louben Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Παιδια να κανω μια ερωτηση?Εχω ενα custom made desktop με μητρικη asrock και athlon x3 me windows 10 (γνησια). Eσχατως αρχισα να εχω δυο παροδικα προβληματα. Το ενα ηταν οτι ενιοτε κατα τη θεαση βιντεο κρασαρε η καρτα γραφικων (onboard) και μου πεταγε μπλε οθονη. Ανοιγοκλεινα τον υπολογιστη και το προβλημα εφτιαχνε (προσωρινα). Δευτερευοντως οταν εβαζα τον υπολογιστη σε κατασταση αναμονης εκλεινε μεν η οθονη αλλα οχι ο υπολογιστης (δουλευαν οι ανεμιστηρες ο εσωτερικος φωτισμος κτλ).και παλι επρεπε να το κλεισω απο το κουμπι. Σημερα δυστυχως στα καλα καθουμενα και υστερα απο κατασταση αναμονης και παλι ανοιγει μεν ο υπολογιστης δουλευουν ανεμιστηρες φωτα κτλ αλλα δεν μπουταρει καθολου, δεν μπαινει καν στο ΒΙΟΣ και δεν ξεκιναει ο υπολογιστης,δεν ανοιγει η οθονη κτλ. Τι μπορει να ειναι ?Σχετιζαται με τα προηγουμενα η ειναι κατι το τελειως ασχετο?Τι μπορω να κανω για να δω τι ειναι?
jimzak Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Τι τροφοδοτικό έχεις? Δοκίμασε ένα clear cmos βγάζοντας τον από το ρεύμα και αφεροντας του την μπαταρία από την μητρική,πάτησε 3-4 φορές το power button και ξαναβαλτην και δοκιμασε. Επίσης αν έχεις πάνω από 1 Ram stick δοκίμασε τον μόνο με 1 αλλάζοντας σλότ να δεις αν bootάρει. Πάντως εμένα τροφοδοτικό μου μυρίζει, ένα pc που μου έκανε τα ίδια σχεδόν κόλπα με το δικό σου,μόλις έκανα αλλαγή τροφοδοτικου ήρθε στα ίσα του.
louben Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Τροφοδοτικο εχω ενα Tagan .Η αληθεια ειναι οτι πριν κανενα εξαμηνο τα ειχε ψιλοπαιξει και το ειχα παει απο τη θεση split sto combine και δουλεψε. Παρολα αυτα φαινεται να δινει ρευμα ομως αφου δουλευουν οι ανεμιστηρες ακουγεται ο σκληρος κτλ. Απλα δεν ξεκιναει (δεν κανει ουτε το μπιπ οταν μπουταρει στη ΒΙΟΣ). και φυσικα δεν μπαινει σε αυτην. Η διαδικασια ειναι α υτη που ειπες (τον βγαζω απο το ρευμα βγαζω την μπαταρια παταω το power button (χωρις να το εχω βαλει στο ρευμα υποθετω) και η διαδικασια αντιστροφα?
jimzak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Ναι όπως το έγραψες,μετά βάζεις μπαταρία,τον βάζεις στο ρεύμα και δοκιμάζεις αν κάνει boot.Πάντως το τροφοδοτικό σου είναι αρκετά παλιό,καλό θα ήταν άν έχεις κάποιο άλλο να δοκιμάσεις ή έστω να δανιστείς απο κάποιον φίλο σου.Με τα νέα δεδομένα που μας έδωσες,οι υποψίες ότι μπορεί να ευθύνεται το τροφοδοτικό ενισχύονται.
louben Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 ΛΟιπον τα εκανα.Εβγαλα την μπαταρια, πατησα δυο τρεις φορες το power button και την αντικατεστησα με καινουργια. Πλεον αρχισε να κανει αυτο View My Video να τρεμοπαιζει δηλαδη το led, και οι ανεμιστηρες τροφοδοτικου και επεξεργαστη και τιποτε αλλο.. Ξαναεβαλα την παλια μπαταρια πισω και γυρισε στην προηγουμενη κατασταση (που δεν μπουταρε. Αλλαξα θεση στη ραμ και παλι αυτα που δειχνει το βιντεο. Το τροφοδοτικο ειναι μαλλον ετσι δεν ειναι? Δθστυχως δεν εχω εναλλακτικο να το δοκιμασω,. Καμια ιδεα?
jimzak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Επειδή είναι λίγο ρίσκο οι εξ αποστάσεως διαγνώσεις βλαβών ,εγώ ποντάρω τροφοδοτικό κατά 95% και αφήνω ένα 5% για motherboard.Όπως και να έχει χρειάζεσαι ένα καινούριο μιας και όπως λες ,αυτό που είδη έχεις σου έχει κάνει νερά. Δυστυχώς είμαι στην δουλειά από κινητό και δεν μπορώ να δω το video.
louben Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Update. Δυστυχως ειναι motherboard. Αγορασα το τροφοδοτικο (το sfx) το συνεδεσα πανω, τα ιδια.Εφερα και εναν τεχνικο και μου ειπε οτι ειναι μητρικη.Αποσυνδεσε τα παντα (ακομη και τις μνημες) και παλι δεν εκανε τον οποιονδηποτε ηχο η δεν ειχε την παραμικρη αντιδραση.Οποτε παω για νεω συστημα...
drkar Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 ποια ειναι ακριβως η μητρικη? δοκιμασες με μια μνημη καθε φορα σε ολα τις θεσεις?
louben Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 H mhtrikη ειναι αυτη. http://www.asrock.com/mb/AMD/M3A785GXH128M/ εννεοειται οτι ηταν το πρωτο πραγμα που καναμε (να αλλαξουμε θεση στις μνημες). Οχι μονο αυτο αλλα βγαλαμε και ολες τις μνημες και επιχειρησαμε να εκκινησουμε τον υπολογιστη. Λογικα θα επρεπε να κανει θορυβο οτι δεν εχει μνημες πανω αλλα δεν εκανε τιποτα. Πριν απο λιγο προσπαθησα παλι να αλλαξω θεση στις μνημες.Τζιφος. Πλεον (και μετα την τελευταια προσπαθεια ) ουτε καν ξεκιναει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα