CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Ας δοκιμασουν να πληρωσουν ανθρωπινους μισθους σε αυτους τους υπαλληλους που λες,και αν εξακολουθησουν να ειναι ετσι ας τους διωξουν. Αλλα μην περιμενει κανεις απο καποιον που δουλευει 12ωρα για κανα 400αρι,να χτυπαν οι φτερνες του στο σβερκο του απ το τρεξιμο για τη δουλεια αυτη. Αυτό που λες ειναι δίκαιο αλλά άσχετο πχ στο παράδειγμα που ανέφερα πιο πάνω απο την προϊστάμενο δεν ζήτησα να ΣΚΑΨΕΙ ή να κάτσει επιπλέον ώρες ή να κάνει κατι δύσκολο... να αναλάβει την ευθύνη του προβλήματος και να δει τι το προκάλεσε και να το λύσει! αυτό ζήτησα!! που σαν πρόταση μπορεί να ακούγεται πολλής κόπος αλλά στο παράδειγμα μεταφράζεται ως εξής: Άνοιγμα του αρχείου με τα καταστήματα πελάτες search "Μανούσακας το μπριζολάδικο" και check αν η συνδρομή τους παρέχει πληρωμή με πιστωτική Αν γράφει "παρέχει" -> παίρνει τηλέφωνο στον "Μανούσακας το μπριζολάδικο" και λέει στον υπάλληλο "Γεια σας είμαι η Τάδε και καλώ απο το 'πάρεπάρε.gr' ακυρώσατε την παραγγελία ενός πελάτη για την τάδε οδό πριν απο λίγο γιατι λέτε πως δεν δέχεστε πιστωτική, η επιχείρηση σας όμως έχει σύμβαση μαζί μας στην οποία συμφώνησε να παρέχει υπυρεσίες μέσω πιστωτικής -δεν χρειάζεται να χρεώσετε εσείς χειροκινητα τον πελάτη η δουλειά γίνεται <<έτσι και έτσι>> καταλάβατε; Ωραία ευχαριστώ καλό σας βράδυ" Αν γράφει "δεν παρέχει" -> λέμε στον Μήτσο τον τεχνικό να κάνει ενα click και να αφαιρεθεί το εικονίδιο "visa" δίπλα απο το συγκεκριμένο κατάστημα και ζητάμε συγνώμη απο τον πελάτη για την ταλαιπωρία και του δίνουμε ενα κουπόνι 5 ευρώ για αποζημίωση (το τελευταίο με το κουπόνι προαιρετικό για να μην ειναι γύφτοι όλο το υπόλοιπο όμως ειναι μέρος της απόλυτα βασικής δουλειάς τους) 5 με 10 λεπτά υπόθεση δηλαδή και ο κόπος ειναι μερικά click σε ενα pc και ενα τηλέφωνο λίγων δευτερολέπτων. Αλλά όχι εκει στην π#@$στιά.... παπατζιλίκια και δικαιολογίες για συστήματα και υπερυπολογιστές που αυτή την στιγμή υπολογίζουν το τρισεκατομμυριοστό ψηφίο του π και θα χρειαστεί να στείλουμε "τριγωνικά σήματα" process που κρατάει ώρες ή και μέρες γιαυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για εσάς τώρα θα προωθήσουμε το αίτημα σας (= ποτέ δεν θα κάνουμε κάτι για αυτό ούτε θα σας ενημερώσουμε για κάτι ποτέ γιατι προώθηση = γράψιμο στις μπάλες μας) και καληνύχτα.
bluesattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Ναι, καλοι μου ανθρωποι, αλλα αντιστοιχως ετσι, ολοι σιγουρα θα δικαιολογουσαμε π.χ. και τον σερβιτορο οταν θα μας φτιαξει τον καφε που ζητησαμε οπως τον βολευει -και θα μας τον κοπανησει στο τραπεζι!- γιατι του δινουνε ψιχουλα... Σωστα? Η οχι? Οποιοσδηποτε εχει προβλημα με την αμοιβη του, ας το λυσει με το αφεντικο/εργοδοσια του δεν του χρωστανε αλλοι/πελατες τιποτα -κυριολεκτικα ομως!- για να τους δημιουργει προβληματα O σερβιτορος δεν φτιαχνει καφεδες , απλα τους φερνει.Απλα ο ''αγανακτισμενος'΄πελατης προφανως εχει μαθει να βαραει το σαμαρι για να ακουει το γαιδουρι, να τα λεει στην νυφη για να ακουει η πεθερα και τα σχετικα.Χαρακτηριστικο παραδειγμα κουτοπονηριας δηλαδη 1
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 O σερβιτορος δεν φτιαχνει καφεδες , απλα τους φερνει.Απλα ο ''αγανακτισμενος'΄πελατης προφανως εχει μαθει να βαραει το σαμαρι για να ακουει το γαιδουρι, να τα λεει στην νυφη για να ακουει η πεθερα και τα σχετικα.Χαρακτηριστικο παραδειγμα κουτοπονηριας δηλαδη έλα τώρα ντάξει και οι σερβιτόροι (αν και δεν τους είχα στο μυαλό γράφοντας το topic αυτό) δεν ειναι καλύτεροι... 10 ώρες για να σου πάρουν παραγγελία και θα πρέπει να κάνεις 4,5 φορές σήματα μορς για να πληρώσεις.... μερικές φορές περιμένεις περισσότερη ώρα για να πληρώσεις -και θες να φύγεις δηλαδή γρήγορα- παρά για να σου πάρουν παραγγελία... και όλα αυτά χωρίς να έχουν κίνηση ή με μέτρια κίνηση ... 1 δουλειά έχουν.... = τα μάτια τους 14 σαν αρπακτικές κουκουβάγιες για να πάρουν παραγγελία εκεί που μόλις κάθισε κάποιος και να δούνε ποιοι τελειώσανε με την παραγγελία τους δεν χρειάζεται καν δηλαδή σινιάλο από τον πελάτη.... (βέβαια οκ έχω συναντήσει και αρκετούς τυπικούς στην δουλειά τους σε αυτόν τον τομέα αλλά και το απο πάνω φαινόμενο δεν ειναι σπάνιο)
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Κι ομως, ο σερβιτορος μια χαρα μπορει να ειναι επισης/και μπουφετζης -οταν το αφεντικο του κοβει απο παντου... Εμεις ρωτω, θα του δικαιολογουσαμε ακομη να....φτυσει μεσα (ω ναι, γινονται & τετοια!), επειδη δεν πληρωνεται?Να εξηγηθω: δεν υπαρχει προβλημα, καταρχην, με το "αυτοι κανουν οτι μας πληρωνουν, και εμεις πως δουλευουμε..!"Οπου καταρχην = οπου ολο αυτο το ανεκδοτακι(sic), παραμενει μεταξυ τους και μονο => οσο δεν αγγιζει αλλους/τριτους! 1
bluesattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Κι ομως, ο σερβιτορος μια χαρα μπορει να ειναι επισης/και μπουφετζης -οταν το αφεντικο του κοβει απο παντου... Εμεις ρωτω, θα του δικαιολογουσαμε ακομη να....φτυσει μεσα (ω ναι, γινονται & τετοια!), επειδη δεν πληρωνεται? Οχι δεν ξαναπας στο μαγαζι μεχρι να καταλαβει ο μπιζνεζμαν οτι με πορδες αυγα δεν βαφονται.Καλυτερο απο να κανεις παρατηρηση επειδη το ιδιο ατομο δεν ειναι συγχρονως καλος μαγειρας-καφετζης-σερβιτορος-τηλεφωνητης
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Κι ομως, ο σερβιτορος μια χαρα μπορει να ειναι επισης/και μπουφετζης -οταν το αφεντικο του κοβει απο παντου... Εμεις ρωτω, θα του δικαιολογουσαμε ακομη να....φτυσει μεσα (ω ναι, γινονται & τετοια!), επειδη δεν πληρωνεται? Να εξηγηθω: δεν υπαρχει προβλημα, καταρχην, με το "αυτοι κανουν οτι μας πληρωνουν, και εμεις πως δουλευουμε..!" Οπου καταρχην = οπου ολο αυτο το ανεκδοτακι(sic), παραμενει μεταξυ τους και μονο => οσο δεν αγγιζει αλλους/τριτους! Η σαν του ντελιβεράδες (λολ πάλι αυτούς έπιασα ) που κάνουν λάθος την παραγγελία ΠΧ δεν φέρνουν τις μπύρες ή κάνανε λάθος στα αναψυκτικά κτλ και σου λένε με φάτσα κουταβιού "ε εντάξει έγινε λάθος" και σου ζητάνε να το αφήσεις που να τρέχουν τώρα να το διορθώνουν κρίμα ειναι... δεν έχεις φιλότιμο; συγχώρεσε τους! ή με άλλα λόγια λένε: Πληρώνομαι για μια δουλειά και την έκανα λάθος σε παρακαλώ λυπήσουμε για να μην ταλαιπωρηθώ και ανταυτού ταλαιπωρήσου εσύ που ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ για μια παραγγελία και δεν φταις για το λάθος... γιατι να ταλαιπωρηθώ εγώ που έκανα το λάθος και πληρώνομαι για αυτό και όχι εσύ που δεν έκανες το λάθος και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ; οεο; εγώ πάντως ποτέ δεν τους λυπάμαι... και τους στέλνω πίσω να μου φέρουν ό,τι παρήγγειλα (με ήρεμη φωνή και ευγενικό τρόπο πάντα) και μερικοί νευριάζουν κιόλας τέτοιο θράσος...
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Αν ο υπαλληλος χρειαζεται περισσοτερα χρηματα, η βοηθο, η οτιδηποτε, να το κατανοησω και να συμπαρασταθω σε αυτο,αλλα πρεπει σε καθε περιπτωση και ο ιδιος να ειναι επαγγελματιας, ητοι να εχει επαγγελματικη συνειδηση & συμπεριφορα Οταν εχει διαφορα οικονομικη με την εργοδοσια του, πιεζει μεχρι που λυνεται, (η φευγει).Δεν προσπαθει να 'κλεψει' απο αλλους, αυτο που -ασχετως αν το αξιζει- δεν του δινουν! 1
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Παντως σε καθε τετοιο τοπικ (ανοιγουν 2-3 την ημερα κατα μεσο ορο) περι εργασιακων κλπ που ο καθε πικραμενος ανειδικευτος με πτυχιο που εχει ενα περιεργο feeling οτι ειναι επιστημονας (επειδη ετσι του λεγαν οι καθηγηταδες στο κωλοχανειο ιδρυμα τριτοβαθμιας εκπαιδευσης) και νομιζει οτι αξιζει με το καλημερα τα καλυτερα απο την αγορα εργασιας, αναρωτιεμαι για το μεσο IQ ορισμενων : Την ιδια ωρα που καταριουνται αφεντικα κι επιχειρησεις "επειδη δεν συμπεριφερονται καλα στους εργαζομενους" αδυνατουν να αντιληφθουν οτι περισσοτερες κλειστες επιχειρησεις = περισσοτερη ανεργια = κι αλλες κλειστες επιχειρησεις = ανοιγμα ψαλιδας προσφορα/ζητησης εργασας = πολυ χειροτερα εργασιακα δικαιωματα οσο περνα ο καιρος, σε σχεση με τωρα. Εξαλλου οπως εχω ξαναπει και threads 6-7 ετων πισω να δειτε εδω στο insomnia τοτε που ο βασικος ηταν κοντα στα 800, παλι θα δειτε ατομα, σαν τον bluesattack καλη ωρα, να λενε το ιδιο ποιημα , για ψιχουλα μισθο, εργοδοτες που εκμεταλλευονται τον εργαζομενο κλπ. Τωρα που ο μισθος ειναι 400κατι εχουν ως επιχειρημα καλου μισθου τα 800, δηλαδη τον μισθο για τον οποιο κλαιγαν πριν 6 χρονια. Και μετα αναρωτιουνται μερικοι πως γινεται να υπαρχουν ατομα που ειναι ανεργα 1-2-3-4-5 χρονια. Ε να πως. Για ολα φταινε οι αλλοι, εγω αξιζω NASA επειδη εχω κωλοχαρτο πτυχιο ελληνικου ΑΕΙ/ΤΕΙ, σιγα μην παω να με εκμεταλλευεται ο καθε τραχανοπλαγιας εργοδοτης που την ειδε εξουσια, καλυτερα pc, internet και πιτσες μεχρι να δει η google το CV μου στο προσωπικο μου blog και να με καλεσει για interview. Eιναι αληθεια οτι υπαρχει αρκετο λιπος ακομα απο την εποχη των παχιων αγελαδων και καποιοι εχουν την ανεση αυτη, να κραζουν αφεντικα αοριστως, να τα φορτωνουν ολα στις κακες επιχειρησεις τα HR κλπ, για την δικη τους προσωπικη καταντια του να ειναι ανεργοι κατι χρονια σερι, αλλα καποια στιγμη θα παψει να υπαρχει αυτη η πολυτελεια. Φτανει να μην εχουν χασει το τρενο ορισμενοι εως τοτε. 1
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Παντως σε καθε τετοιο τοπικ (ανοιγουν 2-3 την ημερα κατα μεσο ορο) περι εργασιακων κλπ που ο καθε πικραμενος ανειδικευτος με πτυχιο που εχει ενα περιεργο feeling οτι ειναι επιστημονας και αξιζει με το καλημερα τα καλυτερα απο την αγορα εργασιας, αναρωτιεμαι για το μεσο IQ ορισμενων : Την ιδια ωρα που καταριουνται αφεντικα κι επιχειρησεις "επειδη δεν συμπεριφερονται καλα στους εργαζομενους" αδυνατουν να αντιληφθουν οτι περισσοτερες κλειστες επιχειρησεις = περισσοτερη ανεργια = κι αλλες κλειστες επιχειρησεις = ανοιγμα ψαλιδας προσφορα/ζητησης εργασας = πολυ χειροτερα εργασιακα δικαιωματα οσο περνα ο καιρος, σε σχεση με τωρα. Εξαλλου οπως εχω ξαναπει και threads 6-7 ετων πισω να δειτε εδω στο insomnia τοτε που ο βασικος ηταν κοντα στα 800, παλι θα δειτε να μιλανε για ψιχουλα μισθο, εργοδοτες που εκμεταλλευονται τον εργαζομενο κλπ. Τωρα που ο μισθος ειναι 400κατι εχουν ως επιχειρημα καλου μισθου τα 800, δηλαδη τον μισθο για τον οποιο κλαιγαν πριν 6 χρονια. Και μετα αναρωτιουνται μερικοι πως γινεται να υπαρχουν ατομα που ειναι ανεργα 1-2-3-4-5 χρονια. Ε να πως. Για ολα φταινε οι αλλοι, εγω αξιζω NASA επειδη εχω πτυχιο ελληνικου ΑΕΙ/ΤΕΙ, σιγα μην παω να με εκμεταλλευονται, καλυτερα pc, internet και πιτσες. είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ off topic άρα υποθέτω δεν διάβασες κάν το OP δεν έχουν καμία σχέση τα εργασιακά με την συζήτηση ούτε η ανεργία κτλ
bluesattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Σε λιγο θα τον βγαλετε τον υπαλληλο μεγαλοσυνδικαλιστη με μαξιμαλιστικες απαιτησεις που οχι δεν σεβεται αλλα ταλαιπωρει το υπολοιπο κοινωνικο συνολο. Και ολα αυτα επειδη ο καφες δεν εχει τον αφρο οπως τον θελατε ?
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ off topic άρα υποθέτω δεν διάβασες κάν το OP δεν έχουν καμία σχέση τα εργασιακά με την συζήτηση ούτε η ανεργία κτλ Προφανως και δε διαβασα τις σεντοναρες σου πρωι-πρωι, θα πρεπει να χεις αρκετη αυτοπεποιθηση αν νομιζες οτι θα το κανω. Διαβασα ωστοσο τα υπολοιπα περιεκτικα ποστ και ειπα να απαντησω σε αυτα.
bluesattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Παντως σε καθε τετοιο τοπικ (ανοιγουν 2-3 την ημερα κατα μεσο ορο) περι εργασιακων κλπ που ο καθε πικραμενος ανειδικευτος με πτυχιο που εχει ενα περιεργο feeling οτι ειναι επιστημονας (επειδη ετσι του λεγαν οι καθηγηταδες στο κωλοχανειο ιδρυμα τριτοβαθμιας εκπαιδευσης) και νομιζει οτι αξιζει με το καλημερα τα καλυτερα απο την αγορα εργασιας, αναρωτιεμαι για το μεσο IQ ορισμενων : Την ιδια ωρα που καταριουνται αφεντικα κι επιχειρησεις "επειδη δεν συμπεριφερονται καλα στους εργαζομενους" αδυνατουν να αντιληφθουν οτι περισσοτερες κλειστες επιχειρησεις = περισσοτερη ανεργια = κι αλλες κλειστες επιχειρησεις = ανοιγμα ψαλιδας προσφορα/ζητησης εργασας = πολυ χειροτερα εργασιακα δικαιωματα οσο περνα ο καιρος, σε σχεση με τωρα. Εξαλλου οπως εχω ξαναπει και threads 6-7 ετων πισω να δειτε εδω στο insomnia τοτε που ο βασικος ηταν κοντα στα 800, παλι θα δειτε ατομα, σαν τον bluesattack καλη ωρα, να λενε το ιδιο ποιημα , για ψιχουλα μισθο, εργοδοτες που εκμεταλλευονται τον εργαζομενο κλπ. Τωρα που ο μισθος ειναι 400κατι εχουν ως επιχειρημα καλου μισθου τα 800, δηλαδη τον μισθο για τον οποιο κλαιγαν πριν 6 χρονια. Και μετα αναρωτιουνται μερικοι πως γινεται να υπαρχουν ατομα που ειναι ανεργα 1-2-3-4-5 χρονια. Ε να πως. Για ολα φταινε οι αλλοι, εγω αξιζω NASA επειδη εχω κωλοχαρτο πτυχιο ελληνικου ΑΕΙ/ΤΕΙ, σιγα μην παω να με εκμεταλλευεται ο καθε τραχανοπλαγιας εργοδοτης που την ειδε εξουσια, καλυτερα pc, internet και πιτσες μεχρι να δει η google το CV μου στο προσωπικο μου blog και να με καλεσει για interview. Eιναι αληθεια οτι υπαρχει αρκετο λιπος ακομα απο την εποχη των παχιων αγελαδων και καποιοι εχουν την ανεση αυτη, να κραζουν αφεντικα αοριστως, να τα φορτωνουν ολα στις κακες επιχειρησεις τα HR κλπ, αλλα καποια στιγμη θα παψει να υπαρχει αυτη η πολυτελεια. Φτανει να μην εχουν χασει το τρενο ορισμενοι εως τοτε. Κατσε γιατι θα εχετε πολλες αλλαγες εκει στην Αγγλια, εχει να πεσει τωρα...παραγωγικοτητα και ανταγωνιστικοτητα
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Σε λιγο θα τον βγαλετε τον υπαλληλο μεγαλοσυνδικαλιστη με μαξιμαλιστικες απαιτησεις που οχι δεν σεβεται αλλα ταλαιπωρει το υπολοιπο κοινωνικο συνολο. Και ολα αυτα επειδη ο καφες δεν εχει τον αφρο οπως τον θελατε ? Το δικό μου ποστ που απάντησα σε εσένα για τους σερβιτόρους το διάβασες; ούτε για αφρό μίλαγε ούτε για κάτι εκτός των υποχρεώσεων τους (αν και θα συμφωνήσω με τον TheDevilMayCare πως άπαξ και συμφώνησαν να έχουν υποχρεώσεις εκτός του στενού ορισμού της δουλειάς του σερβιτόρου είναι και δική τους ευθύνη να ανταπεξέρχονται σε αυτούς με συνέπεια αλλιώς γιατι δέχτηκαν την δουλειά; τέλος εντάξει δεν είπαμε 1 άτομο να τα κάνει όλα... αλλα σερβιτόρος να κάνει και καφέ δεν ειναι και πρωτάκουστο ειναι και παράδοση βασικά στην χώρα μας ο καφετζής να είναι και σερβιτόρος απο τα χωρία μέχρι στις ταινίες -όπου τους βλέπεις μάλιστα να ειναι τζιμάνια στην δουλειά τους - )
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Κατσε γιατι θα εχετε πολλες αλλαγες εκει στην Αγγλια, εχει να πεσει τωρα...παραγωγικοτητα και ανταγωνιστικοτητα Ποια Αγγλια, τι ονειρα βλεπεις; Παρεπιπτοντως διακρινω μειγμα ειρωνειας/χαρας/ικανοποιησης/σαρκασμου για τους μεταναστες εργατες της Αγγλιας και τα υποτιθεμενα κακα που θεωρεις οτι θα τουε βρουν; Κομπλε, μολις βρηκαμε ενα βασικο λογο που αξιζεις & τραβας οσα δεινα ισχυριζεσαι οτι τραβας απο τα αφεντικα εδω και κατι χρονια οντας στασιμος . Κομπλεξ λεγεται.
bluesattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Ε σε μπερδεψα με αλλον, γραψε λαθος.Εξαλλου το ιδιο ποιημα ηρθες να πεις..οτι για λογους ανταγωνιστικοτητας θα πρεπει να πεσει ο μισθος στα 200 ε γιατι καραδοκει και το κλεισιμο επιχειρησεων και η ανεργια
Προτεινόμενες αναρτήσεις