Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό, να σου πω την αλήθεια, μου ακούγεται κάπως αριστερίστικο. Αυτός που έχει ανάγκη χτυπάει τις πόρτες. Στη ναυτιλία δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Στις περισσότερες σελίδες ναυτιλιακών υπάρχει μόνιμο recruitment.

Τυχαίο παράδειγμα:

http://www.tsakoshellas.gr/careers/

αναγκη λες ότι εχουν και οι ναυτηλιακες αλλα δεν τις βλεπω να προσπαθουν οντως να βρουν εργατες. εγω πχ δεν ειχα τροπο να ξερω πως λειτουργουν μεχρι που διαβασα αυτά που ειπες.

αντιστοιχα κι εγω εχω linkedin με τις δεξιοτητες μου, γιατι δε με ψαχνουν scouters να με προσλαβουν? νιώθω ότι οι εργοδότες εχουν επαναπαυτεί στο ότι "θα βρεθει μονος του" αυτος που ζητουν,

• Like 2
Δημοσ.

Δε νομίζω να μην βρίσκουν πλήρωμα καταστρώματος* με 2000-2500 ευρώ. Εδώ ο μέσος μισθός ενός (απλού)μισθοφόρου έχει πέσει στα 1200-1500 ευρώ. Αν ισχύει κάτι κάνουν λάθος στο ψάξιμο.

*δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς το πλήρωμα καταστρώματος, αλλά φαντάζομαι ότι είναι για ανειδίκευτους για να το αναφέρεις έτσι

Επιβεβαιωνω οτι, ο "συνοδος πλοιων" ασχετως προσοντων-ικανοτητων(!), δεν αγγιζει τα 2.000 ευρω

και μιλαμε για οσο προσφατα γινεται = φετος. Αρα, το 'πλήρωμα καταστρώματος με 2000-2500 ευρώ'

η ειναι μια ακομη, απο τις συνηθισμενες...λεκτικες εργοδοτικες υπερβολες, η καποιος λακος βρισκεται

στη φαβα, υπο την εννοια οτι στο τελος τα πραγματικως αποδιδομενα χρηματα, δεν ειναι τοσα πολλα

:whistle:

Εκτος & καποιοι να προτιμουν(!) να ρισκαρουν ως μισθοφοροι -για λιγοτερα χρηματα!- παρα να γινουν μουτσοι :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή τυχαίνει να είμαι μέσα σε αυτό το κομμάτι, σε πληροφορώ ότι η προσέλευση πατριωτών μας για απλοί ναύτες είναι σχεδόν μηδενική. Δεν θέλουν να πάνε. Στη ναυτιλία οι αγγελίες δεν μπαίνουν στη Χρυσή Ευκαιρία όπως οι άλλες δουλειές. Βγάζεις φυλλάδιο, περνάς γιατρούς και αρχίζεις και πηγαίνεις στις εταιρείες ή στέλνεις αίτηση. Διαφορετικά πηγαίνεις σε ατζέντη που κανονίζει να σε στείλει.

Γιατί να πας σε καράβι για 2k και να μην πας Ελβετία για τα διπλάσια;

Το καράβι αξίζει αν μιλάμε για τρελά ποσά (10k και άνω)... όπως έχω δει σε κάτι αγγελίες για μηχανικούς & καπετάνιους.

Δημοσ.

Επιβεβαιωνω οτι, ο "συνοδος πλοιων" ασχετως προσοντων-ικανοτητων(!), δεν αγγιζει τα 2.000 ευρω

και μιλαμε για οσο προσφατα γινεται = φετος. Αρα, το 'πλήρωμα καταστρώματος με 2000-2500 ευρώ'

η ειναι μια ακομη, απο τις συνηθισμενες...λεκτικες εργοδοτικες υπερβολες, η καποιος λακος βρισκεται

στη φαβα, υπο την εννοια οτι στο τελος τα πραγματικως αποδιδομενα χρηματα, δεν ειναι τοσα πολλα

:whistle:

Εκτος & καποιοι να προτιμουν(!) να ρισκαρουν ως μισθοφοροι -για λιγοτερα χρηματα!- παρα να γινουν μουτσοι :lol:

O μισθός σε ξένη σημαία (για όσους ξέρουν) ενός ναυτικού καταστρώματος, είναι σήμερα περίπου 2500 ευρώ, μαζί με κάποιες υπερωρίες εν πλω, τις οποίες παίρνουν σχεδόν όλοι, όσο ταξιδεύουν. Δεν έχω ιδέα για τις αμοιβές των μισθοφόρων, γι' αυτό δεν μπορώ να γράψω επ' αυτού. Όσο για τις συνηθισμένες λεκτικές εργοδοτικές υπερβολές στις οποίες αναφέρεσαι, πάλι δεν θα σχολιάσω γιατί έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Στη θάλασσα, όταν έχεις μια σύμβαση με μια εταιρεία, τα χρήματα που υπογράφεις, θα τα πάρεις, συν τις υπερωρίες σου. Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και γενικεύσεις, με τις οποίες εγώ βγάζω σπυριά. 

Όταν ένας άνθρωπος έχει τέτοιο μένος ή προκατάληψη με οποιαδήποτε μορφή εργοδοσίας, προφανώς ξεκινά πολύ στραβά. 

Γιατί να πας σε καράβι για 2k και να μην πας Ελβετία για τα διπλάσια;

Το καράβι αξίζει αν μιλάμε για τρελά ποσά (10k και άνω)... όπως έχω δει σε κάτι αγγελίες για μηχανικούς & καπετάνιους.

Ο μισθός του πλοιάρχου και του Α΄ Μηχανικού σε ξένη σημαία αυτή τη στιγμή φτάνει τις 13.000 ευρώ το μήνα. Σε Ελληνική σημαία είναι περίπου 1.500 ευρώ λιγότερα.

Δημοσ.

Χμ κοιτα να δεις, ο οικονομικος "λακος στη φαβα" που υπεθεσα πριν ^^, μπορει πραγματι να ειναι ετσι  :shifty: 

....Όπως θα παρατηρήσατε οι μισθοί είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που διαβάζουμε δεξιά και αριστερά στο ίντερνετ.
Αυτό συμβαίνει κατά την γνώμη μου για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα γράφουν ή τα διαδίδουν άνθρωποι
που δεν γνωρίζουν και δεν ζούνε από το επάγγελμα. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί αναφέρουν την ΜΙΚΤΗ μισθοδοσία
και όχι την ΚΑΘΑΡΗ. Όχι αυτή δηλαδή που προκύπτει μετά τις κρατήσεις ΝΑΤ, εφορίας, e-tax κ.τ.λ.
:eek:

http://www.e-nautilia.gr/alithies-gia-tous-misthous-twn-nautikwn/
Αλήθειες για τους μισθούς των ναυτικών και την κατάσταση στο επάγγελμα

Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και γενικεύσεις, με τις οποίες εγώ βγάζω σπυριά. 

Ας αφησουμε τα σπυρια για τους δερματολογους, αλλωστε
δεν χρειαζονται τα δηθεν αυτα, οταν μας δινεται η αληθεια:

-Η ανεργία ΔΕΝ οφείλεται στην κρίση γιατί και προ κρίσης, οι Έλληνες που υπήρχαν στα καράβια
ήταν ελάχιστοι και ακόμα χειρότερο είναι το ότι υπάρχουν και υπήρχαν χιλιάδες Ελληνόκτητα
καράβια τα οποία δεν έχουν ούτε έναν Έλληνα μέσα!

Δημοσ.

Χμ κοιτα να δεις, ο οικονομικος "λακος στη φαβα" που υπεθεσα πριν ^^, μπορει πραγματι να ειναι ετσι  :shifty: 

....Όπως θα παρατηρήσατε οι μισθοί είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που διαβάζουμε δεξιά και αριστερά στο ίντερνετ.

Αυτό συμβαίνει κατά την γνώμη μου για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα γράφουν ή τα διαδίδουν άνθρωποι

που δεν γνωρίζουν και δεν ζούνε από το επάγγελμα. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί αναφέρουν την ΜΙΚΤΗ μισθοδοσία

και όχι την ΚΑΘΑΡΗ. Όχι αυτή δηλαδή που προκύπτει μετά τις κρατήσεις ΝΑΤ, εφορίας, e-tax κ.τ.λ.

:eek:

Ας αφησουμε τα σπυρια για τους δερματολογους, αλλωστε

δεν χρειαζονται τα δηθεν αυτα, οταν μας δινεται η αληθεια:

-Η ανεργία ΔΕΝ οφείλεται στην κρίση γιατί και προ κρίσης, οι Έλληνες που υπήρχαν στα καράβια

ήταν ελάχιστοι και ακόμα χειρότερο είναι το ότι υπάρχουν και υπήρχαν χιλιάδες Ελληνόκτητα

καράβια τα οποία δεν έχουν ούτε έναν Έλληνα μέσα!

Η αλήθεια μέσω κάποιων link προφανώς απέχει κατά πολύ σε σχέση με την άποψη που γράφει κάποιος που είναι μέσα στον αντικείμενο, και μάλιστα ως οικογένεια. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Όποιος ενδιαφέρεται, ας κάνει την έρευνά του, κι ας μπει να γράψει τι βρήκε.

Δημοσ.

http://www.e-nautilia.gr/oso-pernane-ta-hronia-toso-pio-epitaktiki-ginetai-i-anagi-gia-epistrofi-ton-ellinon-nautikon-sta-karavia/

^ Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη για επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών στα καράβια ^

Δηλαδη ο αρθρογραφος δεν ειναι μεσα στο αντικειμενο? Τα ειδε ολα αυτα στο ονειρο του, κι αποφασισε το
πρωι να μας τα διηγηθει: εν ειδη "φανταστικης ιστοριας"? Η εχει λογο να μας γραφει τοσα ψεματα αβερτα?
B)
Δεν πειθομαι οτι ειναι 'φαντασιοπληκτος', περισσοτερο πιθανο βλεπω να θελει να βελτιωθει ο χωρος, που
ο ιδιος γνωριζει καλα, ενω προσπαθει και να γλυτωσει απο πιθανες <κακοτοπιες> τους νεοεισερχομενους.

Δημοσ.

Ω ρε φιλε. Παλι τα ιδια. Ελβετια τα 2πλασια σε φτανουν δυσκολα.

Φιλαράκι πήγα και είδα... σαφώς υπάρχουν και outliers που δεν τους φτάνουν, όπως υπάρχουν και ατυχήματα με τραμ (πάλι outlier). :)

Θες να τρως κάθε μέρα πιτόγυρα με τσίλι (όπως είδα στο φεστιβάλ) με 13 CHF; Ή νομίζεις ότι εδώ πέρα όλοι τρώνε απέξω επειδή έχει €2 το πιτόγυρο, αντί να μαγειρεύουν σπίτι που είναι πιο οικονομικό;

Πόσοι παίρνουν €2400 στην Ελλάδα; Βασιλιάς είσαι εδώ με τόσα λεφτά, δεν λέω, αλλά η φορολογία δεν παλεύεται... 50% έχουμε φτάσει (επίπεδο Σουηδίας με παροχές Αφρικής), ενώ στην Ελβετία είναι 10-20%.

Πες μας αν θες ποιό είναι το αντίστοιχο των €500/μήνα στην Ελβετία. Τόσα παίρνει εδώ ο ταμίας supermarket (με εξαίρεση τον Σκλαβενίτη).

Περνάει χειρότερα ένας ταμίας supermarket στην Ζυρίχη με 4-4.5K CHF από τον Έλληνα που δουλεύει στα Lidl και του βγαίνει ο πάτος;

ΥΓ: Πραγματικά μερικοί μου θυμίζετε κάτι καλομαθημένους που λένε ότι ένα άτομο θέλει €300/μήνα ΜΟΝΟ για supermarket έξοδα στην Ελλάδα. Εγώ ξέρω κόσμο που την βγάζει με €100 max τον μήνα (προφανώς θέλει κυνήγι προσφορών κλπ.)... τώρα αν εσείς την έχετε δει να τρώτε φιλέτο και ντελικατέσεν κάθε μέρα, ε προφανώς ούτε η Ελλάδα παλεύεται, ούτε η Ελβετία, ούτε ο Άρης.

Δημοσ.

Φιλε για να τελειωνει η συζητηση. Με 7 χρονια σπουδες επαιρνα 5k. Βαλε στο λινκ που σου εδωσα να δεις που παιζει ο μεσος ορος.

Δεν είναι καραβια η 7χιλιαρο στην Ελβετία.

Διαιρεσε αυτη τη γ&÷;νη αντιστοιχία 7000ε εκει 2400 εδω και θα δεις οτι με 7 χρονια σπουδων έπαιρνα το αντιστοιχο 1780 ευρω εδω. Και μου εβγαινε ο κωλος για αυτα τα λεφτα. Δε μιλας για ανειδικευτο προσωπικο καταστρωματος.

Δημοσ.

Για να τελειώνω κι εγώ με εσένα, 5000 ξέρω άτομο που τα παίρνει χωρίς σπουδές για δουλειά γραφείου, αλλά είναι μόνιμος κάτοικος, όχι μετανάστης. Προφανώς παίζουν ρόλο διάφορα πράγματα, όπως το επίπεδο γλώσσας του καθενός.

Στις ερωτήσεις που σου έκανα δεν απάντησες, οπότε...

Δημοσ.

Πάπια στο έχω ξαναπεί ότι δεν θα κάτσω να πάρω στα σοβαρά διαδικτυακούς άγνωστους σε σύγκριση με δικούς μου ανθρώπους. Στο λέω ωμά χωρίς πολιτική ορθότητα.

Και τα 5000 που λες πολλά είναι για σένα αν δεν ήσουν ακριβής στην ώρα άφιξης όπως έχεις δηλώσει εδώ μέσα... τα πτυχία από μόνα τους δεν λένε κάτι αν σε ρίχνουν άλλοι παράγοντες σε σχέση με τον μέσο όρο.

Εγώ μια χαρά την παλεύω. Άλλοι που δεν βλέπουν το τραμ ή φτάνουν αργοπορημένοι στην δουλειά τους δεν την παλεύουν. :)

Για να μην αναφέρω τα διάφορα αλλοπρόσαλλα threads που βλέπουμε κατά καιρούς...

Δημοσ.

Οχι , δεν την παλεύω μια.... μετά απο 4 χρόνια δουλείας ως υπάλληλος σε μαγαζι  + 6 χρόνια δουλείας σε δικό μου μαγαζί αποφάσισα να το κλείσω λογο κρισης.  :mad:  μένω και επίσημα χωρίς δουλεια και χωρις μελλον για πρωτη φορα στην ζωη μου.. :blink:  :wacko:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...