Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε το κρύβω ,είναι κάτι που με απασχολεί.Δεν υπάρχει χρονιά που κάποιοι φίλοι,γνωστοί κ συγγενείς χριστιανοί από την Ελλάδα με παίρνουν τηλ ή επικοινωνούν μαζί μου από social media για να μου ευχηθούν κάθε δεκαπενταύγουστο.Ενώ είμαι out ως άθεος πολλά χρόνια παραμένουν κάποιες περιπτώσεις που επιμένουν σχεδόν ψυχαναγκαστικά να μου εύχονται.

Σε γενικές γραμμές έχω το εξής take: Σε άτομα με τα οποία δεν έχω στενή σχέση τους ευχαριστώ ξεκαθαρίζοντας πάντα ότι είμαι άθεος, οτι δεν πιστεύω , οτι δεν είμαι θρησκευόμενος ή πως δεν αναγνωρίζω τις θρησκείες..Ανάλογα το mood μου δηλαδή αναφέρω ένα από αυτά με την ελπίδα να πιάσουν το hint για την επόμενη χρονιά.

Με την πυρηνική μου οικογένεια στην Ελλάδα δεν έχω κανένα θέμα.Πλέον κανείς δεν μου εύχεται (εξάλλου οι 3 από τους 4 είμαστε άθεοι) και όπως είπα για γνωστούς,άτομα που γνωρίζω σε κοινωνικό πλαίσιο ή μόλις έχω γνωρίσει δε με χαλάει καθόλου να μου εύχονται μιας και αναγνωρίζω οτι αυτές οι ευχές για πολλους είναι κάτι καθαρά τυπικό στα πλαίσια των κοινωνικών υποχρεώσεων που μπορεί να θεωρούν πως έχουν.Η μεγάλη πλειοψηφία μετά από το πρώτο ξεκαθάρισμα παύει να μου εύχεται την επόμενη χρονιά.

Υπάρχουν όμως κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις είτε από την ευρύτερη οικογένεια μου (σοι) ή από μερίδα ατόμων με τα οποία σχετίζομαι φιλικά αρκετά χρόνια τα οποία επιμένουν να μου εύχονται.Ενώ έχω προσπαθήσει είτε με ευγένεια είτε ευθέως να τους απαλλάξω από την υποχρέωση να μου εύχονται εκείνοι επιμένουν ψυχαναγκαστικά.Μετά από σκέψη για αυτά τα άτομα νομίζω οτι δεν υπάρχει γιατρειά και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως θα είχε χρησιμότητα να γίνει κάποια έρευνα γύρω από το social conditioning για το συγκεκριμένο ζήτημα..Να ξεκαθαρίσω οτι αναγνωρίζω πως οι προθέσεις τους δεν είναι κακές.Για μερικούς μάλιστα μέχρι να καταλάβω πως they cant help it το να μου ευχηθούν ένιωθα σχεδόν προσβεβλημένος εφόσον τους είχα ξεκαθαρίσει ευθέως πως δεν θέλω να μου εύχονται.Πλέον όμως το χω ξεπεράσει.

Με την πάροδο των χρόνων όμως αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων που επιμένει με ψυχαναγκαστικό τρόπο να μου εύχεται νομίζω ίσως χρήζει έρευνας.Τι πιστεύετε εσείς;

• Like 1
Δημοσ.

Ότι μέρος ενός υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος είναι να αφήνεις τους ανθρώπους να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους όταν η διαφωνία σου μ' αυτές είναι σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

• Like 10
Δημοσ.

Με την πάροδο των χρόνων όμως αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων που επιμένει με ψυχαναγκαστικό τρόπο να μου εύχεται νομίζω ίσως χρήζει έρευνας.Τι πιστεύετε εσείς;

Κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και δεκαπενταύγουστο το ίδιο θέμα θ' ανοίγεις? Πιστεύουμε χρήζει έρευνας.

• Like 24
Δημοσ.

Προφανως καποιοι το κανουν με καλη προθεση κι αλλοι τυπικα ή απο καθαρη συνηθεια. Δε καταλαβαινω γιατι να σε ενοχλει τοσο κατι τετοιο! Ρε κατι προβληματα που εχετε μερικοι...

• Like 3
Δημοσ.

Αυτους που τους ευχονται κι αντι να πουν ευχαριστω, απαντανε "ειμαι αθεος" πασχουν απο το ιδιο αυτιστικο συνδρομο των vegetarians που τους ρωτας να σου βαλω μια μπριζολα κι αντι να απαντησουν οχι ευχαριστω, αρχιζουν τα who-gives-a-fuck προσωπικα τους κυρελεησον.

• Like 22
Δημοσ.

Διαβάστε τι λέω.Νομίζω οι κοινωνικές μου δεξιότητες είναι επαρκείς για να μπορώ να χειριστώ άτομα που δεν γνωρίζουν οτι δεν έχω κάποιο religious affiliation.Λέω τυπικά και γω ευχαριστώ σε όλους αυτούς ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πάντα όμως οτι δεν υπάρχει λόγος να μου εύχονται καθώς είμαι άθεος και η συντριπτική πλειοψηφία πραγματικά παύει να μου εύχεται τις επόμενες χρονιές.

Το πρόβλημα δεν το έχω με αυτούς.Με προβληματίζουν εκείνοι με τους οποίους έχω μακρά διαπροσωπική και κοινωνική σχέση,γνωρίζουν καλά πως είμαι άθεος και επιμένουν να μου εύχονται με σχεδόν ψυχαναγκαστικό τρόπο.

Δημοσ.

Ισως το βλεπουν ως μια ευκαιρια για να τα πειτε; ισως καποιοι απο αυτους σου κανουν "πλακα" με αυτον τον τροπο; ισως να το ξεχασαν ενας χρονος περασε απο την τελευταια φορα που το υπενθυμισες

Δημοσ.

Με προβληματίζουν εκείνοι με τους οποίους έχω μακρά διαπροσωπική και κοινωνική σχέση,γνωρίζουν καλά πως είμαι άθεος και επιμένουν να μου εύχονται με σχεδόν ψυχαναγκαστικό τρόπο.

Εχετε μακρα διαπροσωπικη σχεση, σου ευχονται καθε χρονο, βλεπεις οτι το επαναλαμβανουν καθε χρονο και συνεχιζεις να τους ζαλιζεις οτι εισαι αθεος αντι να πεις απλα ενα ευχαριστω.

Γιατι εχουν αυτοι το προβλημα? Την ιδια ξεροκεφαλια εχετε.

Κι εγω, αν και αθεος, αν μου ζαλιζε μπαλες καποιος θα του ευχομουν καθε μερα επιτηδες.

Δημοσ.

Διαβάστε τι λέω.Νομίζω οι κοινωνικές μου δεξιότητες είναι επαρκείς για να μπορώ να χειριστώ άτομα που δεν γνωρίζουν οτι δεν έχω κάποιο religious affiliation.Λέω τυπικά και γω ευχαριστώ σε όλους αυτούς ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πάντα όμως οτι δεν υπάρχει λόγος να μου εύχονται καθώς είμαι άθεος και η συντριπτική πλειοψηφία πραγματικά παύει να μου εύχεται τις επόμενες χρονιές.

Το πρόβλημα δεν το έχω με αυτούς.Με προβληματίζουν εκείνοι με τους οποίους έχω μακρά διαπροσωπική και κοινωνική σχέση,γνωρίζουν καλά πως είμαι άθεος και επιμένουν να μου εύχονται με σχεδόν ψυχαναγκαστικό τρόπο.

Να χαίρεσαι θα έπρεπε πιστεύω που σε θυμήθηκαν και σου εύχονται κάτι καλό.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί είναι τόσο βλήματα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ένας φανταστικός φίλος που τους δημιούργησε!

Σε πληροφορώ πως άμα δηλώσεις οπαδός άλλης θρησκείας, πχ κανάς βουδιστής, μάρτυρας Ιεχωβά, κτλ, και τους ενοχλήσεις 2-3 φορές για θέματα/εορτές της νέας σου θρησκείας, θα κόψουν με το μαχαίρι τα ευχολόγια μετά!

• Like 1
Δημοσ.

Ισως το βλεπουν ως μια ευκαιρια για να τα πειτε; ισως καποιοι απο αυτους σου κανουν "πλακα" με αυτον τον τροπο; ισως να το ξεχασαν ενας χρονος περασε απο την τελευταια φορα που το υπενθυμισες

Αποκλείεται να το ξέχασαν.Εκτός οτι μιλάμε για κάτι θείες μου (η μια εντωμεταξύ παίρνει τηλέφωνο κάθε χρόνο την επίσης άθεη μητέρα μου για να της ευχηθεί για εμένα-λολ) αναφέρομαι και σε άτομα που νομίζω έχουν επαρκή αντίληψη του τι σημαίνει να μην επιθυμεί κάποιος ευχές για κάτι που δεν πιστεύει και δεν είναι άτομα με τα οποία μιλάω απλά μια φορά τον χρόνο.

Ο συνάδελφος μου στην Ελλάδα με τον οποίο είμαστε βασικά συνέταιροι είναι ένας από αυτούς.Ρε όσα χρόνια κ να περάσουν όσο ευγενικά ή ευθέως να του εξηγήσω πάλι νιώθει υποχρεωμένος να μου ευχηθεί κάθε χρόνο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...