Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου,πρεπει να εχει προηγηθει συγκατοικηση πριν παρθει αυτην η αποφαση. Τουλαχιστον ενος χρονου. Μονο ετσι καταλαβαινεις τον αλλον πραγματικα και πως θα τα πατε στην κοινη σας ζωη.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Aν συγκατοικήσεις δηλαδή και τις τέσσερις εποχές και καταφέρετε να μη σκοτωθείτε τότε μπορείς να ζήσεις για πάντα μαζί του/της;

• Like 1
Δημοσ.

Aν συγκατοικήσεις δηλαδή και τις τέσσερις εποχές και καταφέρετε να μη σκοτωθείτε τότε μπορείς να ζήσεις για πάντα μαζί του/της;

Ποιος το ειπε αυτο; Ειπα οτι ειναι εγγυηση; Τζαμπα η ειρωνια σου. Μπορεις να ζεις με τον αλλον και 50 χρονια και να σκοτωθειτε στο τελος. Αλλα για οσους θελουν να κανουν αυτο το βημα και να παντρευτουν,καλο ειναι να γνωριζονται λιγο πρωτα,δε νομιζεις;; Αν δε ζησεις με τον αλλον καθολου γινεται να τον ξερεις αληθινα; Τουλαχιστον εκει καποια κουσουρια βγαινουν αμεσως,οπως αν ο αλλος ειναι βρωμιαρης,πως θα τα πατε με τα κοινα εξοδα και τις ευθυνες κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Σε πολλές απαντήσεις αισθάνομαι ότι υπάρχει μία ιδέα του στιλ "ο άνθρωπος είναι έτσι και πρέπει να τον γνωρίσεις".

Ο άνθρωπος δεν "είναι", ο άνθρωπος αλλάζει, κι αν δεν αλλάξει εσωτερικά ακόμα και τότε αλλάζει η δική μας αντίληψη γι αυτόν βάσει των βιωμάτων που δημιουργούνται όταν έρχεται σε επαφή με καινούριες καταστάσεις που αναπόφευκτα παρουσιάζονται. Το "γνωρίζω" μου ακούγεται πλέον σα να προσπαθείς να φτάσεις ένα κινούμενο στόχο.

Τελείως εμπειρικά υπάρχουν κάποια σκαλοπάτια (έχετε συγκατοικήσει 9+ μήνες; ξέρετε τι εννοώ) που νομίζω πως καλό είναι να τα περάσεις πριν το γάμο, αλλά και το ότι τα πέρασες δε σημαίνει απαραίτητα κάτι.

• Like 6
Δημοσ.

Σε πολλές απαντήσεις αισθάνομαι ότι υπάρχει μία ιδέα του στιλ "ο άνθρωπος είναι έτσι και πρέπει να τον γνωρίσεις".

Ο άνθρωπος δεν "είναι", ο άνθρωπος αλλάζει, κι αν δεν αλλάξει εσωτερικά ακόμα και τότε αλλάζει η δική μας αντίληψη γι αυτόν βάσει των βιωμάτων που δημιουργούνται όταν έρχεται σε επαφή με καινούριες καταστάσεις που αναπόφευκτα παρουσιάζονται.

Τελείως εμπειρικά υπάρχουν κάποια σκαλοπάτια (έχετε συγκατοικήσει 9+ μήνες; ξέρετε τι εννοώ) που νομίζω πως καλό είναι να τα περάσεις πριν το γάμο, αλλά και το ότι τα πέρασες δε σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Eννοειται πως ο ανθρωπος αλλαζει γι'αυτο κι ο γαμος ειναι ενα ρισκο εν τελει οπως και να'χει. Αλλα οσο να πεις το να πας κι εντελως στα τυφλα δεν ειναι κι οτι πιο εξυπνο. Το αν αλλαξει ή οχι στην πορεια ειναι αλλη ιστορια.

• Like 2
Δημοσ.

πέρα απο την πλάκα δε νομίζω να έχουν όλοι μυστικά που μπορούν να χαλάσουν μια σχέση πόσο μάλλον ένα γάμο που μερικοί το βλέπουν σαν κάτι παραπάνω.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ένας άνθρωπος να είναι μαθηματικά 100% διαφανής απέναντι σε κάποιον άλλο με τον οποίο έχει κοινωνική ή ερωτική σχέση. Μόνο απέναντι σε κάποιον με τον οποίο έχεις μηδέν skin in the game (πχ ψυχοθεραπευτής) μπορείς να ανοιχτείς τόσο.

Βέβαια ναι, αυτό δε σημαίνει ντε και καλά ότι κρύβεις καταστροφικά μυστικά. Αλλά πάντα κάτι κρύβεις ή φιλτράρεις, ας μη κοροϊδευόμαστε. Είναι στη φύση του ανθρώπου.

• Like 4
Δημοσ.

Ο γάμος είναι μια σημαντική απόφαση που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είναι επιπόλαια.

Εγώ θεωρώ ότι πριν από το λιγότερο 2 χρόνια σχέσης ο γάμος θα ήταν μια επιπόλαια απόφαση. 

Και τα 2 χρόνια πάλι νομίζω λίγα είναι καλά για μήνες (6μηνο που ανέφερες) δεν το συζητάμε καν. Με μαθηματική ακρίβεια ο γάμος δεν θα αντέξει.

Χρειάζεται χρόνος ο να μάθει ο ένας τον άλλο. Να δουν ότι όντως αγαπιούνται και δεν θα βαρεθεί κάποια στιγμή ο ένας τον άλλον, ότι έχουν τους ίδιους στόχους (παιδί παράδειγμα) κτλ.

Είναι στενάχωρο να βλέπεις σήμερα πιτσιρικάδες να παντρεύονται από επιπολαιότητα και οι δικηγόροι να κάνουν κυριολεκτικά χρυσές δουλειές από τα διαζύγια.

To ακομα πιο χειροτερο είναι να έχει άδικο και να βλέπεις τον δικηγορο της να προσπαθει να τη βγάλει λαδι. Του σκάς ένα δεξί κροσέ του χαρτογιακά να σηκωθείς και να φυγεις ή όχι? μετα θα έχεις αλλα μπλεξίματα.

Για αυτό λοιπον δεν παντρεύεσαι αμα η σχέση δεν περάσει από κάποια στάδια.Πχ μπορει να τσακωθείς ρε αδερφε και να γυρισει η άλλη να σου πει εγω αυτή είμαι και αν σ αρεσει (και εχει και άδικο ξαναλεω) αν εισαι ελευθερος μπορεις ανετα να της πεις όχι δεν μ αρεσεις και αν δεν αλλάξεις συμπεριφορά δεν προκειται να συνενοηθουμε. Ενώ αν εισαι παντρεμένος όμως με 2 παιδια πως θα το πεις αυτό? τοτε αναγκαστικα "εεεε ελα βρε αγαπη μου να τα βρουμε σε παρακαλω..." και αλλα τέτοια υποτακτικά. Και στο τέλος θα κανεις ότι λέει αυτή.

Και θα έχεις φορτωθεί και ένα καρο υποχρεώσεις στο κεφάλι σου και δεν θα μπορεις να χωρισεις (που λεει ο λογος βεβαια).

Δημοσ.

Δε μπορώ να κάνω παράθεση από το κινητό, αλλά Devil :-D :-D οδηγός ισορροπημένων σχέσεων. Κλάμα.

Οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είναι ανεξάρτητες από τις καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθούν οι άνθρωποι. Eventually ή το καταλαβαίνει κανείς αυτό, ή χάνει τον εαυτό του.

Δημοσ.

To ακομα πιο χειροτερο είναι να έχει άδικο και να βλέπεις τον δικηγορο της να προσπαθει να τη βγάλει λαδι. Του σκάς ένα δεξί κροσέ του χαρτογιακά να σηκωθείς και να φυγεις ή όχι? μετα θα έχεις αλλα μπλεξίματα.

Να ξέρεις όμως ότι δουλειά του "χαρτογιακά" είναι να υπερασπιστεί το συμφέρον του πελάτη του, πάντα με θεμιτά μέσα. Στην πρώην θα έπρεπε να απευθύνεται ο θυμός σου, γιατί αυτή δίνει όλες τις πληροφορίες και τροφοδοτεί τα επιχειρήματα του δικηγόρου. Ο τελευταίος ποτέ δεν παίρνει προσωπικά μια υπόθεση, ούτε καν μια απαγωγή παιδιού από πρώην σύζυγο, πόσω μάλλον ένα διαζύγιο.

Δημοσ.

Ο γάμος είναι μια σημαντική απόφαση που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να είναι επιπόλαια.

Εγώ θεωρώ ότι πριν από το λιγότερο 2 χρόνια σχέσης ο γάμος θα ήταν μια επιπόλαια απόφαση. 

Και τα 2 χρόνια πάλι νομίζω λίγα είναι καλά για μήνες (6μηνο που ανέφερες) δεν το συζητάμε καν. Με μαθηματική ακρίβεια ο γάμος δεν θα αντέξει.

Χρειάζεται χρόνος ο να μάθει ο ένας τον άλλο. Να δουν ότι όντως αγαπιούνται και δεν θα βαρεθεί κάποια στιγμή ο ένας τον άλλον, ότι έχουν τους ίδιους στόχους (παιδί παράδειγμα) κτλ.

Είναι στενάχωρο να βλέπεις σήμερα πιτσιρικάδες να παντρεύονται από επιπολαιότητα και οι δικηγόροι να κάνουν κυριολεκτικά χρυσές δουλειές από τα διαζύγια.

Βεβαια όταν γνωρίζεις κάποια και βλέπεις ότι είναι κεστάπο τι χρονος χρειάζεται? αυτή μονο με έναν υποτακτικο αντρα θα μπορουσε να παντρευτει γιατι ενας δυναμικος θα την ειχε πετάξει εξω από το σπιτι από το 1ο βράδυ κιολας. Ποσους έχω δει να έχουν μπει στο βρακι και να κάνουν ότι λενε οι γκομενες τους , ειπε η γκομενα να σβησεις τον τάδε φιλο σου πχ από το φβ και να μην τον ξανακάνεις παρέα? yes master! Kαι περιμενουν αυτοι οι συμφεροντολογοι και στηριξη μολις χωρίσουν? μην λυπάσαι κανεναν έχει φερθει σκάρτα. Justice is served :devil:

Να ξέρεις όμως ότι δουλειά του "χαρτογιακά" είναι να υπερασπιστεί το συμφέρον του πελάτη του, πάντα με θεμιτά μέσα. Στην πρώην θα έπρεπε να απευθύνεται ο θυμός σου, γιατί αυτή δίνει όλες τις πληροφορίες και τροφοδοτεί τα επιχειρήματα του δικηγόρου. Ο τελευταίος ποτέ δεν παίρνει προσωπικά μια υπόθεση, ούτε καν μια απαγωγή παιδιού από πρώην σύζυγο, πόσω μάλλον ένα διαζύγιο.

Eμπλεκεται σε μια κατασταση εναντιον μου. Δεν φταιω εγω αμα θεωρηθεί εχθρος μου και ο ιδιος μαζι με την γυναικα. Να βλέπεις δικηγορο να υποστηριζει γυναικα που απατησε τον αντρα της και να τρελαίνεσαι κανονικα για μενα κάποιες υποθεσεις δεν θα επρεπε να ειχαν καν δικαιωμα υπερασπισης. Έκανες την μαλακια κλειδωσε εκει. Πρεπει να τιμωρηθεις. Παντα προσωπικη μου γνωμη είμαι λιγάκι σκληρος σε κάποια πραγματα το παραδέχομαι.

Ακριβως τον χαρτογιακά τον ενδιαφερουν μονο τα φ΄ραγκα τιποτα άλλο. Ηρθε από το πουθενα να χρησιμοποιησει το προσωπικο του αρχειο και τις γνωσεις από το πανεπιστημιο για να κάνει την πελατισσα του να βγει λάδι και να κερδισει οσα περισσοτερα μπορει. Εγω αυτό το σιχαινομαι μπορει να τον βρω στο δρομο να παει να με χαιρετησει και να του πω ρε αντε πνιξου.

Άνθρωπος ο οποιος πάει να υποστηριξει άνθρωπο που έχει σφάλμα και αυτος έφταιξε που γαμηθηκαν όλα είναι πιο πρόστυχος από τον πελάτη του. Δυστυχως.

Δημοσ.

Δεν τον αντιλαμβανομαι τον γαμο.

Καταρχην δεν συμφερει φορολογικα.

Απο κει και περα,αφου μπορειτε να μενετε μαζι,να αναγνωριστουν κανονικοτατα τα τεκνα κλπ,ποιος ο λογος να ριξεις το αφορολογητο σου οριο τετοιες εποχες?

Για να χαρουν τα συμπεθερια με το σοου που θα συμμετασχουν?

Δημοσ.

Δε μπορώ να κάνω παράθεση από το κινητό, αλλά Devil :-D :-D οδηγός ισορροπημένων σχέσεων. Κλάμα.

Οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είναι ανεξάρτητες από τις καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθούν οι άνθρωποι. Eventually ή το καταλαβαίνει κανείς αυτό, ή χάνει τον εαυτό του.

Εγω σχέσεις όπως έχω ξαναγράψει μακροχρόνιες τα τελευταια χρονια δεν έχω κάνει. Οποτε δεν είμαι και κατάλληλος για να δώσω συμβουλες εκεινο βεβαια που κάνω είναι πεσιματα , one night stands και ελευθερες σχέσεις. Τωρα για συμβουλές περι σχέσεων σιγουρα θα μπορουσε να δώσει κάποιος που εχει μακροχρόνιες. Εκεινο που μπορω να πω όμως εφόσον εκπροσωπώ τον εαυτο μου σε μια συζητηση είναι τι δεν μ αρεσει εμενα και τι δεν θα άντεχα , δεν θα αντεχα λοιπον μια γυναικα που πάει να καβαλησει τον άντρα θα μου πεις ποιος αντεχει? θα σου πω -> :cry:  :cry:  αρκετοι. Αρκετοι κάνουν ΟΤΙ μα ΟΤΙ τους λενε οι γκομενες - κοπελες τους γιατι? για να μη χάσουν τη συντροφια? τις ιδιες? ξερω γω τις εχουν ερωτευτεί τοσο? το κοκο? τι να πω δεν ξερω. Το κοκο πάντως βρισκεται ευκολα και παραμενεις και ανεξάρτητος αμα αυτό είναι το πρόβλημα.

Θα μου ελεγε εμενα η κοπελα να διωξω τους φιλους μου? σε φάση σε γνωρισα εδώ και 5-6 μηνες και πάς να μου αλλάξεις τη ζωή? παντως ακομα και αν οι σχέσεις μου ηταν ελευθερες εχω να περηφανεύομαι ότι ολες τελειωσαν κυριλέ , κυριλέ ξεκινάνε κυριλέ τελειωνουν και αν κάποια θελει να γινει κατινα την αφηνω να τσακωνεται μονη της.κΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ξηγούμαι από την αρχή στο τι θέλω.Οπως εχω ξαναπει θελω να είμαι κυριος με τις κυριες μην νιώθουν μετα εξαπατημένες. Τωρα αν κάποια προχωρησει περισσοτερο δεν θα της πώ τελος εννοείται. Αλλα εγω ξεκινάω παντα με αυτή τη λογική του χαλαρά και βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ένας άνθρωπος να είναι μαθηματικά 100% διαφανής απέναντι σε κάποιον άλλο με τον οποίο έχει κοινωνική ή ερωτική σχέση. Μόνο απέναντι σε κάποιον με τον οποίο έχεις μηδέν skin in the game (πχ ψυχοθεραπευτής) μπορείς να ανοιχτείς τόσο.

Βέβαια ναι, αυτό δε σημαίνει ντε και καλά ότι κρύβεις καταστροφικά μυστικά. Αλλά πάντα κάτι κρύβεις ή φιλτράρεις, ας μη κοροϊδευόμαστε. Είναι στη φύση του ανθρώπου.

ναι αυτό θέλω να πω , δεν παίζει να έχουμε όλοι καταστροφικά μυστικά 

Δημοσ.

Και επιπλέον ιδίως ο έρωτας πρέπει να γιορτάζεται. :wub: Ο καθένας τον γιορτάζει όπως θέλει, αν ο άλλος θέλει παπάδες και εκκλησίες, που είναι το πρόβλημα, δεν καταλαβαίνω;

Δηλαδή ο γάμος είναι απλά μια γιορτή; Αν είναι έτσι γιατί δεν πάνε στον βερτη;

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτό λοιπον δεν παντρεύεσαι αμα η σχέση δεν περάσει από κάποια στάδια.Πχ μπορει να τσακωθείς ρε αδερφε και να γυρισει η άλλη να σου πει εγω αυτή είμαι και αν σ αρεσει (και εχει και άδικο ξαναλεω) αν εισαι ελευθερος μπορεις ανετα να της πεις όχι δεν μ αρεσεις και αν δεν αλλάξεις συμπεριφορά δεν προκειται να συνενοηθουμε. Ενώ αν εισαι παντρεμένος όμως με 2 παιδια πως θα το πεις αυτό? τοτε αναγκαστικα "εεεε ελα βρε αγαπη μου να τα βρουμε σε παρακαλω..." και αλλα τέτοια υποτακτικά. Και στο τέλος θα κανεις ότι λέει αυτή.

Και θα έχεις φορτωθεί και ένα καρο υποχρεώσεις στο κεφάλι σου και δεν θα μπορεις να χωρισεις (που λεει ο λογος βεβαια).

Καλά ειδικά σε δικηγόρο αν το κάνεις αυτό δεν φτάνει μια ζωή να ξεμπλέξεις! :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...