stelios18120 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Επώνυμη τότε και αν θέλεις άμεσα αποτελέσματα. Χτυπά τηλέφωνο (στο 1517) τι και πώς έχει γίνει άσε τα στοιχεία σου και θα το τσεκαρουν.
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Σε φίλους - γνωστούς είναι πιο δύσκολο - άβολο να ζητήσεις, έτσι δεν είναι; 1
funbreaker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μα ποιον λογικό άνθρωπο θα απασχολήσει το ότι ο minimarketάς κλέβει 0,15€ στην Coca-Cola, όταν μετά από λίγο το κράτος θα κλέψει μερικές χιλιάδες ευρώ μέσω ΕΝΦΙΑ; Αυτόν που θα έχει την στοιχειώδη λογική για να καταλάβει πως ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει επειδή το κράτος έχει μειωμένα έσοδα και ένας από τους λόγους είναι πως καθημερινά άπειροι μινιμαρκετάδες κλέβουν άπειρα 0,15ευρα από αδιάφορους πολίτες που μετά πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. ΓΙα την ακρίβεια πληρώνουν και χαρτζιλίκια στους μινιμαρκετάδες και ΕΝΦΙΑ, 2 φορές μαλάκες. Ελπίζω να μην λάβω καμιά απάντηση του τύπου ότι τα μειωμένα έσοδα οφείλονται στο ότι τα φάγανε κτλ. 7
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αυτόν που θα έχει την στοιχειώδη λογική για να καταλάβει πως ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει επειδή το κράτος έχει μειωμένα έσοδα και ένας από τους λόγους είναι πως καθημερινά άπειροι μινιμαρκετάδες κλέβουν άπειρα 0,15ευρα από αδιάφορους πολίτες που μετά πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. ΓΙα την ακρίβεια πληρώνουν και χαρτζιλίκια στους μινιμαρκετάδες και ΕΝΦΙΑ, 2 φορές μαλάκες. Έχει μειωμένα έσοδα γιατί αυτοί που φορολογούν αγνοούν την καμπύλη Laffer (ή όπως γράφεται) και δεν κόβουν δαπάνες για να μην χάσουν πελατάκια... 3
funbreaker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Να κόψει τις δαπάνες τότε... Μια άλλη πρακτικότερη ιδέα θα ήταν και να κόψει τις δαπάνες και να αυξήσει τα έσοδα. Επώνυμη τότε και αν θέλεις άμεσα αποτελέσματα. Χτυπά τηλέφωνο (στο 1517) τι και πώς έχει γίνει άσε τα στοιχεία σου και θα το τσεκαρουν. Η μαλακία είναι πως δεν θα μπορώ να ξαναπαραγγείλω γιατί θα φτύσουν μέσα. Κρίμα και είχε καλό φαί. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 και να αυξήσει τα έσοδα. Μέσω φορολογίας? Ακόμα περισσότερα λουκέτα και ακόμα λιγότερες επενδύσεις, δλδ ακόμα πιο μειωμένα έσοδα... 2
stelios18120 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Η μαλακία είναι πως δεν θα μπορώ να ξαναπαραγγείλω γιατί θα φτύσουν μέσα. Κρίμα και είχε καλό φαί. Χεστηκες Υπάρχουν τόσα και τοσα μαγαζιά. Θα βρεις αλλο. Πάντως να ξέρεις η ροχαλα μέσα δεν είναι τίποτα Το μόνο ή διπλό πέρασμα να φοβάσαι.... 1
Haldol Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αυτόν που θα έχει την στοιχειώδη λογική για να καταλάβει πως ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει επειδή το κράτος έχει μειωμένα έσοδα και ένας από τους λόγους είναι πως καθημερινά άπειροι μινιμαρκετάδες κλέβουν άπειρα 0,15ευρα από αδιάφορους πολίτες που μετά πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. ΓΙα την ακρίβεια πληρώνουν και χαρτζιλίκια στους μινιμαρκετάδες και ΕΝΦΙΑ, 2 φορές μαλάκες. Ελπίζω να μην λάβω καμιά απάντηση του τύπου ότι τα μειωμένα έσοδα οφείλονται στο ότι τα φάγανε κτλ. Βέβαια. Διότι πως αντιμετωπίζουμε τον κλέφτη; Κλέβουμε τους υπόλοιπους, ώστε να έρθουν τα νούμερα στα ίσα. Με κλέβει ο γείτονας, άρα θα κλέψω κι εγώ τους άλλους γείτονες.
funbreaker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέσω φορολογίας? Ακόμα περισσότερα λουκέτα και ακόμα λιγότερες επενδύσεις, δλδ ακόμα πιο μειωμένα έσοδα... Καλό θα ήταν να αρχίσουν να μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης αλλά όσο φοροδιαφεύγουμε θα γίνεται το αντίθετο. Δεν σκοπεύω σε αυτό το post να προτείνω κάποια λύση για το φορολογικό μοντέλο της Ελλάδας αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την άποψη της φοροδιαφυγής ως επίσημης τακτικής του κάθε πολίτη επειδή έχουμε υψηλούς συντελεστές. Αυτό οδηγεί σε φαύλο κύκλο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Ούτε εγώ μέχρι "πρότεινος", αλλά πλέον έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, ας μπει κι ο κόφτης... 3
zio10 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Αν το είχε φίλος σας - κολλητός σας - συγγενής σας το σουβλατζίδικο θα κάνατε φασαρία ή καταγγελία; Σοβαρά το ρωτάω. 2
Haldol Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν σκοπεύω σε αυτό το post να προτείνω κάποια λύση για το φορολογικό μοντέλο της Ελλάδας αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την άποψη της φοροδιαφυγής ως επίσημης τακτικής του κάθε πολίτη επειδή έχουμε υψηλούς συντελεστές. Αυτό οδηγεί σε φαύλο κύκλο. Έχεις δίκιο, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να καταστρέφονται ζωές και περιουσίες λόγω της φορολογίας. Αν ήταν βιώσιμη και ανταποδοτική η φορολογική πολιτική του κράτους θα συμφωνούσα με τα "τσεκούρια" στο κεφάλι όποιου φοροδιαφεύγει. Με αυτές τις συνθήκες όμως, όχι. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Με 24% φπα καλα κανουν και δεν κοβουν αποδειξης αν κοβουν αποδειξη σε ολους θα το κλεισουν το μαγαζι Εσυ την αποδειξη τι θα την κανεις ? Ναι αν δεν με χρέωναν τον ΦΠΑ δεν θα έλεγα κάτι, αλλά αυτοί προφανώς χρεώνουν τις τιμές στους πελάτες κανονικά και τσεπώνουν αυτοί τον ΦΠΑ μετά. Προσωπικά κάποιες φορές είχε τύχει και δεν μου έδιναν απόδειξη από γνωστή πιτσαρία, τότε ζήταγα εγώ από τον ντελιβερά την απόδειξη και μου είπε συγνώμη την ξέχασα εδώ την έχω, προφανώς και δεν έκανε κάτι επίτηδες καθώς μου την έδωσε και ακόμα και να μην μου την έδινε εφόσον έχει χτυπηθεί από την ταμειακή η απόδειξη ο ΦΠΑ θα πληρωθεί από το κατάστημα προς το κράτος. Τώρα σε περιπτώσεις σαν του ts, εκεί μάλλον δεν στέλνουν την απόδειξη επίτηδες και στο τέλος της ημέρα κάνουν την σούμα και βλέπουν πόσα κατάφεραν να τσεπώσουν από τον ΦΠΑ. Τι λες ρε φίλε;πας καλά; Εγώ που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και τρώω φορολογία από το πρώτο ευρώ με 26% να μην κόβω αποδείξεις στους πελάτες μου; Ναι ε; Τι να την κάνω; Εφοριακός είμαι. Ερωτήσεις είναι αυτές π κάνεις; Ωραία λογική έχεις. ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ! Δεν θέλω να ανοίξω αντιπαραθέσεις, αλλά είσαι πολύ γελασμένος αν νομίζεις οτι θα κλείσει ο άλλος το μαγαζί του από μόνος του και θα στερηθεί την πηγή εσόδων του επειδή εσύ προτιμάς να είσαι νόμιμος. Κάνε καταγγελία στο κράτος να τον κυνηγήσει και να του χώσει πρόστιμα ή να του κλείσει το μαγαζί. Δεν φταίει το λαμόγιο αν δεν μπορέσει να βρεθεί κάποιος να το συμμορφώσει. Είναι σαν να γκρινιάζεις στον διαρρήκτη να σταματήσει τις κλεψιές και να πάει να δουλέψει για να βγάλει φράγκα, όσο δεν υπάρχει κάποιος να τον συνθλίψει και να τον συμορφώσει αυτός θα προτιμάει τον εύκολο δρόμο. Ο καθένας διαλέγει και κανονίζει την πορεία του στην ζωή. 2
sargus Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Ζητούσα παντού και πάντα αποδείξεις.Τις καλές εποχές εννοώ. Φυσικά ήμουν πάντα ο παράξενος, ο παρίας, ο κομπλεξικός. Πλέον με αυτά που γίνονται δε ζητάω ποτέ. Πολλές φορές κιόλας τους προλαβαίνω και τους ζητάω ευγενικά εκ των προτέρων να ΜΗ μου κόψουν απόδειξη. Το θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον. 4
BritGreek Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Έχεις δίκιο, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να καταστρέφονται ζωές και περιουσίες λόγω της φορολογίας. Αν ήταν βιώσιμη και ανταποδοτική η φορολογική πολιτική του κράτους θα συμφωνούσα με τα "τσεκούρια" στο κεφάλι όποιου φοροδιαφεύγει. Με αυτές τις συνθήκες όμως, όχι. Σύμφωνοι για την καταστροφή. Θα σου/σας θέσω όμως ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα πάνω στη δική μου δουλειά, γιατί έχει γίνει ολόκληρος ντόρος τώρα στον κλάδο μου και δημοσιεύτηκε κιόλας. Εγώ έχω φροντιστήρια, τα οποία είναι νόμιμα. Πληρώνω φόρους, μισθούς, κρατήσεις, τέλος επιτηδεύματος, ασφαλιστικά ταμεία, τα πάντα όλα, ενώ κόβω και σε όλους αποδείξεις και για να είμαι σωστός, αλλά και επειδή εγώ που έχω άδεια ελέγχομαι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λίγο πιο κάτω όμως, σε μια περιοχή της Αθήνας που έχω κι εκεί σχολή, υπάρχει ένα παρόμοιο φροντιστήριο με το δικό μου, με πολύ ωραίο design, πολλούς μαθητές, καθηγητές κλπ, ΑΛΛΑ έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με εμένα. Λειτουργεί το φροντιστήριο χωρίς καμία άδεια λειτουργίας, ίσως χωρίς έναρξη στην εφορία, χωρίς ΟΑΕΕ, χωρίς ΙΚΑ, χωρίς ΤΙΠΟΤΑ. Μάλιστα επειδή υπάρχει μηχανή αναζήτησης στο επιμελητήριο, το συγκεκριμένο δεν υπάρχει καν. Ξέρεις ποιό είναι το παράδοξο; Ότι ο φορέας που με αδειοδοτεί δηλώνει αδυναμία παρέμβασης στο συγκεκριμένο φροντιστηρίο (και όλων όσων λειτουργούν χωρίς άδεια), επειδή υπάρχει νομικό κενό που δεν τους επιτρέπει να σφραγίσουν κάτι το οποίο δεν έχουν αδειοδοτήσει. Αν χρωστάω 2-3 δόσεις στο ΤΕΒΕ, εμένα μου ανακαλούν την άδεια λειτουργίας, ενώ εκείνον που δεν πληρώνει καθόλου δεν τον ακουμπάει κανείς. Είναι αόρατος. Φυσικά το άτομο που το έχει είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία και δεν το ενοχλεί κανείς. Μπορώ μάλιστα να σου πω ότι έχει περισσότερους σπουδαστές από εμένα. Ξέρεις πόσα τέτοια υπάρχουν; Άπειρα.Μέσα στην Αθήνα. Με ταμπέλες και φροντιστήρια-φαντάσματα. Άντε ακούμπα τους. Θα σε φάνε. Ο τοπικισμός στο αποκορύφωμά του. http://www.esos.gr/arthra/45113/ypoyrgeio-keno-nomoy-gia-ta-paranoma-kentra-xenon-glosson Αυτό που κάνει, εσύ ως πολίτης το δέχεσαι; Γιατί αν το δέχεσαι, αυτομάτως εμένα με αποκαλείς έμμεσα μακάκα που προσπαθώ να τα κάνω όλα σωστά ευελπιστώντας κάποια στιγμή να μπορέσω να έχω χαμηλότερη φορολογία, ίσως καθόλου ΕΝΦΙΑ ή μια καλύτερη σύνταξη όταν γεράσω (πολύ), την οποία τώρα ξέρω ότι δεν θα πάρω. Έχουμε την πουστιά στο αίμα μας ως λαός. Όχι όλοι, αλλά την έχουμε. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις