Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

ενημερωτικά ρωτάω, υπάρχει κάποια εκπαίδευση(από ιεκ ίσως) σε διάστημα 1-2 χρονιά ώστε να πάρεις κάποιο χαρτί/πτυχίο για αξιοπρεπή δουλειά(1500€+, χωρίς νοίκια) στο εξωτερικό(γιατί Ελλάδα προφανώς γιοκ);

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αυτό που λες είναι πολύ γενικό.

Πήγαινε μαγειρική σε κάποιο ΙΕΚ. 

Μήπως να μας έλεγες τι σου αρέσει; Έχεις κλίση σε κάποιο αντικείμενο;

Δημοσ.

Και εγώ μαγειρική θα έλεγα.

Αλλά αυτά τα λεφτά ξέχνα τα για Ελλάδα. Εξωτερικό μόνο παίζουν, και εκεί θα μετρήσει περισσότερο τυχόν εμπειρία, το χαρτί του ΙΕΚ είναι άχρηστο για το εξωτερικό.

Δημοσ.

Mαγειρικη/ζαχαροπλαστικη. Κυριως μαγειρικη. Αν και θεωρω κι εγω εντελως αχρηστα τα χαρτια των ιεκ (γιατι δεν ειναι πτυχια) , αν παρεις την πιστοποιηση ,δηλαδη το διπλωμα , θα μετρησει σε καποιες χωρες και μαλλον θα σου φανει χρησιμο ,για τις συγκεκριμενες ομως ειδικοτητες. Ειναι απο τις ελαχιστες που αξιζει να πας σε Ιεκ χωρις να θεωρηθει εντελως χασιμο χρονου.

Δημοσ.

Καλησπέρα

ενημερωτικά ρωτάω, υπάρχει κάποια εκπαίδευση(από ιεκ ίσως) σε διάστημα 1-2 χρονιά ώστε να πάρεις κάποιο χαρτί/πτυχίο για αξιοπρεπή δουλειά(1500€+, χωρίς νοίκια) στο εξωτερικό(γιατί Ελλάδα προφανώς γιοκ);

Χωρίς να ξέρω, αν υπήρχε δεν νομίζω να υπήρχε/υπάρχει για πολύ καιρό :-)

Δημοσ.

Υδραυλικός-ηλεκτρολόγος πάντως παίζει πολύ εδώ,με αξιοπρεπή μισθούς και ζήτηση, αλλά δεν ξέρω πόσα χρόνια εκπαίδευση είναι.

Edit: Έμαθα από την τηλεόραση ότι έψαχναν και πολλούς χειριστές βαρέων μηχανημάτων.Γενικά δουλειές που οι ντόπιοι δεν πάνε εύκολα, δεν ειδικεύονται.

Δημοσ.

Εξωτερικό? Πολύ γενικό και αόριστο

1500+€? Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω

Κάποια τεχνική ειδικότητα θα πρότεινα 

Δημοσ.

Καταρχάς για τις γνωστές μεγάλες χωρές (Γερμανία, Αγγλια κτλ.) τα 1500€ δεν είναι τίποτα.

Τα μισά σχεδόν τα θες νοίκι.

Τεσπα εγώ λέω Υδραυλικός.

Δημοσ.

Και εγώ μαγειρική θα έλεγα.

Αλλά αυτά τα λεφτά ξέχνα τα για Ελλάδα. Εξωτερικό μόνο παίζουν, και εκεί θα μετρήσει περισσότερο τυχόν εμπειρία, το χαρτί του ΙΕΚ είναι άχρηστο για το εξωτερικό.

Καλά στη μαγειρική τα παίρνουν αρκετοί αυτά τα λεφτά και πολλά περισσότερα.

(Προφανώς όχι από την πρώτη μέρα βέβαια).

Δημοσ.

