παπι Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μαθε τι ειναι ο ΦΠΑ, πως υπολογιζεται και ξαναελα τον Σεπτεμβρη. Οκ... αν παρεις κατι που κανει 12.4€ τοτε ο μαγαζατορας σε κλεβει 2.4€. Αντε να σε μαθω και γιατι κλεβουν φπα. Ενα σουβλακι εχει καπου στο 19% food cost, χωμα δηλαδη. Το προβλημα ειναι πως εχει μεγαλο labor cost, πανω απο 50%. Δοξα τον θεο, εχουμε 25% ανεργια και τα λαμογια μπορουν ανετα να βρουν προσωπικο το οποιο δεν θελει ικα και ετσι εχεις μαγαζια με 50ωρες να βαρανε 4-10 στο ικα. Ετσι ομως δημιουργειται το προβλημα του τεραστιου "κερδους", δηλαδη λογιστικα εχεις εξοδα labor 5-10% ενω το πραγματικο ειναι 30-35%. Αναλογα το ανοιγμα μπορει ο φορος να ειναι και μεγαλυτερος απο τα πραγματικα κερδη. Και πως θα γλυτωσεις απο αυτο; Πολυ απλα μην εκδιδοντας αποδειξεις, δηλαδη μειωνοντας λογιστικα τα εσοδα. Φυσικα το παραπανω ειναι ενας καρκινος ο οποιος πρεπει να φυγει. Οχι τοσο για το μποηρδελο του κρατους, αλλα για τους νεους που θελουν να μπουν νομιμα στο χωρο και τους εργαζομενους. 1
lepaterious Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μόνο με επώνυμη καταγγελία κάτι γίνεται και έρχονται. Αν κάνεις ανωνυμη και 30 τόννους κόκα να πεις οτι έχει μέσα στο σουβλατζίδικο δεν έρχονται. Εμας είχε έρθει ανώνυμη καρφωτή.... μας ζήτησαν λάδι, είπαμε όχι, τα κάνανε φύλλο και φτερό δεν βρήκαν τίποτα παράνομο και έφυγαν σαν κλαμένα μ....α! Υποχρεωτικό ηλεκτρονικό χρήμα ακόμα και για 0.01€ γαμώ να τελειώνουμε πια. Όπως είναι γνωστό στην lamogioland όσοι βάλανε μηχανήματα όταν πας να πληρώσεις με κάρτα ζητάνε παραπάνω λεφτά για να καλύψουν την προμήθεια της τράπεζας. Φυσικά κάποιοι το έχεσαν και ζητάνε ακόμα περισσότερα γιατί εκεί δεν μπορούν να κλέψουν και όλες οι πληρωμές φαίνονται.
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 H ώρα είναι 00.33. Έλα εδώ που είμαι και αν βρεις καρέκλα ή τραπέζι ελέυθερο, εγώ σε κερνάω. Περιμένουν να σηκωθούν άλλοι για να κάτσουν. Πριν από λίγο πέρασα με το αυτοκίνητο από γνωστή καφετέρια της περιοχής. 4 Ferrari και δύο Lamborghini, όλες με ελληνικές πινακίδες. Πασαλιμάνι και Φλοίσβο, επίσης η ίδια εικόνα. Όλα μα όλα τα φαγάδικα και τα καφέ είναι τίγκα στον κόσμο και παντού παρκαρισμένα ολοκαινούργια αυτοκίνητα. Υπάρχει χρήμα. Προφανώς όχι σε όλους, αλλά υπάρχει. Εγώ ξέρω ότι αν δεν έχεις, δεν κυκλοφορείς και δεν αγοράζεις, πέραν των βασικών. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που αναφέρεις αγαπητέ, εγώ αναφέρω τι κάνω εγώ και τι κάνουν σχεδόν όλοι οι φίλοι και συγγενείς μου. Τώρα αυτά με τις καφετέριες τα ακούω βερεσέ και εγώ πηγαίνω με φίλους 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες και πληρώνω 2 ευρώ για ένα milk shake ενώ τον χειμώνα πίνω τσαϊ. Αυτούς που βλέπεις στα τραπέζια δεν τους ρώτησες πόσο καιρό είχανε να πάνε σε μαγαζί κι αν πηγαίνουν συχνά. Φυσικά, αλλά όταν έχεις μια προβληματική κατάσταση και θες να τη διορθώσεις ξεκινάς πρώτα με την αυτοκριτική σου κι έπειτα εστιάζεις στους γύρω σου. Γιατί πρωτίστως κοιτάς τη γενικότερη εικόνα κι όχι το άμεσο προσωπικό όφελος. όπως λέει και το ρητό "an eye for an eye makes the whole world blind". Πραγματικά είναι αφελές να πιστεύει κάποιος πως μπορεί να ξεγελάσει το κράτος στο θέμα της φορολογίας. Το κράτος τα έσοδά του θα τα πάρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δε θες να είναι μέσα από το φόρο εισοδήματος; ( που είναι κι ο δικαιότερος φόρος btw ) θα είναι ο ΕΝΦΙΑ, θα είναι οι έμμεσοι φόροι στα είδη πολυτελείας, κι ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Σας αρέσει αυτή η κατάσταση; αν ναι go on... Επίσης είναι αφελές να πιστεύει κάποιος οτι στην κατάσταση που φτάσαμε αντι να κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του και το δικό του προσωπικό όφελος θα κοιτάξει τον διπλανό του. Η αυτοκριτική είναι ανούσια όταν πέρα από την θεωρία δεν θέλεις να εφαρμόσεις αυτά που λές και στην πράξη. Επειδή εφαρμογή στην πράξη δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει στην κατάσταση που φτάσαμε, αυτά θα παραμένουν μόνο ωραίες θεωρήσεις και ουτοπίες. Η κοινωνική πραγματικότητα είναι διαφορετική.
the other one Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ποια ακριβώς είναι η θεωρία που δεν θέλει να εφαρμόσει κάποιος στην πράξη; Γιατί φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι σε αυτούς που σου απαντούν τους οποίους φυσικά δεν ξέρεις προσωπικά για να γνωρίζεις αν τηρούν αυτά που λένε, που και σε τέτοια περίπτωση, γιατί θα έπρεπε να σε νοιάζει; Όσον αφορά το δικό σου εαυτό είσαι σε θέση να γνωρίζεις πολύ καλά τι είσαι σε θέση να κάνεις και τι όχι. Προσωπικό θεωρώ σημαντικό για κάποιον να έχει κάποιες αρχές και να της τηρεί. Δε χρειάζεται να συμφωνούν σε κάποιο πρότυπο, αλλά να ξέρει τι αξίες υπερασπίζεται. Όταν ας πούμε είσαι υπέρ της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων καταλαβαίνει κάποιος πως αν θες να το γενικεύσεις αυτό, το πράγμα στραβώνει. Γιατί σε περίπτωση αδικίας τι ακριβώς θα επικαλεστείς; την υποκειμενική κρίση του καθενός; 1
BritGreek Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που αναφέρεις αγαπητέ, εγώ αναφέρω τι κάνω εγώ κα τι κάνουν σχεδόν όλοι οι φίλοι και συγγενείς μου. Τώρα αυτά με τις καφετέριες τα ακούω βερεσέ και εγώ πηγαίνω με φίλους 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες και πληρώνω 2 ευρώ για ένα milk shake ενώ τον χειμώνα πίνω τσαϊ. Κατανοώ το σκεπτικό σου, αλλά τι θέλεις να πεις; Ότι η πλειοψηφία του κόσμου στην Ελλάδα κάθεται στο σπίτι και δεν βγαίνει επειδή πρέπει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της; Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους; Έτσι πιστεύεις; Κι όλος αυτός ο κόσμος που είναι έξω και διασκεδάζει, δεν ζει στην Ελλάδα; Πχ, τα σουβλατζίδικα (έστω ως το πιο φτηνό φαγητό) που πνίγονται από κόσμο ενώ άλλα ξεφυτρώνουν συνεχώς, από ποιούς δουλεύουν; Είμαι λίγο έξω από την Αθήνα, αναζητώντας την τύχη μου και εδώ. Σε πληροφορώ, ότι η κρίση στο βαθμό που τη φαντάζεσαι, εδώ είναι εξαιρετικά λιγότερο έντονη σε σχέση με τα κεντρικά προάστεια της Αττικής. Όπως ανεπαίσθητη είναι και σε πολλά νησιά, ανεξαρτητα από τον τουρισμό. Δεν ζουν όλοι μίζερα, πολλοί έχουν κρυφο κομπόδεμα το οποίο δεν φαίνεται απολύτως πουθενά, και η αγορά κινείται. Όχι απλά κινείται, πετάει αρκετές φορές. Ξέρω ακούγεται εξωγήινο αυτό που γράφω, αλλά το ζω και ως επαγγελματίας. Το θέμα ξέρεις ποιό πιστεύω ότι είναι; Να μην καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια κλαίγοντας τη μοίρα μας και απλά ανανεώνοντας την κάρτα στον ΟΑΕΔ. Αυτός που θέλει να βγάλει λεφτά ή έστω να καλύπτει τις ανάγκες του, αν έχει όρεξη και λίγο μυαλό, και στη Ζιμπάμπουε αν είναι, θα το πετύχει. Και εννοώ τίμια λεφτά. Όχι πουστιές. Είμαι πεπεισμένος ότι ο φόβος και η πραγματικότητα της κρίσης έχει παραλύσει τη σκέψη πολλών ανθρώπων και δεν σκέφτονται καν εναλλακτικές, επειδή θεωρούν οποιαδήποτε κίνηση καταδικασμένη. Εμ δεν πάει έτσι. Πείτε μου πόσοι από εμάς σκεφτόμαστε καν να πάμε αύριο σε χωράφι ή καϊκι να δουλέψουμε, με 25 ευρώ την ημέρα μεροκάματο. 750 το μήνα στην τσέπη. Παρά άνεργος, και σε σχέση με τον βασικό των 420 ευρώ, νομίζω ότι κάποιος που έχει ανάγκη, έστω και για πληρώσει τις υποχρεώσεις του, θα ψαχτεί να βρει έστω και κάτι τέτοιο. Και τέτοια υπάρχουν πολλά. Πάρα πολλά στην Ελλάδα. Το ξέρουμε όλοι, αλλά δεν πάμε, ούτε στα πολύ δύσκολα.
tsifotis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Σε αλλα νεα, σε λιγα χρονια θα εχουμε περιφερειακες εκλογες. Ο εφοπλιστης πλοιου που κουβαλουσε 2 τονους ηρωινης (κοστους αγορας εκατομμυριων αρα δεν ηταν κομπινα υπαλληλου του) και δεν του πειραξαν τριχα γιατι αμα λαχει καθαριζει με λαδωματα ή και εν τους ιδιους τους εν δυναμει μαρτυρες θα ξαναεκλεγει πανηγυρικα ξερετε απο ποιον; απο τον λαο! Τον φουκαρα λαο που στο καφενειο βγαζει εναν δεκαρικο για τους παλιοεμπορους που σκοτωνουν τη νεολαια αλλα θα τον ξαναψηφισουν γιατι... ομαδαραααα!Ας κραξουμε ολοι μαζι τους κακους πολιτικους να εκτονωθουμε... 2
Zito_H_Ergatia Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 τα λεφτα που βγαζει καποιος απο την δουλεια του ανηκουν σε αυτον και οχι στο κρατος. το κρατος αντι να τον ανταμοιψει για τον κοπο του κοιταει και βαζει φορους για να τον τιμωρησει. οποτε καλα κανουν οι μαγαζατορες και ο κοσμος και δεν πληρωνει φορους. αν θελει λεφτα το κρατος να κοψει μισθουσ απο τους δημοσιους υπαλληλους. οτι εχει σχεση με φορους τελη και εισφορεσ πρεπει να μενει απληρωτο απο τον κοσμο. 1
Aias Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 δηλαδη ολοι θα το παιζουμε μπατσοι και το κρατος που πρεπει να το παιξει μπατσος δεν εχει κανεναν μηχανισμο.Ωραιοι ειστε εσεις! 3
funbreaker Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 τα λεφτα που βγαζει καποιος απο την δουλεια του ανηκουν σε αυτον και οχι στο κρατος. το κρατος αντι να τον ανταμοιψει για τον κοπο του κοιταει και βαζει φορους για να τον τιμωρησει. οποτε καλα κανουν οι μαγαζατορες και ο κοσμος και δεν πληρωνει φορους. αν θελει λεφτα το κρατος να κοψει μισθουσ απο τους δημοσιους υπαλληλους. οτι εχει σχεση με φορους τελη και εισφορεσ πρεπει να μενει απληρωτο απο τον κοσμο. Την σκέφτηκες πολύ αυτή την θεωρία του κάνω ότι μου καπνίσει και είμαι και ηθικά καλυμένος? Αν το είχε φίλος σας - κολλητός σας - συγγενής σας το σουβλατζίδικο θα κάνατε φασαρία ή καταγγελία; Σοβαρά το ρωτάω.Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι το ρωτάς και σοβαρά. Τί σχέση έχει η ελαστικότητα για κάποια παρανομία που μπορεί να έχει κάποιος για φίλους; Είναι διαφορετικό θέμα και δεν ξέρω για ποιο λόγο η ύπαρξή της απενοχοποιεί όσους παρανομούν και όσους αδιαφορούν. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ποια ακριβώς είναι η θεωρία που δεν θέλει να εφαρμόσει κάποιος στην πράξη; Γιατί φαντάζομαι δεν αναφέρεσαι σε αυτούς που σου απαντούν τους οποίους φυσικά δεν ξέρεις προσωπικά για να γνωρίζεις αν τηρούν αυτά που λένε, που και σε τέτοια περίπτωση, γιατί θα έπρεπε να σε νοιάζει; Όσον αφορά το δικό σου εαυτό είσαι σε θέση να γνωρίζεις πολύ καλά τι είσαι σε θέση να κάνεις και τι όχι. Προσωπικό θεωρώ σημαντικό για κάποιον να έχει κάποιες αρχές και να της τηρεί. Δε χρειάζεται να συμφωνούν σε κάποιο πρότυπο, αλλά να ξέρει τι αξίες υπερασπίζεται. Όταν ας πούμε είσαι υπέρ της επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων καταλαβαίνει κάποιος πως αν θες να το γενικεύσεις αυτό, το πράγμα στραβώνει. Γιατί σε περίπτωση αδικίας τι ακριβώς θα επικαλεστείς; την υποκειμενική κρίση του καθενός; Η θεωρία που δεν θέλει να εφαρμόσει κάποιος στην πράξη είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία μιλάμε για κοινωνική συνείδηση για φορολογία για θεωρίες περί ανέμων και υδάτων αλλά την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία θα κοιτάξει πρώτα τον εαυτό της. Αυτό που βλέπω εγώ στην κοινωνία και το βλέπω και στον εαυτό μου είναι οτι όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα δεν έχουμε όρεξη να αλλάξουμε και ούτε θέλουμε αυτοκριτική. Επίσης δεν είμαι χαζός, πέρα από αυτά που βλέπω στο διαδίκτυο ακούω εκπομπές στο ραδιόφωνο εδώ και χρόνια που παίρνει κόσμος και μιλάει, αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει εγώ. Τα περι αρχών τα ακούω και αυτά βερεσέ, περισσότερο τα λέμε για να τα λέμε, οι περισσότεροι όλο και κάπου θα παραβιάσουν τις αρχές τους. Στους νόμους, αν τους κρίνω εγώ άδικους και εφόσον με παίρνει να το κάνω τότε τους εφαρμόζω επιλεκτικά, π.χ. στην φορολογία κοιτάω να μειώσω στο μέγιστο δυνατό τους φόρους που πληρώνω γιατί τους θεωρώ και άδικους και οτι πετάω τα λεφτά μου στα σκουπίδια. Εμπιστοσύνη στο κράτος δεν έχω, καθώς κάποιο έτος 11 ή 12 ζητούσα αποδείξεις από τεχνικούς υδραυλικό και ηλεκτρολόγο, πλήρωσα το ΦΠΑ κάπου 90-100 ευρώ στο σύνολο και το επόμενο έτος βρέθηκα με αύξηση φόρων σε εισόδημα και ακίνητο, σε εμένα πλέον δεν περνάνε αυτά τα περι κοινωνικής συνείδησης κι αν δεν πληρώσεις εσύ θα στα πάρει το κράτος από αλλού, η απάντηση είναι και θα πληρώσεις σαν κορόιδο και θα σου πάρουν και περισσότερα γιατί μπορούν, οπότε αφού έτσι κι αλλιώς θα σου πάρουν περισσότερα οτι και να γίνει, εγώ κοιτάω να μειώνω αυτά που πρόκειται να μου πάρουν για να αντισταθμίσω τις απώλειες. Ελ.Επ δεν είμαι ακόμα. Κατανοώ το σκεπτικό σου, αλλά τι θέλεις να πεις; Ότι η πλειοψηφία του κόσμου στην Ελλάδα κάθεται στο σπίτι και δεν βγαίνει επειδή πρέπει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της; Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους; Έτσι πιστεύεις; Κι όλος αυτός ο κόσμος που είναι έξω και διασκεδάζει, δεν ζει στην Ελλάδα; Πχ, τα σουβλατζίδικα (έστω ως το πιο φτηνό φαγητό) που πνίγονται από κόσμο ενώ άλλα ξεφυτρώνουν συνεχώς, από ποιούς δουλεύουν; Είμαι λίγο έξω από την Αθήνα, αναζητώντας την τύχη μου και εδώ. Σε πληροφορώ, ότι η κρίση στο βαθμό που τη φαντάζεσαι, εδώ είναι εξαιρετικά λιγότερο έντονη σε σχέση με τα κεντρικά προάστεια της Αττικής. Όπως ανεπαίσθητη είναι και σε πολλά νησιά, ανεξαρτητα από τον τουρισμό. Δεν ζουν όλοι μίζερα, πολλοί έχουν κρυφο κομπόδεμα το οποίο δεν φαίνεται απολύτως πουθενά, και η αγορά κινείται. Όχι απλά κινείται, πετάει αρκετές φορές. Ξέρω ακούγεται εξωγήινο αυτό που γράφω, αλλά το ζω και ως επαγγελματίας. Το θέμα ξέρεις ποιό πιστεύω ότι είναι; Να μην καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια κλαίγοντας τη μοίρα μας και απλά ανανεώνοντας την κάρτα στον ΟΑΕΔ. Αυτός που θέλει να βγάλει λεφτά ή έστω να καλύπτει τις ανάγκες του, αν έχει όρεξη και λίγο μυαλό, και στη Ζιμπάμπουε αν είναι, θα το πετύχει. Και εννοώ τίμια λεφτά. Όχι πουστιές. Είμαι πεπεισμένος ότι ο φόβος και η πραγματικότητα της κρίσης έχει παραλύσει τη σκέψη πολλών ανθρώπων και δεν σκέφτονται καν εναλλακτικές, επειδή θεωρούν οποιαδήποτε κίνηση καταδικασμένη. Εμ δεν πάει έτσι. Πείτε μου πόσοι από εμάς σκεφτόμαστε καν να πάμε αύριο σε χωράφι ή καϊκι να δουλέψουμε, με 25 ευρώ την ημέρα μεροκάματο. 750 το μήνα στην τσέπη. Παρά άνεργος, και σε σχέση με τον βασικό των 420 ευρώ, νομίζω ότι κάποιος που έχει ανάγκη, έστω και για πληρώσει τις υποχρεώσεις του, θα ψαχτεί να βρει έστω και κάτι τέτοιο. Και τέτοια υπάρχουν πολλά. Πάρα πολλά στην Ελλάδα. Το ξέρουμε όλοι, αλλά δεν πάμε, ούτε στα πολύ δύσκολα. Ξαναλέω, πήγαινε σε αυτούς που βλέπεις έξω και ρώτα τους πότε ήταν η τελευταία φορά που ξαναπήγαν σε μαγαζί, αν σου πούνε εχτές ή πριν 1, 2 3 μέρες να δεχτώ αυτό που λες. 10 εκ. έλληνες είμαστε όλοι. Θεωρώ δικαίωμα του καθενός ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης και των υποχρεώσεων που έχει να βγαίνει το Σ/Κ στα μαγαζιά και στις ταβέρνες με φίλους γνωστούς ή την οικογένειά του. Εγώ σου είπα από τους γνωστούς μου, στην καλύτερη βγαίνουν κάθε Σάββατο και Κυριακή. Τα λεφτά που δίνω τουλάχιστον εγώ περίπου 10 ευρώ τον μήνα για να πιω ένα τσάι ή κάτι άλλο στο Σύνταγμα τα θεωρώ γελοία. Το οικονομικό προφίλ του καθενός που βρίσκεται στα μαγαζιά δεν το ξέρω, αλλά αρνούμαι να πιστέψω οτι όλη η Ελλάδα είναι κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα στα μπουζούκια τα μαγαζιά και τις καφετέριες, αυτά μόνο ως γεροντοκορίστικες γκρίνιες τα θεωρώ, σαν μια γνωστή μας στα 40 με αναπηρίες που δεν είχε φίλους να βγει έξω και προβλήματα κινητικότητας και γκρίνιαζε επειδή παρακολουθούσε τους άλλους από την βεράντα της που σύχναζαν στην καφετέρια και έλεγε κάθε μέρα τους ίδιους βλέπω με τα ίδια μηχανάκια. Για την επαρχία, μου έχει πει φίλος οτι εκεί που έμενε ο κόσμος είχε λεφτά αλλά δεν τα ρίχνει στην αγορά γιατί υπάρχει αβεβαιότητα, τώρα το τι γίνεται στην επαρχία δεν το ξέρω, εγώ μιλάω για την Αθήνα, εδώ εξάρχεια που μένω δεν βλέπω και φίσκα τις καφετέριες το πρωϊ, σε κάποιες λίγος κόσμος υπάρχει, το βράδυ γεμίζουν με περισσότερο, αλλά εχουν και τον φθηνότερο καφέ της Αθήνας. Για τις δουλειές στα καϊκια και τα χωράφια, εγώ έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να πήγαινα λόγω προβλημάτων υγείας και εύκολης κόπωσης, ο καθένας ας κάνει αυτό που νομίζει με την δουλειά του. 2
Faeton Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δεν έψαξα την σακούλα όταν παρέλαβα, ήταν και δεμένη. Ένας απ τους λόγους που έφτασε 24% είναι αυτή η νοοτροπία. όχι ο μόνος λόγος που ειναι 24% ειναι για να βγάλουν κέρδη vulture funds και κανένας άλλος λόγος
sargio01 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Καλά αυτή η ιστορία με το αν πρέπει ή οχι να κόβουμε αποδείξεις έχει καταντήσει ένα κακόγουστο αστείο έτσι;... Για ένα διάστημα δούλεψα σε περίπτερο και με πρόσβαλε ο κόσμος όσο δεν με είχε προσβάλει κανείς μέχρι τότε! Έκοβα/δεν έκοβα αποδείξεις μου κάνανε παρατήρηση με ένα υφάκι λες και απευθύνονταν σε κανέναν κολλητό τους... πολλές φορές δε, χρησιμοποιούσαν και περίεργους χαρακτηρισμούς! Στο τέλος δεν ήξερα τι να κάνω κάθε φορά επειδή είτε έτσι είτε αλλιώς εγω θα τα άκουγα... (και μιλάμε όσο δούλεψα εκεί έκοψα απόδειξη για τα πάντα ένα πρός ένα. Ναι ναι, ακόμα και για όσες 10λεπτες τσίχλες πούλησα!)
stelios18120 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δηλαδή τι σου έλεγαν; Και τι αλλά περίεργα σ είπαν; Γ πες..
bluesattack Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Αν ζηταει καποιος αποδειξη θα παρει αποδειξη. Αλλιως το ριχνει στην αμπελοφιλοσοφια για την σταση ζωης του καθενος και τις ιδεολογικες αντιπαραθεσεις και συμψηφισμους. Απλο δεν ειναι ?
nikko_ Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Με 24% φπα καλα κανουν και δεν κοβουν αποδειξης αν κοβουν αποδειξη σε ολους θα το κλεισουν το μαγαζι Εσυ την αποδειξη τι θα την κανεις ? Πανέξυπνο....να μας χρεώνουν δηλαδή το ΦΠΑ και να τον τσεπώνουν αντί να τον αποδίδουν. Αν θέλουν να κάνουν τέτοιες μαγκιές ας κάνουν 35% έκπτωση (όχι 24% γιατί γλυτώνουν και το φόρο εισοδήματος) και το ξανασυζητάμε. Κι αν δεν βγαίνουν να το κλείσουν το μαγαζί, γεμίσαμε φαγάδικα και καφετέριες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις