Lanike71 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Φιλε τι λες; Και ως ανυποτακτος ερχοταν 1 μηνα το χρονο και με το νομο. Ασε τις χαζομάρες! Αν απαντάς σε εμένα, μάλλον δεν έπιασες το νόημα...
Typhoon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Λοιπόν, εγώ γύρισα στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια στο εξωτερικό όντως Μόνικος Κάτοικος Εξωτερικού και υπηρέτησα το εξάμηνο που προβλέπεται. Απολύθηκα αισίως πριν 2 εβδομάδες. Έχω να πω τα εξής: - Εγώ έκοψα εθελοντικά την αναβολή μου ως ΜΚΕ πηγαίνοντας στο στρατολογικό γραφείο. Σε κουβέντα με γνωστό, ο οποίος ήταν και αυτός ΜΚΕ και γύρισε, παλιότερα, μου είχα πει ότι η στρατολογία τον βρήκε από την έναρξη επαγγέλματος που είχε κάνει στη ΔΟΥ και του έστειλε χαρτί κατάταξης από μόνη της. Τώρα κατά πόσο ισχύει δεν ξέρω. Εγώ πήγα γιατί με βόλευε για τα μελλοντικά πλάνα. - Είμαι και πάνω από 35, οπότε μπήκα με το σκεπτικό να κάνω 45 μέρες και να εξαγοράσω, αλλά τελικά πέρασα τόσο καλά που έμεινα όλη τη θητεία... - Φίλος που ψάχνεται για εξαγορά, λέει ότι ρώτησε πρόσφατα το στρατολογικό γραφείο και του είπαν ότι ο αριθμός ημερών για εξαγορά είναι πια στις 20, οπότε δεν κάνεις τίποτα ουσιαστικό πια. Θα σκάσεις βέβαια αρκετά λεφτά. Το θέμα με την εξαγορά και τη μειωμένη θητεία πέφτει σε ένα bug του συστήματος, οπότε θα πρέπει να το δεις αν δεν θες να εξαγοράσεις 9μηνο αλλά 6μηνο όπως και δικαιούσαι, αλλά αυτά θα τα πούμε αν και όταν αποφασίσεις να υπηρετήσεις. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Σε κουβέντα με γνωστό, ο οποίος ήταν και αυτός ΜΚΕ και γύρισε, παλιότερα, μου είχα πει ότι η στρατολογία τον βρήκε από την έναρξη επαγγέλματος που είχε κάνει στη ΔΟΥ και του έστειλε χαρτί κατάταξης από μόνη της. Τώρα κατά πόσο ισχύει δεν ξέρω. Εγώ πήγα γιατί με βόλευε για τα μελλοντικά πλάνα. Η στρατολογία έχει τόση σχέση με τα τμήματα μητρώου για ενάρξεις/διακοπές των ΔΟΥ όσο και η άτραπος του Βούδα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας. Θα του έστειλαν το χαρτί τυχαία όταν γύρισε εδώ και το απέδωσε σε αυτή την αιτιολογία ή το είπε έτσι για ψάρωμα και ραδιοαρβύλα. Το μόνο που κάνει η στρατολογία είναι να στείλει τα στοιχεία σου με ΑΔΤ/ΑΦΜ στην ΔΟΥ για να σου χώσουν το πρόστιμο στο taxisnet, και μετά το μπαλάκι πέφτει σε σένα. 1
Hellaslover Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Για ανυποτακτους εσωτερικου ενο μενουν εξωτερικο τι ισχυει ρε παιδια;
xpapias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Εεε; Τι απορια ειναι αυτη; Βγηκες ανυππτακτος οσο ήσουν Ελλαδα και μετα εφυγες;
Hellaslover Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Οχι. Μενω εξωτερικο απο μικρος. Ενα καλοκαιρι ηρθα διακοπες και με καλεσανε. Πηρα αναβολη τοτε λογο σπουδων και εστελνα χαρτια απο το σχολειο εδω αλλα με γραψανε σαν ανυποτακτο εσωτερικου..το εμαθα γιατι οταν πηγα στη πρεσβεια να κανω ανανεωση διαβατηριου δε μπορεσα λογο αυτου.
xpapias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Ρε συ. Μαλλον πρεπει να τους πας χαρτια οτι εισαι εξω πολλα χρονια. Ασυλληπτη τετοια γκαντεμια αν σου συνεβη.
nomikarios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Λοιπόν, εγώ γύρισα στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια στο εξωτερικό όντως Μόνικος Κάτοικος Εξωτερικού και υπηρέτησα το εξάμηνο που προβλέπεται. - Είμαι και πάνω από 35, οπότε μπήκα με το σκεπτικό να κάνω 45 μέρες και να εξαγοράσω, αλλά τελικά πέρασα τόσο καλά που έμεινα όλη τη θητεία... Πραγματικά απίστευτο. Και εγώ έχω ακούσει ότι στους 30+ συμπεριφέρονται καλά στον στρατό (αν και δεν είχε τύχει να συναντήσω παρά ελάχιστους στη θητεία), αλλά το να στερείσαι οικειοθελώς την ελευθερία σου ενώ έχεις εναλλακτική...είναι πρωτάκουστο για πολλούς. Εδώ τόσοι παίρνουν αναβολή επειδή δεν την παλεύουν, ακόμα κι αν τους έχουν μείνει λίγοι μήνες. Δεν το λέω ειρωνικά, προφανώς θα ήσουν κάπου που θα περνούσες ζάχαρη. Πληροφοριακά, πόσα λεφτά εξοικονόμησες επιλέγοντας να μην εξαγοράσεις το υπόλοιπο πέραν των 45 ημερών;
Hellaslover Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Ρε συ. Μαλλον πρεπει να τους πας χαρτια οτι εισαι εξω πολλα χρονια. Ασυλληπτη τετοια γκαντεμια αν σου συνεβη. Δε θέλω να ερθω αν δε τα εχω κανονισει ολα πρωτα..το προξενειο απο δω μπορει λογικα να στειλει χαρτια οτι ειμαι μονοιμος κατοικος ετσι ωστε να εχω δικαιωμα να παω για οσο δικαιουμαι (45 μερες νομιζω). Αν, και λεω αν, δε στειλω τιποτα και απλα παω με ξενο δοαβατηριο, κατσω κανα μηνα και παω να φυγω θα με σταματησουν στο αεροδρομειο;
xpapias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Αεροδρόμιο δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτο που είπε ο φιλος για δημοσιες υπηρεσιες, πχ εφορία/ικα κλπ να ισχύει;
Hellaslover Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Οχι δεν εχω κατι..πιτσιρικας εφυγα. Ο πατερας μου μονο εχει ενα σπιτι και νομιζω χρωσταει εφορια αλλα δεν εχω κατι στο ονομα μου Λεω για προβλημα στο αεροδρομιο μηπως υπαρχει απαγορευση εξοδου
xpapias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Οχι. Λεω αν κάποιος ανυποτακτος εξωτερικού ερθει πχ και ασφαλιστει στο Ικα. Ο στρατός θα το μαθει;
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δεν παίζει αυτό, εκτός του ότι δεν έχουν την μηχανογραφηση για τέτοια διασταύρωση στοιχείων, είναι και παράνομο. Η στρατιωτική σου κατάσταση είναι προσωπικό δεδομένο δεν επιτρέπεται να το μοιράζουν δεξιά και αριστερά. Μόνο η αστυνομία ενημερώνεται αλλά δεν μπορούν να σε συλλάβουν, απλά υπογραφεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα παρουσιαστεις στην στρατολογικη αρχή (φρουραρχειο). Οχι. Λεω αν κάποιος ανυποτακτος εξωτερικού ερθει πχ και ασφαλιστει στο Ικα. Ο στρατός θα το μαθει;
Typhoon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Πραγματικά απίστευτο. Και εγώ έχω ακούσει ότι στους 30+ συμπεριφέρονται καλά στον στρατό (αν και δεν είχε τύχει να συναντήσω παρά ελάχιστους στη θητεία), αλλά το να στερείσαι οικειοθελώς την ελευθερία σου ενώ έχεις εναλλακτική...είναι πρωτάκουστο για πολλούς. Εδώ τόσοι παίρνουν αναβολή επειδή δεν την παλεύουν, ακόμα κι αν τους έχουν μείνει λίγοι μήνες. Δεν το λέω ειρωνικά, προφανώς θα ήσουν κάπου που θα περνούσες ζάχαρη. Πληροφοριακά, πόσα λεφτά εξοικονόμησες επιλέγοντας να μην εξαγοράσεις το υπόλοιπο πέραν των 45 ημερών; Εμένα η φάση μου ήταν καθαρά σαν δουλειά, πήγαινα το πρωί, έφευγα το μεσημέρι, ήμουνα ελεύθερος προγράμματος και με εντολή διοικητή δεν με ενοχλούσε κανείς από το έργο μου (με έργα πληροφορικής καταπιανόμουν). Όσο ήμουν εκεί δούλευα πολύ και έμεινα και αρκετές φορές αρκετά παραπάνω από την έξοδο για να τελειώσουν κάποια πράγματα, αλλά δεν ένοιωσα ποτέ τη στέρηση ελευθερίας που ανέφερες (αν και δεν αμφισβητώ ότι για τον απλό φαντάρο υπάρχει) με την έννοια ότι όποτε ήθελα να φύγω για κάποιο λόγο έλεγα στο διοικητή ότι θέλω να φύγω και μου έβγαζε ένα υπηρεσιακό. Φίλοι που δουλεύουν έξω έχουν λιγότερη ελευθερία από τους εργοδότες τους από όση είχα εγώ στο στρατό. Δεδομένου ότι δουλεύω και παράλληλα αλλά έχω πολύ ευέλικτο ωράριο τα έφερνα βόλτα όλα, οπότε δεν είχα λόγο να εξαγοράσω. Ήταν και ενδιαφέρων τα projects που έκανα στο στρατό, οπότε έμαθα και πράγματα, οπότε μια χαρά. Μακάρι να κάναν όλη τη θητεία μου. Ήμουνα υπόχρεος εξάμηνης θητεία άρα 6 - 1.5 (που πρέπει να το υπηρετήσεις) = 4.5 x 810 = 3645 ευρώ δεν πλήρωσα. Οχι. Μενω εξωτερικο απο μικρος. Ενα καλοκαιρι ηρθα διακοπες και με καλεσανε. Πηρα αναβολη τοτε λογο σπουδων και εστελνα χαρτια απο το σχολειο εδω αλλα με γραψανε σαν ανυποτακτο εσωτερικου..το εμαθα γιατι οταν πηγα στη πρεσβεια να κανω ανανεωση διαβατηριου δε μπορεσα λογο αυτου. Αν μένεις στο εξωτερικό από μικρός μπορείς να βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού πιθανότατα (θες 11 χρόνια συνεχούς παραμονής), οπότε θα έχεις κανονικά αναβολή επ'αόριστο και δεν θα θα έχεις και τα θέματα που ανέφερες, οπότε κοίτα το. 1
berliner_greek Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Typhoon, παίζει να μιλήσουμε σε κάποιο hangout η messenger η οτιδήποτε; θέλω να σε ρωτήσω όχι μονάχα για την εμπειρία σου σχετικά με στρατό αλλά και για το επάγγελματικο. Πάντως μετά από 8 χρόνια Βέλγιο Γερμανία κλπ, το να πάω να κάτσω κάνα μήνα στρατό, έστω και Σάμο να με στείλουν, θα το θεωρήσω απίστευτες διακοπές. Πάντως μετά από τόσες απαντήσεις ακόμη δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει. Φαντάζομαι πολλά gray areas ως συνήθως με την ελληνική νομοθεσία και τον στρατό. Τελικά το πρόστιμο που πλήρωσα δε με βοηθά σε τίποτα; γιατί από τότε που πλήρωσα δεν με έχει ενοχλήσει κανένας. Και φυσικά κανένας έλεγχος, αεροδρόμιο η οτιδήποτε. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό με την ΔΟΥ. Για να είμαι ειλικρινής στην παρούσα φάση με απασχολεί περισσότερο να βρούμε δουλειά και το στρατό θα το κανονίσω έπειτα. Ελπίζω να μη ζητάνε χαρτί όταν πας για να υπογράψεις με εταιρία ως υπάλληλος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα