Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

4730 ευρώ αρχική επένδυση, με δύο ενοίκια προκαταβολή, την ημέρα που έκανε εγκαίνια. Τα πάντα αγορασμένα μεταχειρισμένα, εκτός από τη μηχανή.

Σούπερ τότε, καλή επιτυχία αν το κάνεις! Σκέφτομαι κι εγώ κάτι παρόμοιο να πω την αλήθεια αλλά δεν ξέρω αν θα κάτσει γιατί είναι λίγο δύσκολο το νησί...

την μπάλα πόσο την πουλάει; γιατι όταν βλέπω 2 ευρώ την μπάλα παγωτό μου σηκώνεται η τρίχα 100 δραχμές έκανε παλιά :P

Πιστεύω 1.20 - 1.50 αλλά και το 2€ δεν είναι παράλογο αν μιλάμε για καλό παγωτό και σε νησί!

Δημοσ.

Στην Ρόδο το χωνάκι 1.30 το δίνουν. Πάντως και εγω που έχω γνωστούς δουλεύουν 5 μήνες τον χρόνο.

Και εγω για  μαγαζί με παγωτά, γρανίτες , κρέπες σκέφτομαι. Φυσικα πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο. Το θέμα είναι σε ποιο νησί. Μου φαίνεται θα τα γυρίσω όλα τον Αύγουστο  :-D . Απο μια μέρα στο κάθε νησί

Δημοσ.

Λοιπόν, το παγωτό το πουλάει με το κυπελάκι ή χωνάκι. Δεν βάζει μπάλες, αλλά γενναίες δόσεις με σπάτουλα. Είναι πολύ περισσότερο παγωτό, σε σχέση πχ με Δοδώνη, το οποίο θεωρώ πανάκριβο, ενώ είναι "σπιτικό". Τα παγωτά, 20 διαφορετικές γεύσεις με μια να είναι σε προσφορά κάθε μέρα (2 ευρώ το κυπελάκι), τα φτιάχνει μπροστά στους πελάτες. Η μηχανή δηλαδή δουλεύει και ετοιμάζει τα επόμενα. Περιττό να πω ότι γίνεται χαμός και ουρά από τους τουρίστες, αλλά και από τους ντόπιους, οι οποίοι βέβαια το χειμώνα δεν είναι πάνω από 500. Το χειμώνα δουλεύει με καφέδες στο χέρι κυρίως (1.5 ευρώ ο illy, δική του εισαγωγή από Ιταλία στο μισό κόστος) αλλά και με τούρτες γενεθλίων, ως μονοπώλιο στο νησάκι. Δηλαδή μένει και το χειμώνα εκεί και ακόμα και τότε, δεν έχει ζημία, αλλά κέρδος, προσθέτοντας στο peak του κέρδους του από την καλοκαιρινή σεζόν. Εδώ ήταν πωλητής σε μαγαζί και απολύθηκε. Το μόνο του θέμα είναι το σχολείο για τα παιδιά του, καθώς σε τόσο μικρά μέρη συχνά υπάρχει ένας ή δύο δάσκαλοι για όλες τις τάξεις ταυτόχρονα, το οποίο για μένα είναι καταστροφή για τα παιδιά. Βέβαια αυτά είναι ακόμα μωρά. Ο άνθρωπος έφυγε και σώθηκε. Αλλά μικρό νησί το χειμώνα, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο, ειδικά αν συμβεί κάτι.

Μην με ρωτήσετε νησί, γιατί δεν θα πω.

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

Στην Ρόδο το χωνάκι 1.30 το δίνουν.

Με τι παγωτό όμως? "Μηχανής" που είναι σαν κρέμα/σαντιγί ή με παγωτό τύπου 1 λίτρο = 500γρ (πιο αραιό πεθαίνεις)?

Όπως καταλαβαίνεις και τα 2 αυτά είναι gtpk...

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ρόδο το χωνάκι 1.30 το δίνουν. Πάντως και εγω που έχω γνωστούς δουλεύουν 5 μήνες τον χρόνο.

Και εγω για  μαγαζί με παγωτά, γρανίτες , κρέπες σκέφτομαι. Φυσικα πρέπει να είναι σε κεντρικό σημείο. Το θέμα είναι σε ποιο νησί. Μου φαίνεται θα τα γυρίσω όλα τον Αύγουστο  :-D . Απο μια μέρα στο κάθε νησί

Και μετά ξαναγράψε πόσο είναι το budget σου! :D

• Like 4
Δημοσ.

Σούπερ τότε, καλή επιτυχία αν το κάνεις! Σκέφτομαι κι εγώ κάτι παρόμοιο να πω την αλήθεια αλλά δεν ξέρω αν θα κάτσει γιατί είναι λίγο δύσκολο το νησί...

Πιστεύω 1.20 - 1.50 αλλά και το 2€ δεν είναι παράλογο αν μιλάμε για καλό παγωτό και σε νησί!

Όχι μόνο θα το κάνω, αλλά θα το κάνω και με επιδότηση, η οποία υπάρχει κανονικά για μικρά μέρη και γυναίκες επιχειρηματίες, απ' ότι έμαθα σήμερα. Αρκεί να ψαχτεί κανείς σωστά.

Επίσης καλή φάση είναι η μίσθωση παραλιών σε ανερχόμενα νησιά για καντίνα-ξαπλώστρες. Πάλι έχω φίλο που μισθώνει από το Δήμο πολύ μικρού νησιού την καλύτερη παραλία (μέρος της) και έχει χεστεί στο χρήμα. Στην κυριολεξία. Το κόστος μίσθωσης είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το κέρδος και σ' αυτή την περίπτωση, αρκεί να μη μιλάμε για δημοφιλή νησιά.

Το ξέρετε ότι στα πολύ μικρά νησιά, μπορεί κάποιος να πάρει 60% επιδότηση για να φτιάξει ενοικιαζόμενα και μάλιστα το δάνειο ως αρχικό κεφάλαιο εγκρίνεται εύκολα ακόμα και σήμερα; Για μένα αυτό είναι η πιο προσοδοφόρα λύση για κάποιον που ψάχνεται για κάτι σίγουρο. Έστω και με 5 δωμάτια. Γιατί στα μικρά νησιά, υπάρχει ελάχιστη διαθεσιμότητα σε σχέση με την αυξανόμενη ζήτηση, κυρίως από ξένους τουρίστες.

• Like 2
Δημοσ.

Όχι μόνο θα το κάνω, αλλά θα το κάνω και με επιδότηση, η οποία υπάρχει κανονικά για μικρά μέρη και γυναίκες επιχειρηματίες, απ' ότι έμαθα σήμερα. Αρκεί να ψαχτεί κανείς σωστά.

Α γιαυτό αδιαφορούσες σχετικά με τις προτάσεις μου να χουφτώσεις την σπιτονοικοκυρά σου που σε κλέβει :P

Είπαμε, τουρισμός, ναυτιλία, γεωργία, κτηνοτροφία. :)

:P

• Like 1
Δημοσ.

Α γιαυτό αδιαφορούσες σχετικά με τις προτάσεις μου να χουφτώσεις την σπιτονοικοκυρά σου που σε κλέβει :P

Δεν ξέρω αν είναι εμπρός πίσω αλλά είναι πρακτικό! :P

Και σε δύσκολες περιόδους χρειάζονται πρακτικές λύσεις!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι εμπρός πίσω αλλά είναι πρακτικό! :P

Και σε δύσκολες περιόδους χρειάζονται πρακτικές λύσεις!

εγώ θυμάμαι κάτι ασπρόμαυρες ταινίες του 60 που είχαν για σενάριο ακόμη πιο παλιές εποχές απο τότε και καλά για το πως να φέρουν τους λιγούρηδες τουρίστες στα νησιά να δει προκοπή ο τόπος 

όσο για την κτηνοτροφία και την γεωργία όταν μιλάμε για μικρές ατομικές προσπάθειες και αυτό πίσω μας πάει στην εποχή λίγο μετά τα τσιφλίκια. 

Δεν είμαι βέβαια απόλυτος στο να μην κάνει κανείς  τιποτα τέτοιο... αλλα είμαι εντελώς αντίθετος στο να προωθείται σαν νόρμα αυτή η πολιτική και σαν λύση για τον λαό ευρύτερα. 

• Like 2
Δημοσ.

εγώ θυμάμαι κάτι ασπρόμαυρες ταινίες του 60 που είχαν για σενάριο ακόμη πιο παλιές εποχές απο τότε και καλά για το πως να φέρουν τους λιγούρηδες τουρίστες στα νησιά να δει προκοπή ο τόπος 

όσο για την κτηνοτροφία και την γεωργία όταν μιλάμε για μικρές ατομικές προσπάθειες και αυτό πίσω μας πάει στην εποχή λίγο μετά τα τσιφλίκια. 

Δεν είμαι βέβαια απόλυτος στο να μην κάνει κανείς  τιποτα τέτοιο... αλλα είμαι εντελώς αντίθετος στο να προωθείται σαν νόρμα αυτή η πολιτική και σαν λύση για τον λαό ευρύτερα. 

Προτιμώ να βλέπω τέτοιες προσπάθειες παρά να πηγαίνουμε να κάνουμε το χαμάλη στο εξωτερικό ή να καθόμαστε στις καφετέριες και να κλαιγόμαστε με τα λεφτά - σύνταξη της οικογένειας...

• Like 4
Δημοσ.

Έτσι με φωνάζουν οι φίλοι μου, λόγω των ιδεών μου και του ότι ντύνομαι παρόμοια, πλην του καπέλου :P

Σιγά μη χουφτώσω τη διαχειρίστρια (εννοείς). Αυτή πρέπει να είναι παγάκι. Άσε που δεν αντέχω τον πόνο από τα Pyrex που θα μου κοπανήσει στο κεφάλι η γυναίκα μου. Δεν μπορώ να συνηθίσω το ξύλο με τίποτα. :P Τάξις και ηθική!

• Like 4
Δημοσ.

Τουρισμός και άγιος ο Θεός!

έτσι να το πιάσουμε γερά και να γίνουμε σαν όλες τις άλλες φτωχές χώρες πουστηρίζονται στον τουρισμό

pattayanightlife_resized.jpg

Thailand_s_red_light_district_are_popula

Αυτές θα ειναι οι κόρες ή οι εγγονές μας (ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα μπει το νέο μνημόνιο) και οι φίλες τους !! τι υπερίφανους που θα μας κάνουν! :)

day7.jpg

είχε πολλούς τουρίστες σήμερα κόρη μου; μπράβο μπράβο φέρε το κομμάτι ψωμί που έβγαλες να το φυλάξω για αύριο δεν το χρειάζεσαι σήμερα έφαγες αρκετή πρωτεΐνη... 

Οι μισοί Έλληνες θα είναι έτσι "τρούμπαstyle ήρθε ο στόλος" και οι άλλοι μισοί 

Yuanyang_hani_farmer.jpg

10167476986_81ee1dfc9b_b.jpg

Εμπρός ΠΙΣΩ!!!!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...