Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν με αυτή τη λογική απλά θα βουλιάξει το μαγαζί.

Ήθελα να ήξερα πως γίνεται να λέγονται τέτοια πράγματα.

Πρώτον άκουσα ότι δεν θα υπάρχει ενοίκιο.

Δηλαδή απλά ο ένας θα χαρίσει το μαγαζί;

Δεν παίζει κάτι παραπάνω θα ζητήσει.

Ο άλλος είναι λογιστής.

Αυτός δεν πρέπει κάτι παραπάνω να πάρει;

Μετά ερχόμαστε στα δεδουλευμενα.... Δεν πρέπει να βγει μισθός για όλους φυσικά ανάλογα και με τις ώρες δουλειάς αφού όλοι βαζετε το ίδιο ποσό;

Διάβασα λέει θα τσακισετε τον ανταγωνισμό.... Παιδιά για καφέ μιλάμε δηλαδή τεράστια ποσοστά κέρδους οπότε θα μπορέσουν και άλλα καφέ της περιοχής να ακολουθήσουν.

Τα λειτουργικά έξοδα ήδη μου φαίνονται παρά πολλά για να υπάρχει και επιθετική τιμολογιακή πολιτική. Βέβαια λες ότι δεν σας ενδιαφέρουν τα φράγκα κλπ κλπ....Και σου απαντώ ότι μετά το πρώτο 6αμηνο θα σε ενδιαφέρουν.

Και κάτι τελευταίο μαγαζί με 4 αφεντικά συνήθως δεν τραβάει

• Like 3
Δημοσ.

καφετεριες εδω καφετεριες παραδιπλα

αυτη ειναι η αναπτυξη που ζηταμε?

καμια καινοτομια απολυτως κοροιδια στο maximum

Δημοσ.

Ενδιαφέρον αυτό για τις ΙΚΕ και την ασφάλεια, αν κι ακόμα δεν κατάλαβα ακριβώς πως δουλεύει. Είσαι νόμιμα ανασφάλιστος δηλαδή; Τέλος πάντων, θα το ψάξω. :)

στις ΙΚΕ υπάρχει ο διαχειριστής και τα μέλη

ο διαχειριστής μόνο πληρώνει οαεε αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μορφή εταιρείας και τα μέλη όπως σε κάθε εταιρεία μπορούν να είναι εκεί μέσα όλη μέρα και να μη θεωρούνται μαύροι εργαζόμενοι, άρα κίνδυνο από έλεγχο του ικα και σία δεν έχεις 

το μόνο αρνητικό είναι ότι όλοι αυτοί εκεί μέσα δεν έχουν ασφάλεια αν δεν έχουν καμιά άλλη δουλειά ή δεν είναι σε κάνα ταμείο ανεργίας, οπότε αν χρειαστούν νοσηλεία το πούλο (μπορεί βέβαια να τους γίνει πρόσληψη και να έχουν ικα, αλλά έτσι θα έχουν πάλι εισφορές, στις ικε το ζητούμενο είναι η εισφοροαποφυγή) 

επίσης ένα άλλο αρνητικό είναι ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες πρέπει να τηρούν διπλογραφικά βιβλία το οποίο κάνει το λογιστικό κόστος μεγαλύτερο (αν και δεν αφορά αυτή τη περίπτωση αφού έχουν λογιστή που θα μπορεί να υπογράψει φαντάζομαι)

γενικά έχει παίξει πολύ αυτή η μορφή εταιρείας τα τελευταία 2 χρόνια και όρμηξαν όλοι με τα μούτρα θεωρώντας ότι ανακάλυψαν την αμερική , αν και πολύ φοβάμαι ότι παίζει να πάρουν τα 3 με το νέο ασφαλιστικό 

αναμένουμε.. 

• Like 2
Δημοσ.

ο διαχειριστής μόνο πληρώνει οαεε αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μορφή εταιρείας και τα μέλη όπως σε κάθε εταιρεία μπορούν να είναι εκεί μέσα όλη μέρα και να μη θεωρούνται μαύροι εργαζόμενοι, άρα κίνδυνο από έλεγχο του ικα και σία δεν έχεις 

το μόνο αρνητικό είναι ότι όλοι αυτοί εκεί μέσα δεν έχουν ασφάλεια αν δεν έχουν καμιά άλλη δουλειά ή δεν είναι σε κάνα ταμείο ανεργίας, οπότε αν χρειαστούν νοσηλεία το πούλο (μπορεί βέβαια να τους γίνει πρόσληψη και να έχουν ικα, αλλά έτσι θα έχουν πάλι εισφορές, στις ικε το ζητούμενο είναι η εισφοροαποφυγή) 

επίσης ένα άλλο αρνητικό είναι ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες πρέπει να τηρούν διπλογραφικά βιβλία το οποίο κάνει το λογιστικό κόστος μεγαλύτερο (αν και δεν αφορά αυτή τη περίπτωση αφού έχουν λογιστή που θα μπορεί να υπογράψει φαντάζομαι)

γενικά έχει παίξει πολύ αυτή η μορφή εταιρείας τα τελευταία 2 χρόνια και όρμηξαν όλοι με τα μούτρα θεωρώντας ότι ανακάλυψαν την αμερική , αν και πολύ φοβάμαι ότι παίζει να πάρουν τα 3 με το νέο ασφαλιστικό 

αναμένουμε.. 

Καλά με το νέο ασφαλιστικο κανείς δεν ξέρει τι θα γινει αλλα δεν εχει ακουστει κατι για τα ΙΚΕ. Τους ελευθερους επαγγελματιες και τους αγροτες θα χτυπήσει έτσι οπως συζητιέται ως τώρα.

Ασφάλεια έχουμε από αλλες δραστηριοτητες οπως ειπα οποτε δεν επηρεαζει η απουσια αυτης.

Δημοσ.

Εχει επιπλεον εξοδα ο  διαχειριστης αν πληρωνει ηδη οαεε ?

αν πληρώνει ήδη όχι από ασφαλιστική άποψη, αλλά μπορεί να τσιμπάει και αμοιβή διαχειριστή αν θέλει να παρουσιάσει και κάνα επιπλέον έσοδο 

αυτή δεν έχει ικα κτλ, μόνο φμυ και χαρτόσημο 

Καλά με το νέο ασφαλιστικο κανείς δεν ξέρει τι θα γινει αλλα δεν εχει ακουστει κατι για τα ΙΚΕ. Τους ελευθερους επαγγελματιες και τους αγροτες θα χτυπήσει έτσι οπως συζητιέται ως τώρα.

Ασφάλεια έχουμε από αλλες δραστηριοτητες οπως ειπα οποτε δεν επηρεαζει η απουσια αυτης.

ειλικρινά αν βρείς κάποιον να έχει καταλάβει ακριβώς τι θα γίνει με το νέο ασφαλιστικό θα σε κεράσω καφέ και παγωτό καπάκι

δε ξέρω με αυτά τα τσίρκα τι να περιμένουμε ακριβώς, λίγο πριν γίνουν πράξη τα μαθαίνουμε ή αφού έχουν ήδη γίνει

μέχρι τότε απλά ζούμε με την αβεβαιότητα 

πάντως δε νομίζω ότι θα χάσουν όλοι από αυτό , μέχρι κάποιο τζίρο λογικά θα είσαι πολύ κομπλέ σαν σκέτος εε (δηλαδή σε ωθούν ακόμα περισσότερο από όσο ήδη σε ωθούν στη φοροδιαφυγή..  )

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει 100% εμπιστοσύνη και χημεια μεταξυ μας οποτε τα σχολια περι "με 4 αφεντικα δουλεια δεν γινεται κτλπ" και συναφή αστειοτητες ειναι εξορισμου ακυρα. 

αν πληρώνει ήδη όχι από ασφαλιστική άποψη, αλλά μπορεί να τσιμπάει και αμοιβή διαχειριστή αν θέλει να παρουσιάσει και κάνα επιπλέον έσοδο 

αυτή δεν έχει ικα κτλ, μόνο φμυ και χαρτόσημο 

ειλικρινά αν βρείς κάποιον να έχει καταλάβει ακριβώς τι θα γίνει με το νέο ασφαλιστικό θα σε κεράσω καφέ και παγωτό καπάκι

δε ξέρω με αυτά τα τσίρκα τι να περιμένουμε ακριβώς, λίγο πριν γίνουν πράξη τα μαθαίνουμε ή αφού έχουν ήδη γίνει

μέχρι τότε απλά ζούμε με την αβεβαιότητα 

πάντως δε νομίζω ότι θα χάσουν όλοι από αυτό , μέχρι κάποιο τζίρο λογικά θα είσαι πολύ κομπλέ σαν σκέτος εε (δηλαδή σε ωθούν ακόμα περισσότερο από όσο ήδη σε ωθούν στη φοροδιαφυγή..  )

Το οτι τα εσοδα του διαχειριστη φορολογουνται με κλιμακα μισθωτου μπορει να μας βοηθησει με καποιες αλχημειες στα ποσοστα να εχουμε κατι σαν αφορολογητο στην επιχειρηση. 

Δημοσ.

καφετεριες εδω καφετεριες παραδιπλα

αυτη ειναι η αναπτυξη που ζηταμε?

καμια καινοτομια απολυτως κοροιδια στο maximum

Aπ'το τίποτα φίλε μου κάτι είναι κι αυτό, να γίνονται προσπάθειες και να μη κλαίμε τη μοίρα μας!

αναμένουμε.. 

Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Άρα στην ουσία είναι αυτό που έγραψα, ότι δουλεύεις νόμιμα ανασφάλιστος.

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι υπερβολικά σίγουρος ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία εδώ αδέρφια σκοτώνονται μεταξύ τους που είναι αφεντικά για το ποιος δουλέυει πιο πολλές ώρες και πιο πρέπει να πέρνει πιο πολλά.Εγώ πχ πάντως αν ήμουν ντελίβερι μποι και αφεντικό μαζί με ενα φιλάρι πες εε θα ήθελα η το μαγαζί να μου καλύπτει βενζίνες ή να πέρνω 20 ευρά πιο πολλά για τζινες 

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι υπερβολικά σίγουρος ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία εδώ αδέρφια σκοτώνονται μεταξύ τους που είναι αφεντικά για το ποιος δουλέυει πιο πολλές ώρες και πιο πρέπει να πέρνει πιο πολλά.Εγώ πχ πάντως αν ήμουν ντελίβερι μποι και αφεντικό μαζί με ενα φιλάρι πες εε θα ήθελα η το μαγαζί να μου καλύπτει βενζίνες ή να πέρνω 20 ευρά πιο πολλά για τζινες 

Έχουμε και βενζιναδικο φιλε μην ανησυχεις. Σιγουρος ειμαι γιατι μας ξερω. Τι παραδειγματα και τι εμπειριες εχετε εσεις απο αντιστοιχες περιπτωσεις δεκτες αλλα απλα ατοπες με την περιπτωση μου. 

Δημοσ.

Μην υπολογιζεις και πολυ στον κυκλο.Εκτος οτι κανενας δεν θα θυσιασει την γευστικη του απολαυση για καποιον γνωστο ,ολοι  ειναι γνωστοι και καποιων αλλων

Έχουμε και βενζιναδικο φιλε μην ανησυχεις. Σιγουρος ειμαι γιατι μας ξερω. Τι παραδειγματα και τι εμπειριες εχετε εσεις απο αντιστοιχες περιπτωσεις δεκτες αλλα απλα ατοπες με την περιπτωση μου. 

Καλα ενταξει.Κατσε να δινει ο φιλος σου σαντουιτσακια και να μιλαει με τα πιπινια και εσυ να πρεπει...μεσα στο κρυο να πας τον καφε στο ικα (και να βηχει ο αλλος διπλα σου  :-D ) και τα λεμε .Και να σου λεει και γρηγορα

Μπορειτε να βαλετε και καποιον υπαλληλο παντως.Nα βαλετε το κεφαλαιο εσεις.Αν δουλεψετε εσεις , ειδικα ετσι στο χαβαλε που το εχετε σκεφτει,θα ειναι τραγελαφικο.

• Like 3
Δημοσ.

Καταρχήν καλή επιτυχία!

Κατά δεύτερον τρομερά μα τρομερά σημαντικό είναι να ξεκαθάρισετε τα πάντα από πριν, και πιο πολύ αναφέρομαι στο οικονομικό. Έστω ότι το μαγκάζι μπαίνει μέσα 1 μήνα, τι γίνεται; Έστω ότι σας συμβαίνει μια ζημιά και πρέπει να δώσετε ένα Χ πόσο, ποιος το βαζει;

Θα δουλεύετε όλοι ίσες ώρες; θα έχετε τις ίδιες απολαβες ολοι; Προσωπικά έχω γνωρίσει πολλά φιλαράκια που ξεκίνησαν συνεργασίες και εν τέλει δεν μιλάνε καν!! Προσοχή να μην χάσεις και τους φίλους σου στο τέλος!

Επίσης σε βλέπω λες έχουμε το ένα έχουμε το άλλο κτλ. Τι εννοείς έχουμε; Αυτός που σου τα παρέχει αυτα δεν πρέπει να πληρωθει; Είμαι εγώ δηλαδή φίλος σου και σου παρέχει βενζίνη, ενοίκιο, καφέδες ή οτιδήποτε άλλο, τζάμπα θα στα δινω; Ή έχεις την εντύπωση ότι θα στα δίνω όσο τα αγοράζω;

Γι'αυτό σου λέω, ωραία η παρέα, οκ είστε φιλοι-αδερφια-κολλητοί αλλά πρέπει να έχετε πλάνο! Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, αν εσύ κανεις μόνο delivery και ο άλλος είναι όλη την ώρα μέσα στην ζέστη, παρέα με φίλους να κάνει μουχαμπετι και εσύ να παγώνεις, πίστεψε με μετά από 4-5-6 μήνες θα αρχίζεις να νευριαζεις! ΛΟΓΙΚΟ είναι, όλοι το ίδιο θα καναμε!

• Like 6
Δημοσ.

Προσωπικη αποψη δεν ενδιαφερει πιστευω αυτον που παει στη δουλεια του να γλυτωσει 20-30 λεπτα. Τον ενδιαφερει να πιει ΚΑΛΟ καφε. Συνηθως οσοι κανουν φθηνο καφε εχουμε την εντυπωση (και παντα πεφτουμε μεσα) οτι δε πινετε. Προσπαθησε να το αλλαξεις.

Παιξε και με 10% φοιτητικη, στρατιωτικη εκπτωση ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...