Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα γραφείο (λογιστικό) με 3 PC όπου χρέη σέρβερ εκτελεί ο δικός μου υπολογιστής.

Τα χαρακτηριστικά του είναι: Intel Core i5 3470 @ 3.20GHz και 8gb ram και 1 tb σκληρός δίσκος.

Επειδή σιγά σιγά οι ανάγκες μεγαλώνουν σκεφτόμουν μήπως ένας αποκλειστικός σέρβερ ήταν καλύτερη λύση. Τι θέλω να κάνω;

Να είναι ανοικτός όλο το 24ώρο και με μικρή κατανάλωση ρεύματος. Να κάνω back up τα αρχεία μου αυτόματα εκεί. Να έχουν πρόσβαση όλοι οι υπολογιστές του δικτύου αλλά και εγώ εξ αποστάσεως.

Να μπορώ να εγκαταστήσω τα λογιστικά μου προγράμματα εκεί (άρα windows os) για να έχουν καλύτερη απόδοση τα τερματικά.

Δεν θέλω επίσης να δώσω μια περιουσία ή να μπλέξω με τρελές τεχνικές απαιτήσεις.

Σκεφτόμουν για κάποια διαμόρφωση του HP microserver g8 που βλέπω τον προτείνεται πολλοί εδώ. Αλλά δεν ξέρω ποια διαμόρφωση με καλύπτει.

Επίσης η άλλη εναλλακτική μου είναι κάποιος nas ή έστω δικτυακός σκληρός να τον έχω για back up και κοινή χρήση στο δίκτυο και να γλυτώσω και λεφτά. Αλλά και οι τιμές στα nas δεν είναι και μικρές συν ότι με ενδιαφέρει να εγκαταστήσω τα προγράμματα στον σέρβερ αν πρόκειται να κερδίσω ταχύτητα και σταθερότητα.

Δημοσ.

Ναι, θα τρέχει ο SQL σερβερ των προγραμμάτων, θα μοιράζομαι αρχεία με όλο το δίκτυο και back up των αρχείων αυτών. Και ένα back up της database του SQL server ίσως σε έναν εξωτερικό πάνω στον σερβερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...