Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. Αγορασα πριν λιγες μερες ενα ψυγειο απο καταστημα μεταχειρισμενων ηλεκτρικων ειδων. Μου παρουσιασε 2 φορες βλαβη, μαλιστα την πρωτη το πηρα χαμπαρι το πρωι που ξυπνησα και αναγκαστηκα να πεταξω ενα σωρο τροφιμα που ειχα στη συντηρηση! Και τις 2 φορες μου εστειλαν τεχνικο την πρωτη μου αλλαξε την πλακετα και την δευτερη μια ασφαλεια που ειχε καει...χθες παλι αρχισε να χανει ψυξη. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Εχω δικαιωμα να τους ζητησω να παρουν πισω το ψυγειο και να μου επιστρεψουν τα χρηματα μου? Πραγματικα δεν εχω καμια διαθεση να μου το αντικαταστησουν με αλλο και να τραβηξω παλι τα ιδια! Να επισημανω επισης οτι το προιον εχει 3 μηνες εγγυηση καλης λειτουργιας!

Δημοσ.

επιστροφη χρηματων ειναι απιθανο, το αισιοδοξο σεναριο ειναι αντικατασταση με καποιο που να αντεξει κανα δυο χρονια. λογικα αυτα τα καταστηματα εχουν μονο επισκευασμενες προβληματικες συσκευες με υψηλες πιθανοτητες επανεμφανισης βλαβης

Δημοσ.

επιστροφη χρηματων ειναι απιθανο, το αισιοδοξο σεναριο ειναι αντικατασταση με καποιο που να αντεξει κανα δυο χρονια. λογικα αυτα τα καταστηματα εχουν μονο επισκευασμενες προβληματικες συσκευες με υψηλες πιθανοτητες επανεμφανισης βλαβης

δεν ξερω πρωτη φορα ψωνιζω απο τετοιο καταστημα(και τελευταια απο οτι φαινεται) Ειναι σιγουρο οτι δεν επιστρεφουν χρηματα οταν ενα προιον ειναι εξαρχης ελλατωματικο?

Δημοσ.

Δικαιώματα του αγοραστή

Σύμφωνα με το άρθρο 540 του Αστικού Κώδικα, ο αγοραστής που διαπιστώσει ότι του πωλήθηκε ελαττωματικό προϊόν δικαιούται κατ' επιλογήν του:

α. την επισκευή ή αντικατάσταση του πράγματος (χωρίς επιβάρυνση του αγοραστή)

β. τη μείωση του τιμήματος 

γ. την επιστροφή του ελαττωματικού πράγματος στον πωλητή και την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε ο αγοραστής (υπαναχώρηση από τη σύμβαση).

Στην περίπτωση ασήμαντου ελαττώματος, ο αγοραστής δεν μπορεί να επιστρέψει το προϊόν (μπορεί όμως να ζητήσει αντικατάσταση ή μείωση του τιμήματος).

http://www.efpolis.gr/el/component/efaq.html

http://www.insomnia.gr/topic/536024-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84/

• Like 2
Δημοσ.

Δικαιώματα του αγοραστή

Σύμφωνα με το άρθρο 540 του Αστικού Κώδικα, ο αγοραστής που διαπιστώσει ότι του πωλήθηκε ελαττωματικό προϊόν δικαιούται κατ' επιλογήν του:

α. την επισκευή ή αντικατάσταση του πράγματος (χωρίς επιβάρυνση του αγοραστή)

β. τη μείωση του τιμήματος 

γ. την επιστροφή του ελαττωματικού πράγματος στον πωλητή και την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε ο αγοραστής (υπαναχώρηση από τη σύμβαση).

Στην περίπτωση ασήμαντου ελαττώματος, ο αγοραστής δεν μπορεί να επιστρέψει το προϊόν (μπορεί όμως να ζητήσει αντικατάσταση ή μείωση του τιμήματος).

http://www.efpolis.gr/el/component/efaq.html

http://www.insomnia.gr/topic/536024-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84/

καλα ασημαντο ελλατωμα δεν το λες..οτι τροφιμα ειχα στη συντηρηση πηγαν για πεταμα..και εκτος απο αυτο εχω μικρα παιδια τους το ειχα ξεκαθαρισει απο την πρωτη φορα που χαλασε οτι δεν με παιρνει να μεινω χωρις ψυγειο ουτε μια μερα!

θα τους παρω τηλεφωνο να τους πω να μου επιστρεψουν τα χρηματα απο εκει και περα αν δω οτι μου λενε βλακειες σκεφτομαι μηπως κινηθω μεσω του συνηγορου του καταναλωτη..θα μου πειτε θα χασω χρονο και ισως και χρημα..ναι μπορει αλλα καποιος πρεπει να τους την κανει αλλιως αυτοι δεν παιρνουν χαμπαρι..το εψαξα λιγο και ειδα οτι εχουν κανει κι αλλοι παραπονα για το συγκεκριμενο καταστημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...