ευχαριστώ για της απαντήσεις παιδιά, όπως σας είπα η ερώτηση είναι καθαρά ενημερωτική μιας που έχω μόνιμη δουλειά εδώ αλλά ξέρω ήδη ότι θα παίρνω ένα χιλιάρικο κάθε μήνα μέχρι την σύνταξη αλλά τον τελευταίο καιρό με αυτά που βλέπω(μειώσεις μισθών κτλ) έχω αρχίσει και σκέφτομαι διάφορα..

βέβαια και έξω αν είναι να πάω και να παίρνω μια ζωή 1500 καλύτερα να μείνω εδώ...

Δημοσ.

Καλά στη μαγειρική τα παίρνουν αρκετοί αυτά τα λεφτά και πολλά περισσότερα.

(Προφανώς όχι από την πρώτη μέρα βέβαια).

Το περίμενα οτι θα το διάβαζα αυτό.

Τέτοιοι μισθοί σε καθαρά πάντα είναι πολύ λίγοι στην Ελλάδα. Δεκτόν οτι τα παίρνουν σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλων μαγαζιών ξενοδοχείων και εστιατορίων με αρκετή πελατεία, αλλά μέχρι ο ts να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο για να παίρνει τόσα θα έχουν κατρακυλήσει οι μισθοί σε χαμηλότερα επίπεδα.

ευχαριστώ για της απαντήσεις παιδιά, όπως σας είπα η ερώτηση είναι καθαρά ενημερωτική μιας που έχω μόνιμη δουλειά εδώ αλλά ξέρω ήδη ότι θα παίρνω ένα χιλιάρικο κάθε μήνα μέχρι την σύνταξη αλλά τον τελευταίο καιρό με αυτά που βλέπω(μειώσεις μισθών κτλ) έχω αρχίσει και σκέφτομαι διάφορα..

βέβαια και έξω αν είναι να πάω και να παίρνω μια ζωή 1500 καλύτερα να μείνω εδώ...

Δεν θα παίρνεις μια ζωή, θα αυξάνεται με την εμπειρία.

• Like 1
Δημοσ.

Το περίμενα οτι θα το διάβαζα αυτό.

Τέτοιοι μισθοί σε καθαρά πάντα είναι πολύ λίγοι στην Ελλάδα. Δεκτόν οτι τα παίρνουν σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλων μαγαζιών ξενοδοχείων και εστιατορίων με αρκετή πελατεία, αλλά μέχρι ο ts να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο για να παίρνει τόσα θα έχουν κατρακυλήσει οι μισθοί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Δεν θα παίρνεις μια ζωή, θα αυξάνεται με την εμπειρία.

Δε συμφωνώ ότι είναι πολύ λίγοι στην Ελλάδα, αλλά οκ :)

Δημοσ.

Δε συμφωνώ ότι είναι πολύ λίγοι στην Ελλάδα, αλλά οκ :)

http://www.iefimerida.gr/news/167204/%CF%83%CF%84%CE%B1-1048-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-500-%CE%B5%CF%85%CF%81

Αν λάβεις υπόψην:

Οτι το 22.9% είναι στο 1000-1500. Άρα όσοι είναι μόνο πλησίον των 1500 με +/- 100 ευρώ πάνω κάτω είναι λιγότεροι.

Οτι μιλάμε για στοιχεία του 2014, τώρα θα είναι ακόμα χαμηλότερα τα ποσοστά.

Οτι μιλάμε για μεικτά και οχι για καθαρά.

Οτι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2014, άρα με την αφαίρεση μειώνεται ακόμα περισσότερο η καθαρή μηνιαία απολαβή.

Τότε νομίζω οτι μιλάμε για πολύ λίγες περιπτώσεις. Ένα 10-15% σου λέω εγώ.

Τον μισθό του 10-15% του συνόλου δεν τον αποκτάς καθόλου εύκολα, είτε πρέπει να είσαι τυχερός είτε να υπάρχουν άλλοι παράγοντες όπως μεγάλη εμπειρία κερδοφόρα επιχείρηση με πελατεία και υψηλό τζίρο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...