Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετρητά έχω 15.000ε. Στην Αθήνα δεν πιστεύω οτι έχει νόημα μιας και εχει παντου σουβλατζίδικα, καφετέρειες κ.α.

Σκέφτομαι να παω μόνιμα σε κάποιο νησί και να ανοίξω μαγαζί. Σαντουιτσάδικο-σουβλατζίδικο-παγωτατζίδικο-μανάβικο. 

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρέπει να δεις ποιο νησί έχει κίνηση χειμωνα-καλοκαιρι ώστε να μην βασίζεται η είσπραξη σου μόνο στην τουριστική περίοδο και τον υπολοιπο καιρό δεν έχεις έσοδα.

Επείσης πρέπει να έχεις τις βασικές γνώσεις λειτουργίας για ένα μαγαζί.

Τι γινεται,πως γίνεται, και πολλα αλλά.

Δεν είναι έχω τα τάδε χρήματα ανοίγω ένα μαγαζί.

Δημοσ.

Είναι και μικρό το κεφάλαιο που έχεις πάντως...καλό θα είναι να προσανατολιστείς σε κάποια νησιά και αν μπορείς να πας μια βόλτα από κει και τώρα που είναι καλοκαίρι ακόμα κι έχουν κίνηση αλλά και μετά το Νοέμβρη που θα υπάρχουν ενοικιαστήρια, πωλητήρια κλπ.

Στα δημοφιλή νησιά πάντως σαν την Αθήνα είναι, κάθε μέτρο έχει και φαγάδικο, καφέ, παγωτατζίδικο, σουβενίρ :)

Δημοσ.

Τα τουριστικά νησιά πλέον είναι ίσως το τελευταίο που ακόμα έχει μεροκάματο. Ρώτα πρώτα αν υπάρχουν ανοίκιαστα και πόσο πάνε τα ενοίκια.

• Like 2
Δημοσ.

Πρέπει να δεις ποιο νησί έχει κίνηση χειμωνα-καλοκαιρι ώστε να μην βασίζεται η είσπραξη σου μόνο στην τουριστική περίοδο και τον υπολοιπο καιρό δεν έχεις έσοδα.

Επείσης πρέπει να έχεις τις βασικές γνώσεις λειτουργίας για ένα μαγαζί.

Τι γινεται,πως γίνεται, και πολλα αλλά.

Δεν είναι έχω τα τάδε χρήματα ανοίγω ένα μαγαζί.

Χειμώνα - καλοκαίρι ελάχιστα νησιά έχουν κίνηση, μόνο τα μεγάλα και πάλι 4-7 μήνες είναι οι δυνατοί.

Δημοσ.

Χειμώνα - καλοκαίρι ελάχιστα νησιά έχουν κίνηση, μόνο τα μεγάλα και πάλι 4-7 μήνες είναι οι δυνατοί.

Μιας και μένω Κρήτη, μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο Ιούλιος με τον Δεκέμβρη. Ναι, σίγουρα δεν ερημώνει όπως γίνεται σε μικρότερα νησιά, αλλά οι διαφορές είναι τεράστιες.

• Like 1
Δημοσ.

αν,λεω αν,χασεις μονο το κεφαλαιο,μην το πεις ουτε του παπα.....καλυτερα χωσε το χρημα και βγες εκτος ελλαδας,για βολτα ή δουλεια.ποιο πολυ θα αποδοσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Το μέλλον για τέτοιες δουλειές είναι τα πολύ μικρά, ανερχόμενα νησιά, έστω και για σεζόν. Αυτή τη στιγμή οι Δυτικές Κυκλάδες βουλιάζουν από κόσμο, με πρωτοφανείς για τα δεδομενα τους αφίξεις. Το παρακολουθώ γιατί ετοιμάζω κι εγώ δουλειά σε ένα μικρό νησί.

Μια ιδέα που ανοίγει με 5000 χιλιάρικα το πολύ, δοκιμασμένη από τον κολλητό μου τα τελευταία δύο χρόνια, με πλήρη απόσβεση επένδυσης. Χειροποίητο παγωτό φτιαγμένο στο μαγαζί, σε πέρασμα, συν καφέδες/γρανίτες/ροφήματα. Δοκιμασμένο, με κέρδη (ναι κέρδη, όχι τζίρο) αρκετών χιλιάδων σε 60 μέρες σεζόν. Αγοράζεις τη μηχανή και τα ψυγεία, συν τα έξοδα εναρξης, ΟΑΕΕ και διαμόρφωση χώρου. Προσοχή αν εμπλέκεται αρχαιολογία, ως προς την άδεια γιατί μπορεί να μην πάρεις άδεια ποτέ.

• Like 2
Δημοσ.

Το μέλλον για τέτοιες δουλειές είναι τα πολύ μικρά, ανερχόμενα νησιά, έστω και για σεζόν. Αυτή τη στιγμή οι Δυτικές Κυκλάδες βουλιάζουν από κόσμο, με πρωτοφανείς για τα δεδομενα τους αφίξεις. Το παρακολουθώ γιατί ετοιμάζω κι εγώ δουλειά σε ένα μικρό νησί.

Μια ιδέα που ανοίγει με 5000 χιλιάρικα το πολύ, δοκιμασμένη από τον κολλητό μου τα τελευταία δύο χρόνια, με πλήρη απόσβεση επένδυσης. Χειροποίητο παγωτό φτιαγμένο στο μαγαζί, σε πέρασμα, συν καφέδες/γρανίτες/ροφήματα. Δοκιμασμένο, με κέρδη (ναι κέρδη, όχι τζίρο) αρκετών χιλιάδων σε 60 μέρες σεζόν. Αγοράζεις τη μηχανή και τα ψυγεία, συν τα έξοδα εναρξης, ΟΑΕΕ και διαμόρφωση χώρου. Προσοχή αν εμπλέκεται αρχαιολογία, ως προς την άδεια γιατί μπορεί να μην πάρεις άδεια ποτέ.

Τα 5 κάνε 10 μόνο, κατά τα άλλα μαζί σου :)

Δημοσ.

Τα 5 κάνε 10 μόνο, κατά τα άλλα μαζί σου :)

4730 ευρώ αρχική επένδυση, με δύο ενοίκια προκαταβολή, την ημέρα που έκανε εγκαίνια. Τα πάντα αγορασμένα μεταχειρισμένα, εκτός από τη μηχανή.

• Like 2
Δημοσ.

4730 ευρώ αρχική επένδυση, με δύο ενοίκια προκαταβολή, την ημέρα που έκανε εγκαίνια. Τα πάντα αγορασμένα μεταχειρισμένα, εκτός από τη μηχανή.

την μπάλα πόσο την πουλάει; γιατι όταν βλέπω 2 και 3 ευρώ την μπάλα παγωτό μου σηκώνεται η τρίχα 100 δραχμές έκανε παλιά :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...