Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Α, ok, τότε απλά διαφωνούμε ριζικά ως προς την ηθική πλευρά του θέματος των τζαμπατζήδων (=αυτοί που αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δεν το κάνουν, και κάνουν κάτι δωρεάν, προς το δικό τους συμφέρον και μόνο, π.χ. να μενουν εντελώς τζάμπα σε σπίτια για τα οποία έχουν δεν έχουν αποπληρώσει ούτε το 1/10 της αξίας τους, ούτε καν την τρέχουσα πραγματική τους αξία δηλαδή). Δεκτό.

Κατ' αρχάς ο όρος «ηθική» δύσκολα ορίζεται σε μία δανειακή σύμβαση.

Κατά δεύτερον από τη στιγμή που καμία τράπεζα δεν είπε ποτέ «αχ, τον καημένο, αφού έστειλε τη γυναίκα του στο εξωτερικό για εγχείρηση ας του κόψουμε το 30% του κεφαλαίου», δεν βρίσκω λόγο να λυπηθεί κάποιος την τράπεζα για να αποπληρώσει ένα δάνειο που δεν τον συμφέρει να το αποπληρώσει. Μερικά πράγματα είναι αμφίδρομα.

Ναι κι εγώ σε γενικές γραμμές κατά της γυφτιάς είμαι, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα. Όπως η τράπεζα θα κοιτάξει να μαζέψει ότι μπορεί, έτσι και ο οποιοσδήποτε οφειλέτης ας κοιτάξει να μαζέψει ότι μπορεί.

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το δάνειο το πήρε ο πατέρας μου και έφαγε όλα τα λεφτά για πάρτυ του χωρίς να το ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε τις διαδικασίες για το νόμο κατσέλη και πληρώνουμε τις δόσεις κανονικά. Δεν ξόδεψα ουτε ευρώ από το δάνειο οπότε δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε ευρώ. Ας το πάρουν οι τράπεζες, δεν αξίζει να είμαι χρεωμένος για λάθος άλλου και για σπίτι που πιάνει τα μισά λεφτά του δανείου.

Πώς λες ότι δεν ξόδεψες/ξοδέψατε ούτε ευρώ από το δάνειο; Δηλαδή ο πωλητης από τον οποίο αγοράσατε το σπίτι με τι χρήματα πληρώθηκε; Με άλλα εκτός του δανείου; Έτσι όπως τα λες, κανονικά ο πωλητής έπρεπε να σας κυνηγάει, όχι η τράπεζα.

Κατ' αρχάς ο όρος «ηθική» δύσκολα ορίζεται σε μία δανειακή σύμβαση.

Την ηθική δεν την κρίνεις στο πλαίσιο μιας και μόνης δανειακής σύμβασης (αν και δεν είναι τόσο μη σχετική όσο νομιζεις), παρόλα αυτά ηθική πλευρά θεωρώ ότι υφίσταται στο συνολικό πλαίσιο των συναλλακτικών σχέσεων και της λειτουργίας της οικονομίας. Με τη λογική σου, δεν θα υπήρχε ηθική πλευρά ούτε στη φοροδιαφυγή, π.χ., που και αυτή έχει να κάνει με ένα κράτος, το οποίο ας πούμε ότι δεν ενδιαφέρεται για έναν "καημένο" πολύ περισσότερο από μια τράπεζα...

• Like 1
Δημοσ.

Πώς λες ότι δεν ξόδεψες/ξοδέψατε ούτε ευρώ από το δάνειο; Δηλαδή ο πωλητης από τον οποίο αγοράσατε το σπίτι με τι χρήματα πληρώθηκε; Με άλλα εκτός του δανείου; Έτσι όπως τα λες, κανονικά ο πωλητής έπρεπε να σας κυνηγάει, όχι η τράπεζα.

Το σπίτι το κληρονομήσαμε και έτσι ο πατέρας μου βρήκε ευκαιρία να το υποθηκεύσει παίρνοντας δάνειο.

Έγραψα ότι ξόδεψε όλα τα ευρώ του δανείου για πάρτυ του χωρίς να γνωρίζει η υπόλοιπη οικογένεια τίποτα. 

• Moderators
Δημοσ.

Το σπίτι το κληρονομήσαμε και έτσι ο πατέρας μου βρήκε ευκαιρία να το υποθηκεύσει παίρνοντας δάνειο.

Έγραψα ότι ξόδεψε όλα τα ευρώ του δανείου για πάρτυ του χωρίς να γνωρίζει η υπόλοιπη οικογένεια τίποτα. 

Για καταναλωτικό μιλάμε τόση ώρα; Τι ποσό πήρε που είναι τόσο μεγάλο ώστε να ΜΗΝ σας συμφέρει να το αποπληρώσετε και να συμφέρει να χάσετε το οίκημα;

Δημοσ.

Για καταναλωτικό μιλάμε τόση ώρα; Τι ποσό πήρε που είναι τόσο μεγάλο ώστε να ΜΗΝ σας συμφέρει να το αποπληρώσετε και να συμφέρει να χάσετε το οίκημα;

Ναι καταναλωτικό. Είναι 60000 και το οίκημα άντε να πιάνει 30000.. Αλλά με το εισόδημα που έχουμε σε 15-20 χρόνια το βλέπω να ξεχρεώνεται.. :-D  

Δημοσ.

@nomikarios

Φιλέ μου μήπως μας τρολλαρεις;

Ποια ηθική κ ποια τιμιότητα να δείξουμε απέναντί σε μια τράπεζα; καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις που επι σειρα ετων μοίραζαν καρτες,δάνεια,θαλασσοδανεια και στο τέλος επειδή έπεσαν εξω τις ανάχρηματοδότησε το κράτος; καταλαβαινεις σε τι μαφία αναφερεσαι;

@swanctt Φιλέ μου για αν βρεις κάτι που σου αρεσει,όπως πχ υπόγειο που βλέπει σε αυλή ή ακομη κ κάποιο ισόγειο τοτε προχωρά σε αγορά.τα λεφτά που θα γλυτωσεις θα είναι πολλαπλασια.

• Like 1
Δημοσ.

@nomikarios

Φιλέ μου μήπως μας τρολλαρεις;

Ποια ηθική κ ποια τιμιότητα να δείξουμε απέναντί σε μια τράπεζα; καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις που επι σειρα ετων μοίραζαν καρτες,δάνεια,θαλασσοδανεια και στο τέλος επειδή έπεσαν εξω τις ανάχρηματοδότησε το κράτος; καταλαβαινεις σε τι μαφία αναφερεσαι;

Από πού κι ως πού μια άποψη που δεν συμφωνεί με τη δική σου θεωρείται τρολλάρισμα;

Κατά τη γνώμη μου, είναι προφανές ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας χωρίζεται σε: α) αυτούς που θέλουν και μπορούν να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να παραβλέπουν τα αρνητικά του συστήματος β) σε εκείνους (η πλειοψηφία) που είτε δεν μπορούν δυστυχώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και χρειάζονται προστασία, είτε μπορούν μια χαρά να πληρώνουν, αλλά δεν το κάνουν και χρησιμοποιούν προσχήματα για μαφίες, κλπ.

Δεν σε κατηγορώ προσωπικά, η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν τέτοια. Απλά να έχεις υπόψη σου, όπως ο ίδιος ανέφερες, ότι κάθε δάνειο που σταματάει να πληρώνεται, επιβαρύνει την τσέπη σου, ακριβώς λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Καλά θα ήταν να είχα πάρει κι εγώ ένα ωραίο στεγαστικό και να μένω τζάμπα τώρα σε σπίτι, τεσπα.

Κατά τα λοιπά, για τον swanct, που του πήρε δέκα ποστ για να μας δώσει επιτέλους μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι παίζει, και το ότι το δάνειο ήταν καταναλωτικό, να ευχηθώ καλή τύχη και αφού θέλει να χάσει το σπίτι που θα κληρονομήσει και να πάρει υπόγειο, δεν μας πέφτει λόγος. Κρίμα πάντως, αφού έχει την οικονομική δυνατότητα και αν πιέσει θα ρίξει κι άλλο τη δόση, αλλά...

• Moderators
Δημοσ.

Δεν σε κατηγορώ προσωπικά, η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν τέτοια. 

Η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι η ίδια με αυτή που ίσχυε από τότε που υπάρχουν τράπεζες: δεν εξυπηρετείς το δάνειο; Τότε χάνεις την υποθήκη. Προ κρίσης, μια χαρά έβγαζαν οι τράπεζες τα υποθηκευμένα στο σφυρί προκειμένου να πάρουν πίσω το κεφάλαιο και τους τόκους τους. Ε, ας κάνουν και τώρα το ίδιο που έσφιξαν τα γάλατα και ας μην παίρνουν τηλέφωνα τους δανειολήπτες να τους παρακαλάνε. Η ίδια νοοτροπία είναι, απλά οι ρόλοι εκβιαστή-εκβιαζόμενου έχουν αντιστραφεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μόνο στην Ελλάδα αυτά.

Not really...

Στις ΗΠΑ γίνεται συχνά αν δεν κάνω λάθος και μάλιστα εξοφλείς και το ολόκληρο δάνειο έτσι, σε αντίθεση με εδώ που αφαιρούν από το δάνειο ότι πιάσει στο σφυρί το σπίτι και το υπόλοιπο συνεχίζεις να το χρωστάς...

• Like 1
Δημοσ.

Υπόγειο φίλε θα έλεγα όχι ειδικά άν έχει τα παράθυρα που χτυπάνε σε πεζοδρόμιο όλη η βρωμιά θα έρχετε μέσα καυσάερια και τα πάντα όλα.Άσε που μια δυνατή βροχή να ρίξει έτσι όπως πλημυρίζουν οι δρόμοι θα πλημυρίσει κα ιο διαμέρισμα με αποτέλεσμα η καταστροφή όλου του εξοπλισμού και πραγμάτων που θα έχεις μέσα στο σπίτι.Επίσης υγρασία πολύ υγρασία θα έχεις.Για εμένα καλύερα να βρεις ένα στα μέτρα σου να νοικιάσεις και αργότερα βλέπεις τι θα κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

οχι υπόγειο ρε φίλε.

σαν ποντίκι θα αισθάνεσαι,

μια φορά σαν φοιτητής που έψαχνα να νοικιάσω σπίτι μπήκα σε υπόγειο και δε μπορούσα να καθίσω λεπτό

Δημοσ.

οχι υπόγειο ρε φίλε.

σαν ποντίκι θα αισθάνεσαι,

μια φορά σαν φοιτητής που έψαχνα να νοικιάσω σπίτι μπήκα σε υπόγειο και δε μπορούσα να καθίσω λεπτό

εγω μια φορα που ειχα δει ενα σπιτι οταν εψαχνα να μετακομισω για χιλιοστη φορα , ειχα δει ενα υπογειο το οποιο πλακα πλακα μονο υπογειο δε θυμιζε. στην αρχη βεβαια κατεβηκαμε κατω κι ηταν σαν μπουντρουμι (εφριξα γιατι δε το ελεγε στην αγγελια) αλλα οταν μπηκαμε στο σπιτι καμια σχεση. ειχε κηπο ολοδικο του κι ειχε παραθυρα τα οποια ηταν φωτεινα κι οι τοιχοι δεν ηταν ψηλοι,δεν ηταν χωμενο δηλαδη μεσα στο εδαφος,θυμιζε πιο πολυ μονοκατοικια κι οχι υπογειο. και μεσα ηταν ολοκαινουργιο,προφανως ανακαινισμενο και δεν ειχε την συνηθισμενη μυρωδια κλεισουρας. παρολα αυτα εννοειται δε το σκεφτηκα καν να το νοικιασω ,οσο να πεις κιολας μια κλειστοφοβια την ενιωθες , ασε που οταν εβγαινες στο διαδρομο ενιωθες πως παιζεις σε ταινια θριλερ , αλλα το συγκεκριμενο δεν ηταν και χαλια.

κατα τ'αλλα κι εγω μια φορα που ειχα παει σε σπιτι καποιου γνωστου σε υπογειο ενιωθα λες κι ειχα μπει σε κελι. τα πιο πολλα ετσι ειναι.

Δημοσ.

Όχι εννοώ μεταξύ υπόγειου και ισόγειο θα προτιμήσουν να πιάσουν ισόγειο σπίτι.

Mα οποιοσδηποτε ανθρωπος, μεταξυ εισογειου και υπογειου θα προτιμησει εισογειο.

Απορω προς τι η αναφορα σου στους λαθρομεταναστες.

Το δάνειο το πήρε ο πατέρας μου και έφαγε όλα τα λεφτά για πάρτυ του χωρίς να το ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή τρέχουμε τις διαδικασίες για το νόμο κατσέλη και πληρώνουμε τις δόσεις κανονικά. Δεν ξόδεψα ουτε ευρώ από το δάνειο οπότε δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε ευρώ. Ας το πάρουν οι τράπεζες, δεν αξίζει να είμαι χρεωμένος για λάθος άλλου και για σπίτι που πιάνει τα μισά λεφτά του δανείου.

Και πολυ σωστα σκεφτεσαι.

Αλιμονο σε μας που ειμασατε παγιδευμενοι και πρεπει να πληρωνουμε για πολλα χρονια ενα σπιτι που εχει υποπολλαπλασια αξια απ το ποσό που τελικα θα δωσουμε...

Σημειωσε οτι αν οι τραπεζες παρουν το σπιτι αυτο δε σημαινει οτι θα μηδενιστει το χρεος, απλα θα μειωθει στο ποσό που θα πιασει στο πλειστηριασμο.

Από πού κι ως πού μια άποψη που δεν συμφωνεί με τη δική σου θεωρείται τρολλάρισμα;

Συνηθισμενη τακτικη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...