alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 TL;DR version: https://en.wikipedia.org/wiki/Comfort_zone Αν φοβάσαι μην χάσεις το ταπεράκι της μαμάς (όπως το 50% των Ελλήνων), αυτό είναι δικό σου θέμα. Αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, επίσης δικό σου θέμα. Στην Ελλάδα έχουμε το δίχτυ ασφάλειας της οικογένειας, ενώ στο εξωτερικό έχουν το δίχτυ ασφάλειας του κράτους. Η διαφορά ξέρεις ποιά είναι; Ότι η οικογένεια (γονείς, παππούδες) κάποια στιγμή θα μας χαιρετήσει, ενώ το κράτος έχει συνέχεια. Άρα μάντεψε πως θα είναι η Ελλάδα σε 20-30 χρόνια που θα έχει πεθάνει και ο τελευταίος συνταξιούχος... Κανείς δεν είπε ότι μπορούν ή πρέπει να φύγουν όλοι (~10 εκατομμύρια). Κάποιος πρέπει να κατοικήσει και στην Ελλάδα. Τώρα αν θα είναι Έλληνες ή Τούρκοι ή Γερμανοί... ακατοίκητη δεν θα μείνει η χώρα, το μόνο σίγουρο! Για τον γκόμενό σου τι να σου απαντήσω; Ενήλικος είναι, εκτός αν τον ζεις εσύ. Σκεφτείτε το μέλλον σας από κοινού. Άσε που στην Ζυρίχη υπάρχει τρομερά multi-culti & LGBT-friendly κλίμα (είχα δει κάτι λεσβίες να φιλιούνται στο παράθυρο του flat τους καβαλώντας η μια την άλλη, λολ). Στην επαρχία είναι πιο "redneck" φάση (όπως παντού άλλωστε). Πάντως με 6 γλώσσες μάλλον χαραμίζεσαι στην Ελλάδα. Γνώμη μου. Είναι σαν να ρωτάς πως θα βρει δουλειά κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ όταν όλες οι αγγελίες ζητάνε προϋπηρεσία. Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν, με μηδενικά "XP". Δεν είναι το ταπερακι, μπορω να μαγειρευω και μονος μου, είμαι χαμηλης συντηρησης ούτως η αλλως. Αλλα για να ξεκινησω κατι εδώ είναι πιο ευκολο, εχω σπιτι και δε χρειαζεται να εχω κεφαλαιο. Δηλαδη πριν πιασω δουλεια, το εισιτηριο για το μετρο και τα ρουχα που φοραγα για να παω στη συνεντευξη καν, και αντιστοιχα για να παω στη δουλεια τον πρωτο καιρο, προφανως και τα πληρωσε καποιος άλλος διοτι δεν ειχα εσοδα διοτι ηταν η πρωτη μου δουλεια. Αυτά δεν ξερω ποιος σου τα παρεχει εξω. Δηλαδη θες σιγουρα ένα αρχικο budget για να νοικιάσεις κατι πριν πας, να διασφαλισεις το φαι σου και τη μετακινηση σου για τον πρωτο καιρο μεχρι τον πρωτο μισθο. Δεν ξερω πως μπορω καν να υπολογισω αυτά τα εξοδα και για ποσο καιρο, δεν ξερω ποσο ευκολο η δυσκολο είναι να βρω δουλεια. Εχω αποφασισει να φυγω μονο εάν βρω καποια δουλεια με relocation package και να μην παω στα χαμενα. Ειχα την επιλογή να παω αεροσυνοδος στην Emirates αλλα αποφασισα ότι προτιμω να μεινω εδώ με ~900 μισθο και να μοιράζομαι νοικι με τη μητερα μου που βοηθαει και τους δυο μας απ το να παω σε ένα μουσουλμανικο κρατος, οσο δυτικοφανες κι αν είναι. Δε νομιζω όμως ότι οδηγει καπου το να λεμε ότι εδώ είναι ασχημα, σηκω φυγε, γιατι ουτε αλλου είναι ιδανικα. Τα ζυγιζεις και επιλεγεις, αν εχεις το προνομιο επιλογης
bedazzled Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Κι εγώ έχω σπίτι (και ΕΝΦΙΑ), αλλά δεν αρκεί αυτό... Με €900 είσαι σχετικά καλά στην Ελλάδα, απλά το θέμα είναι αν θα τα έχεις και αύριο. Ξέρω άτομα που έπαιρναν €1000 (καθαρά) εδώ και έφυγαν. Γιατί δεν ήξεραν αν θα τα έπαιρναν και αύριο έτσι όπως πάει η κατάσταση. Πήραν ένα ρίσκο με λίγα λόγια. Παίρνουν άνδρες αεροσυνοδούς οι εταιρίες; Πρώτη φορά το ακούω! 1
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Κι εγώ έχω σπίτι (και ΕΝΦΙΑ), αλλά δεν αρκεί αυτό... Με €900 είσαι σχετικά καλά στην Ελλάδα, απλά το θέμα είναι αν θα τα έχεις και αύριο. Ξέρω άτομα που έπαιρναν €1000 (καθαρά) εδώ και έφυγαν. Γιατί δεν ήξεραν αν θα τα έπαιρναν και αύριο έτσι όπως πάει η κατάσταση. Πήραν ένα ρίσκο με λίγα λόγια. Παίρνουν άνδρες αεροσυνοδούς οι εταιρίες; Πρώτη φορά το ακούω! μα κι εγω γι αυτό σκέφτομαι να φυγω, τωρα είμαι καλα εδώ, δε μου λειπει τιποτα. αλλα δεν ξερω για ποσο θα είμαι ετσι, προτιμω να φυγω προγραμματισμένα παρα να βρεθω στη δυσαρεστη θεση του να εξαναγκαστω να φυγω. Παιρνουν αντρες, στατιστικα λιγοτερους και όχι σε ολες τις εταιριες, αλλα στις περισσοτερες. Απλα μου φαινεται κακοπληρωμενη δουλεια, δεδομενων των ευθυνων. 1
bedazzled Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Τα λεφτά εκεί στην Αραβία είναι πολύ καλά (λόγω πετρελαίου, άγνωστο για πόσο ακόμη), αλλά προσωπικά δεν θα γούσταρα να πάω με την καμία εκεί κάτω... χειρότερη ζέστη και ανελεύθερο καθεστώς. Εσύ δε που είσαι και LGBT, έχεις έναν επιπλέον λόγο να μην γουστάρεις να πας. Δεν είναι το παν τα λεφτά. Την Ελβετία την ανέφερα γιατί έχει κι άλλα ωραία πράγματα εκτός από το οικονομικό. 1
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Με απ' όλα; (αστειεύομαι) Καλά κάνεις και την παλεύεις, εννοείται. Αλλά, πώς θα κινηθείς με τα "γκομενάκια"; Ηλιόσπορο θα τρώτε ή θα μετράς τα ευρώ; Μάγκες, δουλειές υπάρχουν. Ψαχτείτε. Βαρέθηκα να το γράφω. Μην περιμένετε από κανέναν ΟΑΕΔ ή γνωστό. Έχουμε τόσα νησιά και τόσες δεκάδες χιλιάδες άτομα που δουλεύουν σε ό,τι έχει σχέση με τουρισμό. Από γκαρσόνια, μέχρι παραλαβή τουριστών από το πλοίο ως εκπρόσωπος του ξενοδοχείου. Βγαίνει πολύ καλό χαρτζιλίκι και tips. Πες τα ρε φίλε! Έχει δουλειές μέχρι και για εντελώς ανειδίκευτους ή χωρίς προσόντα. Υπάρχουν άτομα χωρίς καν αγγλικά που χτυπάνε διχίλιαρα το μήνα, χωρίς καμία υπερβολή. Είσαι στον τόπο σου σε έναν τομέα που δεν πρόκειται να χάσει εύκολα και που μπορούν εύκολα να παρουσιαστούν ευκαιρίες και να εξελιχθείς πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλους τομείς...οι ρυθμοί είναι δύσκολοι βέβαια αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Τα λεφτά εκεί στην Αραβία είναι πολύ καλά (λόγω πετρελαίου, άγνωστο για πόσο ακόμη), αλλά προσωπικά δεν θα γούσταρα να πάω με την καμία εκεί κάτω... χειρότερη ζέστη και ανελεύθερο καθεστώς. Εσύ δε που είσαι και LGBT, έχεις ένα επιπλέον λόγο να μην γουστάρεις να πας. Δεν είναι το παν τα λεφτά. Την Ελβετία την ανέφερα γιατί έχει κι άλλα ωραία πράγματα εκτός από το οικονομικό. εμενα με κραταν πισω το κρυο και η γλωσσα. μιλαω και γερμανικα και γαλλικα και δεν καταλαβαίνω κανεναν ελβετο με ανεση. Πες τα ρε φίλε! Έχει δουλειές μέχρι και για εντελώς ανειδίκευτους ή χωρίς προσόντα. Υπάρχουν άτομα χωρίς καν αγγλικά που χτυπάνε διχίλιαρα το μήνα, χωρίς καμία υπερβολή. Είσαι στον τόπο σου σε έναν τομέα που δεν πρόκειται να χάσει εύκολα και που μπορούν εύκολα να παρουσιαστούν ευκαιρίες και να εξελιχθείς πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλους τομείς...οι ρυθμοί είναι δύσκολοι βέβαια αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. παιδια μιλαμε για μαυρα λεφτα και για συνθήκες "ο,τι κατσει", δεν είναι ακριβως καλα τα πραγματα στον τουρισμο. τα λεφτα επισης, αναλογικα με το φορτο εργασιας και τις ωρες, δεν τα λες καλα, ειδικα όταν συγκρινεις με το υπερκέρδος που παραγεις και που συνηθως περναει απ τα χερια σου. ακομα είναι θρασύτατοι οι επιχειρηματιες στο χωρο του τουρισμου, τουλάχιστον απ οσο εχω δει.
bedazzled Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Πες τα ρε φίλε! Έχει δουλειές μέχρι και για εντελώς ανειδίκευτους ή χωρίς προσόντα. Υπάρχουν άτομα χωρίς καν αγγλικά που χτυπάνε διχίλιαρα το μήνα, χωρίς καμία υπερβολή. Είσαι στον τόπο σου σε έναν τομέα που δεν πρόκειται να χάσει εύκολα και που μπορούν εύκολα να παρουσιαστούν ευκαιρίες και να εξελιχθείς πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλους τομείς...οι ρυθμοί είναι δύσκολοι βέβαια αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ανοίχτε ένα νήμα προσφοράς εργασίας με αυτά τα «διχίλιαρα» και είμαι σίγουρος ότι θα μπουκώσει ο server του insomnia από το like flood.
zio10 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 εμενα με κραταν πισω το κρυο και η γλωσσα. μιλαω και γερμανικα και γαλλικα και δεν καταλαβαίνω κανεναν ελβετο με ανεση. παιδια μιλαμε για μαυρα λεφτα και για συνθήκες "ο,τι κατσει", δεν είναι ακριβως καλα τα πραγματα στον τουρισμο. τα λεφτα επισης, αναλογικα με το φορτο εργασιας και τις ωρες, δεν τα λες καλα, ειδικα όταν συγκρινεις με το υπερκέρδος που παραγεις και που συνηθως περναει απ τα χερια σου. ακομα είναι θρασύτατοι οι επιχειρηματιες στο χωρο του τουρισμου, τουλάχιστον απ οσο εχω δει. Ιδανικά δεν είναι σίγουρα, αν και υπάρχουν και σωστές επιχειρήσεις. Είναι όμως καλύτερα να πας έστω να κάνεις μια αρχή έξι μήνες, να πάρεις κάποια λεφτά και βλέπεις, από το να κάθεσαι και να μη κάνεις τίποτα... Ανοίχτε ένα νήμα προσφοράς εργασίας με αυτά τα «διχίλιαρα» και είμαι σίγουρος ότι θα μπουκώσει ο server του insomnia από το like flood. Όποιος θέλει τα βρίσκει, είπαμε θέλει λίγο κυνήγι
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Ανοίχτε ένα νήμα προσφοράς εργασίας με αυτά τα «διχίλιαρα» και είμαι σίγουρος ότι θα μπουκώσει ο server του insomnia από το like flood. θα σου πω εγω ρε, μυκονο απειρα μαγαζια με παρακαλαγαν να κατσω να δουλεψω (πηγα διακοπες ιουνιο μια βδομαδα) και με μισθους τυπου 1.5-2k. ΑΛΛΑ: χωρις σπιτι, που αντε να βρεις, κι αν βρεις θα ναι υπερκοστολογημενη τρυπα χωρις φαγητο, (το σουβλακι που είναι το πιο φτηνο που μπορεις να φας εχει τυπου 5 ευρα) χωρις ρεπο 10 η 12 ωρες δουλεια τη μερα, καποιες φορες και σπαστο. προφανως και δε δεχτηκα καμια τετοια δουλεια. όλα αυτά ανασφάλιστα η αν είναι δηλωμένα φυσικα η συμβαση αναφερει αλλα πραγματα. Οποιος δεν εχει άλλη επιλογή και πειναει, προφανως είναι μια καποια λυση. Αλλα είναι μια λυση που συντηρει το πρόβλημα με τους εργοδότες. Δε μου φαινεται οκ. 3
bedazzled Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Ε τώρα δεν κάνουμε δουλειά με χρησμούς Πυθίας. Αν τα «διχίλιαρα» αφορούν κολλητούς σας και συνεπώς δεν είναι κοινοποιήσιμα στο ευρύ κοινό, πείτε το... Εγώ λέω ανοίχτε το νήμα και μετά πείτε ότι θέλετε για «τεμπέληδες» Έλληνες. Ανοίχτε το όμως πρώτα, αλλιώς μην λέτε τίποτα. Δίκαια πράγματα νομίζω. Όσο για τους εργοδότες, 3 φάρες έχουν την χειρότερη φήμη στο εξωτερικό: Έλληνες, Τούρκοι, Άραβες. Τυχαίο; Δεν νομίζω. θα σου πω εγω ρε, μυκονο απειρα μαγαζια με παρακαλαγαν να κατσω να δουλεψω (πηγα διακοπες ιουνιο μια βδομαδα) και με μισθους τυπου 1.5-2k. ΑΛΛΑ:χωρις σπιτι, που αντε να βρεις, κι αν βρεις θα ναι υπερκοστολογημενη τρυπαχωρις φαγητο, (το σουβλακι που είναι το πιο φτηνο που μπορεις να φας εχει τυπου 5 ευρα)χωρις ρεπο10 η 12 ωρες δουλεια τη μερα, καποιες φορες και σπαστο.προφανως και δε δεχτηκα καμια τετοια δουλεια. όλα αυτά ανασφάλιστα η αν είναι δηλωμένα φυσικα η συμβαση αναφερει αλλα πραγματα.Οποιος δεν εχει άλλη επιλογή και πειναει, προφανως είναι μια καποια λυση. Αλλα είναι μια λυση που συντηρει το πρόβλημα με τους εργοδότες. Δε μου φαινεται οκ. Πραγματικά, οι τιμές στην Μύκονο κάνουν την Ελβετία να μοιάζει νορμάλ χώρα... άντε να χτυπηθεί το μαύρο χρήμα με τις κάρτες, μπας και δούμε προκοπή σαν χώρα.
Ψιτ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Τα επιχειρήματα σου δεν στέκουν ρε καρντάσι. Αυτό δεν μπορείς να αντιληφθείς. Νομίζω πως τα επιχειρήματα του πάπια στέκουν, αυτό που δεν κάνει κατανοητό στους υπόλοιπους ειναι πως το κόστος διαβίωσης ειναι δυσανάλογο του μισθού, επομένως ο συνομιλητής του κολλάει στα υπόλοιπα νούμερα. Το να πας ως τουρίστας για να βρεις δουλειά ή κάτι τέτοια παρόμοια δεν ειναι άξια σχολιασμού.
bedazzled Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Νομίζω μια ματιά στο thread history του καθενός δείχνει ποιανού τα επιχειρήματα (δεν) στέκουν... scripta manent.
Ψιτ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Μην αυνανίζεται τότε. Η κάθε συζήτηση ειναι διαφορετική και το κάθε επιχείρημα κρίνεται μέσα απο τη συζήτηση.
bedazzled Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια. Πες τα ρε φίλε! Έχει δουλειές μέχρι και για εντελώς ανειδίκευτους ή χωρίς προσόντα. Υπάρχουν άτομα χωρίς καν αγγλικά που χτυπάνε διχίλιαρα το μήνα, χωρίς καμία υπερβολή. Πάντως εσένα ρε Zio σε θυμάμαι να λες εδώ μέσα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν ανειδίκευτοι χωρίς προσόντα 1000 τον μήνα (προ κρίσης), γι' αυτό βουλιάξαμε σαν χώρα... και τώρα μας λες ότι παίρνουν 1,5-2k; Ολίγον αντιφατικό το βρίσκω (μιας και σου αρέσουν οι αντιφάσεις).
alxlightning Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Ε τώρα δεν κάνουμε δουλειά με χρησμούς Πυθίας. Αν τα «διχίλιαρα» αφορούν κολλητούς σας και συνεπώς δεν είναι κοινοποιήσιμα στο ευρύ κοινό, πείτε το... Εγώ λέω ανοίχτε το νήμα και μετά πείτε ότι θέλετε για «τεμπέληδες» Έλληνες. Ανοίχτε το όμως πρώτα, αλλιώς μην λέτε τίποτα. Δίκαια πράγματα νομίζω. Όσο για τους εργοδότες, 3 φάρες έχουν την χειρότερη φήμη στο εξωτερικό: Έλληνες, Τούρκοι, Άραβες. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Πραγματικά, οι τιμές στην Μύκονο κάνουν την Ελβετία να μοιάζει νορμάλ χώρα... άντε να χτυπηθεί το μαύρο χρήμα με τις κάρτες, μπας και δούμε προκοπή σαν χώρα. μακαρι να χτυπηθεί αλλα το μαυρο χρημα παντα θα υπαρχει. κι εγω προτιμω τα μαυρα, προφανως, διοτι δε βλεπω καμια σωστη κρατικη διαχειριση ουτε πειθομαι ότι "θα τα παρω στη συνταξη"-στα 80? 90? παλι το μεγαλο πληγμα θα το εχουν οι εργαζόμενοι, φοβάμαι, και όχι οι εργοδότες. Αυτοι απλα θα εχουν μειωμενο υπερκέρδος. Κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια. Πάντως εσένα ρε Zio σε θυμάμαι να λες εδώ μέσα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν ανειδίκευτοι χωρίς προσόντα 1000 τον μήνα (προ κρίσης), γι' αυτό βουλιάξαμε σαν χώρα... και τώρα μας λες ότι παίρνουν 1,5-2k; Ολίγον αντιφατικό το βρίσκω (μιας και σου αρέσουν οι αντιφάσεις). Ο Ζιο και η συνοχή σε συλλογιστικη δεν πανε πακετο γλυκούλης καλοπροαίρετος είναι παντως. Αλλα δε γινεται να τα εχεις με ολους και όλα καλα, καποια πραγματα είναι η ετσι η αλλιως, δεν πανε μαζι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα