nefelter Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Αφου ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του, ας γραψω και γω τα ψυχολογικα μου μηπως μπορεσω να παρω καποιες γνωμες/λιγη βοηθεια. Οι περισσοτεροι θα trollarete, ενω εγω γραφω την fail ιστορια της ζωης μου, αλλα ξερετε τωρα, zero fks given (για οσους δεν βοηθησουν και κοροιδεψουν). Απο μικρο παιδι ποτε δεν μαρεσε το διαβασμα, ημουν ολη μερα εξω μπαλα, gameboy, pokemon υστερα γυμνασιο-λυκειο gaming παλι, 0 στο σχολειο. Πανελληνιες προφανως δεν καταφερα κατι. Υστερα λιγη δουλεια, στρατο, λιγο εξωτερικο αλλα δεν εκατσε και τωρα βρισκομαι σε μια φαση που πρεπει να παρω μια αποφαση, και σπαω το κεφαλι μου εδω και μηνες και δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Δεν εχω ιδεα ποιο θα ηταν το Potential μου αν καθομουνα και διαβαζα τοτε, αλλα αυτο ειναι το θεμα, σε ολες τις ηλικιες μεχρι και σημερα, ποτε δεν μπορουσα να διαβασω πανω απο 1 ωρα. I just cant. Και εδω ερχομαστε στο ερωτημα που μου τρωει το κεφαλι. Ευτυχως ή δυστυχως, λογω εποχης και λογω του οτι δεν ζουμε το 1960 που απλα θα πηγαινα στο μαγαζι του πατερα μου και θα βγαινα ξυλουργος- εκανα οικογενεια, πρεπει να σπουδασω κατι, μονο που δεν ξερω τι ειναι αυτο το κατι. Ειμαι 23, απο τα 10 ειμαι σε ενα pc (μπορει 12 δεν θυμαμαι μην κραξετε), καποιος θα ελεγε για προγραμματισμο μιας και ειναι της εποχης, εχω κανει προγραμματισμο, μου αρεσει αλλα με τρομαζει το endless διαβασμα του. Οι δικοι μου μου λενε για τουριστικα-μαγειρικη, αλλα ποιος ξερει πως θα τα παω και εκει και δεν υπαρχει κανενας τροπος να μαθω πως θα τα παω εκει. Το κακο της υποθεσης ειναι οτι οτι επιλεξω τον σεπτεμβριο ειναι one time deal, δεν εχει πισω πια, γιατι επιτελους πρεπει να αφησω τις μλκιες και να παρω εναν δρομο, δυστυχως ή ευτυχως. Κραξτε ελευθερα αλλα πειτε και μια σοβαρη γνωμη thanks 1
YourTrueLegend Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Προγραμματισμο χωρις κανενα background και χωρις διαθεση για διαβασμα, αστο, ξεχνα το, δεν εχεις ελπιδα. Κι ελπιδα να 'χες αφου σε χαλα το endless διαβασμα ως ιδεα, ξανααστο, ξαναξεχνα το, ξανα δεν εχεις ελπιδα. Τουριστικα-μαγειρικη απο εμενα. Μαθαινεις 5 αραδες πραγματα , βρισκεις καμια δουλεια να κανεις το ιδιο πραγμα με μικροαλλαγες μεχρι να παρεις συνταξη και εισαι κομπλε. 4
markoliaz Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 ανοιξε youtube account, βαλε και ενα pay pal και γινε youtuber οπως 2j και τα σχετικα και θα ζεις απο αυτο, αρκει να σκεφτεις κατι ακυρο που δεν το εχει κανει ακομα κανεις και να βγαζεις γελιο και κραξιμο...ο,τι δηλαδη κανουν ολοι, απλα εσυ με κατι το διαφορετικο. αν το πετυχεις μπορεις να βγαζεις το μηνα σου μεχρι και 10.000Ε σε συντομο χρονο...απο τα views...ειναι κατι στανταρ που το χουν κανει πολλοι ειδικα εξω και ζουν απο αυτο. τα 10Κ δεν στα λεω τυχαια...
dollyyy19 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 δεν υπαρχει one time deal.ξεκινα κατι που ειτε σε αρεσει ειτε αφηνει χρημα,και βαδιζεις βλεποντας και κανοντας.δες που εχεις εφεση,και πραξε αναλογα,πχ αν εισαι λαμογιο γινε πολιτικος,μην γινεις κακοποιος,δεν αφηνει τπτ.αν εισαι των κατασκευων,ξεκινας αναγκαστικα απο χαμηλα.πληροφορικη,διαβασε το νημα εδω,και θα σου φυγει καθε ορεξη 1
doctorkostis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Χωρις διαθεση τρολ η οτιδηποτε, δεν καταλαβαινω το συνδυασμο " δεν την παλευω να διαβασω ουτε μια ωρα" με το "πρεπει να σπουδασω κατι". Μου φαινονται εντελως ασυμβατα. Συν το γεγονος οτι δε μας λες τι σου αρεσει, σε τι εχεις ταλεντο, τι εχεις μαθει να κανεις που μπορει να ειναι χρησιμο. Οποιο ταλεντο και να εχεις παντως, θελει δουλεια για να το αναπτυξεις. Αρα συνεπεια και προσπαθεια. Αρα γυρναμε στην αρχη. 12
nefelter Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Εχεις δικιο doctorkostis, εχω προσπαθησει παρα πολλες φορες, απο το γυμνασιο εως τις πανελληνιες να αλλαξω, να διαβαζω καθε μερα, το μεγιστο που αντεχα ηταν 1 βδομαδα με καθημερινο διαβασμα πανω απο 4-5 ωρες. Αυτος ηταν/ειναι και ο λογος της μερικης καταθλιψης που πιστευω πως εχω. Και το διαβασμα ειναι κοινος παραγοντας σε ολα, αν τουλαχιστον θελω να κανω κατι στην ζωη μου, αυτο ειναι που με σκοτωνει οσο το σκεφτομαι ...απο την μια λες οτι πρεπει να ζοριστεις να σπασεις το κεφαλι σου να γινεις κατι αλλα απο την αλλη αν δεν μπορεις? τοτε τι κανουμε? αφου ετσι ειναι τα πραγματα? τα εχω σκεφτει παρα πολλες φορες αυτα και εχω ζορισει τον εαυτο μου οσο περισσοτερο μπορουσα αλλα in the end δεν καταφερα κατι.
zio10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μόνο κάτι πρακτικό θα μπορούσες να «σπουδάσεις» πιστεύω και όχι κάτι που απαιτεί πολύ διάβασμα και θεωρία. Άρα κοιτάς προς μαγειρική ή εστίαση γενικά, κουρέας, μαραγκός που έχετε και μαγαζί ή κάποια άλλη τέχνη πάνω σε κάτι που σου αρέσει, οδηγός κλπ. Δεν είναι απαραίτητο καν να σπουδάσεις δηλαδή.
doctorkostis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Αρα το ερωτημα δεν ειναι "τι να σπουδασω". Εξ ορισμου οι σπουδες χρειαζονται διαβασμα, λιγοτερο η περισσοτερο. Το ερωτημα ειναι τι δουλεια να κανω χωρις πτυχιο/χωρις βεβαιωμενες δεξιοτητες. Ερωτημα δυσκολο, αν οχι αναπαντητο. Αν πιστευεις οτι εχεις καταθλιψη, εστω και ηπια, θα πρεπει να συμβουλευτεις καποιον ειδικο γιατι ειναι μια κατασταση που θεραπευεται η εστω βελτιωνεται. Και σκεψεις για το μελλον ειναι αδυνατο να κανεις ωντας καταθλιπτικος. Οποτε υπαρχουν και αλλα θεματα πριν αποφασισεις για το τι θα κανεις απο το Σεπτεμβριο και μετα.
tehAllantin Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Γιατί ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ μπορείς να επιβιώσεις στην κατάσταση στις κουζίνες αν κάνεις αυτή τη δουλειά μονο για επιβίωση. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΟΤΕ. Για κανα γυραδικο και πολύ είσαι. 3
παπι Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Γιατι να σε κραξουμε; Ημαρτον εχεις δει τι θεματα ανοιγουν εδω; Τεσπα, οχι προγραμματισμο και γενικα οχι σπουδες, δεν κανεις και το ξερεις. Δες καμια τεχνη σε τιποτα σχολες τυπου οαεδ. Ξες, ψυκτικος, ηλεκτρολογος, μηχανικος κλπ κλπ μαλακιες που εχουν λεφτα και δουλεια. 1
zio10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Γιατί ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ μπορείς να επιβιώσεις στην κατάσταση στις κουζίνες αν κάνεις αυτή τη δουλειά μονο για επιβίωση. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΟΤΕ. Για κανα γυραδικο και πολύ είσαι. Όντως πολύ πίεση που αυξάνεται όσο μεγαλώνουν οι απαιτήσεις... Τέχνη που λέει το παπί, συν οδηγός και κουρέας από μένα.
nefelter Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Γιατι να σε κραξουμε; Ημαρτον εχεις δει τι θεματα ανοιγουν εδω; Τεσπα, οχι προγραμματισμο και γενικα οχι σπουδες, δεν κανεις και το ξερεις. Δες καμια τεχνη σε τιποτα σχολες τυπου οαεδ. Ξες, ψυκτικος, ηλεκτρολογος, μηχανικος κλπ κλπ μαλακιες που εχουν λεφτα και δουλεια. Το ξερω, και αυτο ειναι που με τρομοκρατει the most απο τοτε εως σημερα
kathytherion Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Εχεις δικιο doctorkostis, εχω προσπαθησει παρα πολλες φορες, απο το γυμνασιο εως τις πανελληνιες να αλλαξω, να διαβαζω καθε μερα, το μεγιστο που αντεχα ηταν 1 βδομαδα με καθημερινο διαβασμα πανω απο 4-5 ωρες. Αυτος ηταν/ειναι και ο λογος της μερικης καταθλιψης που πιστευω πως εχω. Και το διαβασμα ειναι κοινος παραγοντας σε ολα, αν τουλαχιστον θελω να κανω κατι στην ζωη μου, αυτο ειναι που με σκοτωνει οσο το σκεφτομαι ...απο την μια λες οτι πρεπει να ζοριστεις να σπασεις το κεφαλι σου να γινεις κατι αλλα απο την αλλη αν δεν μπορεις? τοτε τι κανουμε? αφου ετσι ειναι τα πραγματα? τα εχω σκεφτει παρα πολλες φορες αυτα και εχω ζορισει τον εαυτο μου οσο περισσοτερο μπορουσα αλλα in the end δεν καταφερα κατι. Προσανατολισου σε πιομχειρονακτικες εργασιες. Σκεψου το για επαλ κ καποιο ιεκ αναλογα με το τι σου αρεσει... πολλοι ανθρωποι βρισκουν ικανοποιητικη δουλεια ακομη και χωρις σπουδες. Πχ ο αδερφος μου εχει το διπλασιο iq απο μενα, απιστευτη ευστροφια αλλα δεν σηκωνε με τιποτα το μδιαβασμα. Γουσταρε τ αμαξια απο μικρος, ξεκινησε δουλειες του ποδαριου, βενζιναδικο κ τωρα δουλευει σε συνεργειο κ εχει πολυ δουλεια, ικανοποιητικο μισθο και του αρεσει κιολας.
livefreeordie Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Aπο τη στιγμη που δεν την παλευεις καθολου με το διαβασμα,ειναι αυτονοητο πως πρεπει να επιλεξεις κατι με ελαχιστες απαιτησεις διαβασματος. Η μαγειρικη ειναι μια χαρα επιλογη λοιπον και θα βρισκεις και δουλεια σχετικα ευκολα αλλα και στην πορεια αν θελησεις ισως και να ανοιξεις κατι δικο σου. Το οτι εισαι με ενα pc απο μικρος δεν λεει κατι γιατι για να σπουδασεις κατι που εχει να κανει με πληροφορικη θελει παρα πολυ διαβασμα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Αν ζορίζεσαι τόσο πολύ με το διάβασμα ξέχνα τις σπουδές. Και να ξέρεις διάβασμα θα ρίχνεις και μετά το πτυχίο στην δουλειά σχεδόν σε όλα τα αντικείμενα εργασίας. Να κοιτάξεις κάποια δουλειά που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή πτυχίο. Σε φίλο μου που με έπριζε και έλεγε συνέχεια δεν ξέρω τι να σπουδάσω τι να κάνω δεν μου αρέσει τίποτα. Εννοείται από διάβασμα κτλ στουρνάρι. Του λέω πάνε στην δουλειά του πατέρα σου να τον βοηθήσεις (μανάβης). Ούτε αυτό έκανε και προτιμάει να χαζεύει στο ιντερνετ να μπαίνει σε φόρουμς να κοροϊδεύει ανέργους και γενικά παπαριές στο διαδίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα