Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πχ Κάποιος που είναι τσαπατσουλης μπορεί να γίνει τακτικός?

Γενικά τι καθορίζει το χαρακτήρα και αν υπάρχει τρόπος να αλλάξει και πότε?

Μιλαγα με κάποιους που είχαν πάει το παιδάκι τους σε ψυχολόγο γιατί γκρινιαζε συνέχεια και είχε προβλήματα συμπεριφοράς και μου έλεγαν ότι η ψυχολόγος τους είπε ότι ο χαρακτήρας επηρεάζεται από αυτά που βιώνει το παιδί και όχι ότι έτσι γεννήθηκε. Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος γεννιέται με κάποια χαρακτηριστικά και ελάχιστα αλλάζει στην πορεία

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλά τα λέει η ψυχολόγος

Φίλοι μου έχουν δίδυμα αγόρια και είναι εντελώς διαφορετικά. Πόσο διαφορετικά να τους φερθηκαν οι γονείς?
Δημοσ.

Η σωστή γυναίκα μπορεί να αλλάξει έναν άνδρα προς την σωστή κατεύθυνση. Οι λάθος επιλογές προς την λάθος κατεύθυνση. Τώρα αν ο άλλος είναι μπλεγμενος με ναρκωτικά πίνει συνέχεια τότε το πιο πιθανό είναι να βρει τη λάθος γυναίκα. Για πιο ήπιες καταστάσεις μια χαρά αλλάζει. Και αν κάνει και παιδάκια τότε αλλάζει ακόμα περισσότερο. Η γυναίκες αλλάξουν δεν αλλάξουν πάλι δύσκολα τις καταλαβαίνει πραγματικά κανείς. Πιο εύκολα καταλαβαίνεις το Alien του Scott παρά τις γυναίκες.

Δημοσ.

Ο χαρακτηρας διαμορφωνεται και κλειδωνει  στα 5-6 (μπορει να λεω και πολυ). Πλαθεται ο ανθρωπος απο το περιβαλλον του. Οι γονεις παιζουν τον πρωτευοντα ρολο. Δεν πιστευω οτι υπαρχουν γονιδια τακτικοτητας ή τσαπατσουλιας,καλοσυνης ή κακοηθειας, κτλ. Για μενα εκεινο, που αλλαζει στην πορεια ειναι η συμπεριφορα. Μεγαλωνουμε οι ανθρωποι,ωριμαζουμε,κρινουμε. Ο,τι λοιπον δε μας αρεσει μπορουμε να το αποβαλουμε....με κοπο βεβαια.

Φίλοι μου έχουν δίδυμα αγόρια και είναι εντελώς διαφορετικά. Πόσο διαφορετικά να τους φερθηκαν οι γονείς?

Πολυ! Οι ιδιοι μπορει να μη το αντιλαμβανονται

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρουμε, μπορεί πολύ. Αλλά μπορεί να ήταν και πράγματα εκτός σπιτιού.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρουμε, μπορεί πολύ. Αλλά μπορεί να ήταν και πράγματα εκτός σπιτιού.

Μιλάμε για παιδάκια 3 ετών

Το ένα καταστρέφει το σπίτι και το άλλο στρώνει το κρεβάτι του

• Like 1
Δημοσ.

Η ερώτηση είναι αν έχοντας τις ίδιες συνθήκες θα έχουν και τον ίδιο χαρακτήρα ή αν αλλάζει ο χαρακτηρας βάση των εμπειριών;

Δημοσ.

Μιλάμε για παιδάκια 3 ετών

Το ένα καταστρέφει το σπίτι και το άλλο στρώνει το κρεβάτι του

Μηπως ειναι αντανακλαση του μπαμπα και της μαμας?   ;)

• Like 2
Δημοσ.

O χαρακτηρας δεν αλλαζει πιστευω,μονο αποκαλυπτεται σταδιακα. Γι'αυτο νομιζω ειναι λαθος να λες <<δε το περιμενα ποτε απο αυτον>>. Ηταν κατι που προφανως παντα μπορουσε να κανει,απλως εγινε οταν ηρθε η στιγμη να αποκαλυφθει. Οσο για καποιες ασχημες συνηθειες,αυτες κι αν δεν αλλαζουν. Νομιζω γενικα ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξει ενας ανθρωπος αυτο που ειναι,ισως σε καποιες εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις και μονο αν εχουν ταρακουνηθει απο κατι παρα πολυ. 

• Like 1
Δημοσ.

Η ερώτηση είναι αν έχοντας τις ίδιες συνθήκες θα έχουν και τον ίδιο χαρακτήρα ή αν αλλάζει ο χαρακτηρας βάση των εμπειριών;

Ποιο ίδιες συνθήκες από 2 δίδυμα δε νομίζω να υπάρχουν. Πως το ένα είναι εντελώς διαφορετικό από το άλλο?

Γενικότερα τα αδέρφια συνήθως εχουν πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες. Το θέμα είναι αν μπορείς σε ένα παιδί τουλάχιστον να του αλλάξεις κάποια κακά του χαρακτήρα του και πως

Δημοσ.

Εγω πιστευω πως τον χαρακτηρα μας μπορουν να τον αλλαξουν μονο οι καταστασεις που βιωνουμε. Ειτε αυτο ειναι γυναικα, ειτε σκυλι, ειτε θανατος ειτε ζωη.

Αλλο χαρακτηριστικα ομως και αλλο χαρακτηρας.Το να ειναι καποιος παρορμητικος ειναι χαρακτηριστικο, το να ειναι κακομαθημενος ειναι χαρακτηρας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...