P-a-n-d-a Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Καλησπερίζω το φορουμ! Καταρχάς ξέρω τι θα πείτε οι περισσότεροι, "τα χουμε ξαναπεί αυτά". Συμφωνώ! ;Oτι βρίσκω όμως είναι είτε αρκετά παλιό είτε πρέπει να ψάξω μέσα σε 500 σελίδες ενός topic. Οπότε ζητάω την βοήθεια οποιουδήποτε ξέρει κάτι πάνω στο θέμα. Θέλω να αγοράσω αυτό το κινητό μέσω e-bay. Λεεί οτι έρχεται από Hong Kong οπότε θα εκτελωνησθεί. Η ερώτηση μου είναι το αν και πόσα θα χρειαστεί να δώσω στο τελωνείο. Σημείωση. Ο πωλητής λέει ότι το στέλνει ως gift. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το τελωνείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για της απαντήσεις σας!
mikele13- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 δεν θα εχει τελωνειο. το εβαλα στο καλαθι κ προχωρησα σε checkout και ειναι με δωρεαν μεταφορικα,δεν αναφερει καν τελωνειο. ο'τιδηποτε εχω ψωνισει απο κινα ποτε δεν πληρωσα τελωνειο. εγω στην θεση σου δεν θα ρισκαρα μια τετοια αγορα,και ας ειναι καλη η τιμη,με τον φοβο μην αγορασω κανα κλειδωμενο/τουβλο και κλαιω τα λεφτα μου. κοιτα απο αγγελιες του φορουμ απο ατομα με αξιολογησεις,να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
makfil Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Καλησπερίζω το φορουμ! Καταρχάς ξέρω τι θα πείτε οι περισσότεροι, "τα χουμε ξαναπεί αυτά". Συμφωνώ! ;Oτι βρίσκω όμως είναι είτε αρκετά παλιό είτε πρέπει να ψάξω μέσα σε 500 σελίδες ενός topic. Οπότε ζητάω την βοήθεια οποιουδήποτε ξέρει κάτι πάνω στο θέμα. Θέλω να αγοράσω αυτό το κινητό μέσω e-bay. Λεεί οτι έρχεται από Hong Kong οπότε θα εκτελωνησθεί. Η ερώτηση μου είναι το αν και πόσα θα χρειαστεί να δώσω στο τελωνείο. Σημείωση. Ο πωλητής λέει ότι το στέλνει ως gift. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το τελωνείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για της απαντήσεις σας! Πράγματι, "τα έχουμε ξαναπεί αυτά" και όχι λίγες φορές. Οποιοδήποτε δέμα εισάγεται από τρίτη χώρα εκτελωνίζεται με βάση την περιγραφή, τη δηλωμένη αξία και τα μεταφορικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δέμα έρχεται με το ταχυδρομείο και αν ο πωλητής μπορεί να δηλώσει χαμηλή αξία πχ $30 οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να σταματήσει στο τελωνείο. Στην περίπτωση που σταματήσει, για οποιοδήποτε λόγο, αν ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία, θα αναζητήσει την αξία του περιεχομένου στο διαδίκτυο, θα υπολογίσει τον ΦΠΑ και θα προωθήσει το δέμα στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη από όπου αυτός θα το παραλάβει πληρώνοντας τα έξοδα. Στην περίπτωση που δεχτεί να δηλώσει χαμηλή αξία, καλό είναι να γράψει ότι είναι μεταχειρισμένο ή ακόμη και άλλο προιόν πχ media player. 1
P-a-n-d-a Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 δεν θα εχει τελωνειο. το εβαλα στο καλαθι κ προχωρησα σε checkout και ειναι με δωρεαν μεταφορικα,δεν αναφερει καν τελωνειο. ο'τιδηποτε εχω ψωνισει απο κινα ποτε δεν πληρωσα τελωνειο. εγω στην θεση σου δεν θα ρισκαρα μια τετοια αγορα,και ας ειναι καλη η τιμη,με τον φοβο μην αγορασω κανα κλειδωμενο/τουβλο και κλαιω τα λεφτα μου. κοιτα απο αγγελιες του φορουμ απο ατομα με αξιολογησεις,να εχεις το κεφαλι σου ησυχο Απ' οτι έχω διαβάσει μερικές φορές το τρως στο τελωνείο, άσχετα με το τι έχει πληρώσει σε πωλητή και μεταφορικά. Edit: Είπα να αγοράσω από ebay επειδή θα είναι καινούριο. Όχι για τα 20-40€ διαφορά με αυτά που έχει μεταχειρισμένα στο forum. Πράγματι, "τα έχουμε ξαναπεί αυτά" και όχι λίγες φορές. Οποιοδήποτε δέμα εισάγεται από τρίτη χώρα εκτελωνίζεται με βάση την περιγραφή, τη δηλωμένη αξία και τα μεταφορικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δέμα έρχεται με το ταχυδρομείο και αν ο πωλητής μπορεί να δηλώσει χαμηλή αξία πχ $30 οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να σταματήσει στο τελωνείο. Στην περίπτωση που σταματήσει, για οποιοδήποτε λόγο, αν ο τελωνειακός αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία, θα αναζητήσει την αξία του περιεχομένου στο διαδίκτυο, θα υπολογίσει τον ΦΠΑ και θα προωθήσει το δέμα στο γραφείο της περιοχής του παραλήπτη από όπου αυτός θα το παραλάβει πληρώνοντας τα έξοδα. Στην περίπτωση που δεχτεί να δηλώσει χαμηλή αξία, καλό είναι να γράψει ότι είναι μεταχειρισμένο ή ακόμη και άλλο προιόν πχ media player. Οπότε ισχύουν τα ίδια με αυτά που έχω διαβάσει. Δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα στην περίπτωση που ο πωλητής δηλώσει άλλη τιμή να πάρω όλα τα λεφτά μου πίσω σε περίπτωση λάθους. Έτσι;
makfil Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Είναι άλλο θέμα η πληρωμή που θα κάνεις (προφανώς) με paypal και άλλο το τι θα δηλώσει ο πωλητής στο αυτοκόλλητο.
P-a-n-d-a Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Είναι άλλο θέμα η πληρωμή που θα κάνεις (προφανώς) με paypal και άλλο το τι θα δηλώσει ο πωλητής στο αυτοκόλλητο. Χαίρομαι. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα