Hal9000 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Όλα τα λειτουργικά συστήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η Google όπως το Chrome OS, το Android, στηρίζονται στο Linux Kernel κάτι που ενδεχομένως θα αλλάξει στο μέλλον σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Android Police. Όπως ανακάλυψε η ιστοσελίδα, η Google έχει στα σκαριά ένα νέο λειτουργικό σύστημα με την ονομασία Fuchsia, έχοντας ανοίξει ένα σχετικό project στο GitHub με την αινιγματική περιγραφή “Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).” Η έρευνα του Android Police γύρω από το νέο λειτουργικό, αποκάλυψε ότι αυτό θα στηρίζεται στο Magenta Kernel, το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική λύση σε λειτουργικά συστήματα που απευθύνονται σε IoT συσκευές όπως το FreeRTOS ή το ThreadX. Η σημαντική διαφορά είναι ότι το Magenta Kernel μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μεγαλύτερα συστήματα όπως smartphones και επιτραπέζιους υπολογιστές. Η κύρια προγραμματιστική γλώσσα είναι η Dart της Google ενώ η υποστήριξη του Flutter φανερώνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Google θα χρησιμοποιεί το Material Design για το περιβάλλον χρήσης του. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το Fuchsia OS θα υποστηρίζει 32-bit και 64-bit ARM επεξεργαστές όπως επίσης και 64-bit PCs ενώ όσοι έχουν τεχνικές γνώσεις, μπορούν να προχωρήσουν σε compile και να το τρέξουν σε ένα virtual machine. Επίσης στέλεχος της Google έχει επιβεβαιώσει ότι το Fuchsia θα είναι διαθέσιμο και για το Raspberry Pi 3. Το ερώτημα παραμένει αν η Google έχει στα πλάνα της τη χρήση του νέου λειτουργικού συστήματος πέρα από IoT συσκευές, κάτι που θα γίνει γνωστό με την επίσημη παρουσίαση του όλου σχεδίου, πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες. Site: Android Police
stevengreeceGR Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δηλαδή δεν κατάλαβα καλά. Η Google θα εγκαταστήσει σε μελλοντικα smartphones το Fuchsia Os αντί του Android?
Retromaniac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 όχι. Σε IoT συσκευές μόνο. Ίσως στο πολύ μακρινό μέλλον. Μένει να δούμε τα σχέδιά της....
Hatsos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Μπα δεν νομίζω. Ίσως να υπάρχουν παράλληλα και τα δύο λογισμικά. Ίσως και να είναι επιλογή του καταναλωτή το τι λογισμικό θέλει να έχει στο κινητό του. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πάντως
immunity Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 οι ARM επεξεργαστες που εχουμε στα smartphone εχουν πολλές κατηγορίες, υπαρχει η "μικρη" κατηγορια που χρησιμοποιειται σε IOT με μικρη συχνοτητα 20-200MHZ αλλα φυσικα και πολυ μικρη καταναλωση. Αυτοι οι ARM επεξεργαστες δεν μπορούν να τρέξουν android. Για αυτο και βγαινει το Fuchsia OS για να τους παρει και αυτους 3
bkm Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Το Brillo που πήγε;Μπας και δε δούλευε καλά και έλιωσε σαν Γκρίλλο;
Retromaniac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 οι ARM επεξεργαστες που εχουμε στα smartphone εχουν πολλές κατηγορίες, υπαρχει η "μικρη" κατηγορια που χρησιμοποιειται σε IOT με μικρη συχνοτητα 20-200MHZ αλλα φυσικα και πολυ μικρη καταναλωση. Αυτοι οι ARM επεξεργαστες δεν μπορούν να τρέξουν android. Για αυτο και βγαινει το Fuchsia OS για να τους παρει και αυτους Ναι αλλά εδώ δεν συζητάμε γιατί οι μικροί επεξεργαστές δεν πέρνουν android, αλλά το αν θα μπορούσε αυτό το λειτουργικό που είναι για ΙοΤ, να πάει κάποτε σε smartphone. Επίσης πάνω σε αυτό που λες, να επισημάνω ότι η Microsoft έχει βάλει windows 10 kernel σε iot και όχι άλλο λειτουργικό.
Psaris Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Τι είναι το IoT ρε παιδιά; Internet of the things,φαντασου να εχεις μικρουπολογιστες συνδεδεμενους σε ολες τις συσκευες στο σπιτι και να συνδεοντε στο ιντερνετ μεσα απο καποιο secure web interface να κανεις προφιλ aircondition,αυτοματα ρολλα κτλπ αναλογα τις εποχες και τα γουστα. ετσι το καταλαβαίνω εγω.
Clock Master Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Internet of the things,φαντασου να εχεις μικρουπολογιστες συνδεδεμενους σε ολες τις συσκευες στο σπιτι και να συνδεοντε στο ιντερνετ μεσα απο καποιο secure web interface να κανεις προφιλ aircondition,αυτοματα ρολλα κτλπ αναλογα τις εποχες και τα γουστα. ετσι το καταλαβαίνω εγω. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα του IoT. Έχω αυτόματα ρολλά με διακόπτη και δυνατότητα αυτόματου ανοίγματος και κλεισίματος (μπορείς να το κάνεις και με arduino αν ψαχτείς λίγο) και όλα τα air condition τα σύγχρονα μπορούν να ανοίγουν στην ώρα που ρυθμίζεις και να κλείνουν μόνα τους (χρήσιμο κυρίως για το βράδυ). Δε ξέρω μου φαίνεται μεγάλη μπαρούφα όλο αυτό το ΙοΤ.
Alphaleader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητα του IoT. Έχω αυτόματα ρολλά με διακόπτη και δυνατότητα αυτόματου ανοίγματος και κλεισίματος (μπορείς να το κάνεις και με arduino αν ψαχτείς λίγο) και όλα τα air condition τα σύγχρονα μπορούν να ανοίγουν στην ώρα που ρυθμίζεις και να κλείνουν μόνα τους (χρήσιμο κυρίως για το βράδυ). Δε ξέρω μου φαίνεται μεγάλη μπαρούφα όλο αυτό το ΙοΤ. Αν σου φαινεται μπαρουφα, δεν εχεις αντιληφθει τι κάνει. Προσφέρει σε ολους τους κατασκευαστες συσκευων ενα common interface, ενα OS κοινό με το οποιο θα μιλάνε οι συσκευες με το PC σου αλλα και μεταξυ τους. Δεν θα ειναι το μπαχαλο που επικρατει σημερα. Για να το θέσω απλά... τα ρολλά σου μιλάνε με την καφετιέρα σου ή το θερμοσίφωνο σου? Οχι, I guess... για να τα κάνεις να μιλήσουν χρειάζεται κοπος και πατέντες. Με ενα κοινό OS οπου η μια συσκευη μιλα την γλώσσα της αλλης τα πράγματα απλοποιουνται.
AlexKane Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Τι είναι το IoT ρε παιδιά; It's the new hotness!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα