Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 12 ωρες θα δουλευει το μαγαζι 6μιση με 6μιση...απο 6 ωρες ο καθενας μας. Μια χαρα θα προλαβαίνουμε τα χουμε ζυγισει ολα αυτα μια χαρά δεν τίθεται θέμα. Και το παιδι που ειναι μπαριστα δεν θα εχει δευτερη δουλεια θα καθως θα ρθει σε μας. 2 μεσα ενας delivery.Σιγουρα τα εχεις υπολογισει σωστα ? αν μιλάμε για 12 ώρες και 6 μέρες την εβδομάδα τότε μιλάμε για 308 καφέδες μέσο όρο την ημέρα και 26 καφέδες μέσο όρο ανά ώρα για να βγαίνετε τσίμα τσίμα 26 καφέδες την ώρα σημαίνει πως θα έχετε 2 λεπτά μετρημένα για τον κάθε καφέ (απο την παραγγελία έως την ταμειακή που θα πληρώσει ο πελάτης για να παει τον καφέ) και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει κάθε μέρα αλλιώς θα μειώνεται σημαντικά το μηνιάτικο του καθενός σας. Αυτά ειναι στατιστικά ιδιαίτερα υψηλά για μια επαρχιακή πόλη και για έναν μπαρίστα έστω και τζιμάνι κατα την άποψη μου... έστω και αν μιλάμε για τις μεγάλες (που απότι κατάλαβα δεν ειναι μια απο αυτές)
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Για τιμές πιστεύω 1,30 με δώρο ενα νεράκι ειναι μια χαρα (ιδια τιμή freddo espresso και freddo cappuccino) και 1.10 ο φραπές με το νεράκι.Να δοκιμάσετε να πουλάτε και σάντουιτς πχ στεργιου κτλ,να κάνετε καλο καφέ και να ειναι προσεγμένο και καλά διακοσμημένο το κατάστημα. Νομίζω πρέπει να έχει μια μικρή διαφορά ο φρέντο εσπρέσο από τον φρέντο καπουτσίνο. Για τα σαντουιτάκια (φαγώσιμα γενικά) συμφωνώ. Δεν ξέρω απο επειχείρηση καφέ , αλλά το bussiness plan είναι επιοικώς απαράδεκτο. Πρώτα απο όλα , θέλεις : 1 μηχανή του εσπρέσο. = στο λιγότερο 10.000 € 1 ψυγείο = το λιγότερο για επαγγελματικό 5.000 1 θερμο-μαλακία για τυρόπιτες κλ = 5.000 επίσης , καρέκλες δεν θα βάλεις? Δεν θα ρίξεις τουλάχιστον 10.000 για να φτιάξεις μέσα το μαγαζί , ή θα είναι μια αποθήκη? aircondition δεν θα βάλεις? Οποτε για να ανοιξεις αυτή την μικρή μαλακία , θές ένα 25αρι χιλιάρικα με το καλημέρα ! Είναι υπερβολικές οι τιμές που γράφεις! Άσε που μηχανή και ψυγείο σου δίνουν οι εταιρείες συνήθως.
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Το τσιμα τσιμα ειναι σχετικο πως το εννοει κανεις.Επισης αυτα τα μαγαζια βγαζουν και απο τα τυροπιτοειδη.Το θεμα ειναι οτι θελει 3,4 ατομα , αντε 2 με πολυ ζορι μεσα και οι υπολογισμοι του backpacker ειναι τελειως κουκουρουκου Νομίζω πρέπει να έχει μια μικρή διαφορά ο φρέντο εσπρέσο από τον φρέντο καπουτσίνο. Για τα σαντουιτάκια (φαγώσιμα γενικά) συμφωνώ. Εχω μπροστα μου φυλλαδιο που εχει τα παντα ολα 1 ευρω , τα παντα (καφεδες) και φυλλαδιο που ξεκιναει ο καφες απο 1.3 και φθανει στα 3 ευρω.Και τα δυο εχουν δουλεια (τωρα τι κερδος μονο αυτοι ξερουν)
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Το τσιμα τσιμα ειναι σχετικο πως το εννοει κανεις.Επισης αυτα τα μαγαζια βγαζουν και απο τα τυροπιτοειδη.Το θεμα ειναι οτι θελει 3,4 ατομα , αντε 2 με πολυ ζορι μεσα και οι υπολογισμοι του backpacker ειναι τελειως κουκουρουκου Εχω μπροστα μου φυλλαδιο που εχει τα παντα ολα 1 ευρω , τα παντα και φυλλαδιο που ξεκιναει ο καφες απο 1.3 και φθανει στα 3 ευρω.Και τα δυο εχουν δουλεια (τωρα τι κερδος μονο αυτοι ξερουν) Το λέω από την άποψη ότι θέλει ένα επιπλέον υλικό (γάλα) και περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστεί. Αλλά οκ μπορεί να έχουν και την ίδια τιμή αν χτυπάς στην ποσότητα.
Lee80 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 ο οπ ειπε δεν θα πληρωσει τιποτα απο ολα αυτα που λετε
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω απο επειχείρηση καφέ , αλλά το bussiness plan είναι επιοικώς απαράδεκτο. Πρώτα απο όλα , θέλεις : 1 μηχανή του εσπρέσο. = στο λιγότερο 10.000 € 1 ψυγείο = το λιγότερο για επαγγελματικό 5.000 1 θερμο-μαλακία για τυρόπιτες κλ = 5.000 επίσης , καρέκλες δεν θα βάλεις? Δεν θα ρίξεις τουλάχιστον 10.000 για να φτιάξεις μέσα το μαγαζί , ή θα είναι μια αποθήκη? aircondition δεν θα βάλεις? Οποτε για να ανοιξεις αυτή την μικρή μαλακία , θές ένα 25αρι χιλιάρικα με το καλημέρα ! Μετά , θα πρέπει να αγοράσεις καφε , και υλικά , για να δίνεις στους πελάτες. = δεν ξέρω , αλλά πιστευω ότι στον δίνουν χοντρική μόνο αν πάρεις πολύ , δηλαδή 1000€ + , κάτι εταιρίες που έχουν καφέ , και όχι αν τον παίρνεις απο το σουπερ μαρκετ ! Εξοδα μηνιαία : 50 ευρώ τηλέφωνο \ wifi 250 Ευρώ /μηνα ΔΕΗ , γιατί όλα αυτά τα μηχανήματα καίνε τον κώλο τους ανάποδα 300 + για αναλώσιμα = Ποτήρια που θα βάζεις τον καφέ / καλαμάκια , σκατάκια και δεν ξέρω γω τι Μάνι μάνι σου έβγαλα 600 € τον μήνα Επίσης , απο το 1 € που θα παίρνεις τον καφέ , το 24% πάει στο ΦΠΑ , οπότε το κέρδος(χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα για να φτιαχτεί ένας καφές) είναι 0,76 € Οπότε αν κάνεις 150 καφέδες την ημέρα (πάρα πολύ αισιόδοξο , μα πάρα πολύ) κάντο. Αλλά πλέον , ούτε καταστήματα όπως ο Γρηγόρης δεν κάνουν τόσο. Ούτε καφετέριες που κάποτε τα σπάγανε δεν κάνουν τόσο. Και επίσης , εφόσων θα ανοίξετε επιχείρηση , εάν βάλετε το όνομά σας μέσα , ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ταμείο ασφάλισης , και πρέπει να έχετε ΟΑΕΕ. Εάν το βάλετε σε ένα άτομο , ΔΕΝ σας βλέπω πολύ καλά. Επίσης , ξεκινάω με το τί θα πληρώνετε σε εφορίες και ασφάλιση. 29 % εφορία , απο τα καθαρά κέρδη (απο τα κέρδη του κάθε ένα σας), + 100% προκαταβολή (άλλα 29% δηλαδή) = 58 % των καθαρών Επίσης , 20% ασφάλιση απο τα καθαρά κέρδη σας = 78% των καθαρών κερδών σας. Οπότε η γνώμη μου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ ! Θα σου έλεγα ΝΑΙ ξέρεις πότε? Εάν μου έλεγε ότι έχω 150.000 € , και θα πάρω το franchise του Βενετη , και θα το ανοίξω σε μια πλατεία που περνάει πολύ κόσμος. Σε τέτοια επένδυση , και με τέτοιο brand , αξίζει ! Τώρα , αναρωτήσου πολύ απλά , αν ήσουνα πελάτης , για ποιο λογο να έρθει κάποιος σε ένα προχειρο-φτιαγμένο μαγαζί , το οποίο το έχουν 4 25άρηδες ? 1000 φορές να πάω Βενέτη ή όπου αλλου , που ξέρω. Και ΝΑΙ , οι πελάτες βλέπουν και το παραμικρό , αν όχι συνειδητά , ασυνείδητα. ΥΓ : Όποιες μικρο-καφετέριες ξέρω που ανοίξανε , και όσοι μικρο-φουρνοι , κλείσανε στον χρόνο ΥΓ2 : Eάν δεν είστε μέσα σαν ιδιοκτήτες , θελετε μισθό και ΙΚΑ !!!!! Αν σας πιάσει έλεγχος να δουλέυετε μάυρα μέσα στο μαγαζί , είναι το πρόστιμο 10.000 € το κεφάλι. Οπότε αν είναι σε έναν το μαγαζί , και πιάσει τους άλλους 3 , το πρόστιμο θα είναι 30.000 € στον έναν ! Και ναι , κάνουν πολύ συχνά ελέγχους πλεον(χώρια οι καρφωτές) , και σε γραφουν ακόμα και αν έχεις βάλει τον πατέρα σου μέσα να κρατήσει για λίγο το μαγαζί ! Οπότε για τον καθένα 480 μισθός(βασικός) + χοντρικά άλλα 300 € για ΙΚΑ = 780 € για τον καθένα Πόσα βγαίνουν λοιπόν? Είπε ο άνθρωπος οτι το ψυγείο θα το πάρει τζάμπα από προμηθευτή, η επιχείρηση θα ανοίξει σε άτομο που έχει ήδη ΟΑΕΕ. Επίσης αν και άσχετος, υπερβολικό μου φαίνεται το 10αρι χιλιάδες για μηχανή καφέ, τι στον πέοντα είναι αυτή η μηχανή? Ηλεκτρικά καλώδια από χρυσάφι έχει και θα κοστίζει τόσο? 1
Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μην το συζητάμε καν για να βγάλουν λίγο παραπάνω απο βασικό μισθό ο καθένας τους θα πρέπει να κάνουν 1 καφέ κάθε 2 λεπτά με το ρολόι για 12 ώρες συνεχόμενα κάθε μέρα κάθε μήνα... απλά δεν παίζει. Γιαυτό κλείνουν κάτι τέτοια μέσα στον χρόνο... μετράνε μόνο τα υλικά έξοδα και το νοίκι (που εδώ δεν υπάρχει) και ξεχνάνε το χαμηλό κέρδος και την ποσότητα παραγωγής που θα πρέπει να παράγουν προκειμένου να βγαίνει κάποιο μεροκάματο που να έχει νόημα... οτιδήποτε λιγότερο απο 308 καφέδες την ημέρα σημαίνει μικρότερο μισθό στο τέλος του 0 (και αυτό με 0 άλλα έξοδα που αποκλείεται να μην έχει τιποτα ακόμη και αν έχουν έτοιμο εξοπλισμό ειναι τα αναλώσιμα η συντήρηση οι βενζίνες για το μηχανάκι κτλ κτλ κτλ) αν ειναι να μπούν σε τέτοιον μπελά για να βγάλουν 400-600 ευρώ μισθό κάθε μήνα τότε ας πάνε να δουλέψουν σαν σερβιτόροι κάπου πιο άνετα θα περνάει η μέρα τους θα έχουν καλύτερα λεφτά τι το θέλουν το μαγαζί;
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μην το συζητάμε καν για να πάρουν λίγο παραπάνω απο βασικό μισθό ο καθένας τους θα πρέπει να κάνουν 1 καφέ κάθε 2 λεπτά με το ρολόι για 12 ώρες συνεχόμενα κάθε μέρα κάθε μήνα... απλά δεν παίζει. Δηλαδή θα πρέπει να κάνουν 10800 καφέδες τον μήνα, με 1.2 ευρώ θα βγάλουν τζίρο 13χιλιάρικα, φτάνουν και περισσεύουν.
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 10800 καφέδες τον μήνα; Δηλαδη 360 πελάτες την μερα;;;;; )Έβαλα δια 30 μέρες) Εντάξει οκ....
Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δηλαδή θα πρέπει να κάνουν 10800 καφέδες τον μήνα, με 1.2 ευρώ θα βγάλουν τζίρο 13χιλιάρικα, φτάνουν και περισσεύουν. τζίρος δεν ειναι κέρδος... το κέρδος μας ενδιαφέρει (απο εκει θα πληρωθούν οι μισθοί) και έπειτα πως θα κάνουν 10800 καφέδες τον μήνα; 10800/26 = 415 καφέδες την ημέρα... αν ειναι 12 ώρες ανοιχτοί θα πρέπει να κάνουν 35 καφέδες την ώρα δηλαδή θα έχουν χρόνο 1,7 λεπτά τον καφέ... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ τα απο πάνω non stop Ακόμη και η πελατεία να υπάρχει για κάτι τέτοιο χρειάζονται 3 ή 4 μεγάλες επαγγελματικές μηχανές μηχανές και 4 μπαρίστες τζιμάνια τουλάχιστον για τόσο μεγάλη παραγωγή σε τέτοιο χρόνο.(που αυτομάτως σημαίνει πως χρειάζονται να πουλήσουν ακόμη περισσότερους καφέδες για να καλύψουν τους επιπλέον μισθούς και έξοδα)
haHa Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 ...απο 20-30 γνωστους ο καθενας μας να εχει στανταρ πελατες καθε μερα ειναι ηδη 100 καφεδες. Εχουμε δοξα το θεο και αξιοπρεπη κυκλο στην πολη δεν ειμαστε τιποτα αγνωστοι. Γραφεια δικηγορων λογιστων και πολλα μαγαζια με επαγγελματιες. Δεν σας βλεπω να πηγαινετε καπου με αυτην τη λογικη. 20-30 γνωστους που θα ερχονται καθε μερα για καφε στο μαγαζι σου ειναι απιαστο νουμερο. Χθες ή προχθες με ποσους απο αυτους πηγες για καφε ωστε πχ να ελπιζεις οτι θα ερχονται καθημερινα στο μαγαζι σου; 1
revolver1990 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Backpacker θα σου δώσω μια και μόνο συμβουλή(θέλω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη σε αυτές τις 11 σελίδες). ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. Οι μισοί δεν γνωρίζουν και οι άλλοι μισοί θέλουν να το παίξουν έξυπνοι ή έστω να φανούν(γνωρίζουν-δεν γνωρίζουν). Κάνε αυτό που νομίζεις αλλά πριν το κάνεις μάζεψε όσο πιο πολλές απόψεις μπορείς από όπου μπορείς. Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις. 2
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Πόσο γουσταρω την υπεραναλυση που κάνουμε. Έτσι υπολογίζουμε το κάθε δεύτερολεπτο που θέλει το φραπογαλο να φτιαχτεί+ 4 δεύτερολεπτα που ο μπαριστα θα ξυσει το φρύδι του και άλλα τέτοια. Τι ωραία. Ομως με αυτά τα νούμερα δεν βγαίνουν,βγαινει ζημιογόνος ή επιχείρηση. Δεν γίνεται τόσοι πολλοί καφέδες και μόνο με 1-2 άτομα. Οπότε πιο πολλά άτομα,οποτε πιο πολλά έξοδα.οποτε άκυρο! 2
Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν σας βλεπω να πηγαινετε καπου με αυτην τη λογικη. 20-30 γνωστους που θα ερχονται καθε μερα για καφε στο μαγαζι σου ειναι απιαστο νουμερο. Χθες ή προχθες με ποσους απο αυτους πηγες για καφε ωστε πχ να ελπιζεις οτι θα ερχονται καθημερινα στο μαγαζι σου; και να ερχόταν κάθε μέρα δεν φτάνουν θέλουν τουλάχιστον 300 πελάτες την ημέρα κάθε μέρα για να βγάζουν 1000 ευρώ ο καθένας... αν ειναι να βγάλουν λιγότερα γιατι να μην πάνε να μοιράζουν φυλλάδια; ίδια λεφτά θα είναι και πιο ξεκούραστη δουλειά χωρίς άγχος και προαπαιτουμενο κεφάλαιο... Για εμένα threshold για να ανοίξεις επιχείρηση όσο φτωχός και αν είσαι ειναι να έχεις κέρδος 1000 ευρώ (στην ξεφτίλα δηλαδή) τον μήνα ανά συνέταιρο αν δεν το πιάνεις αυτό το ποσό για ποιο λόγο να μην πας για μεροκάματο; ακόμη και οαεδ καλύτερα ειναι... η επιχείρηση πέρα επένδυση και απο σωματική κούραση έχει και ψυχική... Backpacker θα σου δώσω μια και μόνο συμβουλή(θέλω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη σε αυτές τις 11 σελίδες). ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. Οι μισοί δεν γνωρίζουν και οι άλλοι μισοί θέλουν να το παίξουν έξυπνοι ή έστω να φανούν(γνωρίζουν-δεν γνωρίζουν). Κάνε αυτό που νομίζεις αλλά πριν το κάνεις μάζεψε όσο πιο πολλές απόψεις μπορείς από όπου μπορείς. Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις. απόψεις δεν χρειάζεται να μαζέψει να δει τα νούμερα χρειάζεται αλλά όλα τα νούμερα (πχ πόσο κέρδος έχει ανα καφέ και κατα συνέπεια πόσους καφέδες πρέπει να πουλάει minimum για να βγάλει ενα αξιοπρεπές μεροκάματο ) όχι μόνο εκείνα που του αρέσουν (0 νοίκι 0 χαρτούρα 0 έξοδα για ψυγείο κτλ) 2
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν σας βλεπω να πηγαινετε καπου με αυτην τη λογικη. 20-30 γνωστους που θα ερχονται καθε μερα για καφε στο μαγαζι σου ειναι απιαστο νουμερο. Χθες ή προχθες με ποσους απο αυτους πηγες για καφε ωστε πχ να ελπιζεις οτι θα ερχονται καθημερινα στο μαγαζι σου; Σε αυτό έχεις δίκιο! Καλύτερα να είσαι πιο επιφυλακτικός και μακάρι να έρθουν τόσοι κι άλλοι τόσοι. Αλλά δεν πρέπει να στηρίζεσαι εκεί πριν ανοίξεις! και να ερχόταν κάθε μέρα δεν φτάνουν θέλουν τουλάχιστον 300 πελάτες την ημέρα κάθε μέρα για να βγάζουν 1000 ευρώ ο καθένας... αν ειναι να βγάλουν λιγότερα γιατι να μην πάνε να μοιράζουν φυλλάδια; ίδια λεφτά θα είναι και πιο ξεκούραστη δουλειά χωρίς άγχος... απόψεις δεν χρειάζεται να μαζέψει να δει τα νούμερα χρειάζεται αλλά όλα τα νούμερα (πχ πόσο κέρδος έχει ανα καφέ και κατα συνέπεια πόσους καφέδες πρέπει να πουλάει minimum για να βγάλει ενα αξιοπρεπές μεροκάματο ) όχι μόνο εκείνα που του αρέσουν (0 νοίκι 0 χαρτούρα 0 έξοδα για ψυγείο κτλ) Δεν λέω ότι έχεις λάθος, απλά υπολογίζεις μόνο τους καφέδες. Θα πουλάει κι άλλα πράγματα το μαγαζί που μπορεί να δώσουν τζίρο (σαντουιτσάκια, τυρόπιτες, νερά, αναψυκτικά, παγωτά κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα