akpe Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δεν είναι τα πιο βελούδινα, ούτε τα καλύτερα, αλλά είναι πολύ καλύτερα σε μέσο όρο, σε σχέση με πιο παλιά, μην κοροϊδευόμαστε. Βλέπεις εσύ πως κόλλησε κάπου συγκεκριμένα, τι τον τσιγκλάς; Η υποκρισία που λες Λουξ έχει πολλές όψεις. Και θα αναφέρω την πιο απλή (και λιγότερο κατανοητή, μιας και η έννοια του βασανισμού ζώων δεν είναι πάντα αυτή που νομίζουμε): Αυτοί που είδαν το βίντεο, θύμωσαν, συγκινήθηκαν, και μετά γύρισαν σπίτι, έβαλαν ένα πιάτο φαϊ στο σκυλί «τους», κλείδωσαν την πόρτα του μπαλκονιού και άραξαν στην καναπεδιά τους στο a/c. Δεν θα γίνω «γραφικός» να πω πως η κρεατοφαγία (έστω και η υπερκατανάλωση) δεν είναι το ίδιο με το να σκοτώνεις ένα ζώο για πλάκα, δε νομίζω καν πως είναι απαραίτητη μια τέτοια διευκρίνιση. Την απάντηση στον προβληματισμό σου πάντως την έδωσες ο ίδιος: Το φυσιολογικο για εμας φαινεται παραλογο στους αλλους, και το αντιστροφο. 1
bedazzled Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Άντε πάλι με αυτό το logical fallacy των χορτοφάγων... Να σας το κάνω λιανά λοιπόν: όλες αυτές οι δισεκατομμύρια αγελάδες, πρόβατα, κατσίκια, κότες κλπ. δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος. Αν αύριο πάψει να υπάρχει η ανθρωπότητα με κάποιο μαγικό τρόπο, μαντέψτε τι θα γίνουν όλα αυτά τα ζωντανά... το 99,999% θα ψοφήσει από ασιτία και το υπόλοιπο 0,001% ίσως επιβιώσει ξαναγυρνώντας σε άγρια κατάσταση. Ο άνθρωπος εκτρέφει συγκεκριμένα ζώα για να τρέφεται από αυτά. Ως αντάλλαγμα τους παρέχει εγγυημένη σίτιση/στέγαση/φροντίδα για όσο ζουν. Στην άγρια φύση δεν υπάρχει τίποτα το εγγυημένο. Ο θάνατος από τα αρπακτικά παραμονεύει παντού. Το ότι υπάρχουν μερικοί ψυχανώμαλοι όπως έχουμε δει σε videos να χτυπάνε ζώα δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι... είναι σαν να λέμε στα γηροκομεία χτυπάνε τα γερόντια, επειδή έτσι είδαμε σε ένα video, άρα να καταργήσουμε τα γηροκομεία. Μεμονωμένα περιστατικά λέγονται αυτά. Όσο για αυτούς που λένε ότι είναι καλύτερα να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω με φυσικό βιολογικό κρέας (το οποίο υπάρχει και σήμερα, σε τσιμπημένες τιμές) 2 φορές τον χρόνο (Πάσχα & Χριστούγεννα), ας κοιτάξουν παλιές φωτογραφίες να δουν τι μπόι είχαν οι άνθρωποι τότε (1,50μ ύψος κατά μέσο όρο), προσδόκιμο ζωής και γενικά πως ζούσαν... ~ Το να πρέπει να θρέψεις 7 δις κόσμου είναι τεράστια πρόκληση... αναγκαστικά θα ρίξεις την ποιότητα όσο αυξάνεται η ποσότητα. Πριν 100 χρόνια ο πληθυσμός ήταν μικρότερος, αλλά και πάλι λίγοι είχαν τα λεφτά να τρώνε κρέας συχνότερα από 2 φορές τον χρόνο. Το βιολογικό κοστίζει παραπάνω. Το ότι σήμερα υπάρχει κρίση χειρότερη από αυτή του 1929 (κατά πολλούς), αλλά δεν υπάρχει κυριολεκτική πείνα (βλ. σκελετωμένοι άνθρωποι) οφείλεται στις διάφορες μεθόδους αύξησης της παραγωγής τροφής (από λιπάσματα/φυτοφάρμακα, μέχρι αντιβιοτικά και ορμόνες). 6
Yperaspisths Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Όλες οι σφαγές των ζώων είναι απάνθρωπες. Εκτός και αν νομίζετε οτι χαιδευουν τους χοίρους και τα αρνιά πριν τα σφάξουν. Προσωπικά δεν τρωω κρέας εδω και καιρό και δεν πρόκειται να ξαναφάω. Πέρα απο τους ηθικούς λόγους δεν υπάρχει κάτι που να μου λείπει απο πλευράς βιταμινών(γάλα και τυρι συνεχίζω και τρώω). Το βίντεο αποδεικνύει την νοοτροπία του Νεοελληνα. Κάνει ο ένας μια εγκληματική ενέργεια(πετάει τον σκύλο) και οι υπόλοιποι φιλόζωοι μαζεύονται σαν αγέλη λύκων να τον κατασπαράξουν ή συμπεριφέρονται όπως οι τζιχαντιστές. Κάποιος να τους εξηγήσει οτι είμαστε πολιτισμένο κράτος και υπάρχει αστυνομία και δικαστήρια. Αν ο καθένας μας παίρνει τον νόμο στα χέρια του τότε θα γίνουμε ζούγκλα. Αν και για να λέμε την αλήθεια η Ελληνική κοινωνία μοιάζει με ζούγκλα. Γεροντάκια κάθε μέρα δολοφονούνται για 10ε, στο κέντρο δεν κυκλοφορεί κανείς μετα τις 10 το βράδυ, εμπόριο ναρκωτικών παντου, ληστείες, δολοφονίες, καλάσνικοφ. 2
xstreamgamer Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Όλες οι σφαγές των ζώων είναι απάνθρωπες. Εκτός και αν νομίζετε οτι χαιδευουν τους χοίρους και τα αρνιά πριν τα σφάξουν. Προσωπικά δεν τρωω κρέας εδω και καιρό και δεν πρόκειται να ξαναφάω. Πέρα απο τους ηθικούς λόγους δεν υπάρχει κάτι που να μου λείπει απο πλευράς βιταμινών(γάλα και τυρι συνεχίζω και τρώω). Το βίντεο αποδεικνύει την νοοτροπία του Νεοελληνα. Κάνει ο ένας μια εγκληματική ενέργεια(πετάει τον σκύλο) και οι υπόλοιποι φιλόζωοι μαζεύονται σαν αγέλη λύκων να τον κατασπαράξουν ή συμπεριφέρονται όπως οι τζιχαντιστές. Κάποιος να τους εξηγήσει οτι είμαστε πολιτισμένο κράτος και υπάρχει αστυνομία και δικαστήρια. Αν ο καθένας μας παίρνει τον νόμο στα χέρια του τότε θα γίνουμε ζούγκλα. Αν και για να λέμε την αλήθεια η Ελληνική κοινωνία μοιάζει με ζούγκλα. Γεροντάκια κάθε μέρα δολοφονούνται για 10ε, στο κέντρο δεν κυκλοφορεί κανείς μετα τις 10 το βράδυ, εμπόριο ναρκωτικών παντου, ληστείες, δολοφονίες, καλάσνικοφ. Στέκομαι στο υπογραμμισμένο. Υπάρχει περίπτωση να σε χαϊδεύει το αρνί την ώρα που το έχεις το μαχαίρι στο λαιμό δεν καταλαβαίνει το τι θα του συμβεί το έχω δει άπειρες φορές.Κόψτε τον ακραίο veganiσμό(sorry δεν βρήκα καλύτερο όρο) και μην μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζεται από πρώτο χέρι.Αφήστε και μας που ζούμε σε χωριά να γνωρίζουμε ποια ζώα υποφέρουν και ποια όχι.Πλέον δεν υποφέρουν ούτε και τα γουρούνια σκοτώνονται με πιστόλι αέρος στο δόξα πατρί ούτε κιχ δεν κάνουν.Το γράφω στο μπλα μπλα για εικοστή φορά το μόνο ζώο πτηνό για την ακρίβεια που υποφέρει είναι η κότα δεν έχουμε βρει ακόμα δυστυχώς εύκολο τρόπο θανάτωσης της και μάλλον δεν πρόκειται και να βρούμε ποτέ.Αυτή η τρέλα ότι είμαστε εγκληματίες όσοι τρώμε ζώα πρέπει να σταματήσει δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα ζώα όπως είπε πιο πάνω κάποιος σωστά αν δεν προοριζόταν για κατανάλωση.Τώρα για ον που πέταξε το σκύλο του από το μπαλκόνι του τρίτου μόνο ως κτήνος μπορώ να τον χαρακτηρίσω. 4
lepaterious Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Ανοιγω το θεμα με αφορμη το περιστατικο που εγινε με το σκυλι που πεταξε καποιος απο τον τριτο οροφο. Δυστυχως με οσα εχω δει με αφηνει τελειως ασυγκινητο και εξηγουμαι. Εκατομμυρια ζωα σφαγιαζονται καθημερινα υπο απανθρωπες συνθηκες χωρις να μας καιγεται καρφι. Οταν δουμε καποιο "οικοσιτο" ζωακι να πληγωνεται τρελαινομαστε. Καλεστε την αστυνομια φωναζαν στο βιντεο. Θα σε γ@μ.. του ελεγε ο αλλος κτλ.. Μετα το σκηνικο να φανταστω οτι θα πηγαν να τσιμπησουν νοστιμοτατο burger απο ζωακια φαρμας, ή σπιτι για σαλαμακι υφαντης που ειναι τοσο χαριτωμενο ή για καμια χοιρινη γαλακτος, απο ενα χαριτωμενο ζωακι κατι μηνων.. Παρομοια κατασταση και με τις φιλοζωϊκες, που ( τουλαχιστον στην Ελλαδα ) θεωρουν ζωα μονο τους σκυλους και τις γατες. Ποση υποκρισια και γελειοτητα πια σε αυτον το κοσμο; Πραγματικα εχω φτασει σε ενα σημειο να ακουω για γατες και σκυλους να πεθαινουν και να μη ταραζομαι τοσο οσο οι υπολοιποι. Σκεφτομαι οτι αυτα τα οικοσιτα στο μεγαλυτερο ποσοστο τους εχουν μια φυσιολογικη ζωη, μερικα απο αυτα καλυτερη και απο φτωχων ανθρωπων.. Βεβαια οταν ειδα τα βιντεο στο φεστιβαλ σκυλου στο Γιουλιν της Κινας, προφανως και σφιχτηκε το στομαχι μου.. Ποια ειναι η αποψη σας; Δεν είναι τίποτα υποκριτικό στο να φροντίζεις ένα με δυο είδη ζώων που είναι οικόσιτα και να τρέφεσαι με τα υπόλοιπα.... Τουλάχιστον τα τελευταία 50.000 χρόνια ο άνθρωπος αυτό κάνει σαν κυρίαρχο είδος στον πλανήτη, εκμεταλλεύεται τα υπόλοιπα είδη... Τα πρόβατα πέρα από το κρέας παίρνει το μαλλί, το γάλα βεβαία προσφέρει προστασία σε αυτό το είδος από τον λύκο... Γιατί είμαστε τόσο συμπονετικοί με τους σκύλους και δεν τους τρώμε? Θεώρησε πως ο σκύλος εξελίχθηκε δίπλα στον άνθρωπο, από λύκος έγινε σκύλος. Γιατί οι Ασιάτες τους τρώνε, είναι 1 μίση δις πρέπει να φάνε κάτι. Guess what..... Ο άνθρωπος όλες της εποχές έτρωγε κρέας δεν είναι κάτι trenty ούτε κάτι που πρέπει να δικαιολογήσει σε αυτούς που επέλεξαν να τρώνε πρασινάδα..... Και αφού σέβεσαι τόσο τα ζώα μην τρως την τροφή τους θα πεθάνουν από ασιτία. Προφανώς και μετά πήγανε και φάγανε burger μπορεί να δώσανε και στον σκύλο τους λίγο.... Που και ο σκύλος τους είναι κρεατοφάγος άρα που το πρόβλημα? Αν ο σκύλος έπρεπε να κυνηγήσει θα έτρωγε πρασινάδα? Μάλλον κάτι σε κρέας. Εκεί είναι το πρόβλημα του vegan επειδή επέλεξε το μαρούλι δεν μπορεί να καταλάβει ότι η φύση του και η φύση γύρω του δεν επιλεγεί το μαρούλι αλλά γεννιέται με την ανάγκη, γιαυτό η φύση δημιούργησε και τα χορτοφάγα και τα σαρκοφάγα, ο άνθρωπος στην ουσία μέσω μεταλλάξεων κατάφερε να τρώει χόρτα και κρέας. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι είμαστε κυρίαρχο είδος, κάναμε άπειρους πολέμους με άπειρους θανάτους στην ιστορία το τελευταίο που μας πειράζει είναι τα σφαγεία. Έτσι όπως πάτε εσείς σε 100 χρόνια θα ζητήσετε να πεθάνουν και τα υπόλοιπα σαρκοφάγα είδη να εξαλείψετε την απειλή της κρεατοφαγίας. Η σκέτη χορτοφαγία πέρα από το υπάρχει πρόβλημα υγείας άρα όχι κρέας είναι μόδα και τίποτα παραπάνω, αν βρεθούμε σε πόλεμο και πεθαίνεις της πείνας μια χαρά θα φας κρέας άμα δεν βρίσκεις κάτι άλλο. Ναι φυσικά και υπάρχουν σκύλοι και γάτες που έχουν καλύτερη ζωή από φτωχούς ανθρώπους που οι φτωχοί για να γεμίσουν τις κοιλίες τους θα τρώγανε τα πάντα, όπως επίσης υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο το point σου που είναι? Ρωτηστε τους παππουδες σας καθε ποτε ετρωγαν κρεας. Εαν ετρωγαν πιτογυρα καθε ημερα.. Αναρωτηθειτε μετα σε τι συχνοτητα ετρωγαν κρεας οι ακομα πιο παλαιες γενιες, ακομα και 1000,2000 χρονια πιο πριν. Μετα δειτε τι τρωμε σημερα. Καθε ημερα κρεας αμφιβολου ποιοτητας. Τουλάχιστον ο δικός μου παππούς όπως και όλοι οι γύρω δεν τρώγανε το κρέας για βιοποριστικούς λόγους, είχε μεγαλύτερη αξία το μαλλί και γιαυτό κρατούσαν τόσα ζωντανά ήταν μια μπίζνα και έπρεπε να την κρατήσουν ζωντανή δεν έγιναν βετζετέριαν από ιδεολογία... Βέβαια οι κότες δεν έχουν την ίδια άποψη. Όλες οι σφαγές των ζώων είναι απάνθρωπες. Όπως και το λιοντάρι σφάζει την ζέβρα να την φάει και αυτό είναι brutal... Βέβαια εκεί θα μου απαντήσεις είναι η φύση του! 1
Baator Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Luxx, να λες πάλι καλά που υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που συγκινούνται όταν βλέπουν ζώα να βασανίζονται και που θυμώνουν τόσο πολύ. Και ναι, ακόμα κι' αν πάνε να φάνε στα Goody's μετά. Το τελευταίο στάδιο αποκτήνωσης και ισοπέδωσης κάθε έννοιας πολιτισμένης κοινωνίας θα ήταν αυτό, να βλέπεις ζώα να βασανίζονται άγρια και να θανατώνονται χωρίς λόγο και να μην σε συγκινεί καθόλου. Ναι, είναι υποκριτικό που βλέποντας υποανάπτυκτους (ή άτομα με σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα, γιατί νορμάλ άτομο για μένα δεν τα κάνει αυτά) να ρίχνουν οξύ σε γάτες, να τις καίνε ζωντανές ή να πετάνε από το μπαλκόνι σκύλους, να τους κρεμάνε ή ο,τιδήποτε μας θυμώνει αλλά κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει σε γουρούνια, αγελάδες και κότες. Δεν θα βρω δικαιολογίες, εγώ πιστεύω πως είναι υποκριτικό και δίνω απίστευτο respect στους vegans, ούτε τους κοροιδεύω καθόλου, ούτε τους θεωρώ περίεργους. Καθόλου καλά δεν περνάνε αυτά τα ζώα, καθόλου ευχάριστο θάνατο δεν έχουν, και στρες νιώθουνε, και αποχωρισμό από τους γονείς τους νιώθουνε, και όσο ζούνε μαρτύριο είναι και γενικά η βιομηχανία του κρέατος είναι απάνθρωπη και βάναυση. Τα μόνα βίντεο που δεν μπορώ είναι αυτού του είδους, η σκληρότητα τους και η απάθεια των εργαζόμενων μετά από τόσα χρόνια που είναι εκεί με σοκάρει και μου γυρνάει το στομάχι. Παρόλ΄ αυτά, συνεχίζω και τρώω κρέας και απλά κλείνω τα μάτια σε αυτές τις εικόνες. Είναι φτηνό, είναι χορταστικό και είναι νόστιμο. 100% υποκρισία και το λέω. Τυχαία είδα βίντεο φέτος με το πως θανατώνονται τα αρνιά και τα κατσίκια για το Πάσχα και δεν μπόρεσα να φάω σουβλιστό αρνί και κατσικάκι, κτλ., απλά δεν μπόρεσα, μου γύρισε το στομάχι, είχα τις εικόνες στο μυαλό μου συνεχώς, πως να το κάνουμε. Εγώ, ο κάφρος που κάνω αστεία για τα πιτόγυρα και τα τρώω 2-2 και αν με πας στα Goody's μπορώ να φάω 4 cheese και 2 chickies. Την διαφορά όμως ανάμεσα στο να πάρω μια γάτα και να της βγάλω τα μάτια για χαβαλέ με το να σκοτώσω μια κότα όσο πιο ανώδυνα μπορώ για να την φάω, νομίζω την καταλαβαίνεις πάρα πολύ καλά και απλά κάνεις πως δεν την καταλαβαίνεις. Και την κότα που θα μου πουλήσει κάποιος, αν ξέρω πως πριν τις θανατώσει τις βασανίζει για τον χαβά του, πάλι θα συγχιστώ και θα σταματήσω να αγοράζω από αυτόν. Απορώ γιατί να συζητάμε καν αυτό το θέμα, "δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο συγχίζονται κάποιοι που είδαν έναν να πετάει τον σκύλο του από το μπαλκόνι, μα αφού τρώνε κρέας!". Ό,τι ζώο και να πετούσε από το μπαλκόνι, είναι απαράδεκτο, ανεπίπτρεπτο και αηδιαστικό. Ειδικά όμως για σκύλο, για ένα ζώο που ακόμα και μετά από αυτήν την πράξη αν από κάποιο θαύμα δεν πέθαινε ακαριαία και κατέβαινε κάτω στο πεζοδρόμιο ο ανεγκέφαλος που το πέταξε να δει τι έγινε, θα τον έβλεπε και πριν ξεψυχήσει θα του έγλυφε το χέρι, λες είναι αμαρτία από τον Θεό. Σκοτώνεις το πλάσμα που σε αγαπάει ανιδιοτελώς, που θα το κλωτσάς και θα το χτυπάς και αυτό θα σε κοιτάζει στα μάτια και απλά θα κλαίει. Αυτονόητα πράγματα είναι για μένα αυτά. Βρείτε μου ΕΝΑΝ άνθρωπο στον πλανήτη που είναι ικανός να βασανίσει γατάκι ή κουτάβι ή κρεμάει σκυλιά από τα δέντρα ή τα καίει ή ο,τιδήποτε, αλλά κατά τ' άλλα είναι ένας γλυκός και ζεστός άνθρωπος που σέβεται τον διπλανό του και λυπάται με τυχόν ατυχία του. Αποκτήνωση καθαρά είναι ή χοντρό ψυχολογικό/ψυχιατρικό πρόβλημα, αυτός ο άνθρωπος έχει επιστρέψει στην πιο βασική εκδοχή του ανθρώπινου είδους, τον ενδιαφέρει να γεμίσει το στομάχι του, να χέσει και να βρει ένα ασφαλές μέρος να κοιμηθεί. 3
Lucifer Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Luxx. Προφανώς και είναι υποκριτικό να οργίζεσαι για τη γάτα και να τρως φουαγκρά χαλαρός, να ψήνεις τυλιγμένα εντόσθια αλλά να κράζεις τον Κινέζο για το σκύλο. Προφανώς και η βιομηχανία κρέατος, γάλακτος, πουλερικών και ειδών ρουχισμού με πρώτη ύλη ζώα χαρακτηρίζεται από βασανιστήρια -και δεν το λέω ελλείψει άλλης λέξης. Εκεί έξω είναι τα Earthlings και τα λοιπά ντοκυμαντέρ για τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και άλλα χίλια βίντεο βασανισμού στις φάρμες. Το να προσπαθεί κάποιος να μας πει ότι το 2016 δεν είναι δυνατόν να βγάλει από τη δίαιτά του τέτοια οδύνη ή ότι αυτά δε συμβαίνουν είναι εξίσου ηλίθιο με όσους βήγκανζ επιμένουν να κατατάσσουν τον άνθρωπο στα φυτοφάγα. Και η άποψή μου, ως κάποιος που κατά πάσα πιθανότητα τρώει περισσότερο κρέας απ' όσο 2-3 νορμάλ άνθρωποι μαζί, είναι πως αν χρειάζεται να παραπλανάτε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να δικαιολογήσετε την κρεατοφαγία, καλύτερα γυρίστε το σε φρόζεν γιόγκουρτ και μπραντσ και μπαλέτο. edit, ο αποπάνω με πρόλαβε.
xstreamgamer Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Luxx, να λες πάλι καλά που υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που συγκινούνται όταν βλέπουν ζώα να βασανίζονται και που θυμώνουν τόσο πολύ. Και ναι, ακόμα κι' αν πάνε να φάνε στα Goody's μετά. Το τελευταίο στάδιο αποκτήνωσης και ισοπέδωσης κάθε έννοιας πολιτισμένης κοινωνίας θα ήταν αυτό, να βλέπεις ζώα να βασανίζονται άγρια και να θανατώνονται χωρίς λόγο και να μην σε συγκινεί καθόλου. Ναι, είναι υποκριτικό που βλέποντας υποανάπτυκτους (ή άτομα με σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα, γιατί νορμάλ άτομο για μένα δεν τα κάνει αυτά) να ρίχνουν οξύ σε γάτες, να τις καίνε ζωντανές ή να πετάνε από το μπαλκόνι σκύλους, να τους κρεμάνε ή ο,τιδήποτε μας θυμώνει αλλά κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει σε γουρούνια, αγελάδες και κότες. Δεν θα βρω δικαιολογίες, εγώ πιστεύω πως είναι υποκριτικό και δίνω απίστευτο respect στους vegans, ούτε τους κοροιδεύω καθόλου, ούτε τους θεωρώ περίεργους. Καθόλου καλά δεν περνάνε αυτά τα ζώα, καθόλου ευχάριστο θάνατο δεν έχουν, και στρες νιώθουνε, και αποχωρισμό από τους γονείς τους νιώθουνε, και όσο ζούνε μαρτύριο είναι και γενικά η βιομηχανία του κρέατος είναι απάνθρωπη και βάναυση. Τα μόνα βίντεο που δεν μπορώ είναι αυτού του είδους, η σκληρότητα τους και η απάθεια των εργαζόμενων μετά από τόσα χρόνια που είναι εκεί με σοκάρει και μου γυρνάει το στομάχι. Παρόλ΄ αυτά, συνεχίζω και τρώω κρέας και απλά κλείνω τα μάτια σε αυτές τις εικόνες. Είναι φτηνό, είναι χορταστικό και είναι νόστιμο. 100% υποκρισία και το λέω. Τυχαία είδα βίντεο φέτος με το πως θανατώνονται τα αρνιά και τα κατσίκια για το Πάσχα και δεν μπόρεσα να φάω σουβλιστό αρνί και κατσικάκι, κτλ., απλά δεν μπόρεσα, μου γύρισε το στομάχι, είχα τις εικόνες στο μυαλό μου συνεχώς, πως να το κάνουμε. Εγώ, ο κάφρος που κάνω αστεία για τα πιτόγυρα και τα τρώω 2-2 και αν με πας στα Goody's μπορώ να φάω 4 cheese και 2 chickies. Την διαφορά όμως ανάμεσα στο να πάρω μια γάτα και να της βγάλω τα μάτια για χαβαλέ με το να σκοτώσω μια κότα όσο πιο ανώδυνα μπορώ για να την φάω, νομίζω την καταλαβαίνεις πάρα πολύ καλά και απλά κάνεις πως δεν την καταλαβαίνεις. Και την κότα που θα μου πουλήσει κάποιος, αν ξέρω πως πριν τις θανατώσει τις βασανίζει για τον χαβά του, πάλι θα συγχιστώ και θα σταματήσω να αγοράζω από αυτόν. Απορώ γιατί να συζητάμε καν αυτό το θέμα, "δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο συγχίζονται κάποιοι που είδαν έναν να πετάει τον σκύλο του από το μπαλκόνι, μα αφού τρώνε κρέας!". Ό,τι ζώο και να πετούσε από το μπαλκόνι, είναι απαράδεκτο, ανεπίπτρεπτο και αηδιαστικό. Ειδικά όμως για σκύλο, για ένα ζώο που ακόμα και μετά από αυτήν την πράξη αν από κάποιο θαύμα δεν πέθαινε ακαριαία και κατέβαινε κάτω στο πεζοδρόμιο ο ανεγκέφαλος που το πέταξε να δει τι έγινε, θα τον έβλεπε και πριν ξεψυχήσει θα του έγλυφε το χέρι, λες είναι αμαρτία από τον Θεό. Σκοτώνεις το πλάσμα που σε αγαπάει ανιδιοτελώς, που θα το κλωτσάς και θα το χτυπάς και αυτό θα σε κοιτάζει στα μάτια και απλά θα κλαίει. Αυτονόητα πράγματα είναι για μένα αυτά. Βρείτε μου ΕΝΑΝ άνθρωπο στον πλανήτη που είναι ικανός να βασανίσει γατάκι ή κουτάβι ή κρεμάει σκυλιά από τα δέντρα ή τα καίει ή ο,τιδήποτε, αλλά κατά τ' άλλα είναι ένας γλυκός και ζεστός άνθρωπος που σέβεται τον διπλανό του και λυπάται με τυχόν ατυχία του. Αποκτήνωση καθαρά είναι ή χοντρό ψυχολογικό/ψυχιατρικό πρόβλημα, αυτός ο άνθρωπος έχει επιστρέψει στην πιο βασική εκδοχή του ανθρώπινου είδους, τον ενδιαφέρει να γεμίσει το στομάχι του, να χέσει και να βρει ένα ασφαλές μέρος να κοιμηθεί. Ξέρω εγώ άνθρωπο που είναι σε όλα του ωράιος στα γούστα του στις παρέες του στην συμπεριφορά του προς τους υπόλοιπους ανθρώπους πάντα με τον καλό λόγο και τον χαβαλέ πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει όπου μπορεί λατρεύει τον σκύλο του αλλά έχει θέμα με τα γατιά.Τα εξοντώνει όπου τα βρει και όποτε μπορεί .Βλέπει γάτα και του κατσαρώνει η τρίχα από ανέκαθεν.Πραγματικά δεν ξέρω τι ψυχολογικό θέμα έχει με τα γατιά και άλλωστε είναι και το μόνο πράγμα που με φέρνει σε κόντρα μαζί του. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Luxx. Προφανώς και είναι υποκριτικό να οργίζεσαι για τη γάτα και να τρως φουαγκρά χαλαρός, να ψήνεις τυλιγμένα εντόσθια αλλά να κράζεις τον Κινέζο για το σκύλο. Προφανώς και η βιομηχανία κρέατος, γάλακτος, πουλερικών και ειδών ρουχισμού με πρώτη ύλη ζώα χαρακτηρίζεται από βασανιστήρια -και δεν το λέω ελλείψει άλλης λέξης. Εκεί έξω είναι τα Earthlings και τα λοιπά ντοκυμαντέρ για τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και άλλα χίλια βίντεο βασανισμού στις φάρμες. Το να προσπαθεί κάποιος να μας πει ότι το 2016 δεν είναι δυνατόν να βγάλει από τη δίαιτά του τέτοια οδύνη ή ότι αυτά δε συμβαίνουν είναι εξίσου ηλίθιο με όσους βήγκανζ επιμένουν να κατατάσσουν τον άνθρωπο στα φυτοφάγα. Και η άποψή μου, ως κάποιος που κατά πάσα πιθανότητα τρώει περισσότερο κρέας απ' όσο 2-3 νορμάλ άνθρωποι μαζί, είναι πως αν χρειάζεται να παραπλανάτε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να δικαιολογήσετε την κρεατοφαγία, καλύτερα γυρίστε το σε φρόζεν γιόγκουρτ και μπραντσ και μπαλέτο. edit, ο αποπάνω με πρόλαβε. Σε ότι με αφορά δεν κράζω κανέναν που σφάζει οποιοδήποτε ζώο για να το φάει ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες που επικρατούν στην εκάστοτε περιοχή και στην κουλτούρα που υπάρχει εκεί.Κράζω όμως ανελέητα τον μπάσταρδο που πέταξε το σκυλί από τον τρίτο όροφο
Donalhioy Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 fixed* Lucifer, on 01 Aug 1950 - 02:34 AM Προφανώς και η βιομηχανία κρέατος, γάλακτος, πουλερικών και ειδών ρουχισμού με πρώτη ύλη ζώα χαρακτηρίζεται από βασανιστήρια
the other one Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Η βία είναι βία είτε μιλάμε για βασανισμούς γατιών είτε για σφαγές ζώων με σκοπό την κατανάλωση. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Την πράξη είναι που κατακρίνεις. Όπως και με τον τυπά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς δεν είναι "ο τύπος έχει πρόβλημα θέλει ψυχίατρο", αλλά "κοίτα τι κάνει στο καημένο το ζωάκι τι του φταιξε". Τραγική ειρωνία, τα ίδια ισχύουν και σε αυτές τις περιπτώσεις. Ναι, είναι τεράστια υποκρισία να θεωρείς υγιές το ότι οι άνθρωποι σκοτώνουν τα ζώα επειδή το κρέας τους είναι νόστιμο, ή το ότι τα γδέρνουν για να ράψουν δερμάτινα είδη ένδυσης, αλλά στον τρελό που τη βρίσκει με το να βασανίζει το σκυλί του να βγαίνεις απ' τα ρούχα σου. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Αυτο ακριβως ρωταω. Και μαλλον ειναι ετσι οπως τα λες.. Απλα το πραγμα κοντευει να ξεφυγει. Ρωτηστε τους παππουδες σας καθε ποτε ετρωγαν κρεας. Εαν ετρωγαν πιτογυρα καθε ημερα.. Αναρωτηθειτε μετα σε τι συχνοτητα ετρωγαν κρεας οι ακομα πιο παλαιες γενιες, ακομα και 1000,2000 χρονια πιο πριν. Μετα δειτε τι τρωμε σημερα. Καθε ημερα κρεας αμφιβολου ποιοτητας. Αυτά ψάξε να τα πεις σε γονείς/γιαγιάδες με κατοχικό σύνδρομο. Αυτοί έκαναν τις γενιές μας έτσι και συνηθίσαμε να τρώμε τέτοια φαγητά. Ας πρόσεχαν για να μην μας έκαναν έτσι. Τώρα στο τι έτρωγαν παλιά, my two cents.
Luxx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Και κατι μου λεει οτι σε διακοσια χρονια τα πραγματα θα ειναι παρα πολυ καλυτερα ακομα. Κατι μου λεει οτι η ανθρωποτητα θα σταματησει να υπαρχει στα επομενα 80-100 χρονια. Ισως να εβαλα και πολλα.. Μαθηματικα και στατιστικη μας οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα. Και δε πιστευω να υπαρχει καποιος που να αμφισβητει τους αριθμους. Αν αύριο πάψει να υπάρχει η ανθρωπότητα με κάποιο μαγικό τρόπο, μαντέψτε τι θα γίνουν όλα αυτά τα ζωντανά... το 99,999% θα ψοφήσει από ασιτία και το υπόλοιπο 0,001% ίσως επιβιώσει ξαναγυρνώντας σε άγρια κατάσταση. Εδω εισαι : http://www.videoman.gr/97048 Και δε χρειαζεται μαγεια για να εξαφανιστει ο ανθρωπος. Ο ιδιος και η απεραντη βλακεια του θα τον οδηγησουν στην καταστροφη του. Εξαλλου πιστευω οτι αρκετα κατσαμε πανω στη Γη και καταστρεψαμε αυτη και τους πορους της. Δε συμφωνειτε; Το να πρέπει να θρέψεις 7 δις κόσμου είναι τεράστια πρόκληση... αναγκαστικά θα ρίξεις την ποιότητα όσο αυξάνεται η ποσότητα. Πριν 100 χρόνια ο πληθυσμός ήταν μικρότερος, αλλά και πάλι λίγοι είχαν τα λεφτά να τρώνε κρέας συχνότερα από 2 φορές τον χρόνο. Το βιολογικό κοστίζει παραπάνω. Οσο τρωμε κρεας, τοσο θα υπαρχουν και ανθρωποι που θα πεινανε. FACT. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/65/b3/5c/65b35c5be7a3d6701040482bddd01c1d.jpg Εαν κατανοησεις πραγματικα την φωτογραφια και εισαι ευαισθητοποιημενος, δε θα ξαναβαλεις κρεας στο στομα σου. Αν οχι, μη γραφεις ετσι απλα για να λες οτι κατι κανεις. Όσο για αυτούς που λένε ότι είναι καλύτερα να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω με φυσικό βιολογικό κρέας (το οποίο υπάρχει και σήμερα, σε τσιμπημένες τιμές) 2 φορές τον χρόνο (Πάσχα & Χριστούγεννα), ας κοιτάξουν παλιές φωτογραφίες να δουν τι μπόι είχαν οι άνθρωποι τότε (1,50μ ύψος κατά μέσο όρο), προσδόκιμο ζωής και γενικά πως ζούσαν... Ασχολιαστο.. Βασικα θα ρωτησω κατι. Ποσο χρονων ειπαμε εισαι; Ο άνθρωπος εκτρέφει συγκεκριμένα ζώα για να τρέφεται από αυτά. Ως αντάλλαγμα τους παρέχει εγγυημένη σίτιση/στέγαση/φροντίδα για όσο ζουν. Στην άγρια φύση δεν υπάρχει τίποτα το εγγυημένο. Ο θάνατος από τα αρπακτικά παραμονεύει παντού. Τι εγγυημενη στεγαση εχει ενα αρνακι,κατσικακι γαλακτος ειπαμε; 2 μηνες; 3 μηνες; Καταλαβαινεις οτι σκοτωνονται μωρα για να ικανοποιει ο ανθρωπος τους γευστικους του καλυκες; Και με τετοιο ανυποφορο πονο, που κανεις απο εμας εδω μεσα δεν εχει νιωσει μεχρι στιγμης. Εχουν το ιδιο δερμα με εμας, το ιδιο νευρικο συστημα. Κοψε το μικρο σου δαχτυλο να δεις ποσο θα πονεσεις. Αυτα πονανε επι χιλιες φορες. Βιντεο δε βαζω, βαρεθηκα. Υπαρχουν χιλιαδες για να "απολαυσεις" με τα ιδια σου τα ματια την εγγυημενη σιτιση/στεγαση/"ΦΡΟΝΤΙΔΑ" που τους παρεχονται. Στους υπολοιπους θα απαντησω αυριο. Παω για υπνο. ** Το βιντεο με που ανεβασα με την ταυρομαχια θα το σχολιασει καποιος; **
Vapir Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Και η άποψή μου, ως κάποιος που κατά πάσα πιθανότητα τρώει περισσότερο κρέας απ' όσο 2-3 νορμάλ άνθρωποι μαζί, είναι πως αν χρειάζεται να παραπλανάτε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να δικαιολογήσετε την κρεατοφαγία, καλύτερα γυρίστε το σε φρόζεν γιόγκουρτ και μπραντσ και μπαλέτο. edit, ο αποπάνω με πρόλαβε. το ίδιο βέβαια ισχύει και γι αυτόν που τρώει πολλά αυγά ή πίνει πολύ γάλα , τρώει πολύ τυρί κτλ (κάποιοι vegan μάλιστα το κάνουν , αυτό κ αν είναι υποκρισία ) γιατι και στις δύο περιπτώσεις τα προϊόντα αυτά στις ποσότητες που δημιουργήσαμε την ανάγκη να υπάρχουν, προκαλούν τον βασανιστικό θάνατο ζώων. (όποιος θέλει google γιαυτό). Αν πχ γκαστρώνουν με τεχνητό τρόπο τις αγελάδες όλο το χρόνο ασταμάτητα για να παράγουν non stop γάλα και τα μικρά τους τα πιάνουν όπως γεννιούνται και τα πετάνε σε meat grinders αφού δεν τους είναι χρήσιμα κτλ , κότες που σπάνε στην κυριολεξία και σκάνε επειδή τις θέλουν να γεννάνε non stop επίσης , υπάρχουν βίντεο και όποιος θέλει τα βρίσκει. κ αυτό είναι κ το θέμα ,οτι αυτά πρέπει να ψάξεις να τα βρεις ενώ τον βασανισμό των κατοικίδιων κ όχι μόνο ζώων τον βλέπουμε δίπλα μας και γιαυτό γίνεται ντόρος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις