Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Περίπου 250 για mobo,PSU,RAM και κουτί.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

Gaming,Multitasking, Kodi, Adobe Ps/Pr ( ερασιτεχνική χρήση)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: ΑDOBE PS/PR

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Προς το παρόν, θα χρησιμοποιηθεί μια SAMSUNG 32F510 (ΤV)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπάρχει πρόβλημα, όπου είναι πιο vfm.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα συναρμολογηθεί απο εμένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι, να'ναι καλά το Dreamspark.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Μελλοντικές σίγουρα, αλλα όχι sli/crossfire.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? ->  Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Intel Core I5-6500, Samsung SSD PLUS 240GB (MLC)

Καλησπέρα σας. Είμαι στην αναζήτηση κομματιών, για να στήσω το πρώτο μου PC. Οι αγορές δεν με βιάζουν, μιας και έχω ήδη ένα laptop για την δουλειά μου, και περιμένω και την RX470 να γίνει διαθέσιμη (ίσως και ένα price drop στις costum υλοποιήσεις της 480, αν και θα είναι overkill για την οθόνη).

Αρχικά να εξηγήσω ότι ήμουν ανέκαθεν κονσολάκιας, δυσκολεύομαι ακόμα και σε fps με πληκτρολόγιο-ποντίκι, δεν μου γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορά ανάμεσα στα 30-60fps, δεν έχω αγγίξει moba και πάντα με κάλυπτε το λάπτοπ ( αυτή την στιγμή ένα Samsung 6ετίας με i5 1ης γενιάς και μια 330M), και πάντα καναπεδάτος. Παρ'όλα αυτά, μου φαίνεται ότι ένας σταθερός με το ίδιο κόστος ( αν προσθέσεις τα 60ρια για παιχνίδια), θα με υπερκαλύψει, μιας και δεν έχει βγει κανένα console exclusive που να μου ρίξει το σαγόνι.

O I5 σφραγισμένος μου βγήκε ένα 50ρι διαφορά απο έναν 6100 οπότε δεν το σκέφτηκα καν.

Απο PSU, είμαι ανάμεσα στα παρακάτω:

http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-m12ii-620-bronze-620w-p-PER.640372

https://www.skroutz.gr/s/7985709/Seasonic-M12II-520-EVO.html

Για το πρώτο έχω κάνει κράτηση στο eshop ( προσφορά στα 75ε), αλλα άν υπάρχει καλύτερη επιλογή το ακυρώνω. Είναι Semi Modular σε σχέση με το 2ο που είναι modular, αλλα με μου δίνει 100W αβάντα.

Απο mobo, σίγουρα παίζουν τα H110 και B150, δεν στοχεύω σε crossfire/sli, τώρα αν δω σημαντική διαφορά απο 4 έναντι 2 slots πάω για την δεύτερη.

Τέλος, πάμε στο κουτί. Μου αρέσει ο ο κύβος της Thermaltake ( https://www.techrabbit.gr/thermaltake-core-v21.html?sef_rewrite=1), αλλα δεν ξέρω αν θα βολέψει απο άποψη χώρων. Το αουτσάιντερ είναι το παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/8291814/BitFenix-Nova-Window.html?from=account_favorites

Για Ram, θα βάλω αρχικά μια 8αρα Hyper-X και αργότερα προσθέτω άλλη μια στο μέλλον.

Ευχαριστώ εκ'΄των προτέρων και με συγχωρείτε για το σεντόνι.

Δημοσ.

Κρατάω RAM και Mobo. Τα zalman δεν μου αρέσουν, και αν ξεφύγω απο το 50ρικο λέω να πάω καρφί για το κυβάκι ( Thermaltake Core V21) που προανέφερα. Όπως είπα θα είναι σαλονάτο το σύστημα, μου κακοφαίνεται κάπως πύργος στο σαλόνι. Για τον ίδιο λόγω απορρίπτω και τα τροφοδοτικά. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αλλα θα προτιμούσα ένα modular ή τουλάχιστον semi-modular, μιας και θα είναι το πρώτο μου build, να μην γίνει το PC κοκορέτσι.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Nαι, το Μ12ΙΙ είναι semi ( και μάλλον discontinued, μιας και δεν το βρίσκεις ούτε στην σελίδα της Seasonic), ενώ η αντίστοιχη σειρά Evo Full-Modular. Έχω βρεί σε ίδια τιμή το 520w Evo, καθώς και το semi 620w. Αξίζει να θυσιάσω τα 100w αβάντα του 2ου, για την πρακτικότητα του 1ου;

Δημοσ.

Από ποιότητα δεν θα χάσεις τίποτα. Καλύτερα να πάρεις τα 100W παραπάνω, εγώ θα έπαιρνα αυτό. Τα βασικά καλώδια θα είναι και στα δύο εξάλλου. Δεν θα γίνεται πανικός όπως θα γινόταν με ένα non modular. Αλλά και τα 520W σε καλύπτουν πιστεύω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...