Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ο υπολογιστής μου χάλασε τον έστειλα στον τεχνικό και μου είπε ότι χάλασε το chipset της mobo, ωραι μόλις έψαξα για καινούργια μητρική έψαξα το socket και το chipset (sock:1155 chip:H61) αλλά δεν υπήρχαν και πολλά διαθέσιμα κομμάτια γιατί αυτό το socket είναι <<υπό εξαφάνιση>> δλδ μπορείς να βρεις σε όλη την Ελλάδα 3-4 κομμάτια.Μπορώ να αντικαθιστισω την μητρική αλλά άμα ξανά χαλάσει θα πρέπει να δώσω αρκετά λεφτά να βρω μητρική και επεξεργαστή(i5)αλλού socket (1150) επίσης μπορώ να δώσω σχετικά λίγα λεφτά για καινούργιο επεξεργαστή (i3) και μητρική (1150/1) ώστε στο (μακρινό) μέλλον να αναβαθμίσω των επεξεργαστή.

Δημοσ.

εγω μπερδευτικα παντως...

ποιον επεξεργαστη εχεις τωρα δλδ ?

απο οτι καταλαβα καποιον ι5 τεσπα...

κοιτα...επειδη δε ξερω τι επιδοσεις εχει αυτος ο ι5 ακριβως..και τι αλλο εχει το συστημα σου κλπ και τι απαιτησεις εχεις...

θα ελεγα οτι  γενικα αν εισαι κομπλε με το συστημα σου με αυτον τον επεξεργαστη τοτε παρε μια μητρικη και τελος...

αν οχι τοτε καλυτερα να πας σε καινουργια...

μονο τσεκαρε καλα την μητρικη πριν την παρεις τι σοι chipset ειναι αυτο αν ειναι οκ κλπ...

μηπως θελει και τπτ update bios και τπτ τετοια ..δε ξερω...

αν ειναι συμβατη με της μνημες...γενικα ψαχτη καλα πρωτα..

• Like 1
Δημοσ.

Δώσε λίγα λεφτά για μητρική 1151 με έναν i3 6100. Πιστεύω για αρχή θα είσαι καλά και είναι πλήρως επεκτάσιμο. 

Απλά να προσέχεις γιατί αν έχεις ήδη ddr3 μνήμες και θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις, μην πάρεις μητρική με ddr4 κατά λάθος. 

Δημοσ.

Δώσε λίγα λεφτά για μητρική 1151 με έναν i3 6100. Πιστεύω για αρχή θα είσαι καλά και είναι πλήρως επεκτάσιμο. 

Απλά να προσέχεις γιατί αν έχεις ήδη ddr3 μνήμες και θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις, μην πάρεις μητρική με ddr4 κατά λάθος. 

σε γενικες γραμμες δε προτεινεται μητρικη 1151 με ddr3....

αλλα τεσπα αν θελει να το αναλυσουμε το θεμα ας μας πει καλυτερα ολο το συστημα και τι απαιτησεις εχει γενικοτερα 

για να δωθουν καλυτερες απαντησεις...

• Like 1
Δημοσ.

σε γενικες γραμμες δε προτεινεται μητρικη 1151 με ddr3....

αλλα τεσπα αν θελει να το αναλυσουμε το θεμα ας μας πει καλυτερα ολο το συστημα και τι απαιτησεις εχει γενικοτερα 

για να δωθουν καλυτερες απαντησεις...

Καλά ναι... αλλά για α του βγει πιο οικονομικό το είπα εγώ. Σίγουρα το σύστημα καλό θα ήταν να έχει ddr4.

Όντως καλό θα ήταν να μάθουμε ολόκληρο το υπάρχον σύστημα. 

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν ο υπολογιστής μου χάλασε τον έστειλα στον τεχνικό και μου είπε ότι χάλασε το chipset της mobo, ωραι μόλις έψαξα για καινούργια μητρική έψαξα το socket και το chipset (sock:1155 chip:H61) αλλά δεν υπήρχαν και πολλά διαθέσιμα κομμάτια γιατί αυτό το socket είναι <<υπό εξαφάνιση>> δλδ μπορείς να βρεις σε όλη την Ελλάδα 3-4 κομμάτια.Μπορώ να αντικαθιστισω την μητρική αλλά άμα ξανά χαλάσει θα πρέπει να δώσω αρκετά λεφτά να βρω μητρική και επεξεργαστή(i5)αλλού socket (1150) επίσης μπορώ να δώσω σχετικά λίγα λεφτά για καινούργιο επεξεργαστή (i3) και μητρική (1150/1) ώστε στο (μακρινό) μέλλον να αναβαθμίσω των επεξεργαστή.

Για να λες 1155 λογικά έχεις κάποιον 2400/2500/3450/3550 η κάτι τέτοιο τέλος πάντων οι επεξεργαστές κρατάνε καλά σε αποδόσεις ακόμα και σήμερα οπότε εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις μια μεταχειρισμενη μητρική για να κάνεις την δουλεία σου
Δημοσ.

Συγγνώμη που δεν ήμουν αναλυτικός λοιπόν cpu:3350p 3.5Ghz ram:6Gb(θα βάλω 8 η 16αρες) GPU:Gtx 750ti twin fronz 2gb oc

Επίσης ποιο socket είναι πιο δημοφιλή 1150 ή 1151 ram:ddr3 έως 1600mhz

Δημοσ.

βρες μια μητρική και μη το πολυψάχνεις, έχεις πολύ καλό σύστημα, αν πας σε νέο socket και τα πουλήσεις όλα (επεξεργαστή (και ραμ αν πας σε 1151))  θα χάσεις αρκετά χρήματα. 

Δημοσ.

βρες μια μητρική και μη το πολυψάχνεις, έχεις πολύ καλό σύστημα, αν πας σε νέο socket και τα πουλήσεις όλα θα χάσεις αρκετά χρήματα.

Κοίτα άμα χαλάσειη μητρική ή ο επεξεργαστής θα αναγκαστώ να αλλάξω socket αλλά για την ώρα θα μινω στο 1155 θα βάλω και ram και θα πετάει το σύστημα.Όμως θα ήθελα να ξέρω ποιο socket είναι ποιο δημοφιλή?
Δημοσ.

αν θες τη γνωμη μου, 2016 εχουμε, 1151 με ddr4 θα έπαιρνα αν πήγαινα σε καινούργιο. το 1150 εχει αρκετα χρόνια στην αγορά συνεπώς βρίσκεις καλές τιμές και μεταχειρισμένα εύκολα, αλλά έχει αντικατασταθεί οπότε σιγά σιγά θα έχει και αυτό τη μοίρα του 1155. 

Δημοσ.

αν θες τη γνωμη μου, 2016 εχουμε, 1151 με ddr4 θα έπαιρνα αν πήγαινα σε καινούργιο. το 1150 εχει αρκετα χρόνια στην αγορά συνεπώς βρίσκεις καλές τιμές και μεταχειρισμένα εύκολα, αλλά έχει αντικατασταθεί οπότε σιγά σιγά θα έχει και αυτό τη μοίρα του 1155.

Σε ευχαριστώ.Άλλη Μια ερώτηση αξίζει 16gb ram ή 8 είναι αρκετά(στα 1600mhz damn old mobo ;/).
Δημοσ.

αυτο εξαρτάται απο την χρήση που κάνεις στο pc. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα 8 είναι υπεραρκετά. 

• Like 1
Δημοσ.

αυτο εξαρτάται απο την χρήση που κάνεις στο pc. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα 8 είναι υπεραρκετά.

οκ ευχαριστώ.
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ.Άλλη Μια ερώτηση αξίζει 16gb ram ή 8 είναι αρκετά(στα 1600mhz damn old mobo ;/).

σε γενικες γραμμες 8 ειναι καλα ...καποια ελαχιστα παιχνιδια τρωνε και παραπανω αναλογως τα settings παντα...αλλα νομιζω

για εσενα 8 ειναι καλα δε χρειαζεσαι παραπανω...αστα για το μελλον οταν κανεις αλλο συστημα...

οσο για τον επεξεργαστη δε χαλαει...

ε η μητρικη τωρα ειναι λιγο σχετικο αλλα οκ εγγυηση εχει αν παθει κατι και δε μπορουν να στην αλλαξουν σε 1155 τοτε την αλλαζεις με 1150-1 αναλογως κλπ... αλλα οκ λογικα 2-3 χρονακια θα εισαι οκ με αυτη...

Δημοσ.

οκ ευχαριστώ.

θα συνιστούσες ssd και new case (ssd στο μέλλον επίσης γίνεται αντι για HDD να χω μονο ssd)ssd θα πάρω στο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...