Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Τα βιβλία ιατρικής λένε ότι για heart health σε κάποιον υγιή, χρειάζονται 150 λεπτά/εβδομάδα (30λεπτά x 5μέρες) μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση (65-75% ΜΠΚΣ) ή 75 λεπτά/εβδομάδα (15λεπτά x 5μέρες) υψηλής έντασης (75-95% ΜΠΚΣ) ή συνδυασμό αυτών. Αν μπορείς/προλαβαίνεις να διπλασιάσεις τους χρόνους, ακόμη καλύτερα. Εγώ θα διάλεγα διαλειμματική ανάμεσα σε μέτριας και υψηλής έντασης αερόβια άσκηση. Επειδή μου φαίνονται ενδιαφέροντα αυτά που λες, έχεις μήπως πληροφορίες αν τα βιβλία ιατρικής συστήνουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανά εβδομάδα για το απλό περπάτημα; Ο παθολόγος που ρώτησα μου είπε οτι πρέπει να περπατάμε όσο πιο πολύ μπορούμε μέχρι όσο αντέξουμε. Από την άλλη ο καρδιολόγος που πήγα πρόσφατα μου είπε όταν περπατάω να μην ασκούμε μέχρι τα όριά μου και όσο αντέχω γιατί ως άτομο με καρδιοπάθειες επιβαρύνεται η καρδιά μου.
iparou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Επειδή μου φαίνονται ενδιαφέροντα αυτά που λες, έχεις μήπως πληροφορίες αν τα βιβλία ιατρικής συστήνουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανά εβδομάδα για το απλό περπάτημα; Ο παθολόγος που ρώτησα μου είπε οτι πρέπει να περπατάμε όσο πιο πολύ μπορούμε μέχρι όσο αντέξουμε. Από την άλλη ο καρδιολόγος που πήγα πρόσφατα μου είπε όταν περπατάω να μην ασκούμε μέχρι τα όριά μου και όσο αντέχω γιατί ως άτομο με καρδιοπάθειες επιβαρύνεται η καρδιά μου. Διάβασε ξανά αυτό που έγραψα... Δώσε έμφαση στο "σε κάποιον υγιή". Θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να δώσω μέσω ίντερνετ συμβουλές σε κάποιον ασθενή με καρδιοπάθεια (btw, υπάρχουν διαφόρων ειδών "καρδιοπάθειες", δεν είναι ολες ίδιες) και ακόμη πιο ανόητο να με ακούσεις. Άκου τον καρδιολόγο σου μιας και αυτός έχει όλο το ιστορικό (και την ευθύνη) για την περίπτωσή σου. Ασφαλώς και το απλό περπάτημα δεν είναι άσκηση, βέβαια... Άλλο το ένα, άλλο το άλλο... Και οι δύο ιατροί φαίνεται να έχουν δίκιο. Σε άλλο πράγμα αναφέρεται ο ένας (απλό περπάτημα), σε άλλο ο άλλος (άσκηση).
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Εγώ μιλάω μόνο για απλό περάτημα χαλαρό έξω, οτιδήποτε άλλο δεν μπορώ να κάνω κουράζομαι πολύ εύκολα γενικά. Στον καρδιολόγο είπα οτι αντέχω μέχρι 6 χιλιόμετρα με αρκετά διαλύματα ανάμεσα, μου είπε να μην κάνω τόσα. Έχεις δίκιο οτι κάθε καρδιοπάθεια είναι διαφορετική.
nickolas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Όπως σου είπε ο καρδιολόγος σου, να ασκείσαι χωρίς να εξαντλείσαι εφόσον έχεις καρδιοπάθεια. Το περπάτημα είναι μια χαρά άσκηση. Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι άσκηση. Οπότε Βασίλη, το περπάτημα με τον ρυθμό σου, και τις διακοπές που νιώθεις ότι χρειάζεσαι, είναι πολύ καλή επιλογή. Ιδανικά βάλε το στη ρουτίνα σου, για παράδειγμα μια βόλτα που σου αρέσει, ή μέσα μαζικής μεταφοράς και περπάτημα για να φτάσεις στον προορισμό σου. Ο αρχικός poster υποθέτω ξεπέρασε το τρέμουλο πια :Ρ Αλλά καμία σχέση με έλλειψη υδατανθράκων που όπως ειπώθηκε τρέμεις ολόκληρος και συμβαίνει γενικά σε προχωρημένους αθλητές και προγράμματα άσκησης. Προσωπικά δεν προτιμώ το τρέξιμο από την άποψη ότι ταλαιπωρεί τις αρθρώσεις (αλλά για κάποιον που δεν έχει θέμα και του αρέσει προφανώς είναι μια χαρά επιλογή). Για απώλεια βάρους και ωραίο σώμα προτιμώ ισομετρικές ασκήσεις και γενικότερα ασκήσεις με χρήση του δικού σου βάρους. Δεν χάνεις πολύ χρόνο, κερδίζεις πολύ σε μυ (που καίει ενέργεια και όταν δεν γυμνάζεσαι και δείχνεις όμορφος) και τελικά είναι πιο εύκολο. Αλλά βέβαια για απώλεια βάρους όλα αρχίζουν από το τί ΔΕΝ τρώς!
iparou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Όπως σου είπε ο καρδιολόγος σου, να ασκείσαι χωρίς να εξαντλείσαι εφόσον έχεις καρδιοπάθεια. Το περπάτημα είναι μια χαρά άσκηση. Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι άσκηση. Οπότε Βασίλη, το περπάτημα με τον ρυθμό σου, και τις διακοπές που νιώθεις ότι χρειάζεσαι, είναι πολύ καλή επιλογή. Ιδανικά βάλε το στη ρουτίνα σου, για παράδειγμα μια βόλτα που σου αρέσει, ή μέσα μαζικής μεταφοράς και περπάτημα για να φτάσεις στον προορισμό σου. Ο αρχικός poster υποθέτω ξεπέρασε το τρέμουλο πια :Ρ Αλλά καμία σχέση με έλλειψη υδατανθράκων που όπως ειπώθηκε τρέμεις ολόκληρος και συμβαίνει γενικά σε προχωρημένους αθλητές και προγράμματα άσκησης. Προσωπικά δεν προτιμώ το τρέξιμο από την άποψη ότι ταλαιπωρεί τις αρθρώσεις (αλλά για κάποιον που δεν έχει θέμα και του αρέσει προφανώς είναι μια χαρά επιλογή). Για απώλεια βάρους και ωραίο σώμα προτιμώ ισομετρικές ασκήσεις και γενικότερα ασκήσεις με χρήση του δικού σου βάρους. Δεν χάνεις πολύ χρόνο, κερδίζεις πολύ σε μυ (που καίει ενέργεια και όταν δεν γυμνάζεσαι και δείχνεις όμορφος) και τελικά είναι πιο εύκολο. Αλλά βέβαια για απώλεια βάρους όλα αρχίζουν από το τί ΔΕΝ τρώς! Θα συμφωνήσω σε όλα, θα διαφωνήσω ότι το περπάτημα είναι (πάντα) άσκηση. Εξαρτάται για τι "περπάτημα" μιλάμε και σε ποιον οργανισμό. Για να θεωρείς ότι ασκείσαι πρέπει να ανεβάζεις σφύξεις (i.e. να δουλεύεις σε ρυθμούς μεγαλύτερους από την baseline VO2 max ηρεμίας). Κάποιος γυμνασμένος με καλή φυσική κατάσταση που δουλεύει στις 45-50 σφύξεις στην ηρεμία, δεν πρόκειται να ανεβάσει σημαντικά σφυγμούς αν περπατήσει πολύ χαλαρά (π.χ. χέρι-χέρι με το πιτσιρίκι του) 400-500 μέτρα (ή και παραπάνω) σε ίσιο δρόμο ένα δροσερό βράδυ (αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ ως "απλό περπάτημα"). Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι ασκείται. Ναι, κάνει μια στοιχειώδη φυσική δραστηριότητα αλλά δεν ασκείται per se. Να το πούμε αλλιώς. Οι πιο πρόσφατες (Μάιος 2016) κατευθυντήριες οδηγίες για εξασφάλιση μέγιστης καρδιαγγειακής προστασίας σε υγιείς ασυμπτωματικούς ανθρώπους αναφέρουν τα νούμερα που είπα παραπάνω γιατί αυτό έχουν δείξει οι μελέτες. Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα μικρότερης έντασης δεν είναι σίγουρο ότι έχει το ίδιο ωφέλιμο αποτέλεσμα. Όπως, βέβαια, και οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα υψηλότερης έντασης. Η τελευταία, μάλιστα, ενδέχεται να κρύβει και κινδύνους. Γενικά δουλεύεις πάντα με βάση τις σφύξεις, που αποτελούν ικανοποιητική προσέγγιση της VO2 max ή αλλιώς της έντασης της άσκησης. Ειδικά αν υπάρχει και πρόβλημα υγείας, τότε ο ιατρός είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
zaratustra21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Όπως σου είπε ο καρδιολόγος σου, να ασκείσαι χωρίς να εξαντλείσαι εφόσον έχεις καρδιοπάθεια. Το περπάτημα είναι μια χαρά άσκηση. Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι άσκηση. Οπότε Βασίλη, το περπάτημα με τον ρυθμό σου, και τις διακοπές που νιώθεις ότι χρειάζεσαι, είναι πολύ καλή επιλογή. Ιδανικά βάλε το στη ρουτίνα σου, για παράδειγμα μια βόλτα που σου αρέσει, ή μέσα μαζικής μεταφοράς και περπάτημα για να φτάσεις στον προορισμό σου. Ο αρχικός poster υποθέτω ξεπέρασε το τρέμουλο πια :Ρ Αλλά καμία σχέση με έλλειψη υδατανθράκων που όπως ειπώθηκε τρέμεις ολόκληρος και συμβαίνει γενικά σε προχωρημένους αθλητές και προγράμματα άσκησης. Προσωπικά δεν προτιμώ το τρέξιμο από την άποψη ότι ταλαιπωρεί τις αρθρώσεις (αλλά για κάποιον που δεν έχει θέμα και του αρέσει προφανώς είναι μια χαρά επιλογή). Για απώλεια βάρους και ωραίο σώμα προτιμώ ισομετρικές ασκήσεις και γενικότερα ασκήσεις με χρήση του δικού σου βάρους. Δεν χάνεις πολύ χρόνο, κερδίζεις πολύ σε μυ (που καίει ενέργεια και όταν δεν γυμνάζεσαι και δείχνεις όμορφος) και τελικά είναι πιο εύκολο. Αλλά βέβαια για απώλεια βάρους όλα αρχίζουν από το τί ΔΕΝ τρώς! Οχι δεν ξεπερασα το τρεμουλο μεσα σε τοσο λιγο χρονο Κανω αυτην ασκηση και τρεμω ολοκληρη!! Site: ασκηση
DDevil Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Οχι δεν ξεπερασα το τρεμουλο μεσα σε τοσο λιγο χρονο Κανω αυτην ασκηση και τρεμω ολοκληρη!! Site: ασκηση Eντάξει είναι απαιτητική άσκηση αυτή και εγω μολις ξεπεράσω το 1 λεπτό αρχιζω να τρέμω. Στο 1.5 λεπτό σταματάω.
zaratustra21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Eντάξει είναι απαιτητική άσκηση αυτή και εγω μολις ξεπεράσω το 1 λεπτό αρχιζω να τρέμω. Στο 1.5 λεπτό σταματάω. Εγω τρεμω εξαρχης στον κορμο Αλλα γενικα χτες ξεκινησα.. Ειναι φοβερη ασκηση! 1
DDevil Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Εγω τρεμω εξαρχης στον κορμο Αλλα γενικα χτες ξεκινησα.. Ειναι φοβερη ασκηση! Θα συνηθισεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα