zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Για τέτοια νούμερα μιλάμε (αν θέλουν να βγάλουν μεροκάματο και όχι απλά να δουλεύουν για να παραμένει το μαγαζί ανοιχτό) συγκεκριμένα για 250-300 καφέδες καθημερινά minimum (με πολλές χαριστικές προϋποθέσεις δηλαδή ότι θα δουλεύουν οι υπάλληλοι και τα μηχανήματα πλήρως και αποδοτικά ότι θα πουλάνε και κανα σάντουιτς σε καλή τιμή κτλ αλλιώς μιλάμε για 400++ καφέδες) Νομίζω είναι άπιαστα νούμερα αυτά σε αυτή την περίπτωση. Σε τέτοια μαγαζιά γίνεται ένα ντου το πρωί 2-3 ώρες και μετά είναι πιο χαλαρά. Αλλά δεν μπορείς να δώσει 300 καφέδες σε 2-3 ώρες ένα μικρό μαγαζί σε μια επαρχιακή πόλη. 1
LiquidTroll Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν βλέπω επίσης να έχει υπολογιστεί καθόλου ο παράγοντας διακόσμηση-λογότυπο κλπ. Πρέπει να δοθεί και εκεί έμφαση γιατί υπάρχει ανταγωνισμός με ισχυρά ονόματα-brand name. Αυτο που είπα , λογοτυπο , διακοσμητικα , ταμπελες , να φτιαχτεί ο χώρος λιγάκι μέσα , ένα 10άρι στο νερό. Παιδιά εάν θέλετε να δείτε παραγωγή , πηγαίντε στον Βενέτη που είναι πάνω απο το Μετρό Μεγαρου Μουσικής. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΟΣΜΟ !!!! Έχει 10 άτομα να δουλέυουν στο ΦΟΥΛ , και άλλα 5 στην κουζίνα. Επίσης έχει 2-3 σερβιτόρους για τους έξω , καθώς έχει 2 χωρους , έναν για να κάτσεις με τον καφέ που πήρες , και ένα για να σου τον σερβίρουν σε ποτηρι κανονικό με τα συμπράγκαλα. Όποτε πάω , θα έχει μπροστά μου 10 άτομα , και καμιά 60άρα έξω. Πραγματικά λυπάμαι τα άτομα που δουλεύουν εκεί , καθώς δεν παίρνουν ανάσα , και η πίεση είναι πολύ μεγάλη.
Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Νομίζω είναι άπιαστα νούμερα αυτά σε αυτή την περίπτωση. Σε τέτοια μαγαζιά γίνεται ένα ντου το πρωί 2-3 ώρες και μετά είναι πιο χαλαρά. Αλλά δεν μπορείς να δώσει 300 καφέδες σε 2-3 ώρες ένα μικρό μαγαζί σε μια επαρχιακή πόλη. E τι λέμε τόση ώρα απο το πρώτο μου μήνυμα αυτό θέλω να πω και απότι διάβασα το λένε και άλλοι.
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 E τι λέμε τόση ώρα απο το πρώτο μου μήνυμα αυτό θέλω να πω και απότι διάβασα το λένε και άλλοι. Πιστεύω θα ήταν καλύτερα να ήταν δύο τα άτομα. Θα έβγαινε μεροκάματο πιο εύκολα. Αλλά γενικά εγώ είμαι υπέρ στο να το δοκιμάσουν.
michalisv Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Για όνομα πάντως προτείνω "insomnia coffee experts" Η διακόσμηση μετράει καντε το μοντέρνο και λιτο. Απο καφέ ωραίος μου είχε φανεί σε καφετέρια ο jacobs intenso. Και μια ταπετσαρία οπως στην εικόνα. Πάντως zio οι περισσότεροι ίδια τιμή εχουν τον freddo espresso και τον freddo cappuccino και σαν πελάτης το προτιμώ έτσι. 3
Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μίλησε και οικονομολόγος πριν κανένας δεν του έδωσε σημασία... Αυτό που προέχει ειναι το πλάνο το πόσο θα κοστίσει η παραγωγή και πόση παραγωγή μπορεί να βγει ανα μονάδα χρόνου και τι έσοδα ανα κωδικό προϊόντος θα έχουν και πόσα τέτοια προϊόντα ανα ώρα/μέρα πρέπει να παράγουν στον διαθέσιμο χρόνο για να πετύχουν τον οικονομικό στόχο... Αυτό ειναι που έχει σημασία (πόσο μπορούμε να βγάλουμε κάθε μέρα) όλα τα άλλα (θέση διακόσμηση κτλ) τα βασίζεις πάνω στο από πάνω. Το μαγαζί δεν ειναι αυτοκίνητο απλά να κοιτάς πόσο θα κοστίσει για να το αγοράσεις... στο μαγαζί κοιτάς πόσα μπορείς με τα μέσα που θα διαθέσεις να παράξεις πόσο πιθανότητα έχουν να πουληθούν σε τι τιμή και ποιο ειναι το κέρδος στο σημείο που διχοτομείται η καμπύλη της παραγωγής απο την καμπύλη της προβλεπόμενης κατανάλωσης. Αυτές θα ειναι οι μάρκες σου να το πω έτσι απλά με αυτές θα ποντάρεις... Χωρίς να ξέρεις πόσες μάρκες έχεις πως να πάρεις απόφαση αν θα παίξεις ενα χέρι ή όχι; τζόγος ειναι οι επιχειρήσεις; θέλει μελέτη. Ωραίο ας πούμε αυτό το μαγαζί αλλά αν πουλάει 1.20 τον καφέ δεν θα βγεί εκτός αν ειναι στο πιο τέλειο σημείο της αθήνας.
soteras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Για όνομα πάντως προτείνω "insomnia coffee experts" Η διακόσμηση μετράει καντε το μοντέρνο και λιτο. Απο καφέ ωραίος μου είχε φανεί σε καφετέρια ο jacobs intenso. Και μια ταπετσαρία οπως στην εικόνα. Πάντως zio οι περισσότεροι ίδια τιμή εχουν τον freddo espresso και τον freddo cappuccino και σαν πελάτης το προτιμώ έτσι. Και αν εχει όνομα insomnia Μην ξεχνάς την έκτωση -15% σε όσους είναι εδώ στο μπλα μπλα
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Και αν εχει όνομα insomnia Μην ξεχνάς την έκτωση -15% σε όσους είναι εδώ στο μπλα μπλα Για να έχει όνομα insomnia πρέπει να δουλεύει 24ώρο! 3
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Για να έχει όνομα insomnia πρέπει να δουλεύει 24ώρο! ή απλά το βράδυ πχ 22:00 με 6:00 2
soteras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 ή απλά το βράδυ πχ 22:00 με 6:00 Και ΠΣΚ που πλησιάζουν τριήμερα χρυσές δουλειές θα γίνονται καθώς θα πηγαίνουμε όλοι οι insomnia εκεί για σχολιασμό τον τρολλοθεμάτων που ανοίγουν. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 τζίρος δεν ειναι κέρδος... το κέρδος μας ενδιαφέρει (απο εκει θα πληρωθούν οι μισθοί) και έπειτα πως θα κάνουν 10800 καφέδες τον μήνα; 10800/26 = 415 καφέδες την ημέρα... αν ειναι 12 ώρες ανοιχτοί θα πρέπει να κάνουν 35 καφέδες την ώρα δηλαδή θα έχουν χρόνο 1,7 λεπτά τον καφέ... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τα απο πάνω non stop Ακόμη και η πελατεία να υπάρχει για κάτι τέτοιο χρειάζονται 3 ή 4 μεγάλες επαγγελματικές μηχανές μηχανές και 4 μπαρίστες τζιμάνια τουλάχιστον για τόσο μεγάλη παραγωγή σε τέτοιο χρόνο.(που αυτομάτως σημαίνει πως χρειάζονται να πουλήσουν ακόμη περισσότερους καφέδες για να καλύψουν τους επιπλέον μισθούς και έξοδα) Οτι να ναι, άλλα νούμερα έλεγες πριν άλλα μετά, αν θες ανά 2 λεπτά να φτιάχνουν έναν καφέ επι ένα συνεχόμενο 12ωρο την ημέρα, προκύπτουν τα νούμερα που λέω εγώ. 30 καφέδες την ώρα, χ12 = 360 καφέδες/ημέρα, χ30 = 10800 καφέδες τον μήνα. Γιατί διαιρείς με το 26 ? 30 ημέρες κατά μέσο όρο έχει ο μήνας.
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 ξέρω γω.. δεν θα κλείνουν και καμιά μέρα θα κάνουν 1 καφέ κάθε δύο λεπτά για 12 ώρες χωρίς διάλειμμα και δεν θα έχουν ούτε μια μέρα ρεπό; ούτε στην κίνα τέτοια δουλειά 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 ξέρω γω.. δεν θα κλείνουν και καμιά μέρα θα κάνουν 1 καφέ κάθε δύο λεπτά για 12 ώρες χωρίς διάλειμμα και δεν θα έχουν ούτε μια μέρα ρεπό; ούτε στην κίνα τέτοια δουλειά Μα εσύ είπες στο post που quoταρα πιο πριν οτι θα έπρεπε να κάνουν αυτά τα πράγματα!
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μα εσύ είπες στο post που quoταρα πιο πριν οτι θα έπρεπε να κάνουν αυτά τα πράγματα! ναι για να δείξω ότι ειναι απίστευτο να συμβούν... (και άρα κακή επιλογή το κάνουν κάτι τέτοιο) μάλιστα στο πρώτο ποστ μου τους έβαλα να δουλεύουν περισσότερες ώρες (για να έχουν χρόνο για τον κάθε καφέ -αν και αυτό ειναι θεωρητικό οι πελάτες θα έρχονται σε μεγάλες πυκνότητες συγκεκριμένες ώρες δεν θα μοιράζονται ιδανικά σε όλο το διάστημα αλλά τεσπα- ) και πάλι μου φαινόταν υπερβολικό να τα καταφέρουν
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 ναι για να δείξω ότι ειναι απίστευτο να συμβούν... Α, εντάξει τότε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα