Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάπια στο έχω ξαναπεί ότι δεν θα κάτσω να πάρω στα σοβαρά διαδικτυακούς άγνωστους σε σύγκριση με δικούς μου ανθρώπους. Στο λέω ωμά χωρίς πολιτική ορθότητα.

Και τα 5000 που λες πολλά είναι για σένα αν δεν ήσουν ακριβής στην ώρα άφιξης όπως έχεις δηλώσει εδώ μέσα... τα πτυχία από μόνα τους δεν λένε κάτι αν σε ρίχνουν άλλοι παράγοντες σε σχέση με τον μέσο όρο.

Εγώ μια χαρά την παλεύω. Άλλοι που δεν βλέπουν το τραμ ή φτάνουν αργοπορημένοι στην δουλειά τους δεν την παλεύουν. :)

Για να μην αναφέρω τα διάφορα αλλοπρόσαλλα threads που βλέπουμε κατά καιρούς...

Ειτε ο παπιας εισαι ή ο παπας για την ιδια δουλειά τα λεφτα ειναι τα ιδια.

Εδω οι αγγελιες.

https://recrutement.hcuge.ch/pls/PROD/internet/wd_portal.list?p_web_site_id=1&p_function=map&p_class_type=Genre%20emploi&p_class_value=Offre%20d%27emploi%20standard

Εδω οι μισθοι για Ολη την περιοχη.

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://ge.ch/etat-employeur/media/site_etat-employeur/files/imce/documents/a_telecharger/echelle_des_traitements_annee_en_cours.pdf&ved=0ahUKEwi29c7_o6XOAhWDXhQKHRqpARUQFggZMAA&usg=AFQjCNH60YHthPCwrNy89a2T01b8GxPBcw&sig2=E_n9ZwrGDOORTe4StlysMQ

Σου λεω οτι λογω κρισης εμπειρία για ολους ειναι σταθερη στο 1 - κανονισμος του οργανισμου.

Τα 8500 φρ μικτα ειναι 5500 φρ καθαρα η 5000 ευρω. Απο τα οποια πρεπει μετα να πληρωσεις μινιμουμ 300ε για ασφ υγειας.

Ποσο πιο λιανα.

Υπαλληλος φαρμακειου με πιστοποιηση απο το κρατος παιρνει κατηγορια 9 δηλ 5000 φρ μεικτα. 4500 ε μεικτα. Καθαρα γυρω στα 2900 max. Και απο αυτα αφαιρει και τα 300.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για το γαλλικό κομμάτι (Γενεύη), ούτε με αφορά να μάθω. Εγώ μίλησα μόνο για το γερμανικό (Ζυρίχη).

Προφανώς αν σου πω ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν από τα 17 τους (μετά το σχολείο) συνεχώς στην ίδια εταιρία και τώρα παίρνουν 8k, θα σου φανεί αδιανόητο (δεν λέω ότι πάντα έπαιρναν τόσα, ξεκίνησαν με μισθό πρακτικής). Ούτε λέω ότι ο μετανάστης θα πάρει τόσα με το που πατήσει το πόδι του. Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν όμως... αυτό το «κάπου» ορίζεται ως ο κατώτατος μισθός. Από κρίση δεν έχουν πάρει πολύ χαμπάρι οι Ελβετοί, γι' αυτό το νόμισμά τους ανατιμήθηκε 30% όσο η Ευρωζώνη έπαιζε το πουλί της.

Εν τέλει ακόμα δεν απαντάς όμως: θεωρείς ότι ένας ταμίας (το αναφέρω ως παράδειγμα απλής δουλειάς ανειδίκευτου) έχει καλύτερη μοίρα στην Ελλάδα, παρά στην Ελβετία;

Δημοσ.

Και ξαναπαμε παλι. 7000ε εκει 2400 στην Αθηνα. Απλη μεθοδος των τριων. 2900 εκει ποσο; 1000 εδω.

Δεν ξέρω για το γαλλικό κομμάτι (Γενεύη), ούτε με αφορά να μάθω. Εγώ μίλησα μόνο για το γερμανικό (Ζυρίχη).

Προφανώς αν σου πω ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν από τα 17 τους (μετά το σχολείο) συνεχώς στην ίδια εταιρία και τώρα παίρνουν 8k, θα σου φανεί αδιανόητο (δεν λέω ότι πάντα έπαιρναν τόσα, ξεκίνησαν με μισθό πρακτικής). Ούτε λέω ότι ο μετανάστης θα πάρει τόσα με το που πατήσει το πόδι του. Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν όμως... αυτό το «κάπου» ορίζεται ως ο κατώτατος μισθός. Από κρίση δεν έχουν πάρει πολύ χαμπάρι οι Ελβετοί, γι' αυτό το νόμισμά τους ανατιμήθηκε 30% όσο η Ευρωζώνη έπαιζε το πουλί της.

Εν τέλει ακόμα δεν απαντάς όμως: θεωρείς ότι ένας ταμίας (το αναφέρω ως παράδειγμα απλής δουλειάς ανειδίκευτου) έχει καλύτερη μοίρα στην Ελλάδα, παρά στην Ελβετία;

Ζυριχη δινει εως 5% καλυτερο μισθο. Max. Αλλα ειναι και εξισου ακριβοτερη. Νομιζω στο τοπ 5 παγκοσμίως.

Δε μπορω να σου πω για τον ταμια γιατι δεν ξερω. Οπως δε μπορεις να εχεις γνωμη για κατι που δεν ξερεις ο ιδιος.

Δημοσ.

Και ξαναπάμε πάλι: πόσοι παίρνουν 2400 στην Ελλάδα του 2016; Στην Ελβετία θα βρεις περισσότερους αναλογικά να παίρνουν 7K...

Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς;

Τα €500 (βασικός στην Ελλάδα) τα κάνεις συνεχώς γαργάρα, παρ' όλο που αφορά το 90%. Γιατί άραγε; Θα απαντήσεις επιτέλους σε αυτά που σε ρωτάνε;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε αγορι μου. Ποιος παιρνει 7000 καθαρα στην Ελβετια; Το σαητ που σπυ εδωσα λεει οτι τα 7000 καθαρα εκει ειναι 2400 εδω. Μιλαει για αντιστοιχια.

Ζυριχη ειναι 3η ακριβοτερη στον κοσμο. Γενευη 5η.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_cities_for_expatriate_employees

Αν στο ειχε σε αυγα (14 αυγα εκει 4 εδω) θα ελεγες οτι πληρωνονται ολοι 14 αυγά;

Δημοσ.

Ρώτα τους ντόπιους να μάθεις ποιός παίρνει τόσα.

Εσύ δεν λες να καταλάβεις ότι ο βασικός των 4000 εκεί, ισούται με 1400 εδώ (σύμφωνα με τα δικά σου μαθηματικά). Ποιός ταμίας παίρνει εδώ 1400 (μεικτά έστω); Ούτε στον Σκλαβενίτη (που ζητάνε και βύσμα κιόλας)... 750 μεικτά είναι εδώ ο βασικός.

Στο έκανα λιανά τώρα;

ΥΓ: Και ναι, ξέρω τι είναι η Krankenkasse...

Δημοσ.

Εχεις μπλεξει τα μπουτια σου.

Επειδη ακριβως υπαρχει εκμετάλλευση ζητουσαν ο μινιμουμ μεικτος μισθος να ειναι 4000 φραγκα. Πριν 2 χρονια. Η 3300 ευρω μεικτα. Με την ιδια αντιστοιχια πηγαινε 1134 ευρω μεικτα . 650-700 καθαρα max. Σ αυτα τα λεφτα λοιπον δεν περιλαμβανεται ασφαλεια υγειας (την εποχη τοτε 250ε το ελαχιστο).

Και αυτα τα λεφτα του ελαχιστου μισθου τα διεκδικουσαν γιατι ακριβως δεν τα επαιρναν ολοι που δικαιουνταν ενα μινιμουμ μισθου.

Εδω και το λινκ της τοτε ειδησης

http://mobile.lemonde.fr/europe/article/2014/05/18/les-suisses-refusent-le-salaire-minimum-le-plus-eleve-du-monde_4420815_3214.html

Δημοσ.

Εκμετάλλευση παντού υπάρχει. Το επίπεδο ζωής αλλάζει.

Εσύ προφανώς θες να μας πείσεις ότι η Ελλάδα του 2016 έχει καλύτερο επίπεδο ζωής... το λένε και οι επίσημοι δείκτες άλλωστε που βγάζουν την Αθήνα Νο1 και την Ζυρίχη Νο50.

Αν ήταν τόσο χάλια η Ελβετία όσο την παρουσιάζεις μια χαρά θα είχε περάσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (2,5K). Στην Ελλάδα πέρασε το ΚΕΑ (€200) λόγω μνημονίου.

Δεν υπάρχει λόγος όμως όταν η ανεργία είναι χαμηλή και οι μισθοί ικανοποιητικοί, ακόμα και για τους εργάτες... ο Έλληνας εργαζόμενος πολύ δύσκολα θα πάει διακοπές σε ένα εξωτικό μέρος.

Δημοσ.

Δεν την παλεύω, όχι. Η δουλειά γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη και από προκοπή τίποτα. Βλαστημάω που έφυγα από το εξωτερικό.

Όλο και σκέφτομαι τη φυγή πλέον...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν την παλεύω, όχι. Η δουλειά γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη και από προκοπή τίποτα. Βλαστημάω που έφυγα από το εξωτερικό.

Όλο και σκέφτομαι τη φυγή πλέον...

Τι λες τώρα κι εσύ, το εξωτερικό είναι πανάκριβο, μείνε εδώ.

Δημοσ.

Εχεις δικιο. Η ανεργια ειναι 2% γιατι δεν μπαινεις στη χωρα αν δεν εχεις δουλεια. Και με το που μπαινεις στη χωρα πρεπει να κανεις ασφ υγειας.

Η μαλλον λεμε 2%. Γιατι πρεπει να δεις ποση μαυρη εργασια, αδηλωτη υπαρχει.

Δημοσ.

Τι λες τώρα κι εσύ, το εξωτερικό είναι πανάκριβο, μείνε εδώ.

Σωστά. Δεν έχει και καλό κλίμα να βάλω και καμία ντομάτα στον κήπο... :-D

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς δεν μπαίνεις στην χώρα αν δεν έχεις δουλειά; Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση για πολίτες ΕΕ με διμερή συμφωνία, έτσι;

Μαύρη εργασία ίσως υπάρχει, δεν ξέρω, σε τι ποσοστά όμως αναλογικά με την Ελλάδα;

Είδα και καντίνα να πουλάει πίτσες χωρίς απόδειξη. Θεωρείς ότι είναι ο κανόνας όμως;

Μπήκα και σε supermarket να ψωνίσω και να δω τιμές... να αναφέρω το ΦΠΑ που είναι 10 φορές κάτω (2,5% vs 24%);

Σαφώς μερικά πράγματα πιο ακριβά (2,69 η φρατζόλα), ενώ άλλα είναι σχετικά νορμάλ (4,99 ο κιμάς 500g) αναλογικά με τους μισθούς.

Δημοσ.

Είπα ότι είναι στην ΕΕ; Είπα για διμερή συμφωνία... ξέρεις, εγώ με ταυτότητα πήγα (ελληνική με λατινικά), όχι διαβατήριο, ούτε βίζα. Πολίτης ΕΕ είμαι ως Έλληνας (προς το παρόν).

Εν πάσει περιπτώσει, από το να κλαίει κάποιος την μοίρα του στην Ελλάδα, υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές (από εξωτερικό μέχρι καράβια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...