Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω το θεμα με αφορμη το περιστατικο που εγινε με το σκυλι που πεταξε καποιος απο τον τριτο οροφο. Δυστυχως με οσα εχω δει με αφηνει τελειως ασυγκινητο και εξηγουμαι. Εκατομμυρια ζωα σφαγιαζονται καθημερινα υπο απανθρωπες συνθηκες χωρις να μας καιγεται καρφι. Οταν δουμε καποιο "οικοσιτο" ζωακι να πληγωνεται τρελαινομαστε.

Καλεστε την αστυνομια φωναζαν στο βιντεο. Θα σε γ@μ.. του ελεγε ο αλλος κτλ.. Μετα το σκηνικο να φανταστω οτι θα πηγαν να τσιμπησουν νοστιμοτατο burger απο ζωακια φαρμας, ή σπιτι για σαλαμακι υφαντης που ειναι τοσο χαριτωμενο ή για καμια χοιρινη γαλακτος, απο ενα χαριτωμενο ζωακι κατι μηνων..

Παρομοια κατασταση και με τις φιλοζωϊκες, που ( τουλαχιστον στην Ελλαδα ) θεωρουν ζωα μονο τους σκυλους και τις γατες.

Ποση υποκρισια και γελειοτητα πια σε αυτον το κοσμο;

Πραγματικα εχω φτασει σε ενα σημειο να ακουω για γατες και σκυλους να πεθαινουν και να μη ταραζομαι τοσο οσο οι υπολοιποι. Σκεφτομαι οτι αυτα τα οικοσιτα στο μεγαλυτερο ποσοστο τους εχουν μια φυσιολογικη ζωη, μερικα απο αυτα καλυτερη και απο φτωχων ανθρωπων.. Βεβαια οταν ειδα τα βιντεο στο φεστιβαλ σκυλου στο Γιουλιν της Κινας, προφανως και σφιχτηκε το στομαχι μου..

Ποια ειναι η αποψη σας;

• Like 2
Δημοσ.

Άλλο η βία προς τα ζώα, άλλο η κρεατοφαγία. 

Αν κάποιος που μας προμηθεύει με κρέας τα βασανίζει πες μου ποιος είναι να μην ξαναψωνίσω από αυτόν. 

Αν σε ενοχλεί που οι άνθρωποι τρώνε κρέας, αυτό είναι δικό σου θέμα. 

• Like 7
Δημοσ.

Το να σκοτώνεις ένα ζώο για φαγητό δεν έχει καμία σχέση με το να το βασανίζεις. Αντίστοιχα, και στο ανθρώπινο είδος: είναι το ίδιο σε έναν πόλεμο π.χ. το να σκοτώσεις τον αντίπαλο στρατιώτη, με το να τον αιχμαλωτίσεις και να τον βασανίζεις;

Εφόσον έχεις τέτοιου τύπου ευαισθησίες, μπορείς να γίνεις vegan, αλλά κράτα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

• Like 2
Δημοσ.

Η απορια σου ποια ειναι δεν καταλαβα.

Για να αντιστραφει το ερωτημα τρεφεις τα ιδια συναισθηματα για καποιον που πνιγει μια κοτα ή κατσικα για να την φαει με καποιον που τη βασανιζει, κλωτσαει, χαρακωνει, σπαει ποδια για πλακα επειδη πληττει και μετα να την αφησει σακατεμενη μεχρι τελικα να ξεψυχησει;

Εαν το ερωτημα ειναι γιατι μας ενοχλει να τρων καποιοι τα σκυλια ή τα κουνελια ενω τα προβατα ή γουρουνια, απαντηση ικανοποιητικη δεν εχω. Μαλλον θεμα τοπικης κουλτούρας κ συνήθειας

Δημοσ.

Άλλο η βία προς τα ζώα, άλλο η κρεατοφαγία. 

Αν κάποιος που μας προμηθεύει με κρέας τα βασανίζει πες μου ποιος είναι να μην ξαναψωνίσω από αυτόν. 

Αν σε ενοχλεί που οι άνθρωποι τρώνε κρέας, αυτό είναι δικό σου θέμα. 

Τωρα κανεις πλακα, ετσι; Πιστευεις οτι ολα πεθαινουν χαρουμενα δλδ; Ακομα και αυτα που ειναι 5 μηνων; Δε μιλας σοβαρα; Και οτι πεθαινουν απλα με μια ενεση; Χωρις καθολου βασανισμο και πονο; Περιπου 4 δις την εβδομαδα ( μαζι με πτηνα και ψαρια ) πεθαινουν ολα με ομορφο τροπο; Μη μπερδευεις το κατσικι του παππου απο το χωριο με αυτα των εργοστασιων.

Εδω ενα αλλο βιντεο, που δειχνει πραγματικα ποσο βαρβαρος μπορει να γινει ο ανθρωπος. Πραγματικα χωρις σχολια..

Εαν το ερωτημα ειναι γιατι μας ενοχλει να τρων καποιοι τα σκυλια ή τα κουνελια ενω τα προβατα ή γουρουνια, απαντηση ικανοποιητικη δεν εχω. Μαλλον θεμα τοπικης κουλτούρας κ συνήθειας

Αυτο ακριβως ρωταω. Και μαλλον ειναι ετσι οπως τα λες.. Απλα το πραγμα κοντευει να ξεφυγει. Ρωτηστε τους παππουδες σας καθε ποτε ετρωγαν κρεας. Εαν ετρωγαν πιτογυρα καθε ημερα.. Αναρωτηθειτε μετα σε τι συχνοτητα ετρωγαν κρεας οι ακομα πιο παλαιες γενιες, ακομα και 1000,2000 χρονια πιο πριν. Μετα δειτε τι τρωμε σημερα. Καθε ημερα κρεας αμφιβολου ποιοτητας.

Δημοσ.

όποιος θανατώνει ζώα που προορίζονται για κατανάλωση βασανιστικά δεν ξέρει να θανατώνει 
το στρες πριν τον θάνατο χαλάει την γεύση (google it) 
case closed 

• Like 6
Δημοσ.

όποιος θανατώνει ζώα που προορίζονται για κατανάλωση βασανιστικά δεν ξέρει να θανατώνει 

το στρες πριν τον θάνατο χαλάει την γεύση (google it) 

case closed 

Βέβαια εδώ που τα λέμε, στη βιομηχανία είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένα τα ζώα πριν σφαχτούν. Δεν είναι σα το χωριό του παππού. Γι αυτό όλα τα κρέατα του super market έχουν ταγγίσει. :P

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Θα άλλαζα θέση άλογο με κουνέλι βέβαια, το οποίο θα έμπαινε στο regular day...

h9tbwcH.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Θα άλλαζα θέση άλογο με κουνέλι βέβαια...

Χωρίς να 'χω δοκιμάσει, και το άλογο γαμάει απ' ότι λένε. 

Βέβαια είχα φάει και κάτι κεφτεδάκια απ'το ΙΚΕΑ στη σωστή εποχή, μπορεί και να 'χω δοκιμάσει τελικά και να μη το ξέρω...

• Like 2
Δημοσ.

Απλα το πραγμα κοντευει να ξεφυγει.

Ρωτηστε τους παππουδες σας καθε ποτε ετρωγαν κρεας. Εαν ετρωγαν πιτογυρα καθε ημερα.. Αναρωτηθειτε μετα σε τι συχνοτητα ετρωγαν κρεας οι ακομα πιο παλαιες γενιες, ακομα και 1000,2000 χρονια πιο πριν. Μετα δειτε τι τρωμε σημερα. Καθε ημερα κρεας αμφιβολου ποιοτητας.

Οι παππουδες δεν τρωγαν κρεας γιατι ηταν ακριβο. Δεν ζηλευω την κοινωνια τους που τα παιδια (αρα οχι κοριτσια) κυνηγουσαν πουλια με σφεντονες για να γινουν "αντρα". Που ο ομοφυλοφιλος γιος του νοικοκυραιου που σημειωτεον ειχε πηδηξει ο θειος εφευγε κλωτσηδον απ το σπιτι με τον περιγυρο να εγκρινει. Η δε μανα θα εφερνε καποια αντιρρηση αλλα φοβοταν να μην ξαναφαει ξυλο με το ζωναρι με τη γειτονια να κατασκοπευει απο τις γριλιες. Την φοβοταν την γειτονια πιο πολυ κι απο τον αντρα της, 12 χρονων την πανπανψανε, δεν ηξερε. Οταν καποτε προ εξηνταετιας επετρεψαν τη γυναικα να πρωτοψηφισει στην Ελλαδα της ελεγαν αυτα δεν ειναι για σενα και εμενε σπιτι. Ελεγε τον καημο της στον παπα αλλα αυτος εκεινη την ωρα χαζευε σαν υπνωτισμενος το παπαδακι που ιδρωμενο κουβαλουσε το εξαπτερυγο και σχεδον μηχανικα της ελεγε "ο,τι πει ο αντρας σου, αυτο ειναι το σωστο"

Κι ετσι η ζωη κυλουσε ηρεμα την εποχη των παππουδων μας πρωτου ξεφυγει το πραγμα. Δεν εσφαζαν πολλα ζωα. Ενταξει μπορει τα αγορια να βασανιζαν τους διαννοητικα αναπηρους για να περασουν την ωρα τους με λεβεντια αλλα τα ζωα δεν τ ακουμπουσαν μην και τα χαλασουν. Πως θα δινονταν η προικα για την κορη που επρεπε τα ζωντανα να ειναι τουλάχιστον 20 κομματια; θα εμενε ανυπαντρη αρα δεν θα ζουσε φυσιολογικη ζωη μεσα στην κοινωνια που κατα τ αλλα μυριζε γιασεμι.

Σοβαρά τωρα, τα πραγματα σημερα (συμπεριλμβανομενων των ευαισθησιων της κοινωνιας) ειναι ως συνολικη εικονα κι οχι μεσω των εντυπωσεων που αφηνουν οι ειδησεις, καλυτερα απο ποτε.

Δημοσ.

Επισης τραγικο ειναι κατι εκστρατειες στο avaaz τυπου να σταματησουν οι σφαγες σκυλων στη Κινα, αλλα καπου ακουσα οτι και οι Ινδοι θλιβονται με τη σφαγη που γινεται το πασχα σε εμας. Φανταστειτε να μαζεψουν 1δις υπογραφες τι εχει να γινει;

Το φυσιολογικο για εμας φαινεται παραλογο στους αλλους, και το αντιστροφο.

Οι παππουδες δεν τρωγαν κρεας γιατι ηταν ακριβο. Δεν ζηλευω την κοινωνια τους που τα παιδια (αρα οχι κοριτσια) κυνηγουσαν πουλια με σφεντονες για να γινουν "αντρα". Που ο ομοφυλοφιλος γιος του νοικοκυραιου που σημειωτεον ειχε πηδηξει ο θειος εφευγε κλωτσηδον απ το σπιτι με τον περιγυρο να εγκρινει. Η δε μανα θα εφερνε καποια αντιρρηση αλλα φοβοταν να μην ξαναφαει ξυλο με το ζωναρι με τη γειτονια να κατασκοπευει απο τις γριλιες. Την φοβοταν την γειτονια πιο πολυ κι απο τον αντρα της, 12 χρονων την πανπανψανε, δεν ηξερε. Οταν καποτε προ εξηνταετιας επετρεψαν τη γυναικα να πρωτοψηφισει στην Ελλαδα της ελεγαν αυτα δεν ειναι για σενα και εμενε σπιτι. Ελεγε τον καημο της στον παπα αλλα αυτος εκεινη την ωρα χαζευε σαν υπνωτισμενος το παπαδακι που ιδρωμενο κουβαλουσε το εξαπτερυγο και σχεδον μηχανικα της ελεγε "ο,τι πει ο αντρας σου, αυτο ειναι το σωστο"

Κι ετσι η ζωη κυλουσε ηρεμα την εποχη των παππουδων μας πρωτου ξεφυγει το πραγμα. Δεν εσφαζαν πολλα ζωα. Ενταξει μπορει τα αγορια να βασανιζαν τους διαννοητικα αναπηρους για να περασουν την ωρα τους με λεβεντια αλλα τα ζωα δεν τ ακουμπουσαν μην και τα χαλασουν. Πως θα δινονταν η προικα για την κορη που επρεπε τα ζωντανα να ειναι τουλάχιστον 20 κομματια; θα εμενε ανυπαντρη αρα δεν θα ζουσε φυσιολογικη ζωη μεσα στην κοινωνια που κατα τ αλλα μυριζε γιασεμι.

Σοβαρά τωρα, τα πραγματα σημερα (οπως και οι ευαισθησιες ειναι ως συνολικη εικονα κι οχι μεσω των εντυπωσεων που αφηνουν οι ειδησεις) ειναι καλυτερα απο ποτε.

Παραλιγο να επεφτα στη παγιδα σου και να εριχνα ενα δακρυ. Τελευταια στιγμη το κρατησα. Φιλε μου θελεις να μου πεις οτι αυτα τα χρονια ειναι τα πιο αγνα που εχει ζησει ο ανθρωπος; Τα πιο βελουδινα; Gay Pride και δε συμμαζευεται;

Δημοσ.

Επισης τραγικο ειναι κατι εκστρατειες στο avaaz τυπου να σταματησουν οι σφαγες σκυλων στη Κινα, αλλα καπου ακουσα οτι και οι Ινδοι θλιβονται με τη σφαγη που γινεται το πασχα σε εμας. Φανταστειτε να μαζεψουν 1δις υπογραφες τι εχει να γινει;

Παραλιγο να επεφτα στη παγιδα σου και να εριχνα ενα δακρυ. Τελευταια στιγμη το κρατησα. Φιλε μου θελεις να μου πεις οτι αυτα τα χρονια ειναι τα πιο αγνα που εχει ζησει ο ανθρωπος; Τα πιο βελουδινα; Gay Pride και δε συμμαζευεται;

Δεν είναι τα πιο βελούδινα, ούτε τα καλύτερα, αλλά είναι πολύ καλύτερα σε μέσο όρο, σε σχέση με πιο παλιά, μην κοροϊδευόμαστε.
Δημοσ.

Για το ινδοι και γελαδες vs ευρωπαιοι κ σκυλοι με βρισκεις συμφωνο.

Για το οτι σημερα ειναι καλύτερα απο οποιαδηποτε αλλη περιοδο τη συγκρινεις ΝΑΙ - ξερά!

Δεν ειναι αγνα και βελουδινα απλα καλυτερα απο πριν. Και κατι μου λεει οτι σε διακοσια χρονια τα πραγματα θα ειναι παρα πολυ καλυτερα ακομα.

Υπαρχουν τζαρτζαρισματα πχ το Ιραν ηταν καλυτερο στα 70ς απο σημερα αλλα αυτα ειναι εξαιρεσεις που δεν πιανονται στην συνολικη εικονα.

Περισσοτεροι μορφωνονται, περισσοτεροι δικαιουνται περιθαλψης, περισσοτεροι καταδικαζουν τον βιασμο κλπ.

Δεν μπορω να βρω κατι που θα ηθελα να ηταν ΣΑΝ ΠΑΚΕΤΟ σε καποιο παλιότερο ιστορικο σημειο αντι για το σημερινο πχ αμεση δημοκρατια στην αρχαία αθηνα (σουπερ) αλλα δεν ψηφιζες αν ησουν απορος, γυναικα κλπ + υπηρχε δουλία, δηλαδη σε αρπαζαν σκλαβο; επαιξες κι εχασες!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...