Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Απορία: πώς βγαίνει το κόστος έναρξης της επιχείρησης μόνο στα 5 χιλιάρικα, όταν οι εισφορές του ΟΑΕΕ είναι κοντά στα 4 χιλιάρικα το χρόνο; Όταν ανοίγεις μαγαζί σου ζητάνε να προπληρώσεις τις εισφορές ενός χρόνου;
nomikarios Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Όταν ανοίγεις μαγαζί σου ζητάνε να προπληρώσεις τις εισφορές ενός χρόνου; Όχι, κάθε δίμηνο απ' όσο ξέρω, αλλά δεν έχει λογική να υπολογίσεις τα έξοδα και τα έσοδα σε ετήσια βάση; Πότε θα υπάρξει χρόνος να γίνει η απόσβεση; Δεν συμπεριέλαβα και τον φόρο 26%+προκαταβολή... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Μάλλον κάτι σου διαφεύγει. Έστω ότι υπολογίζεις τα έξοδα σε ετήσια βάση, για το πρώτο έτος. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι σε αυτό το πρώτο έτος το μαγαζί θα δουλεύει, ergo θα έχει έσοδα, ergo θα μπορεί να πληρώνει τα έξοδά του. Πιστεύεις ότι 5k είναι όλα τα λεφτα που θα έχει να διαχειριστεί για ένα ολόκληρο έτος;
nomikarios Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Μάλλον κάτι σου διαφεύγει. Έστω ότι υπολογίζεις τα έξοδα σε ετήσια βάση, για το πρώτο έτος. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι σε αυτό το πρώτο έτος το μαγαζί θα δουλεύει, ergo θα έχει έσοδα, ergo θα μπορεί να πληρώνει τα έξοδά του. Πιστεύεις ότι 5k είναι όλα τα λεφτα που θα έχει να διαχειριστεί για ένα ολόκληρο έτος; Δεν κάνω κάποια δικιά μου υπόθεση. Απλώς αναφέρθηκα στο κόστος της επένδυσης, για το οποίο έκανα προβολή στα αναγκαία και αδιαπραγμάτευτα έξοδα του πρώτου χρόνου. Για αυτό το κόστος, είπε αρχικά ο BritGreek ότι είναι 5000 ευρώ, και εγώ είπα ότι μάλλον δεν συμπεριλαμβάνει κάποιες σοβαρές κατηγορίες εξόδων ή αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι την ημέρα που αρχίζει η λειτουργία της επιχείρησης. Φυσικά, τα έσοδα μπορούν να είναι πολλαπλάσια από τα παραπάνω έξοδα. Δεν αμφιβάλλω ότι η επιχείρηση αυτή μπορεί να "διαχειρίζεται" δεκάδες χιλιάρικα για ένα ολόκληρο έτος. Άλλο αυτό το θέμα. Στο κόστος για το οποίο αναλαμβάνεται το ρίσκο αναφέρθηκα εγώ.
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 εγω παντως βρισκω πολύ περιπλοκη τη διαδικασια εναρξης επιχείρησης δηλαδή δε θα επρεπε να είναι τοσο περιπλοκο και ακριβο το να θελω να κατασκευάζω οτιδήποτε-ειδικα αν δε μιλαμε για βρωσιμο προιον που οκ παιζει θεμα υγειας κλπ-και να το πουλαω. δηλαδή εδώ ένα eshop να ανοίξεις πρεπει να εχεις κεφαλαιο.φουλ μπουρδα κρατικος μηχανισμος. αντι να προωθηθεί η αυταπασχοληση και να μπορει ο καθενας να παρασκευαζει και να εμπορευεται τα πραγματα του. θα ψαχτω κι άλλο για etsy νομιζω. 1
Lanike71 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Αυτή την στιγμή οι επιλογές μου ειναι δυο. Μαγαζί σε νησί ή να παω στο εξωτερικό. Όμως προτιμώ να δοκιμάσω την τύχη μου στην Ελλάδα πρώτα. Είμαι σε κρίσιμη ηλικία(31 ετών) απο την άποψη οτι έχω όρεξη να δουλεύω όλη μέρα ,αλλά οχι για πολλά χρόνια ακόμα. Θα πρέπει να βρω τον δρόμο μου. Θα μπορούσα να σου πω πολλά για να σε αποθαρρύνω από το να μείνεις, αλλά είσαι σε ηλικία που μπορείς να σκεφτείς νομίζω. Μην ξεχνάς μόνο ότι δεν είμαστε μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Το να βγάζεις τώρα μεροκάματο, δε σημαίνει ότι θα βγάζεις και του χρόνου. Πόσο μάλλον μέχρι να βγεις στη σύνταξη (στην ποιάαααα; ). 2
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δεν κάνω κάποια δικιά μου υπόθεση. Απλώς αναφέρθηκα στο κόστος της επένδυσης, για το οποίο έκανα προβολή στα αναγκαία και αδιαπραγμάτευτα έξοδα του πρώτου χρόνου. Δεν ισχύει η προβολή που έκανες.
Delos1994 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Έχω ένα κτίριο στην καλντέρα στην Σαντορίνη κ θέλω να ανοίξω μαγαζί Μ δεν ξέρω τι μαγαζί ν ανοίξω...καμία ιδέα?
Zerg13 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 31/7/2016 στις 11:56 ΠΜ, bedazzled είπε Όταν ο Έλληνας πήδαγε τις κόρες/εγγονές άλλων από το ανατολικό μπλοκ στα 90s που η Ελλάδα θεωρούνταν η Ελβετία των Βαλκανίων, τότε ήταν καλά δηλαδή; Όπως μας συμφέρει; Ξέρεις τι λένε... θα γυρίσει ο τροχός, θα γ*****ι κι ο φτωχός. Η αλαζονεία οδηγεί στην ύβρη και η ύβρη στην νέμεση. Ας προσέχαμε. Μνημόνιο forevah. ΥΓ: Faeton = Mr_Proper ? Τι γίνεται εδώ μέσα... Τωρα θα μας γαμανε τις εγγονες οι Ρωσοι δηλαδη; εσυ το εγραψες οχι εγω. Το γραφεις λες και το απολαμβανεις στο θεμα. Με τα 15.000 κανα τηροπιταδικο ανοιξε. Αυτα στο δρομο. Μπουγατσα κτλ. Ή καφε on the go χωρις καρεκλες. 19 λεπτά πριν, Delos1994 είπε Έχω ένα κτίριο στην καλντέρα στην Σαντορίνη κ θέλω να ανοίξω μαγαζί Μ δεν ξέρω τι μαγαζί ν ανοίξω...καμία ιδέα? Airbnb μεχρι να σκεφτεις κατι, αν ποτε βρεις κατι Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2018 από Zerg13
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Βάρκες,σκάφη και λαγουδερες για ενοικίαση.Το είδα στα Σύβοτα το καλοκαίρι,ο τύπος έβγαζε σε ενα 3μηνο πανω από 20 χιλιάρικα καθαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις