Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πάω προς το τέλος της ιστορίας… για οικονομία.

Κάποιος έβαλε έναν πυκνωτή στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μου. Δεν ξέρω αν ήταν ο σωστός ή ο ενδεδειγμένος....των έφερε από το αμάξι του άμεσα.

Όταν έκανε την σύνδεση και βάλαμε σε λειτουργεία το κλιματιστικό....ακούστηκε ένας ισχυρός επαναληπτικός θόρυβος....τσαφ τσαφ τσαφ τσαφ....συνέχεια μέχρι να κλείσουμε το μηχάνημα. (το άφησε να ακούγεται αυτός ο ήχος πάνω από 2 λεπτά)

Μετά κάτι άλλαξε στην σύνδεση και το επανέλαβε...με ακριβώς τον ίδιο ήχο.

Μετά μου λέει το μοτέρ σου είναι καμένο....

Στην ερώτησή μου γιατί με τον υπάρχον πυκνωτή ΔΕΝ κάνει τον ίδιο θόρυβο.....Δεν πήρα κάποια απάντηση.

Θα ήθελα την γνώμη σας...μιας και το κλιματιστικό δούλευε....πριν την προγραμματισμένη συντήρηση.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να καταλαβω,το ac δουλευε κανονικα και απροβληματιστα,μεχρι που επεσε στα χερια του τυπου και μετα ετσι απλα σου ανακοινωσε οτι ειναι καμμενο?

Δημοσ.

Δύσκολο.

Προφανώς το κλιματιστικό δεν έβγαζε ψύξη πριν, για αυτό έφερες τεχνικό, σωστά;

Αυτό σημαίνει ότι δεν έπαιρνε μπροστά ο συμπιεστής.

Συνήθως καίνε πυκνωτή, και για αυτό τον μετράνε και τον αλλάζουν.

Αφού τον άλλαξε, το άφησε λίγο να δουλέψει μπας και πάρει, αλλά μάλλον έχει πρόβλημα ο συμπιεστής, κάτι που δεν αξίζει περαιτέρω διερεύνησης, εκτός αν είναι ακριβό.

Αν ήταν προγραμματισμένη συντήρηση ,
και το κλιματιστικό δούλευε πριν κανονικά (έβγαζε ψύξη) , να απαιτήσεις να στο φτιάξει και να τον κυνηγήσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Πάω προς το τέλος της ιστορίας… για οικονομία.

Κάποιος έβαλε έναν πυκνωτή στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μου. Δεν ξέρω αν ήταν ο σωστός ή ο ενδεδειγμένος....των έφερε από το αμάξι του άμεσα.

Όταν έκανε την σύνδεση και βάλαμε σε λειτουργεία το κλιματιστικό....ακούστηκε ένας ισχυρός επαναληπτικός θόρυβος....τσαφ τσαφ τσαφ τσαφ....συνέχεια μέχρι να κλείσουμε το μηχάνημα. (το άφησε να ακούγεται αυτός ο ήχος πάνω από 2 λεπτά)

Μετά κάτι άλλαξε στην σύνδεση και το επανέλαβε...με ακριβώς τον ίδιο ήχο.

Μετά μου λέει το μοτέρ σου είναι καμένο....

Στην ερώτησή μου γιατί με τον υπάρχον πυκνωτή ΔΕΝ κάνει τον ίδιο θόρυβο.....Δεν πήρα κάποια απάντηση.

Θα ήθελα την γνώμη σας...μιας και το κλιματιστικό δούλευε....πριν την προγραμματισμένη συντήρηση.

αμα δουλευε τι δουλεια ειχε ναλλαξει τον πυκνωτη.

αυτο που μπορω να φανταστω ειναι οτι εβαλε εναν μικροτερης τιμης με αποτελεσμα να μη βγαζει ροπή για να ξεκινησει γρηγορα, τραβηξε μεγαλο ρευμα για πανω απο 2 λεπτα οπως λες και καηκε.

τον παλιο πυκνωτη τον ξαναβαλατε μετα τα πειραματα?

πιθανο επισης ειναι ναχει κολλησει ο φυγοκεντρικος πουχει μεσα το μοτερ. αλλα ειπες οτι πριν δουλευε.

Δημοσ.

διότι δεν έπαιρνε μπρος η εξωτερική μονάδα.....
η εσωτερική μονάδα δούλευε μια χαρά.

το μηχάνημα δούλευε μια χαρά...
ήρθε για συντήρηση....(έγινε μία νέα εγκατάσταση και υποτίθεται συντηρήσεις 2 κλιματιστικών)
όταν έφυγε μου είπε όλα είναι οκ....(είχα μάρτυρες....ασθενείς στο ιατρείο μου)
στα 5 λεπτά έρχεται ο ένας μάρτυρας/ασθενής και μου λέει ..."έλα λίγο να κατεβάσεις την θερμοκρασία...διότι ζεσταίνομαι"
πάω στο σαλόνι...η θερμοκρασία είναι στους 16.....περίμενα να κατεβάσει θερμοκρασία...ΤΙΠΟΤΑ
παίρνω τηλ να γυρίσει...μου λέει αδύνατον....
ήρθε μετά από 2 μέρες....είδε δεν έπαιρνε μπρος η εξωτερική μονάδα....
αλλάζει πυκνωτή....κάτι τα εκωφαντικά "τσαφ τσαφ........τσαφ"
μου λέει είναι καμένο το μοτέρ.

Δημοσ.

Για να σου αλλάξει πυκνωτή κάτι δεν δούλευε καλά. Ρώτα πόσο έχει μια εξωτερική μονάδα του μοντέλου σου απο την αντιπροσωπεία ή αν είναι παλιό πάρε ένα καινούργιο τώρα που έχει και καλές τιμές.

Αν το κλιματιστικό ήταν μισοχαλασμένο πριν στο επισκευάσει, ακόμα και αν έχεις δίκιο, δύσκολα θα το βρεις. Ξεχασε το και προχώρα

Δημοσ.

Μήπως έβαλε ανάποδα τίποτα τον πυκνωτή τίποτα και για αυτό έκανε τα τσαφ τσαφ?.Πριν το κλιματιστικό είχε κάτι ή έβγαζε κανονικά αέρα γιατί χάθηκα σε ένα σημείο

Δημοσ.

το μηχάνημα δούλευε μια χαρά....
ήρθε να κάνει εγκατάσταση ενός καινούργιου και αφού ήρθε είπα να κάνω συντήρηση και στα δύο που ήταν στο διαμέρισμα.
έφυγε λεγοντάς μου όλα είναι οκ.
στα 5 λεπτά πήγα να κατεβάσω την θερμοκρασία στο ένα από τα δύο που έκανε συντήρηση. (24000btu fidji)
με έκπληξη είδα ότι δεν κατέβαζε θερμοκρασία.
τον πήρα τηλ και δεν μπορούσε να έρθει διότι πήγαινε για άλλη εγκατάσταση...
ήρθε μετά από 2 μέρες.....(στο ενδιάμεσο το είχα κλειστό το μηχάνημα)
μου είπε λειτουργεί η εσωτερική μονάδα δεν λειτουργεί η εξωτερική...δεν παίρνει μπρος.
του λέω κάτι έκανες / συνέβη όταν έκανες την συντήρηση...ΦΤΙΑΞΕ το.
άνοιξε εξωτερική μονάδα και έβαλε έναν πυκνωτή άλλο

(Πληροφορία: ο πυκνωτής που έβαλε είχε λιγότερους ακροδέκτες από αυτόν που είχε το μηχάνημα)

ακούστηκε ο θόρυβος για κανά 2λεπτο ...το κλείσαμε.....το ξαναανοίξαμε.....πάλι τα ίδια....και μου λέει έχει καεί το μοτερ και έφυγε.
του φόρτωσα την εξωτερική μονάδα...μιας και απαίτησα να το φτιάξει....
την επόμενη μέρα είχαμε ραντεβού να πάρει την εσωτερική μονάδα (μετά από παρέμβαση του αφεντικού του)
τελικά ήταν προσχηματικό διότι ήρθε μου άφησε την εξωτερική μονάδα και έφυγε σαν τον "κλέφτη"

Δύσκολο.

Προφανώς το κλιματιστικό δεν έβγαζε ψύξη πριν, για αυτό έφερες τεχνικό, σωστά;

Αυτό σημαίνει ότι δεν έπαιρνε μπροστά ο συμπιεστής.

Συνήθως καίνε πυκνωτή, και για αυτό τον μετράνε και τον αλλάζουν.

Αφού τον άλλαξε, το άφησε λίγο να δουλέψει μπας και πάρει, αλλά μάλλον έχει πρόβλημα ο συμπιεστής, κάτι που δεν αξίζει περαιτέρω διερεύνησης, εκτός αν είναι ακριβό.

Αν ήταν προγραμματισμένη συντήρηση ,
και το κλιματιστικό δούλευε πριν κανονικά (έβγαζε ψύξη) , να απαιτήσεις να στο φτιάξει και να τον κυνηγήσεις.

ηδη έχω αρχίσει να το κυνήγαω....

πως με φώτισε ο θεός και είπα να βγάλω φωτογραφίες.

που να δείτε εικόνα από το κλιματιστικό αφού έκανε συντήρηση....καμία διαφορά απλά.

να δείτε το θράσσος....είπε ότι ήρθε στον χώρο μου και ήταν χαλασμένο το κλιματιστικό...και δεν το άγγιξε...

αλλά είναι ΤΟΣΟ βλάκας...διότι στον χώρο ήταν ακόμη 2 μάρτυρες....

Δημοσ.

τερμα τελειως στην ακρη του μυαλου σου κρατησε οτι παιζει να το χαλασε και επιτηδες. δεν ξεκίναγε το μοτερ και ως δια μαγείας πηγε καρφι ναλλαξει πυκνωτη. είδες να τον μετράει με κανα πολυμετρο? σαν αποτυχημενη λαδιά μου μυριζει μενα.

• Like 1
Δημοσ.

ηδη έχω αρχίσει να το κυνήγαω....

πως με φώτισε ο θεός και είπα να βγάλω φωτογραφίες.

που να δείτε εικόνα από το κλιματιστικό αφού έκανε συντήρηση....καμία διαφορά απλά.

να δείτε το θράσσος....είπε ότι ήρθε στον χώρο μου και ήταν χαλασμένο το κλιματιστικό...και δεν το άγγιξε...

αλλά είναι ΤΟΣΟ βλάκας...διότι στον χώρο ήταν ακόμη 2 μάρτυρες....

Μετα την απομακρυνση απο το ταμειο.... Αν βεβαιως, το ταμειο υφισταται, δηλαδη σου εκοψε ΑΠΥ κανονικα και αναλυτικα?

:shifty:

Διαφορετικα μπορει μια χαρα να αρνηθει: οτι εκανε οτιδηποτε καταστροφικο εκει. Μαρτυρες εν πολλοις αποδεικνυουν μονο τη

παρουσια του εκει μονο αυτο, οχι το τι εκανε η τι δεν εκανε! Ασε που αν τους πεις για δικες, δεν θα σπευσουν να εμφανιστουν..

:-(

Δημοσ.

Συντήρηση που έκανε; Στην εξωτερική μονάδα;

Οι πυκνωτές αυτοί "δεν έχουν" πολικότητα. Μπορεί να έχουν πολλούς ή μόνο δύο ακροδέκτες (και αυτοί με τους πολλούς σε δύο καταλήγουν συνήθως).

Όταν δεν ξεκινά ένας τέτοιου τύπου κινητήρας κατά πάσα πιθανότητα φταίει ο πυκνωτής εκκίνησης. Γι' αυτό δεν μετράνε. Έχουν πρόχειρο έναν πυκνωτή και δοκιμάζουν.

Δημοσ.

τερμα τελειως στην ακρη του μυαλου σου κρατησε οτι παιζει να το χαλασε και επιτηδες. δεν ξεκίναγε το μοτερ και ως δια μαγείας πηγε καρφι ναλλαξει πυκνωτη. είδες να τον μετράει με κανα πολυμετρο? σαν αποτυχημενη λαδιά μου μυριζει μενα.

χαχαχαχαχαχ

Πολύμετρο...ωραίο αστείο.

Αυτός ούτε μανόμετρο δεν είχε....παρόλο που είδε τις πιέσεις.

Εδώ και στο καινούργιο που έκανε εγκατάσταση αναρωτιέμαι...πως έκανε το γέμισμα του κυκλώματος!

Μετα την απομακρυνση απο το ταμειο.... Αν βεβαιως, το ταμειο υφισταται, δηλαδη σου εκοψε ΑΠΥ κανονικα και αναλυτικα?

:shifty:

Διαφορετικα μπορει μια χαρα να αρνηθει: οτι εκανε οτιδηποτε καταστροφικο εκει. Μαρτυρες εν πολλοις αποδεικνυουν μονο τη

παρουσια του εκει μονο αυτο, οχι το τι εκανε η τι δεν εκανε! Ασε που αν τους πεις για δικες, δεν θα σπευσουν να εμφανιστουν..

:-(

Το ΑΠΥ έχει κοπεί από μεγάλη αλυσίδα...περιμένω επίσημη απάντηση και αν είναι κουκουρούκου...έχω έτοιμο δικηγόρο.

μπροστά στους μάρτυρες είπε ότι όλα λειτουργούν άψογα (πιέσεις πλύσιμο κτλ)...και στα 5 λεπτά είδαμε ότι τζίφος.

επειδή έκανα παράπονο την 1 στιγμή στην αλυσίδα....και ενημερώθηκαν...για αυτό πιστεύω έσπευσαν να μου φέρουν πίσω την εξωτερική μονάδα.

τα στοιχεία μου είναι πολλά και αδιάσειστα! μόνο σε αυτά ελπίζω να "φερθεί" επαγγελματικά η αλυσίδα.

μακακία όλοι μπορεί να κάνουμε στην δουλειά μας....αλλά να το παίζεις κινέζος αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου...και αυτό με εκνεύρισε περισσότερο.

Υ.Γ. Την μέρα που μου είπαν ότι είναι καμμένο το μοτέρ....ήμουν στο δίπλα δωμάτιο...και καλεί το αφεντικό και του λέει...έχουμε κανένα μοτερ από 24αρι...κάναμε μαλακία και πρέπει να το αλλάξουμε....όταν τους είπε ΟΧΙ (λογικά)....τον ακούω να λέει καλά θα του πούμε για καινούργιο κανά 300 και θα τον χρεώσουμε.

Συντήρηση που έκανε; Στην εξωτερική μονάδα;

Οι πυκνωτές αυτοί "δεν έχουν" πολικότητα. Μπορεί να έχουν πολλούς ή μόνο δύο ακροδέκτες (και αυτοί με τους πολλούς σε δύο καταλήγουν συνήθως).

Όταν δεν ξεκινά ένας τέτοιου τύπου κινητήρας κατά πάσα πιθανότητα φταίει ο πυκνωτής εκκίνησης. Γι' αυτό δεν μετράνε. Έχουν πρόχειρο έναν πυκνωτή και δοκιμάζουν.

συντήρηση όταν κάνεις ....κάνεις μέσα έξω....έτσι ξέρω.

πως αιτιολογείς το ότι μετά την συντήρηση ...σταμάτησε να λειτουργεί όπως πριν....σωστά δηλαδή????

Δημοσ.

Τι πως το δικαιολογώ. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ή έκανε κάτι λάθος, ή υπήρχε κάποιο υποβόσκουν πρόβλημα και εκδηλώθηκε κατά την "ταλαιπωρία" της συντήρησης.

Δημοσ.

Το καλυτερο ειναι απο εδω και περα, ειναι να συννενοηθεις κατευθειαν με την αλυσιδα για επιλυση του ζητηματος,
δειχνοντας αυτο που γραφεις: πως εισαι αποφασισμενος, υπαρχει παραστατικο, και μαρτυρες* για το περιστατικο
:whistle:

*θα επαναλαβω οτι εκτος τη 'λεκτικη υποστηριξη' τους, μαρτυρες σπανιως δεχονται να καταθεσουν σε δικαστηρια
 (επομενως και γι' αυτο ακομη -οπως και για αλλους λογους- επιβαλλεται να το "κλεισεις" επιτυχως, εξωδικαστικα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...