Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν ξερω. Θελω απλα ενα δικαιολογητικο που να αποδεικνυει οτι εχω εκτελεσει θητεια καπου. Δυστυχως με την σημερινη κριση δεν εχω την ανεση να μεινω ανεργος 9μηνες, να ξοδεψω και αυτα που εχω και να με παει και ενα χρονο πισω... Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις αυτό που λες... ή 12 μήνες πας κάπως να πλασάρεις την δεύτερη υπηκοότητα σου ρώτα στο http://www.ellinikos-stratos.com/forum/ για τις επιλογές σου αλλά για να λέμε την αλήθεια δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα σου... εκτός αν έχεις κάποια μόνιμη θέση σε επιχείρηση... γιατι στον στρατό δεν θα έχεις έξοδα θα κοιμάσαι και θα τρως τζάμπα οπότε δεν θα χρειάζεται να δουλεύεις για να καλύψεις κάποιο έξοδο. Εξαγορά/Απαλλαγή οδηγεί σε κανονική θητεία εδώ. Αν υπηρέτησες, δεν θα πας. Θα πρέπει βέβαια το διάστημα που υπηρέτησες να μην φαίνεται πουθενά στην Ελλάδα οποιαδήποτε κίνηση (εργασία κτλ.). Δεν γίνεται να είσαι σε 2 μέρη ταυτόχρονα. ναι και πως θα ξέρει ο στρατος αν αυτός δουλεύει στα ντελίβερι του μήτσου; σιγά μην του βάλουν και drone...
Tigran Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 @Faeton: Τι εννοείς; Πως θα ξέρει ο ελληνικός στρατός αν αυτός όντως έκανε στην Αλβανία στρατό την Χ εως Ψ χρονική περίοδο και δεν ήταν εδώ;
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 @Faeton: Τι εννοείς; Πως θα ξέρει ο ελληνικός στρατός αν αυτός όντως έκανε στην Αλβανία στρατό την Χ εως Ψ χρονική περίοδο και δεν ήταν εδώ; όχι ότι δεν μπορεί να ξέρει αν ήταν στην ελλάδα όταν έλεγε αυτός πως ήταν αλβανία.
Tigran Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αν εργαζόταν νόμιμα κάπου, μπορούν άνετα να το ελέγξουν μέσω του ΑΦΜ του και να κάνουν διασταύρωση. Δε νομίζω απλά να τους πηγαίνεις ένα χαρτί ότι έκανες κάπου στρατό για ένα διάστημα και να μην το ελέγχουν. Επίσης έχει σημασία αν το παιδί πήρε τώρα ελληνική ταυτότητα ή είχε από παλιά. Αν πήρε με τον νέο νόμο ιθαγένειας, σημαίνει ότι πριν είχε άδεια διαμονής, η οποία τον περιόριζε σίγουρα στο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να είναι στο εξωτερικό. Άρα δεν μπορεί να πει "εγώ ήμουν 9 μήνες στην Χ χώρα και έκανα στρατό", όταν η άδεια διαμονής του του επέτρεπε 3-6 μήνες εκτός χώρας. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο το ψάχνει ο Ε.Σ.
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αν εργαζόταν νόμιμα κάπου, μπορούν άνετα να το ελέγξουν μέσω του ΑΦΜ του και να κάνουν διασταύρωση. Δε νομίζω απλά να τους πηγαίνεις ένα χαρτί ότι έκανες κάπου στρατό για ένα διάστημα και να μην το ελέγχουν. Επίσης έχει σημασία αν το παιδί πήρε τώρα ελληνική ταυτότητα ή είχε από παλιά. Αν πήρε με τον νέο νόμο ιθαγένειας, σημαίνει ότι πριν είχε άδεια διαμονής, η οποία τον περιόριζε σίγουρα στο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να είναι στο εξωτερικό. Άρα δεν μπορεί να πει "εγώ ήμουν 9 μήνες στην Χ χώρα και έκανα στρατό", όταν η άδεια διαμονής του του επέτρεπε 3-6 μήνες εκτός χώρας. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο το ψάχνει ο Ε.Σ. Απο την στιγμή που ο ένας εκ των δύο γονέων ειναι έλληνας (εδώ ο πατέρας) έχει ελληνική ιθαγένεια εκ γενετής αυτομάτως. Όσο για το άλλο θέμα εννοείται ότι υπάρχει τρόπος να αποδείξει κάποιος ότι πχ ο Χ βρισκόταν Ελλάδα και όχι Αλβανία το τάδε διάστημα απλά δεν πιστεύω να μπει στην διαδικασία να το κάνει ο στρατός... εδώ καλά τους ανυπότακτους δεν βρίσκουν θα ψάξουν τώρα αν πριν 2 χρόνια ήταν στην Ελλάδα ο Χ που έφερε χαρτί πως υπηρέτησε Αλβανία κτλ. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 γιατι στον στρατό δεν θα έχεις έξοδα θα κοιμάσαι και θα τρως τζάμπα οπότε δεν θα χρειάζεται να δουλεύεις για να καλύψεις κάποιο έξοδο. Καλόλ... 1
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Καλόλ... ε αν θέλει να γίνει κολλητάρι με το ΚΨΜ τότε θα χρειαστεί ενα χαρτζιλίκι (υπόψιν δεν είπα ότι θα κάνει εκδρομή στον στρατό απλά ήθελα να πω ότι δεν συντρέχει λόγος να χρειάζεται δουλειά ενώ υπηρετεί... το αυτονόητο δηλαδή)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν θα έχεις έξοδα στο στρατό? Δλδ θες να μου πεις ότι την έβγαζες με τα 7-8 euro το μήνα χωρίς ούτε 1 euro παραπάνω?
stelios18120 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Εγώ στον στρατό την εβγαζα με 100-150€ τον μηνα,χαλαρα κιόλας χωρίς περιττά έξοδα κ σπατάλες. Τώρα υπήρχαν και τα άτομα που φύλαγαν και το σάλιο τους και χαλαγαν ένα 10αρικο το μήνα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν ξερω. Θελω απλα ενα δικαιολογητικο που να αποδεικνυει οτι εχω εκτελεσει θητεια καπου. Δυστυχως με την σημερινη κριση δεν εχω την ανεση να μεινω ανεργος 9μηνες, να ξοδεψω και αυτα που εχω και να με παει και ενα χρονο πισω... Πάρε δύο χρόνια αναβολές για λόγους υγείας και μετά απαλλαγή, ούτε λεφτά για εξαγορά δεν θα πετάξεις, ούτε θα μπλέξεις με αλβανικους /ελληνικούς στρατούς.
gazvista Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Πάρε δύο χρόνια αναβολές για λόγους υγείας και μετά απαλλαγή, ούτε λεφτά για εξαγορά δεν θα πετάξεις, ούτε θα μπλέξεις με αλβανικους /ελληνικούς στρατούς. Το προβλημα ειναι οτι ειμαι υγειεστατος! Οπως λεει και ο Αρκας:"Πολυ ανθυγιεινο πραγμα η υγεια τελικα..."
DDevil Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αν είσαι Έλληνας πολίτης (ή για να γίνεις Έλληνας πολίτης) ναι πρέπει να κάνεις την θητεία σου εδώ. τώρα αν έχεις διπλή υπηκοότητα μπορείς να το παίξεις αλλοδαπός με την άλλη υπηκοότητα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ειναι νόμιμο αυτό εχω ακουστά πάντως πως κάποιοι προφασίζονται την 2η υπηκοοτητα τους για να μην πάνε στρατό. Κανα κολπάκι εδω με το σκάνερ δεν έχεις ανακαλυψει ρε παιχτουρι??? 1
Unabomber Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν θα έχεις έξοδα στο στρατό? Δλδ θες να μου πεις ότι την έβγαζες με τα 7-8 euro το μήνα χωρίς ούτε 1 euro παραπάνω? sorry για το off, αλλα μου εκανε εντυπωση, την ημερα εννοεις ή πραγματι τον μηνα ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 sorry για το off, αλλα μου εκανε εντυπωση, την ημερα εννοεις ή πραγματι τον μηνα ? Από την στιγμή που σύμφωνα με το Faeton δεν έχεις έξοδα και την βγάζεις με αυτά που προσφέρει ο ΕΣ, τότε τα 8 euro (ή όσο έχει πάει) που δίνει το μήνα είναι το μέγιστο "επιτρεπτό" ποσό για να ξοδεύεις... Αν φεύγουν παραπάνω τότε υπάρχουν έξοδα και δεν τα προσφέρει όλα ο ΕΣ...
Faeton Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Κανα κολπάκι εδω με το σκάνερ δεν έχεις ανακαλυψει ρε παιχτουρι??? Μπορεί να κλείσει ραντεβού σε ψυχίατρο σε κάνα νοσοκομείο να του πει ότι έχει αϋπνίες δεν μπορεί τον ρατσισμό εχει να συνεισφερει στην οικογένεια με την δουλειά του και αν φύγει δεν θα έχουν να πληρώσουν νοίκι να τρέμει και λίγο να πει ότι βαρέθηκε τα πάντα στην ζωή του δεν θέλει τιποτα ποια και ο στρατός ειδικά αυτή την στιγμή ειναι ότι χειρότερο και πως τον έχει καταστρέψει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία (ή απλά να βρει σε κάποιον να του γράψει κάτι για κάνα 100άρι ) να πάρει μια γνωμάτευση με την γνωμάτευση να πάει στρατολογία και να ζητήσει να περάσει απο επιτροπή για αναβολή για λόγους υγείας (δείχνοντας την γνωμάτευση και την όποια συνταγογράφηση) θα τον στείλουν φρουραρχείο εκεί θα δώσει την γνωμάτευση και θα περάσει απο μια mini συνέντευξη όπου θα το παίξει κατάθλιψη κτλ εκείνοι θα του πουν να κλείσει ραντεβού σε στρατιωτικό νοσοκομείο να περάσει απο επιτροπή και εκεί θα του δώσουν άδεια για Χ μήνες έως 2 χρόνια για ψυχολογικούς λόγους το κάνει 2 φορές αυτό και παίρνει απαλλαγή Αλλά μετά όταν κάποιος τον λέει Αλβανό κτλ να μην παρεξηγιέται ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα