Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,είμαι 19 χρονών φοιτητής και μετά από 1μιση χρόνο που έχω λογαριασμό στο google adsense έβγαλα 70 ευρώ και δεν πρόκειται να ξαναβγάλω άλλα.Και ρωτώ τώρα αυτά τα 70 ευρώ πρέπει να τα δηλώσω?Μην μου πείτε για έναρξη επαγγέλματος από την στιγμή που δεν θα υπάρχει συνέχεια στα κέρδη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Τί να δηλώσεις φίλε?

Πάνε ένα διήμερο στο Αγκίστρι να τα χαρείς και ξέχνα τα.

το ξερω οτι αυτο ειναι το λογικο αλλα ειτε ειναι 70 ειτε ηταν 7000 δεν θα πρεπει να δωσεις φορο ενα ποσο αυτων?

Δημοσ.

το ξερω οτι αυτο ειναι το λογικο αλλα ειτε ειναι 70 ειτε ηταν 7000 δεν θα πρεπει να δωσεις φορο ενα ποσο αυτων?

70 ευρω ψιλο-μαυρα  ειναι, δεν ειναι και καμμια περιουσια. Πες σου τα εδωσαν οι παππουδες σου χαρτζιλικι αν σε ρωτησει κανεις και τελος.

Δημοσ.

70 ευρω ψιλο-μαυρα  ειναι, δεν ειναι και καμμια περιουσια. Πες σου τα εδωσαν οι παππουδες σου χαρτζιλικι αν σε ρωτησει κανεις και τελος.

στο λογαριασμο της τραπεζας ομως φαινεται απο που ηρθαν

Δημοσ.

στο λογαριασμο της τραπεζας ομως φαινεται απο που ηρθαν

τωρα δεν θα σου κανει καποιος θεμα για 70 ευρω. ειπες εισαι φοιτητης. στην εφορια οι δικοι σου σε εχουν  σαν προστατευόμενο μελος?

Δημοσ.

μην αγχώνεσαι εδώ κινούνται εκατομμύρια αφορολόγητα με σένα θα ασχοληθούν ? :-D

Δημοσ.

δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ. Ειδικα απο την στιγμη που δεν ειχες δηλώσει καπου τον ΑΦΜ σου, η πιθανοτητα να ασχοληθει καποιος μαζι σου ειναι απειροελαχιστη.

• Like 1
Δημοσ.

ειτε τα δηλωσεις ειτε οχι ειναι το ιδιο .. (απο αυτα που ξερω... δεν ειμαι λογιστης) 

η google αποδίδει τον φορο και για σενα στο κρατος.. εφοσον το ποσο ειναι μικρο εχεις δικαιομα να μην το δηλωσεις...

τωρα βεβαια οι ελληνικοι νομοι δεν ειναι για ολους το ιδιο και ως γνωστο δεν υπαρχει δικαιοσυνη.
πραμα που σημαινει οτι αν καποιος εχει τα μεσα και θελει να σε κανει κακο μπορει να σε καταγκειλει οχι για 70 αλλα και για 7 ευρω να πας μεσα..
απο την αλλη αν καποιος φαει 700.000 ευρω και εχει τα μεσα δεν μπαινει μεσα με τιποτα...

πανω σε αυτο το πλαισιο ολοι αποφασιζουν τελικα οτι τετοια μικροποσα δεν αξιζει να τα δηλωσεις

Δημοσ.

τωρα δεν θα σου κανει καποιος θεμα για 70 ευρω. ειπες εισαι φοιτητης. στην εφορια οι δικοι σου σε εχουν  σαν προστατευόμενο μελος?

ναι

δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ. Ειδικα απο την στιγμη που δεν ειχες δηλώσει καπου τον ΑΦΜ σου, η πιθανοτητα να ασχοληθει καποιος μαζι σου ειναι απειροελαχιστη.

γινεται να δω μηπως το εχω δωσει και δεν το θυμαμαι?

Δημοσ.

Μα το adsense, σε Ελλαδα τουλαχιστον, πληρωνει με καταθεση στην τραπεζα. Αρα δεν θα πρεπει να δικαιολογηθει αυτη η καταθεση; (ουτως η αλλως εχει δηλωθει ενα αφμ για τον λογαριασμο τραπζεζης...)

Και να τα δηλώσεις δεν πληρώνεις φόρο από τη στιγμή που είσαι κάτω από το αφορολόγητο.

Αν ομως δεν ειναι καποιος κατω απο το αφορολογητο οριο τοτε τι γινεται;

Δημοσ.

Μα το adsense, σε Ελλαδα τουλαχιστον, πληρωνει με καταθεση στην τραπεζα. Αρα δεν θα πρεπει να δικαιολογηθει αυτη η καταθεση; (ουτως η αλλως εχει δηλωθει ενα αφμ για τον λογαριασμο τραπζεζης...)

Αν ομως δεν ειναι καποιος κατω απο το αφορολογητο οριο τοτε τι γινεται;

δεν εχει σημασία που πληρώνει. Δεν μιλάμε για κάνα τεράστιο ποσο. Κανεις δεν ψάχνει 70 ευρώ κατάθεση. Φαντάζεσαι οποιος λάμβανε λεφτά απο εταιρία του εξωτερικου να καλούνταν για εξηγήσεις? Αλλη δουλεια δεν θα κάναμε σε αυτή την χώρα. Εγώ εχω λάβει στον λογαριασμό μου πέρισυ 1500ευρώ απο το Αμαζον... σημαίνει κάτι? 

Το ΑΦΜ το εχεις δηλωμένο στην τράπεζα για την τράπεζα. Σημασία έχει να μην το έχει αυτος που σε πληρώνει. Αν το είχε, θα μπορούσε να σε "καρφώσει" με το τιμολογιο που θα σε έκοβε (συγκεντρωτικές καταστάσεις, ενδοκοινοτικές, κλπ)... οποτε και θα μπορουσε να το προσέξει η εφορία και να ασχοληθεί.

Δημοσ.

Για 70 ευρω καταθεση, πραγματικα δε νομιζω να δημιουργηθει θεμα...

Στην περιπτωση ομως που ενα καναλι βγαζει 400-500 ευρω μηνιαιως απο διαφημισεις (ναι, ξερω τετοια περιπτωση που ειναι στα πρωτα της βηματα, γιαυτο ρωταω), τοτε τι γινεται ακριβως;

Ναι, η Google Ireland εχει ηδη προπληρωσει τον ΦΠΑ και ο κατοχος του καναλιου δεν εχει δωσει AΦΜ στην Google. Καθε μηνα ομως, εφεξης, θα πραγματοποιειται μια καταθεση στον τραπεζικο του λογαριασμου η οποια μπορει να ξεκιναει απο 200-300 ευρω και να φτασει τα 500, ή να αυξηθει αν το καναλι συνεχισει με καλυτερους ρυθμους.

Σαυτη την περιπτωση, τι γινεται; Δεν υπαρχει περιπτωση να "χτυπησει καποιο καμπανακι" και καποια στιγμη να γινει καποιος ελεγχος; Επειδη κανεις, προφανως, δε μπορει να πει με σιγουρια "ΟΧΙ", γνωριζετε ποιος θα ηταν ο σωστος τροπος ωστε ο κατοχος του καναλιου να ειναι νομιμος;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Για 70 ευρω καταθεση, πραγματικα δε νομιζω να δημιουργηθει θεμα...

Στην περιπτωση ομως που ενα καναλι βγαζει 400-500 ευρω μηνιαιως απο διαφημισεις (ναι, ξερω τετοια περιπτωση που ειναι στα πρωτα της βηματα, γιαυτο ρωταω), τοτε τι γινεται ακριβως;

Ναι, η Google Ireland εχει ηδη προπληρωσει τον ΦΠΑ και ο κατοχος του καναλιου δεν εχει δωσει AΦΜ στην Google. Καθε μηνα ομως, εφεξης, θα πραγματοποιειται μια καταθεση στον τραπεζικο του λογαριασμου η οποια μπορει να ξεκιναει απο 200-300 ευρω και να φτασει τα 500, ή να αυξηθει αν το καναλι συνεχισει με καλυτερους ρυθμους.

Σαυτη την περιπτωση, τι γινεται; Δεν υπαρχει περιπτωση να "χτυπησει καποιο καμπανακι" και καποια στιγμη να γινει καποιος ελεγχος; Επειδη κανεις, προφανως, δε μπορει να πει με σιγουρια "ΟΧΙ", γνωριζετε ποιος θα ηταν ο σωστος τροπος ωστε ο κατοχος του καναλιου να ειναι νομιμος;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

και παλι ειναι μικρα σχετικα ποσα.  Βεβαια δεν ξερει κανεις τι μπορει γινει στο μελλον. Γι αυτο τον λογο, ανοιγει καλυτερα κανεις εναν λογαριασμο σε τράπεζα εξωτερικου και τελειωνει εκει το θεμα. Βεβαια αυτα τα λεφτά δεν φαινονται επισημα και δεν μπορεις να τα επικαλεστεις πχ για αγορα αμαξιου, σπιτιου κλπ κλπ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...