Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μένω Εξωτερικό απ το 2008, γυρω στο 2011 εληξε η αναβολη μου, πηρα προστιμο λογω ανυποταξιας, πληρωσα το προστιμο, και πηγα στην πρεσβεια και πηρα βεβαιωση μονιμου κατοικου εξωτερικου.

Ολα καλα μεχρι εκει. (μεχρι και νεο διαβατηριο μπορεσα κ εβγαλα)

Πλεον επιστρεφω Ελλαδα και αναρωτιεμαι τι παιζει. 

Διαβασα πως μετα τα 35 μπορει να εξαγοραστει το υπολοιπο της ποινης (κι αλλα λεφτα; πληρωσα το προστιμο) και πιο πριν πρεπει να πας για 6 μηνες;

Πρακτικα γνωριζει καποιος ποσο ρεαλιστικα ειναι αυτα; κοινως, θα ψαξει ο στρατος και θα διασταυρωσει αν ηρθα ελλαδα (μεσω εφοριας; μεσω ΙΚΑ;) και θα ρθει να με συλλαβει;

Υπαρχει εμπειρια στο θεμα; διαβασα πολλα στο web αλλα τιποτα σχετικο με την περιπτωση μου

ευχαριστω!

Δημοσ.

Στην θέση σου ούτε πρόστιμο θα πλήρωνα ούτε τίποτα.

Πρακτικα γνωριζει καποιος ποσο ρεαλιστικα ειναι αυτα; κοινως, θα ψαξει ο στρατος και θα διασταυρωσει αν ηρθα ελλαδα (μεσω εφοριας; μεσω ΙΚΑ ;) και θα ρθει να με συλλαβει;

Ούτε με παναγίες.

Το πρόβλημα υπάρχει αν καταδικαστείς ως ανυπότακτος από στρατοδικείο και συλληφθείς/οδηγηθείς σε κάποιο ΑΤ για κάποον άσχετο τυχαίο λόγο, θα γράψουν τα στοιχεία σου σε κάποιο σύστημα και θα σε βρουν από εκεί, παίζει να έχεις θέματα.

Δημοσ.

Εγω παντως (που η κοροιδαρα πηγα 18 μηνες) ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο με το να κυνηγανε καποιον ως ανυποτακτο.

Συνηθως στην Ελλαδα τους κανουν υπουργους (οπως ο επι εικοσαετιας σχεδον Εθν.Αμυνας κυριος Ακης,οπως ο κυριος Μπενυ κλπ) (τα ονοματα ειναι τυχαια,ουδεμια σχεση εχουν με πραγματικα προσωπα)...

• Like 11
Δημοσ.

ξεκαθαρισε το "ηρθα"...ηρθες για διακοπες χ μερες ή για μονιμη δουλεια?

*Σήμερα, κάποιος που είναι άνω των 35 ετών μπορεί να υπηρετήσει μόλις 45 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας έναντι ποσού που αντιστοιχεί στο μισθό του επαγγελματία οπλίτη για κάθε μήνα (γύρω στα 810 ευρώ).

Παράλληλα, οι ανυπότακτοι πληρώνουν ένα πρόστιμο 90 ευρώ για κάθε μήνα υποχρέωσης στράτευσης, που σκέφτονται να το αυξήσουν θεαματικά (κοντά στο μισθό του επαγγελματία οπλίτη).

Δημοσ.

Μόνιμη επιστροφή Ελλάδα.

Το πρόστιμο έπρεπε να πληρωθεί λόγω του ότι αν έχεις κάτι στο όνομα σου και κάνεις δήλωση θα το επερναν μέσω εφορίας.

Δεν είμαι πάνω από 35,ειμαι 33,μπορώ να περιμένω φαντάζομαι.. Για 45 μέρες διάβασα κι εγώ.

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά - φαίνεται πως υπάρχει μια μικρή θητεία τυπου ένα μήνα αλλά φαντάζομαι είναι λίγο πολύ στην ευχαίρια του καθενός πότε θα την κάνει - πάντως το πρόστιμο δεν επιστρέφεται - βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στο χρέος !  :huh:

• Like 1
Δημοσ.

ξεκαθαρισε το "ηρθα"...ηρθες για διακοπες χ μερες ή για μονιμη δουλεια?

*Σήμερα, κάποιος που είναι άνω των 35 ετών μπορεί να υπηρετήσει μόλις 45 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας έναντι ποσού που αντιστοιχεί στο μισθό του επαγγελματία οπλίτη για κάθε μήνα (γύρω στα 810 ευρώ).

Παράλληλα, οι ανυπότακτοι πληρώνουν ένα πρόστιμο 90 ευρώ για κάθε μήνα υποχρέωσης στράτευσης, που σκέφτονται να το αυξήσουν θεαματικά (κοντά στο μισθό του επαγγελματία οπλίτη).

Kage αυτο που λες ισχυει για ανυποτακτους εσωτερικου που μενουν εξωτερικο; εγω μενω εξω εδω και 16 χρονια, ανανεωση διαβατηριου δε μπορω να κανω γιατι ειμαι ανυποτακτος εσωτερικου (δε ξερω πως εγινε ετσι). Μπορω να ερθω μεχρι 45 μερες το χρονο και να επιστρεψω χωρις προβλημα και με ξενο διαβατηριο;
Δημοσ.

το περιεργο ειναι που ερχεσαι ελλαδα για επιβιωση.φταινε τα ακινητα βεβαια,που νομιζεις οτι αξιζουν κατι,και οτι σογ ανηκουν,αλλα σιγαμα σιγαμα,θα αλλαξει και αυτο.......

• Like 2
Δημοσ.

το περιεργο ειναι που ερχεσαι ελλαδα για επιβιωση.φταινε τα ακινητα βεβαια,που νομιζεις οτι αξιζουν κατι,και οτι σογ ανηκουν,αλλα σιγαμα σιγαμα,θα αλλαξει και αυτο.......

θα μας παρουν και τα σπίτια;

Δημοσ.

θα μας παρουν και τα σπίτια;

Μόνο;

Ότι μπορούν και τους αφήνουμε θα παίρνουν συνέχεια και για πάντα

Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς ώστε να τους κόψουμε την φορά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...