Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Ελπίζω να μη ζητάνε χαρτί όταν πας για να υπογράψεις με εταιρία ως υπάλληλος.. Άλλο μεγάλο θέμα για το οποίο έχουν γίνει άπειροι διαξιφισμοί στο forum. Σαφής απάντηση δεν υπάρχει.
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 δεν ένοιωσα ποτέ τη στέρηση ελευθερίας που ανέφερες (αν και δεν αμφισβητώ ότι για τον απλό φαντάρο υπάρχει) με την έννοια ότι όποτε ήθελα να φύγω για κάποιο λόγο έλεγα στο διοικητή ότι θέλω να φύγω και μου έβγαζε ένα υπηρεσιακό. Φίλοι που δουλεύουν έξω έχουν λιγότερη ελευθερία από τους εργοδότες τους από όση είχα εγώ στο στρατό. Δεδομένου ότι δουλεύω και παράλληλα αλλά έχω πολύ ευέλικτο ωράριο τα έφερνα βόλτα όλα, οπότε δεν είχα λόγο να εξαγοράσω. Ήταν και ενδιαφέρων τα projects που έκανα στο στρατό, οπότε έμαθα και πράγματα, οπότε μια χαρά. Μακάρι να κάναν όλη τη θητεία μου. Άμα έκαναν όλοι την θητεια σου, δεν θα είχε μείνει εποπ ούτε για δείγμα.Θα είχαν παραιτηθεί /αυτοκτονήσει όλοι... 1
De@th L0rd Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Πάντως παίδες αν υπηρετούσατε κανονικά τον ένα χρόνο ή το ενιάμμηνο, θα λυνόντουσαν πολλά προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζετε τώρα. Επίσης η εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων είναι βασικότατο σημείου του βιογραφικού για να δουλέψεις κάπου, έαν δεν τις έχεις εκπληρωμένες απλά δε βρίσκεις δουλειά με τίποτα εκτός κι αν έχεις κανονισμένο κάτι. Εδώ δε βρίσκεις κ με εκπληρωμένες, τους ανυπότακτους δε τους παίρνουν εκτός κι αν είναι τίποτα γαμάουα με 10 χρόνια προυπηρεσία επιβεβαιώσιμη κάπου σε επάγγελμα με ζήτηση.
nomikarios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Πάντως παίδες αν υπηρετούσατε κανονικά τον ένα χρόνο ή το ενιάμμηνο, θα λυνόντουσαν πολλά προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζετε τώρα. Επίσης η εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων είναι βασικότατο σημείου του βιογραφικού για να δουλέψεις κάπου, έαν δεν τις έχεις εκπληρωμένες απλά δε βρίσκεις δουλειά με τίποτα εκτός κι αν έχεις κανονισμένο κάτι. Εδώ δε βρίσκεις κ με εκπληρωμένες, τους ανυπότακτους δε τους παίρνουν εκτός κι αν είναι τίποτα γαμάουα με 10 χρόνια προυπηρεσία επιβεβαιώσιμη κάπου σε επάγγελμα με ζήτηση. Αυτό που λες προφανώς και ισχύει, δηλ. να μην σε προσλαμβάνουν αν δεν έχεις υπηρετήσει. Ωστόσο, πώς είναι δυνατό να ξέρει ο άλλος ότι δεν έχεις υπηρετήσει; Για ιδιωτικό τομέα μιλάμε. Εάν είσαι πάνω από 30-35 ετών, ανούσιο θεωρώ να το γράψεις στο βιογραφικό (χωρίς πάντως να βάζω το χέρι μου στη φωτιά), άλλο βέβαια αν σε ρωτήσουν σε καμιά συνέντευξη και πεις ψέματα. Γνωρίζω πάντως άτομο 41 ετών που είναι ανυπότακτος και δεν είχε ποτέ καμία συνέπεια, ενώ ήταν πάντοτε μόνιμος κάτοικος Αθήνας (ελεύθερος επαγγελματίας αλλά δούλευε παλιά στον ιδιωτικό τομέα).
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Ωστόσο, πώς είναι δυνατό να ξέρει ο άλλος ότι δεν έχεις υπηρετήσει; Για ιδιωτικό τομέα μιλάμε. Εάν είσαι πάνω από 30-35 ετών, ανούσιο θεωρώ να το γράψεις στο βιογραφικό (χωρίς πάντως να βάζω το χέρι μου στη φωτιά), άλλο βέβαια αν σε ρωτήσουν σε καμιά συνέντευξη και πεις ψέματα. Ε θα σου ζητήσει προφανώς το απολυτήριο, δεν θα βασιστεί τι θα του πεις στην συνέντευξη. Και εγώ θεωρώ άχρηστο να γράφεις για εκπληρωμένες υποχρεώσεις μετά τα 35.
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δεν ζητάνε απολυτηριο, αλλά νόμιμα εκπληρώμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δεν είναι το ίδιο. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δεν ζητάνε απολυτηριο, αλλά νόμιμα εκπληρώμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δεν είναι το ίδιο. Πρακτικά το ίδιο είναι, αν δεν έχεις υπηρετήσει κανονικά δεν σου δίνουν και το πιστοποιητικό που αναφέρει τα περι εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Εγώ επίσης που έλαβα απαλλαγή λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, μου γράφει μη εκπληρωμένες υποχρεώσεις αλλά νομίμως απαλλαγμένος από αυτές. Δεν ξέρω τώρα πως θα το εκλάβει το "μη εκπληρωμένες" ο κάθε στρατόκαυλος εργοδότης.
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Το μόνο που πρέπει να τον ενδιαφέρει είναι ότι ξεμπερδεψες και δεν θα φύγεις από την δουλειά λόγω στρατού.
Typhoon Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Άμα έκαναν όλοι την θητεια σου, δεν θα είχε μείνει εποπ ούτε για δείγμα. Θα είχαν παραιτηθεί /αυτοκτονήσει όλοι... Σε αυτό δεν έχεις άδικο, αλλά θα ήταν και καλό για το στρατό εν τέλει να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ικανότητες των φαντάρων. Προφανώς οι περισσότεροι διοικητές αλλά ούτε και το ΓΕΣ ενδιαφέρονται πάρα πολύ γι'αυτό, οπότε διαιωνίζεται το υπάρχον χάλι...
Hellaslover Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Αν μένεις στο εξωτερικό από μικρός μπορείς να βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού πιθανότατα (θες 11 χρόνια συνεχούς παραμονής), οπότε θα έχεις κανονικά αναβολή επ'αόριστο και δεν θα θα έχεις και τα θέματα που ανέφερες, οπότε κοίτα το. 17 χρονια ειμαι εδω αρα ειμαι οκ. Εχω 3 ερωτησεις αν γνωριζεις η οποιος ξερει να απαντησει. 1. Για να παρω αναβολη επ αοριστου πρεπει να παω ο ιδιος, γινεται μεσο πρεσβειας η να βαλω κανα δικηγορο; 2. Επειδη ειμαι ηδη ανυποτακτος, μηπως μου πουνε "ναι μεν τωρα εισαι ΜΚΕ αλλα οταν σε καλεσαμε δεν ησουν". Η δε παει ετσι; 3. Οταν ερθω με ξενο διαβατηριο (γιατι δεν εχω ελληνικο), με ξενη ιθαγενεια και κατσω μεχρι 45 ημερες παλι πρεπει να εχω καποιο χαρτι/αποδειξη μαζι μου οτι ειμαι ΜΚΕ; Απο τη στιγμη που ειμαι "ξενος" και "τουριστας" δε μπορω να κατσω οσο θελω;
berliner_greek Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Ρε παιδιά, μήπως να γράφαμε μόνο αν ξέραμε κάτι χωρίς εικασίες και μαντεψιες; πάει να γίνει λίγο Έλληνας προπονητής το πράγμα εγώ έκανα συνέντευξη, κανένας δε με ρώτησε τίποτα για στρατό. 1
nomikarios Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 17 χρονια ειμαι εδω αρα ειμαι οκ. Εχω 3 ερωτησεις αν γνωριζεις η οποιος ξερει να απαντησει. 1. Για να παρω αναβολη επ αοριστου πρεπει να παω ο ιδιος, γινεται μεσο πρεσβειας η να βαλω κανα δικηγορο; 2. Επειδη ειμαι ηδη ανυποτακτος, μηπως μου πουνε "ναι μεν τωρα εισαι ΜΚΕ αλλα οταν σε καλεσαμε δεν ησουν". Η δε παει ετσι; 3. Οταν ερθω με ξενο διαβατηριο (γιατι δεν εχω ελληνικο), με ξενη ιθαγενεια και κατσω μεχρι 45 ημερες παλι πρεπει να εχω καποιο χαρτι/αποδειξη μαζι μου οτι ειμαι ΜΚΕ; Απο τη στιγμη που ειμαι "ξενος" και "τουριστας" δε μπορω να κατσω οσο θελω; 1. Σοβαρά τώρα, περιμένεις να βρεις πλήρη και έγκυρη απάντηση στο insomnia για ένα τέτοιο θέμα; Αφού προβληματίζεσαι τόσο, υπάρχουν φόρουμ με πολύ περισσότερες πληροφορίες και στο κάτω κάτω, καλύτερα να συμβουλευτείς δικηγόρο όπως είπες. 3. Αυτό που λες ισχύει για τους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υπόλοιποι ξένοι πρέπει να πάρουν άδεια διαμονής για το διάστημα πέραν των 90 ημερών. Και πάλι όμως, αφού είσαι Έλληνας πολίτης αλλά θα το αποκρύψεις, μια τέτοια ερώτηση δεν έχει νόημα. Εάν χρησιμοποιήσεις το ξένο διαβατήριο για να μπεις δεν είναι δυνατο να σου ζητούν χαρτί ΜΚΕ που είναι χαρτί μόνο για Έλληνες πολίτες. Δεν λύνεται πάντως έτσι το στρατολογικό σου πρόβλημα, άλλο πράγμα είναι το αν θα είσαι "αόρατος" για τις αρχές. 1
Getta Robo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Παρε στρατολογια τηλεφωνο να σου πουν ακριβως τι χρειαζεσαι.... ειναι εξυπηρετικοι... Μακαρι να ειναι πλεον, γιατι πριν απο δυο χρονια ηταν τεραστιοι κοπανοι οσοι ειδα και μιλησα. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Σε αυτό δεν έχεις άδικο, αλλά θα ήταν και καλό για το στρατό εν τέλει να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ικανότητες των φαντάρων. Προφανώς οι περισσότεροι διοικητές αλλά ούτε και το ΓΕΣ ενδιαφέρονται πάρα πολύ γι'αυτό, οπότε διαιωνίζεται το υπάρχον χάλι... Δεν νομίζω, όσους ο στρατός αξιοποιεί ( εκμεταλλεύεται), καλή ώρα εσύ, κάποιος άλλος φορτώνεται τις υπηρεσίες και τις αγγαρείες του. Το χάλι θα εξαφανιστεί όταν πηγαίνει εθελοντικά οποίος θέλει και θα ακολουθούν όλοι το ίδιο πρόγραμμα χωρίς διακρίσεις. /Offtopic
Dagobert Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 17 χρονια ειμαι εδω αρα ειμαι οκ. Εχω 3 ερωτησεις αν γνωριζεις η οποιος ξερει να απαντησει. 1. Για να παρω αναβολη επ αοριστου πρεπει να παω ο ιδιος, γινεται μεσο πρεσβειας η να βαλω κανα δικηγορο; 2. Επειδη ειμαι ηδη ανυποτακτος, μηπως μου πουνε "ναι μεν τωρα εισαι ΜΚΕ αλλα οταν σε καλεσαμε δεν ησουν". Η δε παει ετσι; 3. Οταν ερθω με ξενο διαβατηριο (γιατι δεν εχω ελληνικο), με ξενη ιθαγενεια και κατσω μεχρι 45 ημερες παλι πρεπει να εχω καποιο χαρτι/αποδειξη μαζι μου οτι ειμαι ΜΚΕ; Απο τη στιγμη που ειμαι "ξενος" και "τουριστας" δε μπορω να κατσω οσο θελω; 1) Νομίζω γίνεται με εξουσιοδότηση. 2) ΔΞ/ ΔΑ 3) Αν έρθεις Ελλάδα με αλλοδαπό διαβατήριο δεν χρειάζεσαι βίζα και μπορείς να μείνεις έως και 90 ημέρες. Όσον αφορά το θέμα σου: Καλό θα ήταν να αλλάξεις το στάτους σου από ανυπότακτος εσωτερικού σε μόνιμου κάτοικου εξωτερικού και στη συνέχεια να δεις τι σε συμφέρει. Πχ να υπηρετήσεις μειωμένη θητεία (νομίζω 3 μήνες είναι), να περιμένεις μέχρι τα 35 ώστε να πας μόνο 45 ημέρες και εξαγοράζεις το υπόλοιπο, άλλο. Συνέχεια τα αλλάζουν αυτά, οπότε πρέπει να δεις τι ισχύει την δεδομένη χρονική στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα