georgekz750 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Αν του δωσεις ονομα θα δεις οτι θα αρχισεις να το βλεπεις με μεγαλυτερη συμπαθεια. Δεν πειραζουν ουτε ενοχλουν αυτα,μαλιστα τα θεωρουν καλοτυχια οι παλιοτεροι. Αν σε ενοχλει τοσο και δεν μπορεις να το διωξεις φωναξε καμια απεντομωση. 2
funbreaker Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 εμεις παντως που καθε καλοκαιρι μπαινει απλά αν το δούμε βάζουμε ταπεράκι της φετας ( αυτα τα πλαστικά) και απο κάτω χαρτι και μετα το ακουμπάμε στο μπαλκόνι και φεύγει,βεβαια μια φορα είδα στον τοιχο στο σπιτι και οταν πηγα να φερω το ταπερακι να το μαζεψω ειχε ηδη εξαφανιστει,οποτε δεν ξερω που μπορει να ειναι τωρα Δεν κατάλαβα το κόλπο με το τάπερ τυριού.
Getta Robo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μισώ έντομα και ερπετά. Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν όμορφα τα σαμιαμίδια αλλά δεν με αφορά ούτε θέλω να το διαπραγματευτώ. Χθες λοιπόν είδα ένα μικρό στον τοίχο. Προσπάθησα ανεπιτυχώς να το πάρω με την σκούπα αλλά ξέφυγε και πήγε πίσω από έπιπλα. Φιλοξενώ πλέον δηλαδη μια μίνι σαύρα. Τα ερωτήματα που θέλω να θέσω είναι: Είναι σίγουρα μη επικίνδυνο? Μπορώ κάπως να απαλλαγώ? Αν το ξαναδώ πως το απομακρύνω χωρίς αίματα? Παίζει να γεννήσει εδώ μέσα και να αποκτήσω μεγαλύτερη παρέα? Αρχιζω απο τα βασικα, γιατι δεν πρεπει να μισουμε τα ερπετα: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=24 Δεν εχουμε επικινδυνα ειδη σαυρων στην Ελλαδα. Δεν εχουν ουτε φαρμακι, ουτε δηλητηριο, ουτε ισχυουν οι δοξασιες και οι λαικες ανυποστατες αντιληψεις που ακουγοντε εν ετη 2016.. Ζει μεσα στο σπιτι σου οχι απο ατυχημα, αλλα επειδη βρηκε μια πολυ καλη πηγη τροφης. Τρεφεται με εντομα, και σε μεγαλες μαλιστα ποσοτητες συγκριτικα με το μεγεθος του. Κοινως, βρισκει πολλες κατσαριδες και κουνουπια που ειναι λιχουδιες γιαυτο. Του αρεσει η εκθεση στον ηλιο, θα το δεις κοντα σε πηγη φωτος να λιαζεται. Αν κρινει πως επαρκει η τροφη στο χωρο σου, μπορει να αναπαραχθει. Χρειαζεται και δευτερο φυσικα, οπως και οτι σημαινει πως βρισκει πολλα εντομα για να θελει να συνεχισει να υπαρχει στον ιδιο χωρο. 5
astrosunnefo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Πολύ άνετους σας βρίσκω, βρε παιδιά. Μόνο εγώ "ταραχίζομαι" και μόνο στην ιδέα να χώνεται στο κρεβάτι και να περπατάει πάνω μου; Εδώ μια αράχνη είχα βρει στο κρεβάτι μου (και μπαμπάτσικη μάλιστα) κι είχα φρικάρει. Όχι να είμαι ήσυχη με το να τρέχει μια σαύρα μες στο σπίτι. Θα είχα κλειδωθεί ευθύς αμέσως σε ένα δωμάτιο, φράζοντας με πανιά το κενό τής πόρτας και θα έλεγα να μου φέρνουν φαγητό απ' το παράθυρο μέχρι να το εξαφανίσουν. 2
Getta Robo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μόνο εγώ "ταραχίζομαι" και μόνο στην ιδέα να χώνεται στο κρεβάτι και να περπατάει πάνω μου; Την απαντηση την εδωσε ο κυριος εδω. 1
bluesattack Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Που να ηξερε το καημενο το σαμιαμιδι τι σχεδια εχουν για την παρτη του κατι τεραστια οντα 2
d_gkal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 εμενα παντως επειδη μ αρεσουν τα ερπετά (γενικώς, αν και δεν εχω καποιο) δεν εχω προβλημα με το να βρισκεται στο σπιτι. παλιοτερα ηθελα να πιασω ενα, το εκανα καπως αγαρμπα, επεσε απο το ταβανι σχεδον και παπαλα. μονο που δεν εκλαψα. απο τοτε ουτε που τα πειραζω. οκ, αν φερουν ολο τους το σοι θα ενοχληθω και θα προσπαθησω να τα διωξω
zio10 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Πολύ άνετους σας βρίσκω, βρε παιδιά. Μόνο εγώ "ταραχίζομαι" και μόνο στην ιδέα να χώνεται στο κρεβάτι και να περπατάει πάνω μου; Εδώ μια αράχνη είχα βρει στο κρεβάτι μου (και μπαμπάτσικη μάλιστα) κι είχα φρικάρει. Όχι να είμαι ήσυχη με το να τρέχει μια σαύρα μες στο σπίτι. Θα είχα κλειδωθεί ευθύς αμέσως σε ένα δωμάτιο, φράζοντας με πανιά το κενό τής πόρτας και θα έλεγα να μου φέρνουν φαγητό απ' το παράθυρο μέχρι να το εξαφανίσουν. Εγώ σιχαίνομαι ερπετά, έντομα κλπ περίεργα αλλά παραδόξως αυτά τα μικρά σαυράκια δεν με ενοχλούν! Και τώρα που γράφω τριγυρνάνε εδώ δίπλα! 1
astrosunnefo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Εγώ σιχαίνομαι ερπετά, έντομα κλπ περίεργα αλλά παραδόξως αυτά τα μικρά σαυράκια δεν με ενοχλούν! Και τώρα που γράφω τριγυρνάνε εδώ δίπλα! Φαντάζομαι πως είσαι έξω, ε; Γιατί κι εγώ για έξω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα χαζεύω - καθώς απομακρύνομαι μεν, ευχάριστα και με περιέργεια δε. Το σπίτι μου είναι που ανακηρύσσω άβατον. 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Φαντάζομαι πως είσαι έξω, ε; Γιατί κι εγώ για έξω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα χαζεύω - καθώς απομακρύνομαι μεν, ευχάριστα και με περιέργεια δε. Το σπίτι μου είναι που ανακηρύσσω άβατον. E όχι εντελώς έξω...μπαινοβγαίνουν!
elenit24 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δεν κατάλαβα το κόλπο με το τάπερ τυριού. το καπακώνεις με τάπερ και βάζεις απο κάτω ενα Α4( οπως κανουν στις ταινιες με τα ποτηρια και τις μυγες ) και μετα το γυριζεις βγαζεις το Α4 και φευγει
funbreaker Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Το Α4 το σέρνω ανάμεσα στον τοίχο και το τάπερ ενώ είναι καπακωμένο κι το θήραμα πέφτει μέσα στο ταπερ?
astrosunnefo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 funbreaker, εγώ καταλαβαίνω πως η elenit24 εννοεί ότι εγκλωβίζεις το σαυράκι με το τάπερ και, καθώς το 'χεις εγκλωβισμένο, τοποθετείς την κόλλα Α4 κάτω απ' το τάπερ. .
kate89 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Έχω και εγώ ένα στο σαλόνι,μικρούλι. Τίποτα δεν του έκανα. Γαμάνε, δεν έχω δει καμία κατσαρίδα φέτος. Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!(Πειραιάς)Στη γιαγιά μου στην Πρέβεζα γίνεται χαμός από σαμιαμίδια, ένα μου είχε πέσει στο ντεκολτέ, αλλά μούγκα μην το σκότωνε, και το άφησα ελεύθερο. Το ρεκόρ που είχα δει ήταν 4 σαμιαμίδια ανα δωμάτιο. Γλυκούλια <3Τώρα,δε νομίζω να σου γεννήσει, είναι εξαιρετικά σπάνιο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις