Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης αν και άσχετος, υπερβολικό μου φαίνεται το 10αρι χιλιάδες για μηχανή καφέ, τι στον πέοντα είναι αυτή η μηχανή? Ηλεκτρικά καλώδια από χρυσάφι έχει και θα κοστίζει τόσο?

Μια -επαγγελματική- μηχανή εσπρέσο στην καλύτερη κοστίζει ένα δεκάρι. Οι δικές μας (2 παρακαλώ) για να μπορούν να βγάζουν παραγωγή κοστίζουν 40 χήνες έκαστη. 

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μια -επαγγελματική- μηχανή εσπρέσο στην καλύτερη κοστίζει ένα δεκάρι. Οι δικές μας (2 παρακαλώ) για να μπορούν να βγάζουν παραγωγή κοστίζουν 40 χήνες έκαστη. 

Καλά για τέτοιο μαγαζί που λέει ο backpacker δεν χρειάζεται τέτοια μηχανή!

Με αυτές που δίνουν οι εταιρείες μια χαρά δουλειά θα κάνει.

Δημοσ.

Σε αυτό έχεις δίκιο! Καλύτερα να είσαι πιο επιφυλακτικός και μακάρι να έρθουν τόσοι κι άλλοι τόσοι. Αλλά δεν πρέπει να στηρίζεσαι εκεί πριν ανοίξεις!

Δεν λέω ότι έχεις λάθος, απλά υπολογίζεις μόνο τους καφέδες. Θα πουλάει κι άλλα πράγματα το μαγαζί που μπορεί να δώσουν τζίρο (σαντουιτσάκια, τυρόπιτες, νερά, αναψυκτικά, παγωτά κλπ).

Τα άλλα πράματα δεν ειναι τζάμπα και δεν ειναι το κυρίως προιόν του.

Τα άλλα πράματα θέλουν αγορά πρώτων υλών που πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα που αν ξεπεραστεί θα πρέπει να πεταχτούν (άρα πρέπει να παραγγέλνεται συγκεκριμένη ποσότητα και να υπολογιστεί αυτό δηλαδή ) Το σίγουρο ειναι ότι θα χρειαστούν πάνω απο 3000 χιλιάρικα ο καθένας για να μπορέσουν να προσφέρουν φαγώσιμα... (χρειάζονται βιτρίνα με λάμπες τοστιέρες κτλ)

άρα +κεφάλαιο + έξοδα οπότε πάμε στα ίδια 

Έπειτα τώρα σε ορθάδικο γωνιακό coffe stand το πιο συνηθισμένο ειναι να φεύγει καφές λιγότεροι απο τους μίσους θα αγοράσουν κάτι φαγώσιμο αν πεινάνε θα το πάρουν απο αλλού. 

Με άλλα λόγια η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη (και ακόμη πιο σαρκοβόρα) με τα φαγητά.  

Δημοσ.

Ναι αλλά ο ts μίλησε για τρελή παραγωγή που μέσω της κατανάλωσης και των χαμηλών εξόδων θα χτυπήσει τιμές
  • Like 1
Δημοσ.

Πωπωπ ακόμα ουτε το κυπριακο είπαμε TS άνοιξε το και δες νομίζω είπαμε ο καθένας τι να προσέξεις και τι όχι ότι από αυτά θες το κρατάς ότι όχι που ξέρεις μπορείς και να τους φας όλους λάχανο στο κάτω κάτω άμα δεν πάρουμε ρίσκα δεν ξέρουμε μπορεί να σου αποφέρει και τα τρελά λεφτά μπορεί και όχι άμα έχετε να τα σκάσετε τα φράγκα δώστε στο κάτω κάτω δικά σας είναι

Δημοσ.

Ο λαος πειναει. Μοιραστε καφε και σουβλακι στον λαο.

πλάκα πλάκα πόσα καφέ πουλάνε σουβλάκι καλό; καλή ιδέα :P χαχαχα

Δημοσ.

Ψιλό οφτοπικ αλλά το todaylicious κάτω από το γραφείο μου κάνει γύρω στους 1.200 καφέδες την μέρα! Άρρωστο νούμερο!!

Δημοσ.

Ναι αλλά ο ts μίλησε για τρελή παραγωγή που μέσω της κατανάλωσης και των χαμηλών εξόδων θα χτυπήσει τιμές

Ε καλά, η τρελή παραγωγή είναι σχετικό νούμερο! :)

Ψιλό οφτοπικ αλλά το todaylicious κάτω από το γραφείο μου κάνει γύρω στους 1.200 καφέδες την μέρα! Άρρωστο νούμερο!!

Τα todaylicious έχουν κάνει καλή μαγκιά. 24 ώρες ανοιχτά (αν δεν κάνω λάθος) και πολύ φτηνά αλλά αξιοπρεπή προϊόντα.

• Like 1
Δημοσ.

Με ποια λογικη:

-Ο καλυτερος λογιστης εκει(οπως λες) θα δουλεψει σε καφετερια ορθαδικο με καφεδες.

-Ο καλυτερος μπαριστα(οπως λες) ενω μπορει να βρει δουλεια θα δουλεψει εκει.

Καθαρα εσοδα / 4 απο καφε στο ορθιο.

Θα εχεις τον μηνα ΚΑΘΑΡΑ(τοσα θες να ειναι για να πας καλα) εσοδα 3000€/4=750€ ο καθενας για τοσες ωρες δουλεια; 

Συγγνωμη αλλα αν ο λογιστης σου δε μπορει να φτιαξει ενα επιχειρηματικο πλανο με ισοζυγια εσοδα εξοδα προβλεψεις ετους κλπ οκ..

ΥΓ. Επειδη θα με πεις τυχαιο, οικονομολογος/λογιστης ειμαι.

Δημοσ.

Το συζητάμε αυτό, αν έχεις κάποιο νούμερο στο μυαλό σου (τυχαία παίρνω το 400) για το πόσους καφέδες θα φτιάχνεις τη μέρα τότε μια μηχανή των 10Κ είναι λογικό ποσό για μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο. Γίνεται και με φτηνότερες αλλά δεν προτείνεται σε καμιά των περιπτώσεων. 

Δημοσ.

^Νομίζω δεν μιλάμε για τέτοια νούμερα, μακάρι βέβαια!

Για τέτοια νούμερα μιλάμε (αν θέλουν να βγάλουν μεροκάματο και όχι απλά να δουλεύουν για να παραμένει το μαγαζί ανοιχτό) συγκεκριμένα για 250-300 καφέδες καθημερινά minimum (με πολλές χαριστικές προϋποθέσεις δηλαδή ότι θα δουλεύουν οι υπάλληλοι και τα μηχανήματα πλήρως και αποδοτικά ότι θα πουλάνε και κανα σάντουιτς σε καλή τιμή κτλ αλλιώς μιλάμε για 400++ καφέδες) 

Δημοσ.

Backpacker θα σου δώσω μια και μόνο συμβουλή(θέλω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη σε αυτές τις 11 σελίδες).

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

Οι μισοί δεν γνωρίζουν και οι άλλοι μισοί θέλουν να το παίξουν έξυπνοι ή έστω να φανούν(γνωρίζουν-δεν γνωρίζουν).

Κάνε αυτό που νομίζεις αλλά πριν το κάνεις μάζεψε όσο πιο πολλές απόψεις μπορείς από όπου μπορείς.

Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις.

Δεν ξέρω για τους άλλους , αλλα προσωπικα δεν είμαι τυχάρπαστος που λεει μαλακίες!

Ειχα και εγώ επιχείρηση και τα ξέρω πολύ καλα!

• Like 1
Δημοσ.

Take away 30τμ με τόσα άτομα μου φαίνεται πολύ φιλόδοξο εγχείρημα για να βγάλει καλό κέρδος για όλους.

Μην συγκρίνουμε με todaylicious. Εκείνο έχει τα πάντα, takeaway, τραπεζάκια για να κάτσεις και είναι σχεδόν mini market στο θέμα ποικιλίας.

Στα 30τμ μπορείς να έχεις μόνο βασικά προιόντα. Λίγες τυρόπιτες-σάντουιτς και ένα απλό ψυγείο.

Δεν βλέπω επίσης να έχει υπολογιστεί καθόλου ο παράγοντας διακόσμηση-λογότυπο κλπ. Πρέπει να δοθεί και εκεί έμφαση γιατί υπάρχει ανταγωνισμός με ισχυρά ονόματα-brand name.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...