takos0001 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα, Εχω το εξής πρόβλημα. Στην "αντίκα" της υπογραφής πριν κάνα μήνα κάηκε το no-name τροφοδοτικό. Το άλλαξα με ένα περισευούμενο 550W (μάλλον no-name) που είχα και ο υπολογιστής λειτουργεί αλλά βλέπω κολήματα όταν ο επεξεργαστής λειτουργεί 100%. Ο επεξεργαστής σε idle πιάνει 50 C και σε full load 60 C σύμφωνα με το Speccy και CPUID. Τα προβλήματα που παρατηρώ όταν ο επεργαστής δουλεύει 100% είναι γενικά αργή απόκριση στο άνοιγμα- κλείσιμο προγραμμάτων, κολήματα του κέρσορα κλπ. Επίσης ένα άλλο ενδιαφέρον είναι ότι στο excel όταν κάνω πράξεις με δεκαδικούς και "σέρνω" το ποντίκι για να κάνω σειρά, μου βγάζει σφάλμα στα δεκαδικά. πχ. 0,00100 0,00099 0,00098 ..... και μετά μου βγάζει 0,000799999999999999 αντί για 0,00080 κλπ. Έχω καθαρίσει και έχω αλλάξει πάστες. Λογικά ή τα έχει παίξει ο επεξεργαστής ή έχω θέμα με το τροφοδοτικό. Και πάμε στην ουσία. Έχετε να προτείνετε ένα φτηνό τροφοδοτικό (max 50 ευρώ) που να σηκώνει και έναν i3-6100 και καμιά κάρτα γραφικών σε πιθανή μελλοντική αναβάθμιση; Σας ευχαριστώ, οποιαδήποτε άλλη γνώμη - συμβουλή καλοδεχούμενη δεδομένου ότι δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης...
hackerW32 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 νομιζω πως εχεις δυο διαφορετικα προβληματα. αυτο με το 100% στο εκανε μετα την αλλαγη του τροφοδοτικού; πριν οχι; δες στον τασκ manager τι τραβαει τοσο την cpu
takos0001 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Όχι δεν είχα πριν κολήματα όταν δούλευε 100%. Επίσης δεν είναι κολημένος στο 100% o επεξεργαστης. Πχ όταν κάνω boot (windows 7) το σύστημα αργεί να φορτώσει σε σχέση με πριν αλλά αν το αφήσω χωρίς να κάνω τίποτα το task manager γράφει 50%. Μετά πιάνει 100άρια ακανόνιστα χωρίς να παίζει ρόλο ποιά εφαρμογή χρησιμοποιώ (πχ explorer ή chrome ή excel - word κλπ) και δείχνει να ζορίζεται να κατέβει οπότε "λαγκάρει" ο κέρσορας όπως σου έγραψα παραπάνω. Max θερμοκρασία 60C στο 100%. Επίσης στο task manager τα processes εναλάσσονται συνεχώς άρα λογικά δεν φταίει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή. Θα το τσεκάρω και καλύτερα... Σκέφτομαι και κάνα format και πέρασμα windows από την αρχή. Όσον αφορά το τροφοδοτικό έχεις να προτείνεις κάτι;
hackerW32 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 για τροφοδοτικό γραψε εδω στους ειδικούς http://www.insomnia.gr/topic/487346-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-desktop%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82/ αν παιζεις στο 100% σχεδον ολη την ωρα δεν ειναι νορμαλ, μπορει να μην φτεει καποια εφαρμογη, μπορει να φτεει καποιος ιος. δες ποια εφαρμογη τρωει 90+%, δεν μπορει ολες μαζι οι background εφαρμογες να τρωνε τοσο. ενα φορματ λογικα θα σε σωσει, αλλα ισως να μπορεις να το αποφύγεις. μπορουμε να εχουμε ενα screenshot του task manager οσο σου λεει 100% καρτελα proceses και κλικ στο "CPU" για να σου βαλει πανω πανω αυτο που τρωει το πιο πολυ.
takos0001 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Ξεκινάω format. Ούτως ή άλλως έχω φορτώσει πολλή σαβούρα. Ιός λογικά δεν είναι - έχω τρέξει malwarebytes και ms security essentials και γενικά έχω εμπειρία από ιούς... Άν συνεχίσει το πρόβλημα θα επανέλθω. Ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα