Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Θέλω να πάρω το xiaomi redmi note 3 pro απο το Vickmall.com με απλο ταχυδρομειο και ενω εχω ηδη πληρωσει και ενω τους εχω πει να βαλουν χαμηλη τιμη για να μην πληρωσω φορους μου λενε οτι είναι πολυ πιθανό να πληρώσω ακόμα και έτσι γιατι ειναι πιο αυστηροί στην Κύπρο, και έχουν πληρώσει και άλλοι πελάτες τους. Είχα πάρει 2 κινητά το 2014 και δεν πλήρωσα τίποτα αρα μπορεί να άλλαξε κάτι τώρα, και γι' αυτό θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει αγορές πρόσφατα απο την Κίνα να μου πεί αν πλήρωσε και πόσα.

Σύνολο βγαίνει στα 192 ευρώ άρα είναι το ποσό * τον φόρο που είναι 19%; και αυτό αν λέει την πραγματική τιμή στο πακέτο. Αν δεν την λέει πως ξέρουν αυτοί στο τελωνείο τι να με χρεώσουν;

Δημοσ.

Αν αμφιβάλλουν για την εντιμότητα της δήλωσης θα σου ζητήσουν την απόδειξη πληρωμής (όχι το τιμολόγιο αποστολής που μπορεί να πειράξει ο έμπορος).

Αν δεν τους πας τίποτα είτε εκτιμούν μόνοι τους (είναι άλλωστε τελωνειακοί, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για αυτό :-p ) είτε απλά δεν το αφήνουν να φύγει από το τελωνείο.

Δημοσ.

Σύνολο βγαίνει στα 192 ευρώ άρα είναι το ποσό * τον φόρο που είναι 19%;

Δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα. Πιθανόν να έχει και δασμούς και σίγουρα έχει και αμοιβή εκτελωνιστή η οποία διαφέρει ανάλογα με το ταχυδρομείο/κούριερ που θα σταλεί το πακέτο και μπορεί να φτάσει και στα 80-100 ευρώ. Γενικά το θέμα είναι να μην σου το σταματήσουν στο τελωνείο. Αν το σταματήσουν έμπλεξες.
Δημοσ.

Συγκεκριμένα στην Κυπρο, από Κινα κινητά που έχω πάρει μόνο το ΦΠΑ επί της πραγματικής αξίας σου ζητούν, όχι αυτής που δήλωσε ο Κινέζος αλλά αυτής που πληρωσες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...