Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνιμη επιστροφή Ελλάδα.

Το πρόστιμο έπρεπε να πληρωθεί λόγω του ότι αν έχεις κάτι στο όνομα σου και κάνεις δήλωση θα το επερναν μέσω εφορίας.

Ναι, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι βγάζουν εγκύκλιο για όσους ανυπότακτους είναι καλά παιδάκια και παρουσιάστουν διαγράφονται τα πρόστιμα.

Θα μπορούσες να την βγάλεις εντελώς τζάμπα αν είχες παρουσιαστεί και έπαιρνες αναβολές μέχρι να πάρεις απαλλαγή.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο;

Ότι μπορούν και τους αφήνουμε θα παίρνουν συνέχεια και για πάντα

Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς ώστε να τους κόψουμε την φορά...

μεγάλη συζήτηση, μάλλον αξίζει δικό της θέμα. αντικειμενικά νομιζω ότι για κάποιους που έχουν δουλειά που έχει ακόμη ζήτηση, κι έχουν ένα κεραμίδι πάνω απ το κεφάλι τους, υπάρχει προοπτική για καλύτερη ζωή στην Ελλάδα.. 

αλλά αυτό το θέμα γεμίζει ..βιβλία, τόμους.

Όσον αφορά με το τι μπορουμε να κανουμε - για εμένα πιστεύω πως θα υπάρχει σταδιακά αποκλιμάκωση της κρίσης / των φόρων κτλπ, στα επόμενα 1 με 2 χρόνια. Οι συνθήκες βοηθάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις 7 εργασιμα ετη εκει; εαν ναι εισαι οκ .... εαν οχι, περιμενε αλλα 3 χρονια να συμπληρωσεις 11 εξω συνολο...για να παρεις το χαρτι απο την πρεσβεια μονιμος κατοικος εξωτερικου και περνεις απο τη στρατολογια κατι σαν αναβολη επ αοριστον....

Παρε στρατολογια τηλεφωνο να σου πουν ακριβως τι χρειαζεσαι.... ειναι εξυπηρετικοι...

Αλλιως θα πληρωσεις 6000 πανω κατω..

Και γω ανυποτακτος εξωτερικου ειμαι αλλα δυστηχως δε σκοπευω να γυρισω συντομα... μαζευω τα χαρτια παντως γιατι σε 2 μηνες συμπληρωνω 14 χρονια εξω απο τα οποια τα 11 μονο φαινονται αλλα who cares...criteria met.

Δημοσ.

Ναι, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι βγάζουν εγκύκλιο για όσους ανυπότακτους είναι καλά παιδάκια και παρουσιάστουν διαγράφονται τα πρόστιμα.

Θα μπορούσες να την βγάλεις εντελώς τζάμπα αν είχες παρουσιαστεί και έπαιρνες αναβολές μέχρι να πάρεις απαλλαγή.

Ότι έγινε έγινε.. ήμουν εξωτερικό και το πρόστιμο σε σχέση με τον 1 χρόνο δουλειάς που θα έχανα ήταν πολύ συμφέρον, αποφασίσαμε τότε να πληρώσουμε, ίσως και δε θα έπρεπε, πολύ αργά...

Δημοσ.

Ότι έγινε έγινε.. ήμουν εξωτερικό και το πρόστιμο σε σχέση με τον 1 χρόνο δουλειάς που θα έχανα ήταν πολύ συμφέρον, αποφασίσαμε τότε να πληρώσουμε, ίσως και δε θα έπρεπε, πολύ αργά...

Μα εσύ πληρώσες το πρόστιμο και δεν ξεμπερδεψες με την θητεια, αν εξαγορασεις θα σου κοστίσει αλλά τόσα. Πεταμένα λεφτά. Η πιο φτηνή λύση πλέον είναι πάλι να παρουσιαστεις και να πάρεις αναβολές μέχρι απαλλαγή, αν θες να έρθεις Ελλάδα σύντομα.

• Like 1
Δημοσ.

Πλήρωσες το πρόστιμο;;;; :o :o :o :o

Εφόσον έρχεσαι μόνιμα Ελλάδα, απλά πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου, τους λες είμαι ανυπότακτος, ξανακαλέστε με και λήγει εκεί το θέμα. Θα σου έρθει χαρτί στην επόμενη ΕΣΣΟ. Ακόμη και δικαστήριο να έχει γίνει από τη στιγμή που επέστρεψες και έχεις ξαναμπεί στη νόμιμη διαδικασία δεν πληρώνεις τίποτα!

Μετά ξεκινάς διαδικασία για απαλλαγή, άμα θέλεις, και είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Πλήρωσες το πρόστιμο;;;; :o :o :o :o

Εφόσον έρχεσαι μόνιμα Ελλάδα, απλά πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου, τους λες είμαι ανυπότακτος, ξανακαλέστε με και λήγει εκεί το θέμα. Θα σου έρθει χαρτί στην επόμενη ΕΣΣΟ. Ακόμη και δικαστήριο να έχει γίνει από τη στιγμή που επέστρεψες και έχεις ξαναμπεί στη νόμιμη διαδικασία δεν πληρώνεις τίποτα!

Μετά ξεκινάς διαδικασία για απαλλαγή, άμα θέλεις, και είσαι κομπλέ.

Δεν γίνεται δικαστήριο/στρατοδικείο πλέον για ανυποταξια, εδώ και κάτι χρόνια, διοικητικό είναι το πρόστιμο, το στρατολογικο γραφείο στέλνει τα στοιχεία σου στην εφορία για να βεβαιωθει το πρόστιμο.

Δημοσ.

Δεν γίνεται δικαστήριο/στρατοδικείο πλέον για ανυποταξια, εδώ και κάτι χρόνια, διοικητικό είναι το πρόστιμο, το στρατολογικο γραφείο στέλνει τα στοιχεία σου στην εφορία για να βεβαιωθει το πρόστιμο.

Και πάλι, με την άρση της ανυποταξίας αυτό δεν τακτοποιείται;

Δημοσ.

Εγω παντως (που η κοροιδαρα πηγα 18 μηνες) ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο με το να κυνηγανε καποιον ως ανυποτακτο.

Συνηθως στην Ελλαδα τους κανουν υπουργους (οπως ο επι εικοσαετιας σχεδον Εθν.Αμυνας κυριος Ακης,οπως ο κυριος Μπενυ κλπ) (τα ονοματα ειναι τυχαια,ουδεμια σχεση εχουν με πραγματικα προσωπα)...

«Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.» - Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών

• Like 4
Δημοσ.

Όσον αφορά με το τι μπορουμε να κανουμε - για εμένα πιστεύω πως θα υπάρχει σταδιακά αποκλιμάκωση της κρίσης / των φόρων κτλπ, στα επόμενα 1 με 2 χρόνια. Οι συνθήκες βοηθάνε.

Δεν ισχύει, μου το επιβεβαίωσε λογιστής οτι με βάση όσα ψηφίστηκαν και πέρασαν στην βουλή του χρόνου ο μέσος φόρων όλων θα είναι υψηλότερος, αυτό μεταφράζεται ως αύξηση σε πάρα πολλούς φορολογούμενους. Αποκλιμάκωση από το 2020 και μετά.

• Like 1
Δημοσ.

Πληροφοριακά, κανένας υπουργός άμυνας δεν έχει υπάρξει ανυπότακτος. Ο Μπένυ υπηρέτησε κανονικά, ενώ ο Άκης είχε πάρει νόμιμη απαλλαγή λόγω απώλειας της ιθαγένειας (άλλο αν αυτό ήταν ηθικό).

• Like 1
Δημοσ.

Γυρνάς μόνιμα Ελλάδα;

Μην τολμάς φίλε, τα καρακόλια* είναι στο αεροδρόμιο και περιμένουν. Μιλάμε για 36 μήνες φυλακή. Σου προτείνω να μείνεις εκεί που είσαι.

Δε σε βοηθάω με την ερώτησή σου, αλλά πίστεψέ με , σε βοηθάω όπως μπορώ...

*Αν δεν ξέρεις τα καρακόλια, ρωτάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...