Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κακό έχει παραγίνει από πολλά διαφορετικά μαγαζιά που βάζουν μέσα στην σακούλα το παραγγελιόχαρτο αντί για την απόδειξη. Σε κάποιες απ τις περιπτώσεις πήρα τηλέφωνο και πάντα μου έλεγαν πως κόπηκε η απόδειξη αλλά μπέρδεψαν τα χαρτιά και αν θέλω να μου την φέρουν. Σήμερα έγινε το ίδιο και εκνευρίστηκα και ρώτησα την ώρα έκδοσης της απόδειξης που κόπηκε και μου είπε πως δεν ξέρει αν κόπηκε και θα δει και θα μου στείλει είτε την κομμενη είτε νέα. Για πρώτη φορά είπα οκ στείλτε την.

Οι λόγοι που το έκανα είναι προφανείς.

Με θεωρείτε υπερβολικό ή κακιασμένο?

Υπάρχει κάποιος εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος καταγγελίας για τέτοιες περιπτώσεις?

• Like 6
  • Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι φίλε μου καλά έκανες

Και εμένα από 2-3 σουβλατζίδικα μ εστειλαν παραγγελιοχαρτο και ήταν και μεγάλες παραγγελίες 20 και 25€

Παίρνω τηλ και λέω φίλε δεν έστειλες την απόδειξη και μ λέει συγνώμη κύριε θα έγινε κάποιο λαθος και μαλακιες και εννοείται είπα στείλε την απόδειξη τώρα αμέσως.

Εννοείται ότι πρεπει να στέλνουν την απόδειξη ΑΜΕΣΩΣ με την παραγγελία!

Καλά έκανες!

• Like 2
Δημοσ.

Με 24% φπα καλα κανουν και δεν κοβουν αποδειξης αν κοβουν αποδειξη σε ολους θα το κλεισουν το μαγαζι 

Εσυ την αποδειξη τι θα την κανεις ?

• Like 7
Δημοσ.

Τι λες ρε φίλε;πας καλά;

Εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και τρώω φορολογία από το πρώτο ευρώ με 26%

να μην κόβω αποδείξεις στους πελάτες μου; Ναι ε;

Τι να την κάνω; Εφοριακός είμαι.

Ερωτήσεις είναι αυτές π κάνεις;

Ωραία λογική έχεις.

ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!

• Like 16
Δημοσ.

Καλά τρολαρεις σαββατιατικο;

Να περνάει ή ώρα ε;

Καλή φαση!

Τεσπα

Πάντα απόδειξη από ντελιβερι και γενικώς από παντού και όπως προείπα αν δεν βγαίνει να κλείσει το μαγαζί,ελεος με το κάθε λαμογιο που "ξέχασε την απόδειξη"

Εγώ δεν ξέχασα να τον πληρωσω όμως,μία χαρά πήρε τα φράγκα.

• Like 3
Δημοσ.

Με 24% φπα καλα κανουν και δεν κοβουν αποδειξης αν κοβουν αποδειξη σε ολους θα το κλεισουν το μαγαζι 

Με αυτή την λογική δεν πάμε πουθενά και θα συνεχίσει να πέφτει το μνημόνιο σύννεφο για 200 χρόνια ακόμα τουλάχιστον.

Το ΦΠΑ επιβαρύνει τον πελάτη και η εκάστοτε επιχείρηση τον αποδίδει στο κράτος, κάτι σαν εισπράκτορας δηλαδή. Κάθε φορά λοιπόν που δεν σου κόβουν απόδειξη, να θυμάσαι ότι ο μαγαζάτορας κλέβει και το κράτος και εσένα μαζί αφού δεν σου κάνει έκπτωση στο ποσοστό του ΦΠΑ που έχεις πληρώσει, γιατί το βάζει στην τσέπη του.

• Like 18
Δημοσ.

Καλώς ή κακώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τα χρήματα του ΦΠΑ ή του φόρου εισοδήματος είναι απίστευτα πολλά σε σχέση με τα εισοδήματά μας. Οπότε το να μην εκδωθεί απόδειξη -πάντα σε συνεννόηση με τον πελάτη- δε το θεωρώ καθόλου κακό. Όταν όμως παίρνει την "πρωτοβουλία" ο επαγγελματίας να μην εκδώσει απόδειξη, χωρίς όμως να αφαιρέσει τον ΦΠΑ από τον λογαριασμό του πελάτη, αλλάζει το πράγμα.

• Like 10
Δημοσ.

Δεν παραλαμβάνεις την παραγγελία αν δεν έχει απόδειξη. Απλά τα πράγματα.

Δεν έψαξα την σακούλα όταν παρέλαβα, ήταν και δεμένη.

Ένας απ τους λόγους που έφτασε 24% είναι αυτή η νοοτροπία.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Sorry για το offtopic...

Τελικά για το φετινό οικονομικό έτος (δλδ την δήλωση που θα κάνουμε του χρόνου) τι θα παιχτεί με τις αποδείξεις? Το "αφορολόγητο" θα χτίζεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα ή θα μπορούμε να βάλουμε και αποδείξεις σε ένα μέρος του?

Διότι αν είναι αποκλειστικά πλέον με κάρτες (εξαιρούνται οι 65+ ετών), τότε ώρα να αρχίσουν οι παραγγελίες με πλαστικό χρήμα (μέσω e-food πχ)...

Δημοσ.

Από efood με πλαστικό χρήμα ήταν η εν λόγω παραγγελία.

Μου την έφερε τελικα ο deliverάς και ήταν κομμένη μετά την ώρα παραλαβής, άρα με δούλεψαν κιόλας ότι είχε κοπεί.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν υποτίθεται ότι σε πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική αποδίδεται άμεσα ο ΦΠΑ ή κάνω λάθος? Αν ισχύει, παίζει κάποιο ρόλο αν δεν κόψει απόδειξη?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν δέχομαι καμία συναλλαγή, ούτε για ένα πακέτο τσιγάρα αν δεν πάρω απόδειξη. Έχω κόλλημα μ' αυτό και πάντα με στραβοκοιτάζουν όταν ζητάω αποδείξεις. Στο φούρνο απόδειξη κόβει μια φορά την εβδομάδα από τις 6 που θα πάρω ψωμί. Σε κάποια σουβλατζίδικα το ίδιο. Υπάρχει κυριλέ σουβλατζίδικο στην περιοχή μου που κάθεσαι σε τραπέζι να φας, και δεν κόβει ποτέ απόδειξη. Εντελώς προκλητικά. Προχτές τη ζήτησα πάλι και μου απάντησε "Τι να την κάνετε; Θα την περάσετε στη δήλωση; Δεν περνάνε των εστιατορίων". 

Στις σχολές μου δεν υπάρχει ούτε ένας σπουδαστής χωρίς απόδειξη. Ακόμα και σε όσους κάνουν δωρεάν λόγω απορίας ή υποτροφίας. Εκδίδω και σ' αυτές τις περιπτώσεις μηδενικές. Βέβαια, αυτό στην καθημερινότητα είναι εις βάρος μου, γιατί πολλοί δεν δίνουν αποδείξεις και παίρνουν όσα θέλουν, λέγοντας σε γονείς ότι απόδειξη είναι το καρτελάκι με τις σφραγιδούλες που δίνουν... Έχετε υπόψη σας ότι είναι πολλοί πλέον εκείνοι που δεν θέλουν με τίποτα απόδειξη γιατί δεν εμφανίζουν εισόδημα. Έχω χάσει αρκετούς σπουδαστές έτσι, των οποίων οι γονείς έχουν έδρα Βουλγαρία, τίποτα εδώ, και μου σκάνε με το Cayenne από κάτω απαιτώντας να μην περάσω τους σπουδαστές στο μητρώο. Εννοείται ότι δεν το κάνω και φεύγουν.

Θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο τα delivery. Παντού γίνεται αυτό, γιατί υπάρχει ακόμα πολύ μαύρο χρήμα, όσο κι αν κλαίγονται μερικοί.

• Like 12
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...