AMD Expert Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Έχω ένα κανάλι στο YouTube, περίπου 1M Views το μήνα, και έχω λάβει πάρα πολλά e-mail από Multi Channel Networks τα οποία μου κάνουν προσφορά, και η καλύτερη που έχω λάβει μέχρι στιγμής είναι της Freedom!, ή οποία είναι μη Lock-in και 95-5, δηλαδή αυτοί κρατούν 5% προμήθεια των εισοδημάτων, σε σχέση με άλλες εταιρείες που έδιναν 80-20 κλπ.Έχει κανείς εμπειρία από MCNs? Αξίζει? Γιατί μέχρι στιγμής έχω καταλάβει ότι ακόμα και αυτό το 5% δεν θα μου δώσει κάτι που χρειάζομαι.
Highlander Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μπορείς λίγο να το κάνεις λιανά γιατί δεν έχω καταλάβει τίποτα ; Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω. Δεν παίρνεις ήδη χρήματα από διαφημίσεις εσύ με τόσο κόσμο ; 1
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Έχω ένα κανάλι στο YouTube, περίπου 1M Views το μήνα, και έχω λάβει πάρα πολλά e-mail από Multi Channel Networks τα οποία μου κάνουν προσφορά, και η καλύτερη που έχω λάβει μέχρι στιγμής είναι της Freedom!, ή οποία είναι μη Lock-in και 95-5, δηλαδή αυτοί κρατούν 5% προμήθεια των εισοδημάτων, σε σχέση με άλλες εταιρείες που έδιναν 80-20 κλπ. Έχει κανείς εμπειρία από MCNs? Αξίζει? Γιατί μέχρι στιγμής έχω καταλάβει ότι ακόμα και αυτό το 5% δεν θα μου δώσει κάτι που χρειάζομαι. Ρωτάς να σου πούνε την άποψη τους άτομα που δεν έχουν κανάλι ή που δεν έχουν πάνω απο 100κ views σύνολο όχι τον μήνα.... Απλά για να καταλάβεις λίγο την εμπειρία των ατόμων τα οποία θα απαντήσουν πιο στο μέλλον. Μια σελίδα που ίσως σε ενδιαφέρει για να δεις ποια κανάλια έχουν ποιους youtubers στο roster τους και να πάρεις μια άποψη απο τα παρασκήνια (ή τις θεωρίες συνωμοσίας ) είναι το https://socialblade.com/ βάζεις απλά το όνομα του καναλιού πάνω δεξιά και σου βγάζει τα στατιστικά του. Παίζει άνετα να το ξέρεις ήδη βέβαια αφού έχεις τόσο μεγάλο κανάλι αλλά just saying. Τα δικά μου 2 cents ως μη youtuber (άλλα απλού επιχειρηματία-επιστήμονα) είναι το να προσπαθήσεις όσο το δυνατόν μόνος σου να ανεβάσεις το SEO του καναλιού σου (δεν ειναι τόσο δύσκολο πολλά μαθαίνεις απλά πατώντας τις σωστές λέξεις κλειδιά στο google) Να μελετήσεις πιο προσεκτικά τα στατιστικά σου (αν δεν ξέρεις πως μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο τότε χρειάζεται απλά να googlάρεις πως να το κάνεις αυτό ) έτσι ώστε να καταλάβεις καλύτερα (ή ακόμη καλύτερα) σε ποιους απευθύνεσαι και τι τους αρέσει και να συγκεντρωθείς εκει να κοιτάξεις τον άμεσο ανταγωνισμό σου (κανάλια με το ίδιο θέμα κτλ) και να δεις τι προσφέρεις διαφορετικό απο αυτούς ή τι θα μπορούσες να προσφέρεις διαφορετικό οι sabs σου ειναι και δικοί τους; άρα ποια τα κοινά σας στοιχεία; και ποιές οι διαφορές; γιατι επισκέπτονται εσένα δηλαδή και γενικά να κάνεις τα πάντα για να μεγαλώσεις μόνος σου μόνο αν δεις ότι έκανες τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα τότε πήγαινε σε κανάλι γιατι μόνο τότε θα έχεις πιθανότητα κέρδους Μια και αν θεωρήσουμε μπένεις σε κανάλι από σήμερα και δεις μια μικρή αύξηση ή μεγαλούτσικη αύξηση δεν σημαίνει κάτι γιατί αυτή την αύξηση μπορεί να την έβλεπες κάνοντας τα απλά βήματα πιο πάνω οπότε ουσιαστικά απλά τους πληρώνεις για να κάνουν κάτι που θα μπορούσες να κάνεις εσύ μόνος σου τζάμπα. (και αυτό ΑΝ δεις αύξηση...) Υπάρχουν κάποιοι που τους θεωρούν απατεώνες... Εμένα δεν μαρέσουν τα άκρα όπως είπα φτάσε στο peak σου και εφόσον έχεις σιγουρευτεί πως δεν είσαι ικανός για τίποτα παραπάνω τότε και μόνον τότε μπες σε ένα τέτοιο σύστημα. (τέλος μην δίνεις σημασία στα μεγάλα ονόματα των καναλιών αλλά πρόσεξε τι γίνεται με το μεγάλο bulk των πελατών τους, τον μέσο όρο δηλαδή χωρίς τα άκρα... εννοείται πως θα έχουν μερικά ονόματα με τεράστιες επισκεψιμότητες κτλ) Επίσης απο απορία ποιο ειναι το κανάλι σου; 1
AMD Expert Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μπορείς λίγο να το κάνεις λιανά γιατί δεν έχω καταλάβει τίποτα ; Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω. Δεν παίρνεις ήδη χρήματα από διαφημίσεις εσύ με τόσο κόσμο ; Βασικά, με το υπάρχον σύστημα του YouTube, η Google σου παρέχει περίπου στο 60% από τα κέρδη των διαφημίσεων, το υπόλοιπο το κρατάει αυτή, και αναλαμβάνει καταθέσεις, σου δίνει μια πλατφόρμα με στατιστικά να μελετήσεις κλπ κλπ Το ίδιο πράγμα, με διαφορετικό λουκ, δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα, tech support, tips για να μεγαλώσεις το κανάλι σου κι άλλο (και καλά) και άλλες υπηρεσίες που διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία προσφέρουν και τα MCNs, όπως το Freedom, το Scalelabs κλπ. Μόνο που αυτοί, κρατάνε ένα μερίδιο από το 60% - στην συγκεκριμένη περίπτωση 5%. Και η απορία μου είναι αν κάποιος έχει εμπειρία κι αν όντως αξίζει, γιατί το 99% απ'αυτά που διαβάζω στο web από αναζητήσεις είναι είτε από τελείως άσχετους που λένε το κοντό και το μακρύ τους (Blogs πχ) είτε από πολύ μικρά κανάλια Παίρνω, απλώς εννοείται συνεχώς αναζητώ τρόπους να το προεκτείνω κι άλλο Ρωτάς να σου πούνε την άποψη τους άτομα που δεν έχουν κανάλι ή που δεν έχουν πάνω απο 100κ views σύνολο όχι τον μήνα.... Απλά για να καταλάβεις λίγο την εμπειρία των ατόμων τα οποία θα απαντήσουν πιο στο μέλλον. Μια σελίδα που ίσως σε ενδιαφέρει για να δεις ποια κανάλια έχουν ποιους youtubers στο roster τους και να πάρεις μια άποψη απο τα παρασκήνια (ή τις θεωρίες συνωμοσίας ) είναι το https://socialblade.com/ βάζεις απλά το όνομα του καναλιού πάνω δεξιά και σου βγάζει τα στατιστικά του. Παίζει άνετα να το ξέρεις ήδη βέβαια αφού έχεις τόσο μεγάλο κανάλι αλλά just saying. Τα δικά μου 2 cents ως μη youtuber (άλλα απλού επιχειρηματία-επιστήμονα) είναι το να προσπαθήσεις όσο το δυνατόν μόνος σου να ανεβάσεις το SEO του καναλιού σου (δεν ειναι τόσο δύσκολο πολλά μαθαίνεις απλά πατώντας τις σωστές λέξεις κλειδιά στο google) Να μελετήσεις πιο προσεκτικά τα στατιστικά σου (αν δεν ξέρεις πως μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο τότε χρειάζεται απλά να googlάρεις πως να το κάνεις αυτό ) έτσι ώστε να καταλάβεις καλύτερα (ή ακόμη καλύτερα) σε ποιους απευθύνεσαι και τι τους αρέσει και να συγκεντρωθείς εκει να κοιτάξεις τον άμεσο ανταγωνισμό σου (κανάλια με το ίδιο θέμα κτλ) και να δεις τι προσφέρεις διαφορετικό απο αυτούς ή τι θα μπορούσες να προσφέρεις διαφορετικό οι sabs σου ειναι και δικοί τους; άρα ποια τα κοινά σας στοιχεία; και ποιές οι διαφορές; γιατι επισκέπτονται εσένα δηλαδή και γενικά να κάνεις τα πάντα για να μεγαλώσεις μόνος σου μόνο αν δεις ότι έκανες τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα τότε πήγαινε σε κανάλι γιατι μόνο τότε θα έχεις πιθανότητα κέρδους Μια και αν θεωρήσουμε μπένεις σε κανάλι από σήμερα και δεις μια μικρή αύξηση ή μεγαλούτσικη αύξηση δεν σημαίνει κάτι γιατί αυτή την αύξηση μπορεί να την έβλεπες κάνοντας τα απλά βήματα πιο πάνω οπότε ουσιαστικά απλά τους πληρώνεις για να κάνουν κάτι που θα μπορούσες να κάνεις εσύ μόνος σου τζάμπα. (και αυτό ΑΝ δεις αύξηση...) Υπάρχουν κάποιοι που τους θεωρούν απατεώνες... Εμένα δεν μαρέσουν τα άκρα όπως είπα φτάσε στο peak σου και εφόσον έχεις σιγουρευτεί πως δεν είσαι ικανός για τίποτα παραπάνω τότε και μόνον τότε μπες σε ένα τέτοιο σύστημα. (τέλος μην δίνεις σημασία στα μεγάλα ονόματα των καναλιών αλλά πρόσεξε τι γίνεται με το μεγάλο bulk των πελατών τους, τον μέσο όρο δηλαδή χωρίς τα άκρα... εννοείται πως θα έχουν μερικά ονόματα με τεράστιες επισκεψιμότητες κτλ) Επίσης απο απορία ποιο ειναι το κανάλι σου; Ναι καταλαβαίνω, λέω μήπως κάποιος τυχαίνει να'χει εμπειρία Yep, καλή υπηρεσία με αρκετά στατιστικά, το επισκέπτομαι συχνά Ναι, keywords και τίτλοι είναι το παν, και όντως έχω δει βελτιώσεις με μερικά metadata tricks Έχω ψάξει ανταγωνιστές, έχω προσπαθήσει να κάνω παρόμοια πράγματα χωρίς να αντιγράφω κατάμουτρα κλπ, πιστεύω πως σιγά σιγά φτάνουμε στο peak, γιατί όπως και να το κάνεις ένα τέτοιο κανάλι δεν μπορεί να'χει τεράστιο κοινό Μάλλον δεν θα μπω σε MCN τώρα, ακόμα δεν έχω πειστεί, κι αν σε κάποια φάση δω ότι δεν μπορώ να αυξήσω προβολές καθόλου, μπορώ δοκιμαστικά να μπω σε MCN με μη δεσμευτικό συμβόλαιο και να δω πως θα εξελιχθεί από εκεί και πέρα. Μιλούσα με έναν που έχει παρόμοιο αλλά μεγαλύτερο κανάλι, ο οποίος μπήκε σε MCN αρχές δεκεμβρίου. Και όταν τον ρώτησα άμα τον συμφέρει κλπ μου έδειξε πάρα πολλή αύξηση - έλα όμως που ο Δεκέμβριος είναι μήνας που και πάντα είχε τις περισσότερες προβολές άπ'όλον τον χρόνο, και έχει τα περισσότερα χρήματα ανα προβολη (χριστουγεννα και οι διαφημιστικες ριχνουν ολο το υπολοιπομενο μπατζετ) και έτυχε να ήταν τυχερός και ένα βιντεάκι του μέσα σε 5 μέρες να πιάσει 1 μύρριο views. Λογικό μου φαίνεται να δει τέτοια αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο - και γι'αυτό πάλι δεν πείθομαι. εκτός αμα έγινε με τη βοήθεια του λογισμικού τους και έβαλε πολύ έξυπνες ετικέτες, τότε πάω πάσο Να ξέρεις δεν θα εντιπωσιαστείς, δεν είμαι YouTuber προσωπικότητα ή που κάνω 100% original videos, απλά έτυχε να δοκιμάσω το vtec compilation πριν 3 χρόνια για πλάκα στο κανάλι, και αφού είδα ότι άρχισε να παίρνει προβολές σαν τρελό, συνέχισα τέτοιου είδους και το μετέτρεψα αποκλειστικά σε car channel https://www.youtube.com/channel/UCyjXSR_S35uy12pEJK2kLng
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 καλά τώρα το δωρεάν μουσική και χωρίς πνευματικά δικαιώματα βάλτο σε αστεράκι σου προσφέρουν απλά κάποια μουσική και απλά σε βοηθάνε σε κάποια θέματα με τα πνευματικά δικαιώματα (πράγματα που ίσως θα μπορούσες να τα λύσεις μόνος σου επενδύοντας το 5% προς αυτή την κατεύθυνση αντι να τα δώσεις σε αυτούς; ) Το ίδιο ισχύει για τα tips και την βοήθεια δεν πρόκειται να κάνουν κάτι μαγικό που δεν υπάρχει και δεν είναι προσβάσιμη γνώση σε όλους οπότε μπορείς να τα βρεις και μόνος σου (αρκεί να συμμετέχεις στα σχετικά forum και να googlάρεις ) πχ θα σου βάλουν υπότιτλους στα βίντεο σου (που ανεβάζει το ranking στα αποτελέσματα αναζήτησης στο youtube) αλλά θα μπορούσες να το κάνεις αυτό και μόνος σου ή να πληρώσεις κάποιον (20$ την ηχητική ώρα) για να το κάνει αυτό για εσένα (transcription services) δηλαδή πάλι το 5% των εσόδων σου παίζει να φτάνει για αυτό. λένε επίσης ότι θα σου βάλουν καλύτερες διαφημίσεις... χμμμ δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται αυτό (μάλλον έχουν καλύτερο account adwords?) αλλά και πάλι σίγουρα δεν μπορούν να επιλέξουν που θα πάνε οι διαφημίσεις (αυτό το επιλέγει ο πελάτης που πληρώνει να διαφημιστή στην google) απλά θα μεγαλώσει η πιθανότητα του να πάρεις κάποιες απο αυτές. Αξίζει να δώσεις το 5% για κάτι τέτοιο; μπορεί αλλά πρώτα δες πόσο μπορείς να ανέβεις μόνος σου! και μόλις τώρα είδα ότι είμαστε πατριωτάκια πες μου το τσάνελ βε να σ κάνω ποδαρικό χωρίς αδδμπλοκ 1
liopp Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 θα σε προτεινα να πηγαινες και να ρωτουσες εδω:https://www.reddit.com/r/youtubers ειναι και αυτη youtubers οποτε θα ξερουν κατι παραπανω 1
AMD Expert Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 καλά τώρα το δωρεάν μουσική και χωρίς πνευματικά δικαιώματα βάλτο σε αστεράκι σου προσφέρουν απλά κάποια μουσική και απλά σε βοηθάνε σε κάποια θέματα με τα πνευματικά δικαιώματα (πράγματα που ίσως θα μπορούσες να τα λύσεις μόνος σου επενδύοντας το 5% προς αυτή την κατεύθυνση αντι να τα δώσεις σε αυτούς; ) Το ίδιο ισχύει για τα tips και την βοήθεια δεν πρόκειται να κάνουν κάτι μαγικό που δεν υπάρχει και δεν είναι προσβάσιμη γνώση σε όλους οπότε μπορείς να τα βρεις και μόνος σου (αρκεί να συμμετέχεις στα σχετικά forum και να googlάρεις ) πχ θα σου βάλουν υπότιτλους στα βίντεο σου (που ανεβάζει το ranking στα αποτελέσματα αναζήτησης στο youtube) αλλά θα μπορούσες να το κάνεις αυτό και μόνος σου ή να πληρώσεις κάποιον (20$ την ηχητική ώρα) για να το κάνει αυτό για εσένα (transcription services) δηλαδή πάλι το 5% των εσόδων σου παίζει να φτάνει για αυτό. λένε επίσης ότι θα σου βάλουν καλύτερες διαφημίσεις... χμμμ δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται αυτό (μάλλον έχουν καλύτερο account adwords?) αλλά και πάλι σίγουρα δεν μπορούν να επιλέξουν που θα πάνε οι διαφημίσεις (αυτό το επιλέγει ο πελάτης που πληρώνει να διαφημιστή στην google) απλά θα μεγαλώσει η πιθανότητα του να πάρεις κάποιες απο αυτές. Αξίζει να δώσεις το 5% για κάτι τέτοιο; μπορεί αλλά πρώτα δες πόσο μπορείς να ανέβεις μόνος σου! και μόλις τώρα είδα ότι είμαστε πατριωτάκια πες μου το τσάνελ βε να σ κάνω ποδαρικό χωρίς αδδμπλοκ Χμ ναι δίκιο έχεις, δεν κάνω join, θα ψαχτώ λίγο παραπάνω για metadata και λοιπό optimization, μαλλον δεν αξιζιει ουτε καν το 5%. Λες αμα βαλω υποτιτλους, ενα πολυ μικρο μερος του βιντεο η μια λεξη πχ subscribe, να υπαρχει θεμα; θα βοηθησει να ανεβουν πιο πανω; Σ'ευχαριστω πολυ! https://www.youtube.com/c/slashcarcompilations είναι, το εβαλα και πιο πανω θα σε προτεινα να πηγαινες και να ρωτουσες εδω:https://www.reddit.com/r/youtubers ειναι και αυτη youtubers οποτε θα ξερουν κατι παραπανω Καλη ιδεα
CODEX_ALIMENTARIUS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Χμ ναι δίκιο έχεις, δεν κάνω join, θα ψαχτώ λίγο παραπάνω για metadata και λοιπό optimization, μαλλον δεν αξιζιει ουτε καν το 5%. Λες αμα βαλω υποτιτλους, ενα πολυ μικρο μερος του βιντεο η μια λεξη πχ subscribe, να υπαρχει θεμα; θα βοηθησει να ανεβουν πιο πανω; Σ'ευχαριστω πολυ! https://www.youtube.com/c/slashcarcompilations είναι, το εβαλα και πιο πανω Καλη ιδεα Νομίζω τα captions πρέπει να πιάνονται για όλη την διάρκεια του βίντεο αν και εσύ δεν μιλάς (αλλά ναι έχει νόημα να μεταφράσεις τα αγγλικά που γράφεις) Δεν είμαι σίγουρος όμως το κατά πόσο θα επηρεάσει τα αποτελέσματα αναζήτησης αυτό (σίγουρα δεν θα τα επηρεάσει αρνητικά και σίγουρα θα βοηθήσεις Έλληνες ή άλλους -αν βάλεις άλλες γλώσσες- να καταλάβουν πιο εύκολα τι λες και άρα να τους αρέσει το βίντεο σου) Βάλε και υπενθύμιση(σε transition πχ απο το ένα πλάνο πηγαίνοντας στο άλλο) να πατήσουν Like γιατί βοηθάει πολύ αλλά μην το κάνεις πολύ επιθετικά (να το βάζεις κάθε τρεις και μια και για ώρα κτλ ούτε με επιθετικό ύφος πχ "CLICK LIKE!" ή "CLICK LIKE NOW" ... καντο ευγενικά ή και χιουμοριστικά αν μπορείς) και δοκίμασε και κάνα βίντεο με φωνή δεν πειράζει αν δεν έχει τέλεια προφορά αρκεί να λες καθαρά τις λέξεις (σημείωσε τι θα πείς σε ένα χαρτί διάβασε το μερικές φορές για πρόβα) νομίζω θα ανεβάσει κίνηση η φωνή το διάβασμα ειναι μια επιπλέον αγγαρεία κανε απλά 2,3 δοκιμαστικά βίντεο με φωνή να δεις αν πάνε καλύτερα Επίσης μην επαφίεσαι μόνο στα έσοδα του google ψάξε ενεργητικά για χορηγούς (πχ για να γίνει το βίντεο αυτό βοήθησε πολύ η τάδε εταιρία, ή το σημερινό βίντεο ειναι μια ευγενική προσφορά του τάδε, η το τάδε αμάξι φοράει την τάδε εξάτμιση που μπορείτε να την βρείτε στον τάδε -όπου ο τάδε ειναι χορηγός σου- ) και απο το εξωτερικό googlάρε σχετικές με το αντικείμενο που ασχολείσαι εταιρίες πχ απο Γερμανία Αγγλία κτλ Στείλτους mail και πες τους είμαι ο τάδε με το τάδε κανάλι τόσο κίνηση και αναρωτιέμαι αν θα θέλατε να συνεργαστούμε. μπες και εσύ χωρίς addblock και πάρε ιδέα απο τις σχετικές διαφημίσεις που θα βγαίνουν (γιατι θα ειναι σχετικά προϊόντα με το κανάλι και ξέρεις πως ήδη ψήνονται για διαφήμιση σε youtube μιας και βλέπεις πως πλήρωσαν ήδη για να το κάνουν) κλικαρε να δεις σε ποιές σελίδες οδηγούν και βρες στοιχεία επικοινωνίας και στείλτους μήνυμα με πρόταση συνεργασίας. Η πχ βγάλε amazon link που σου δίνει ένα πολύ μικρό ποσοστό κάθε φορά που κάποιος το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει κάτι.. Οπότε στο τέλος του βίντεο παρακάλεσε ευγενικά τους φαν του καναλιού αν θέλουν να το βάλουν αυτό το link σαν bookmark και να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που πάνε να αγοράσουν κάτι απο amazon (δεν χρεώνονται αυτοί κάτι) πχ τα αγαπημενα τους καγκουροανταλακτικά Γιατί αυτό θα βοηθήσει στο να μπορείς να συνεχίσεις να βγάζεις κιαλλα βίντεο και να τα κάνεις καλύτερα (και εννοείται τα έσοδα δεν θα τα τρως όλα στην ΡΕΑ και στον αι γιάννη πίσω από τις καλαμιές θα επενδύσεις πχ και σε καλύτερα μικρόφωνα ή κάμερες ) https://www.youtube.com/c/slashcarcompilations είναι, το εβαλα και πιο πανω Καλη ιδεα ναι ήδη μπήκα όπως κατάλαβες απλά όταν σου έγραψα το μήνυμα που στο ζητάω δεύτερη φορά δεν είχες κάνει ακόμη edit και δεν φαινόταν 1
AMD Expert Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Νομίζω τα captions πρέπει να πιάνονται για όλη την διάρκεια του βίντεο αν και εσύ δεν μιλάς (αλλά ναι έχει νόημα να μεταφράσεις τα αγγλικά που γράφεις) Δεν είμαι σίγουρος όμως το κατά πόσο θα επηρεάσει τα αποτελέσματα αναζήτησης αυτό (σίγουρα δεν θα τα επηρεάσει αρνητικά και σίγουρα θα βοηθήσεις Έλληνες ή άλλους -αν βάλεις άλλες γλώσσες- να καταλάβουν πιο εύκολα τι λες και άρα να τους αρέσει το βίντεο σου) Βάλε και υπενθύμιση(σε transition πχ απο το ένα πλάνο πηγαίνοντας στο άλλο) να πατήσουν Like γιατί βοηθάει πολύ αλλά μην το κάνεις πολύ επιθετικά (να το βάζεις κάθε τρεις και μια και για ώρα κτλ ούτε με επιθετικό ύφος πχ "CLICK LIKE!" ή "CLICK LIKE NOW" ... καντο ευγενικά ή και χιουμοριστικά αν μπορείς) και δοκίμασε και κάνα βίντεο με φωνή δεν πειράζει αν δεν έχει τέλεια προφορά αρκεί να λες καθαρά τις λέξεις (σημείωσε τι θα πείς σε ένα χαρτί διάβασε το μερικές φορές για πρόβα) νομίζω θα ανεβάσει κίνηση η φωνή το διάβασμα ειναι μια επιπλέον αγγαρεία κανε απλά 2,3 δοκιμαστικά βίντεο με φωνή να δεις αν πάνε καλύτερα Επίσης μην επαφίεσαι μόνο στα έσοδα του google ψάξε ενεργητικά για χορηγούς (πχ για να γίνει το βίντεο αυτό βοήθησε πολύ η τάδε εταιρία, ή το σημερινό βίντεο ειναι μια ευγενική προσφορά του τάδε, η το τάδε αμάξι φοράει την τάδε εξάτμιση που μπορείτε να την βρείτε στον τάδε -όπου ο τάδε ειναι χορηγός σου- ) και απο το εξωτερικό googlάρε σχετικές με το αντικείμενο που ασχολείσαι εταιρίες πχ απο Γερμανία Αγγλία κτλ Στείλτους mail και πες τους είμαι ο τάδε με το τάδε κανάλι τόσο κίνηση και αναρωτιέμαι αν θα θέλατε να συνεργαστούμε. μπες και εσύ χωρίς addblock και πάρε ιδέα απο τις σχετικές διαφημίσεις που θα βγαίνουν (γιατι θα ειναι σχετικά προϊόντα με το κανάλι και ξέρεις πως ήδη ψήνονται για διαφήμιση σε youtube μιας και βλέπεις πως πλήρωσαν ήδη για να το κάνουν) κλικαρε να δεις σε ποιές σελίδες οδηγούν και βρες στοιχεία επικοινωνίας και στείλτους μήνυμα με πρόταση συνεργασίας. Η πχ βγάλε amazon link που σου δίνει ένα πολύ μικρό ποσοστό κάθε φορά που κάποιος το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει κάτι.. Οπότε στο τέλος του βίντεο παρακάλεσε ευγενικά τους φαν του καναλιού αν θέλουν να το βάλουν αυτό το link σαν bookmark και να το χρησιμοποιούν κάθε φορά που πάνε να αγοράσουν κάτι απο amazon (δεν χρεώνονται αυτοί κάτι) πχ τα αγαπημενα τους καγκουροανταλακτικά Γιατί αυτό θα βοηθήσει στο να μπορείς να συνεχίσεις να βγάζεις κιαλλα βίντεο και να τα κάνεις καλύτερα (και εννοείται τα έσοδα δεν θα τα τρως όλα στην ΡΕΑ και στον αι γιάννη πίσω από τις καλαμιές θα επενδύσεις πχ και σε καλύτερα μικρόφωνα ή κάμερες ) ναι ήδη μπήκα όπως κατάλαβες απλά όταν σου έγραψα το μήνυμα που στο ζητάω δεύτερη φορά δεν είχες κάνει ακόμη edit και δεν φαινόταν Πραγματικά πολύ ψαγμένος, πολύτιμη η βοήθειά σου, ευχαριστώ πολύ για όλα Έκανα amazon link, για like κλπ θα ασχοληθώ λιγάκι αργότερα, λες ας πούμε στο τέλος του βιντεο; Θα τα τρωω ολα στον Βλαχο και πιτογυρα στο Family χαχαχχαχα Αγορασα ενα μικροφωνο για voice-overs, ενα Audiotechnica, AT2020 USB+, εχω κανει ηδη 2 βιντεακια (παραπανω δεν ασχοληθηκα και παρα πολυ γιατι πραγματικα εχει αρκετη δουλεια, αμα πετυχουν ομως θα κανω πολλα) , ριξε μια ματια σ'αυτο που θεωρω καλυτερο και πες μου αποψη
Highlander Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Βασικά, με το υπάρχον σύστημα του YouTube, η Google σου παρέχει περίπου στο 60% από τα κέρδη των διαφημίσεων, το υπόλοιπο το κρατάει αυτή, και αναλαμβάνει καταθέσεις, σου δίνει μια πλατφόρμα με στατιστικά να μελετήσεις κλπ κλπ Το ίδιο πράγμα, με διαφορετικό λουκ, δωρεάν μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα, tech support, tips για να μεγαλώσεις το κανάλι σου κι άλλο (και καλά) και άλλες υπηρεσίες που διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία προσφέρουν και τα MCNs, όπως το Freedom, το Scalelabs κλπ. Μόνο που αυτοί, κρατάνε ένα μερίδιο από το 60% - στην συγκεκριμένη περίπτωση 5%. Και η απορία μου είναι αν κάποιος έχει εμπειρία κι αν όντως αξίζει, γιατί το 99% απ'αυτά που διαβάζω στο web από αναζητήσεις είναι είτε από τελείως άσχετους που λένε το κοντό και το μακρύ τους (Blogs πχ) είτε από πολύ μικρά κανάλια Παίρνω, απλώς εννοείται συνεχώς αναζητώ τρόπους να το προεκτείνω κι άλλο Ευχαριστώ
firewalker Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Όσοι το έχουν κάνεις λένε όχι. http://bakerbrothertv.com/2015/03/29/should-i-join-a-youtube-network-mcn-multi-channel/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα