21840/russia-nuclear-space-bomber/

Απο την άλλη πλευρά σε σατιρικές εκπομπές τύπου λαζόπουλου (που ξέρουμε ποιος ηταν ο ρόλος του στην δημαγώγηση πολιτικής άποψης στην χώρα μας)  τους ήρθε απο το πουθενά (; ) να κράξουν για την παλιά τεχνολογία και την αδιαφορία που δείχνει το κράτος στον ατομικό εξοπλισμό της χώρα (με πρόσχημα ότι μπορεί να συμβούν ατυχήματα εφόσον είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας οι βάσεις και έχουν αδιάφορο όχι καλά εκπαιδευμένο προσωπικό...) 

Αλλά μήπως (έχοντας εκ των υστέρων υπόψιν και τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν) προετοιμάζουν τον κόσμο στον να θέλει εκσυγχρονισμό των ατομικών όπλων με καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό; γιατί άραγε; θέλουν να προετοιμαστούν για κάτι; 
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...