Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα usb stick 16 gb και επειδή μου αναγνώριζε μόνο το 56 mb κατέβασα ένα προγράμμα και αφού έκανα την δουλειά μου (και αναγνώρισε και τα 16 gb)βλέπω ότι το δεύτερο partition που εχω το σκληρό δεν το αναγνωρίζει .στξν διαχείριση δίσκων το βλέπει .στο προγράμμα που κατέβασα το βλέπει και δείχνει ποσά mb εχω χρησιμοποιήσει .λεω ας κάνω μια επανεκκίνηση αλλά την πάτησα .μου βγάζει an operating system wasn't found.και πάω καρφί για format .μετα τι κάνω ;;θα τον αναγνωρίσει το δεύτερο παρτισιον χωρίς πρόβλημα η πρέπει να κάνω κάτι άλλο.εχω όλες τις φόρο των παιδιών

Δημοσ.

...τα παραμαγείρεψες φίλε μάγειρα, και βγάζουν λίγο δύσκολα νόημα, αυτά που λες.

Καλό θα ήταν να τα ξαναγράψεις λίγο πιο "ψύχραιμα", για να μπορέσουμε τυχόν να βοηθήσουμε (= είναι αποτρεπτικό για τους τυχόν παρόντες εθελοντές να ασχοληθούν με ένα θέμα του οποίου το ποστάρισμα έχει γίνει "μπερδεμένα"). Άλλωστε, ΑΝ υπάρχουν ακόμη ως εγγραφές, οι φωτό σου "δεν πάνε πουθενά" (και θα δούμε αν και πώς ανακτώνται).

Φρόντισε όμως να μη τυχόν χειροτερέψεις τα πράγματα, με άλλες κινήσεις (όπως εκείνο το φορμάτ που είπες και εμένα τουλάχιστον με μπερδεύει).

Όπως και φρόντισε, από εδώ και πέρα, όταν πρόκειται για "σημντικά" έστω αρχεία, να παίρνεις ΠΑΝΤΑ και, κυρίως ΕΓΚΑΙΡΑ (=άμεσα), αντίγραφά τους. Διότι μετά από παθήματα, τουλάχιστον να μαθαίνουμε από αυτά.

Ξεκίνα με το να διευκρινήσεις αν οι φωτό που σε νοιάζουν είναι στο "2ο partition του βασικού σου σκληρού", το οποίο απλά, πλέον, "δεν φαίνεται" (από το λειτουργικό), αλλά στην διαχείριση δίσκων υπάρχει ως μη διαμορφωμένος χώρος.

(....έτσι μάλλον είναι και δεν έχει σχέση ούτε το stick ούτε το format που έκανες στο partition C, αλλά για επιβεβαίωσε.)

(...ενημερωτικά δε, σε αυτήν την περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις χάσει ούτε μισο αρχείο και θα μπορέσεις σε χρόνο ντε-τε να ανακτήσεις το χαμένο διαμέρισμα με χρήση του -δωρεάν μάλιστα- προγράμματος Test Disk που είναι το πιο κλασσικό για τις ανακτήσεις χαμένων διαμερισμάτων)

Δημοσ.

Συγγνώμη για την αναστάτωση

Ας τα πάρουμε απο την αρχή

Εδώ και καιρό έλεγα να πάρω ένα εξωτερικό σκληρό και να εχω ένα αντίγραφο όλες τις φότο αλλά δεν περίσσευαν τα λεφτά αλλά την Δευτέρα θα πάω να πάρω

Λοιπόν εχω ένα λαπτοπ που έχει 1 τέρα σκληρό και το εχω χωρίσει σε δυο παρτισιον το c και το d .στο c εχω το λειτουργικό και τα προγράμματα και στο d φότο βίντεο κτλπ.χρονια τώρα έκανα φορματ το c και όλα ήταν μια χαρά.σημερα έβαλα το sub 16 gb αλλά δεν τα αναγνώριζε αλλά τα gb και αφού κατέβασα ένα προγραμματικι η δουλειά μου έγινε .μετα είδα ότι ο σκληρός d δεν υπήρχε όταν άνοιγα το εικονίδιο ο υπολογιστής μου .υπηρχε όμως στην διαχείριση δίσκων και στο προγράμμα που κατέβασα .στο προγράμμα μου έλεγε και ποσά gb ειναι ελεύθερα και τα λοιπά .λεω ας κάνω μια επανεκκίνηση όταν την έκανα μου έβγαλε an operating system not found και ούτε μπορώ να μπω σε ασφαλή λειτουργία .νομιζω σε αυτή την περίπτωση μόνο φορματ μπορώ να κάνω

Δημοσ.

...καλύτερα τώρα (αν και από τη μέση του μηνύματος πάλι τα "ανακάτεψες"/τα πόσταρες βιαστικά).

Πχ το ότι μιλάμε για λάπτοπ, έχει κι αυτό το νόημά του να το ξέρουμε. Όπως και καλό είναι να λες τα ονόματα των προγραμμάτων που χρησιμοποίησες.

[Προκαταβολικά εν τω μεταξύ να σου τονίσω ότι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για εξωτερικό δίσκο, είναι να "φτιάξεις τον δικό σου", παίρνοντας ξεχωριστά σκληρό και ξεχωριστή θήκη (σε συμφέρει περισσότερο σχετικά με την εγγύηση αντικατάστασης, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα που δίνουν συν σε αυτή την επιλογή). Εκτός και αν  τα λεφτά που σε παίρνει να διαθέσεις είναι πραγματικά τσίμα-τσίμα, οπότε πας σε "φιξ" εξωτερικό που θα σου βγει λίγο πιο φθηνός, και κάτι τέτοιο ΛΕΕΙ - με την πρϋπόθεση ότι θα τον έχεις αποκλειστικά για να διατηρείς αντίγραφα. Αν θες να πούμε περισσότερα για το ζήτημα, για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την "ιδανική" για εσένα και τις ανάγκες σου αγορά, πες.]

Όσο για το φορμάτ, θα μπορούσες να το αποφύγεις, βάζοντας το δισκάκι του λειτουργικού και κάνοντας "επιδιόρθωση" (βασικά χάθηκε ο boot sector, που ίσως και να ήταν εγκατεστημένος στο D - πράγμα που μάλλον έγινε από τη χρήση αυτού του....."μυστήριου" προγράμματος που λες ότι έτρεξες για το φλασάκι, και ΜΑΛΛΟΝ έκανες κάποιο λάθος στη χρήση του...).

Τεσπα, η ουσία είναι ότι τώρα έχεις λειτουργικό (Windows να φανταστώ; Και αν ναι, ποιά έκδοση; ), και απλά δεν υπάρχει "partition D"  στο "Ο Υπολογιστής Μου" (αλλά φαίνεται ως τί; "Αδιαμόρφωτος χώρος" στην Διαχείριση Δίσκων; ).

Και η 1η κίνηση για να κάνεις, είναι προσπάθεια επαναφοράς του χαμένου διαμερίσματος με χρήση του TD που είπα πριν.

Για οδηγό χρήσης του, δες εδώ ( μόνο που δεν υπάρχουν -νομίζω- πια οι φωτό που είχε ανεβάσει κάποτε ο ΤheELF που τον συνέταξε).

....μόνο μην ξανακάνεις καμμιά διαμόρφωση (του "τέως D" - πλεόν "αδιαμόρφωτου χώρου"). Διότι και να μην πιάσει η ανάκτηση του partition, υπάρχει η επιλογή για ανάκτηση raw αρχείων (2η σαν επιλογή, καθ' ότι πιο μπελαλίδικη και προϋποθέτει ύπαρξη εξωτερικού δίσκου που ΘΑ πάρεις....)

Ο σκληρός εν τω μεταξύ, του λαπ, τί χωρητικότητας είναι; Και πόσα από τα GB του ήταν "γεμάτα" (με αρχεία);

(Και εννοώ κυρίως τη χωρητικότητα του D )

Δημοσ.

Είχα Windows 10 το δίσκο d το έβρισκε σαν αδιαμόρφωτο χώρο .εκανα επανεκκίνηση και μετα δεν φόρτωνε τα Windows .εβαλα το usb flas που εχω τα Windows για να τα ξαναπεράσω όταν έφτασα στην επιλογή που βάζεις σε πιο παρτισιον θέλεις να κανείς φορματ και εγκατάσταση μου έβγαζε μονο το c πάτησα πάνω στο c έκανα διαμόρφωση και στο καπάκι βγάζει error code 0x0000005 και έχει εδώ και δυο ώρες και δεν μπορώ να κάνω τίποτα όλο αυτό το μυνημα βγαζει

Κατάφερα και έκανα φορματ μπήκε Windows αλλά όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου έχει μονο το ένα παρτισιον το c .στην διαχείριση δίσκων βγάζει και τον άλλο 800 gb όπως τον είχα δεν γράφει d όπως έγραφε και όπως γράφει για τον άλλο δίσκο c αλλά γράφει νέος τόμος και κατάσταση γράφει σε καλή κατάσταση (σύστημα ,ενεργό κτλπ)

Αδερφέ διάβασα για το test disk και φοβάμαι να κάνω κάτι

Το μονο καλό που είδα όταν πήγα να κάνω φορματ ήταν ότι μου έβγαζε και τα δυο τα παρτισιον όπως πάντα και το δεύτερο που μας ενδιαφέρει και έχει τις φότο έλεγε Ότι απο τα 800 gb ελεύθερα ειναι τα 500 και ότι τα 300 χρησιμοποιούνται μάλλον δεν σβήστηκε κάτι αρκεί τώρα να τον αναγνωρισει

Δημοσ.

...σόρι εν τω μεταξύ που ρώτησα για τη χωρητικότητα, το είχες γράψει ήδη (αλλά είπαμε, έτσι όπως γράφεις, ΔΕΝ βοηθάς.....).

Εν τω μεταξύ, με τα (συνεχόμενα......; ) φορμάτ ενδέχεται (αφού έχει μείνει το πρώην D ως αδιαμόρφωτος χώρος) να κάνεις ζημιά (στα αρχεία που θες). Να ξέρεις.

Όσο για το TD, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι (δεν ξέρω τί εννοείς με το "φοβάμαι" : διάβασες κάτι για αυτό; Φοβάσαι ενστικτωδώς; ) : το ΜΟΝΟ που μπορεί να σου κάνει, είναι καλό και όχι ζημιά. Απλά στη χειρότερη δεν θα καταφέρει να βρει αντίγραφο (των πληροφοριών σχετικά με τη δομή) του parrtition και δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα.

Αλλιώς η επόμενή σου επιλογή είναι η κατ' ευθείαν ανάκτηση αρχείων με σχετικό πρόγραμμα (είναι ένα θέμα το ότι έχεις 10άρια όμως, έχω μείνει πίσω εγώ και δεν ξέρω αν και ποιά προγράμματα τρέχουν σε αυτά). Κανονικά πχ θα σου πρότεινα το Active File Recovery αλλά δεν ξέρω καν αν θα βρεις (σπασμένη) έκδοση για 10άρια. Εναλλακτικές είναι τα λοιπά γνωστά (αν βρεις), όπως Easy Recovey Pro, Get Data Back, File Scavenger, EaseUS...

Καλό επίσης θα ήταν να βγάλεις τον δίσκο και να τον συνδέσεις σε σταθερό πισί και ό,τι δοκιμάσεις (TD, AFR / whatever), να το δοκιμάσεις εκεί. ΑΝ βέβαια υπάρχει η δυνατότητα (σε πισί φίλου ας πούμε).

SATA είναι άλλωστε και συνδέεται όπως και κάθε 3.5άρης εσωτερικός.

Δημοσ.

Για να το βγάλω ειναι λίγο δύσκολο

Στην διαχείριση δίσκων οταν κάνω δεξί κλικ μου βγάζει αυτές τις επιλογές 1)αλλαγή του γράμματος ηβτης διαδρομής της μονάδας δίσκου 2)συρρίκνωση δίσκου 3)ιδιότητες 4)βοηθεια

Το μονο καλό που είδα όταν πήγα να κάνω φορματ ήταν ότι μου έβγαζε και τα δυο τα παρτισιον όπως πάντα και το δεύτερο που μας ενδιαφέρει και έχει τις φότο έλεγε Ότι απο τα 800 gb ελεύθερα ειναι τα 500 και ότι τα 300 χρησιμοποιούνται μάλλον δεν σβήστηκε κάτι αρκεί τώρα να τον αναγνωρισει (δεν ξέρω αν το είδες αυτό που έγραψα επειδή το έγραψα πριν λίγο )φοβάμαι μην χάσω τις φότο μήπως κάνω κατακάθια καμία διαμόρφωση

Δεν γράφει αδιαμόρφωτος χωρος

Αδερφέ το εκανα

Πάτησα δεξί κλικ και πάτησα αλλαγή του γράμματος και έβαλα το d όπως ήταν παλιά και το βρήκε με όλα τα αρχεία σε ευχαριστώ παρά πολυ και συγνώμη που σε κράτησα μέχρι αργά ξύπνιο .σε ευχαριστώ και πάλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...