Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δν ασχολούμαι με απόδειξη σε μικρά ποσά ή σε επιχειρήσεις π ξέρω ότι βγαίνουν τσιμα τσιμα.συνηθως πληρώνω μ κάρτα όταν θέλω την απόδειξη μου.

• Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιτέλους μια λογική φωνή!

Αφού τα χρήματα για τον ΟΑΕΔ ας πούμε, ή τη σύνταξη ή τις δωρεάν παροχές στην υγεία ή... ή... ή.... προέρχονται από το Άλφα Κενταύρου εμείς οι μαλάκες θα εμποδίσουμε το συνάνθρωπο μας να φοροδιαφύγει και να ζήσει τη ζωάρα του; 

Έχεις απόλυτο δίκιο και δεν το λέω ειρωνικά.

Τώρα το κατά πόσο είναι ανήθικο να αρνηθώ να πληρώσω για αποφάσεις που πήραν άλλοι για τα δικά τους συμφέροντα και να θυσιάσω τη δική μου ευημερία, αυτό είναι άλλη κουβέντα, πολύ λιγότερο ξεκάθαρη. 

Edit: Βγήκε το ΔΝΤ και παραδέχτηκε ότι έκαναν τεράστιο λάθος με την Ελλάδα. Οκ, και τώρα τι; Θα θυσιάσω εγώ τη δική μου ζωή ενώ οι καλοπληρωμένοι καρεκλοκένταυροι θα κάνουν τα ταξιδάκια τους στον κόσμο και θα περνάνε φίνα; Βρε δεν πάνε όλοι τους στο διάολο!!!

Δημοσ.

Δεν με πειράζει όχι.

Πάντως πιστεύω ότι αρκετοί (η πλειοψηφία ίσως) κόβουν, ακόμα κι αν δεν ζητάς.

Κερδίζουν 50%, αλλά κόβουν 10%... ευχαριστώ, αλλά δεν.

Δημοσ.

Κερδίζουν 50%, αλλά κόβουν 10%... ευχαριστώ, αλλά δεν.

Στην ευχέρειά σου είναι το να αποδεχτείς τη συμφωνία ή όχι. Εάν δεν ικανοποιείσαι απ' αυτό που σου προτείνει απλά θα σου εκδώσει την απόδειξη κανονικά και τέλος.

Μόλις πέρυσι που έκανα επισκευές στο αυτοκίνητο είχα την επιλογή είτε να μου κόψει απόδειξη (όπου θα πλήρωνα το ΦΠΑ), ή να το πάμε τελείως στη ζούλα. Ε, με 200-300 ευρώ που ήταν ο ΦΠΑ (δηλαδή τα καύσιμα ή το supermarket μου για 2 μήνες!) μάντεψε τι διάλεξα.

• Like 1
Δημοσ.

Στην ευχέρειά σου είναι το να αποδεχτείς τη συμφωνία ή όχι. Εάν δεν ικανοποιείσαι απ' αυτό που σου προτείνει απλά θα σου εκδώσει την απόδειξη κανονικά και τέλος.

Μόλις πέρυσι που έκανα επισκευές στο αυτοκίνητο είχα την επιλογή είτε να μου κόψει απόδειξη (όπου θα πλήρωνα το ΦΠΑ), ή να το πάμε τελείως στη ζούλα. Ε, με 200-300 ευρώ που ήταν ο ΦΠΑ (δηλαδή τα καύσιμα ή το supermarket μου για 2 μήνες!) μάντεψε τι διάλεξα.

Δεν επραξες σωστα.

Επρεπε και να μην σου κοψει αποδειξη,αλλα και να εισπραξει απο σενα το 300αρι του ΦΠΑ να παει να ανοιξει δυο μπουκαλακια το βραδυ ο ανθρωπος στην υγεια σου.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν επραξες σωστα.

Επρεπε και να μην σου κοψει αποδειξη,αλλα και να εισπραξει απο σενα το 300αρι του ΦΠΑ να παει να ανοιξει δυο μπουκαλακια το βραδυ ο ανθρωπος στην υγεια σου.

Άρα ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, αν είναι να κερδίσουμε κι εμείς είναι οκ να μην κόψει απόδειξη, αρκεί να μη κερδίσει αυτός παραπάνω από μας!

• Like 4
Δημοσ.

Επισης κατι αλλο που ξεχναμε (και γω ο ιδιος πολλες φορες) ειναι οτι αν καποιος πχ δεν αποδωσει τον ΦΠΑ για πωλησεις υψους 1.000 ευρω (περιπου 190 ευρω), δεν σημαινει οτι αυτα τα 190 ευρω τα χασε αυτοματα το κρατος. Αν ο κακος επιχειρηματιας την επομενη μερα παει και αγορασει ενα κινητο και φαει σε ενα ακριβο εστιατοριο το ΦΠΑ θα ξαναγυρισει στο κρατος μεσω των αλλων επιχειρησεων.

Θα μου πειτε και τι φταινει οι αλλοι να πληρωνουν ΦΠΑ και το λαμογιο να κανει ζωαρα.Συμφωνοι.

Το οτι χανονται απιστευτα δις απο την φοροδιαγυγη μου θυμιζει την λογικη των μεγαλων δισκογραφικων για τις απωλειες απο την πειρατια που θεωρουν οτι οσοι κατεβαζουν θα αγοραζαν ολους τους δισκους και μιλανε για ποσα που δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα.

Δημοσ.

Δεν επραξες σωστα.

Εννοείται. :D Θα είχα αλλάξει μάστορα το ίδιο δευτερόλεπτο, αν μου 'λεγε να μην μου κόψει απόδειξη αλλά παρ' όλα αυτά να χρεωθώ τον ΦΠΑ.

Δημοσ.

Άρα ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, αν είναι να κερδίσουμε κι εμείς είναι οκ να μην κόψει απόδειξη, αρκεί να μη κερδίσει αυτός παραπάνω από μας!

Οχι,εσυ εγραψες να του δωσεις δωρο κανα 20αρικο+ ανα 100 ευρω απο την τσεπη σου για να τα πιει στην υγεια σου.

Χώρια τα αλλα της δικης του εφοριας.

Αυτα του ΦΠΑ ειναι αυτα που υποτιθεται οτι μεσολαβει,τα παιρνει απο εσενα και τα δινει στο κρατος. Με τη δικη σου λογικη,το σωστο ειναι να τα παιρνει απο σενα και να τα δινει στη γκομενα του.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν λέω ότι απενοχοποιεί (αν μιλάμε για ενόχους!) απλά απορία είναι. Γιατί πιστεύω πως ελάχιστοι το κάνουν για το λόγο που λένε (για τα έσοδα του κράτους και τη νομιμότητα κλπ). Οι υπόλοιποι βρίσκουν ευκαιρία να την πουν σε έναν άγνωστο, να ξεσπάσουν εκεί ίσως λες και τους φταίει αυτός, ενώ αν πάρουν καλύτερη τιμή ή ο μαγαζάτορας είναι φίλος όλα οκ!

Δεν το λέω για σένα, αλλά έτσι το βλέπω, λίγο υποκριτικό μου κάνει το όλο θέμα.

1. Προφανώς και μιλάμε για ενόχους αφού πρόκειται για παρανομία.

2. Δηλαδή εσύ προτείνεις να πληρώνουμε κάποιον παραπάνω 24% και να τα κρατάει αντί να τα αποδώσει και να μην λέμε τίποτα και αν πούμε θα το κάνουμε για εγωιστικούς λόγους για να του την πούμε. Από πότε το να αντιστέκεσαι στο κλέψιμο είναι εγωισμός?

3. Πότε σκατά επιτέλους θα εκπολιτιστούμε σε αυτή την χώρα. Βλέπω όλοι πως βρίζουν το κράτος που τους αδικεί και θα ήθελαν να αλλάξει. Πάρτε χαμπάρι πως το κράτος δεν είναι μια αόρατη και άυλη υπόσταση. Εμείς είμαστε το κράτος και το κράτος είναι σκατά επειδή εμείς είμαστε σκατά. Παρόλα αυτά δεν αλλάζουμε και υποστηρίζουμε την παρανομία και έχουμε και αξιώσεις να αλλάξει το κράτος. Ε με τέτοιους πολίτες τέτοιο κράτος θα έχουμε.

Δεν με πειράζει όχι.

Πάντως πιστεύω ότι αρκετοί (η πλειοψηφία ίσως) κόβουν, ακόμα κι αν δεν ζητάς.

Μάλλον δεν έχεις και πολλή επαφή με την αγορά.

• Like 4
Δημοσ.

Επισης κατι αλλο που ξεχναμε (και γω ο ιδιος πολλες φορες) ειναι οτι αν καποιος πχ δεν αποδωσει τον ΦΠΑ για πωλησεις υψους 1.000 ευρω (περιπου 190 ευρω), δεν σημαινει οτι αυτα τα 190 ευρω τα χασε αυτοματα το κρατος. Αν ο κακος επιχειρηματιας την επομενη μερα παει και αγορασει ενα κινητο και φαει σε ενα ακριβο εστιατοριο το ΦΠΑ θα ξαναγυρισει στο κρατος μεσω των αλλων επιχειρησεων.

Θα μου πειτε και τι φταινει οι αλλοι να πληρωνουν ΦΠΑ και το λαμογιο να κανει ζωαρα.Συμφωνοι.

Το οτι χανονται απιστευτα δις απο την φοροδιαγυγη μου θυμιζει την λογικη των μεγαλων δισκογραφικων για τις απωλειες απο την πειρατια που θεωρουν οτι οσοι κατεβαζουν θα αγοραζαν ολους τους δισκους και μιλανε για ποσα που δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα.

Τότε να καταργήσουμε τον φόρο εισοδήματος και να έχουμε μόνο ΦΠΑ (όχι 13%, ούτε 24%, αλλά 50% για όλα).

Καλύτερα έτσι;

ΥΓ: Για το ακριβό εστιατόριο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα κόψει απόδειξη... για το κινητό ΟΚ, λόγω εγγύησης.

Δημοσ.

Οχι,εσυ εγραψες να του δωσεις δωρο κανα 20αρικο+ ανα 100 ευρω απο την τσεπη σου για να τα πιει στην υγεια σου.

Χώρια τα αλλα της δικης του εφοριας.

Αυτα του ΦΠΑ ειναι αυτα που υποτιθεται οτι μεσολαβει,τα παιρνει απο εσενα και τα δινει στο κρατος. Με τη δικη σου λογικη,το σωστο ειναι να τα παιρνει απο σενα και να τα δινει στη γκομενα του.

1. Προφανώς και μιλάμε για ενόχους αφού πρόκειται για παρανομία.

2. Δηλαδή εσύ προτείνεις να πληρώνουμε κάποιον παραπάνω 24% και να τα κρατάει αντί να τα αποδώσει και να μην λέμε τίποτα και αν πούμε θα το κάνουμε για εγωιστικούς λόγους για να του την πούμε. Από πότε το να αντιστέκεσαι στο κλέψιμο είναι εγωισμός?

3. Πότε σκατά επιτέλους θα εκπολιτιστούμε σε αυτή την χώρα. Βλέπω όλοι πως βρίζουν το κράτος που τους αδικεί και θα ήθελαν να αλλάξει. Πάρτε χαμπάρι πως το κράτος δεν είναι μια αόρατη και άυλη υπόσταση. Εμείς είμαστε το κράτος και το κράτος είναι σκατά επειδή εμείς είμαστε σκατά. Παρόλα αυτά δεν αλλάζουμε και υποστηρίζουμε την παρανομία και έχουμε και αξιώσεις να αλλάξει το κράτος. Ε με τέτοιους πολίτες τέτοιο κράτος θα έχουμε.

Μάλλον δεν έχεις και πολλή επαφή με την αγορά.

Έγραψα ότι δεν με απασχολεί τι θα τα κάνει. Εγώ θα πάρω αυτό που θέλω όσο το πουλάει και τέλος...δεν είπα ότι κάνω το σωστό αλλά είμαι ειλικρινής! :P

Εδώ που είμαι κόβουν όλοι, ακόμα και τα περίπτερα. (Λογικά από φόβο).

Δημοσ.

Εχει τεραστια διαφορα αυτο που λεμε απο το τελευταιο παραδειγμα σου.

Εδω λεμε οτι καποιος ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ τον ΦΠΑ απο τον πελατη,βαζει κανονικα τη χερουκλα του στην τσεπη του και τα παιρνει,και δεν τα δινει πουθενα απολυτως γιατι χωρις παραστατικο δεν αποδεικνυεται οτι πρεπει να τα δωσει. Αυτο ειναι στυγνη ληστεια του πελατη πρωτιστως και επειτα του κρατους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...