logokrimenos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου δώσει μερικές πληροφορίες για την σπορά γκαζόν. Για αρχή σκέφτομαι την σπορά γκαζόν στο πίσω μέρος του σπιτιού που υπολογίζεται σε 500 τ.μ. Όλα αυτά τα χρόνια το έχουμε έτσι "χύμα" και βγαίνουν χορτάρια που κάθομαι μια στο τόσο και τα κόβω με το μηχάνημα. Που και που φέρνουμε και μεγάλη φρέζα και το οργώνει. Τώρα που το έβλεπα έτσι οργωμένο και επίπεδο σκεφτόμουν οτι θα ήταν καλή επιλογή να βάλω γκαζόν και να γλιτώσω απο τα χορτάρια. Η απορία μου είναι στην προεργασία του εδάφους. Χρειάζεται να ψεκασμός με κάποιο "δηλητήριο" ή απλά όργωμα, ξεχορτάριασμα απο ξερά και ρίζες, μετά πάτημα φύτεμα και ξανά πάτημα με κύλινδρο. Γενικά τα χέρια μου πιάνουν πάρα πολύ και έχω ο,τι εργαλείο χρειαστεί διαθέσιμο. Γιαυτο σκεφτόμουν να δοκιμάσω πρώτα στο πίσω μέρος, και αν βγεί καλό να φτιάξω και την "φάτσα". Ετσι ώστε να γλιτώσω μερικά φράγκα απο τον μάστορα. ΥΓ. έχω και έτοιμες παροχές νερού για να φτιάξω υπόγειο σύστημα, απο άλλο πότισμα αυτόματο που είχα φτιάξει για τους θάμνους της περίφραξης. Οπότε θα περάσω μόνο μερικούς κάθετους σωλήνες στο χωράφι, δεν είναι τίποτα.
Haldol Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Όπως τα είπες είναι, εμείς δεν είχαμε ρίξει κάποιο δηλητήριο. Η σπορά σταυρωτά. Πετάς σπόρο αριστερά, δεξιά, μπρος και περπατάς. Προσοχή στην ποικιλία, δώσε σημασία στις συνθήκες της περιοχής. Το γκαζόν είναι λίγο ευαίσθητο. Μπορεί να σπείρεις μια συγκεκριμένη ποικιλία κι αν έχει πάγο το χειμώνα (π.χ. στο Διόνυσο που μένουμε εμείς) να μην "ξεχειμωνιάσει". Τέλος, έχεις υπολογίσει το κόστος; Το γκαζόν θέλει νερό. Πολύ νερό. Τα καλοκαίρια χτυπάμε 400άρια στους λογαριασμούς.
logokrimenos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Είμαστε σε παραθαλάσσιο χωριό, και γενικά το νερό εδώ είναι τσάμπα. Σκέψου δίνουμε 70-80 τον χρόνο και υπάρχουν φορές που το ξέχναγα όλο το βράδυ ανοιχτό.
Haldol Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Α, τότε κομπλέ είσαι. Προχώρα το να ομορφύνει το τοπίο. Κι εμείς στο χωριό δίνουμε ένα μικρό πάγιο (κάτω από 50€ το χρόνο) κι η κατανάλωση είναι free, όσο κι αν τραβήξεις. Στην Αττική μας σκοτώνουν όμως. 1
yannis27gr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Προτείνω αγριάδα (έτσι τη λέμε εμείς εδώ, δεν ξέρω επιστημονική ονομασία -->βρήκα αυτό στο γουγλη). Είναι σαν μακρύ "κλαδί" που καθώς επεκτείνεται ριζώνει σε επιπλέον σημεία. Με τον καιρό γίνεται σαν παχιά κουβέρτα, ιδανικό για να παίζουν παιδιά. Επιπλέον, δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε νερό-λίπασμα και όταν ριζώσει καλά δεν αφήνει να περάσει κανένα αγριόχορτο. Στην αρχή είχα βάλει το κλασικό γκαζόν και ξεράθηκε σε αρκετα σημεία λόγω των υψηλών απαιτήσεων σε καλό χώμα, νερό και λίπασμα. Με την αγριάδα σώθηκα. 2
logokrimenos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Προτείνω αγριάδα (έτσι τη λέμε εμείς εδώ, δεν ξέρω επιστημονική ονομασία -->βρήκα αυτό στο γουγλη). Είναι σαν μακρύ "κλαδί" που καθώς επεκτείνεται ριζώνει σε επιπλέον σημεία. Με τον καιρό γίνεται σαν παχιά κουβέρτα, ιδανικό για να παίζουν παιδιά. Επιπλέον, δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε νερό-λίπασμα και όταν ριζώσει καλά δεν αφήνει να περάσει κανένα αγριόχορτο. Στην αρχή είχα βάλει το κλασικό γκαζόν και ξεράθηκε σε αρκετα σημεία λόγω των υψηλών απαιτήσεων σε καλό χώμα, νερό και λίπασμα. Με την αγριάδα σώθηκα. Αυτό ακριβώς χρειάζομαι!!! Δεν θα είναι η "μοστρα" του σπιτιού οπ΄τε δεν με νοιάζει να είναι το τέλειο γκαζόν και δεν θέλω να ασχολούμαι και συνέχει με αυτό, οπότε είναι ιδανική περίπτωση
Supes Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Θέλω να βάλω κι εγώ αγριάδα... Τώρα τον Αύγουστο θα πιάσει ή να περιμένω να δροσίσει;
ravend Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δεν ξερω και πολλα απο την περιποιηση του κτλ αλλα αυτο που εχω δει στην επιχειρηση των γονεων ειναι πως ειναι διαολος αυτο το πραμα, Δεν βγαινει για κανεναν λογο αν αποφασισεις να το ξηλωσει και δεν το κανεις σωστα. Σηκωνει πλακακια πετρες οτι θελει αρκει να φτασει εκει που θελει,τρελο φυτο!
maik42 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Θέλω να βάλω κι εγώ αγριάδα... Τώρα τον Αύγουστο θα πιάσει ή να περιμένω να δροσίσει; οχι τωρα. τον σπορο θα τον κουβαλησουν τα μυρμηγκια.
crom251 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Η αγριαδα εχει λιγοτερη περιποιηση απο το γκαζον (λιγοτερα ποτισματα, λιγοτερα κοψιματα). Τον χειμωνα ομως με τα κρυα θα ξεραθει και θα αναβλαστησει παλι την ανοιξη. Δεν εχεις πρασιναδα ολο τον χρονο με λιγα λογια. Η σπορα αγριαδας καλυτερα ειναι να γινει την ανοιξη οταν ανεβουν οι θερμοκρασιες ομως ή αρχες καλοκαιριου. Και τωρα μπορει βεβαια να μπει αν στην περιοχη σου καθυστερουν τα κρυα. Για τα μυρμηγκια που λεει ο πανω θα ριξεις ψειροσκονη.
yannis27gr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Εμένα δεν ξεραίνεται τον χειμώνα, παραμένει καταπράσινη. Ίσως να ειναι άλλη ποικιλία, δεν ξέρω. Επίσης, δεν έχω θέμα με τα πλακάκια που ανέφερε άλλος φίλος. Ειναι πράγματι δυνατό φυτό αλλα το κουρευεις και το περιοριζεις εκεί που θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα